merhabalar, ben 17 yaşında bir genç kızım. yüzümde sivilce,yağlanma ve siyah noktalar vede antalyada yaşadığım için biraz çillenme mevcut. arada bir sivilcelerimde kaşınıyor. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru yani karma cilt tipine sahibim. 1 hafta önce bu problemler için bir dermatoloğa gittim. alerjik olabileceğni söyledi ve alerji testi yaptı. alerji testinde en fazla 60 olması gereken bir değer bende 520 çıktı. bana şu ilaçları verdi :
Tetra antibiyotik 500 mg
Eritretin jel 30 gr tüp
Aerius film tablet 5 mg
Fucicort krem 30 gr
AYRICA
Bioderma Sebium foaming gel
Bioderma Sebium H2O
Bioderma Photoderm AKN mat spf 40
bunları 20 gün boyunca kullanmam gerektiğini daha sonrada alerji testi yapacağını söyledi. Yaşımın küçüklüğüne ve yüzümde çok fazla sivilce olmamasına rağmen bu kadar fazla ilaç normal midir ? Bu ilaçları nasıl kullanmalıyım ? daha önce kullanan arkadaşlar varmı ?Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
merhaba kızlar.bugün tam 60.günüm 2.ay tedavimde son buldu 3.ay için kan testine gidicem.fakat bende hiçbir değişiklik ve sivilcelerimde düzelme yok.acaba nedendir bunalıma girdim iyice ya.nedir bu sivilcelerden cektiğim.hayatımda hiçbişeyden cekmedim bunlardan cektiğim kadar offfmafoldumben
herkeze selam arkadaslar bende yarin 1. ayimi bitirip 2.ayima giricem hic degisiklik yok daha ve cildimde hala yagli sayilir sizce bu normal mi yoksa dozu arttirinca kururmu cildim simdilik 20 mgdayim dr 40 mg yapicaz dedide biraz korktum sizinde fikrinizi almak istedim cilt daha cok kuruyunca sivilceler daha hizli mi gecer ve benim cildimin hala yagli olmasi normal mi sizce?
selam kızlar herkese iyi günler diliyorum..şimdi size bişi danışacağım cuma günü doktora gidicem ve 5. ayım bitmiş olacak ama benim yüzümde kızarıklıklar var yani bu ilaç yüzünden oldu kuruttuğu için heralde bunlar geçicek mi bileniniz böyle bişey yaşayanınız var mı?mafoldumben ayrıca gözeneklerimde tam anlamıyla kapanmış değil burnumun iki yanındaki bölgede bunlar kapanıcak mı yoksa ayrı bişi kullanmam mı lazım bunun için? hee birdee yukarıdaki arkadaş bol bol su için demiş çook doğru demiş ben şuan içmemenin acısını çekiyorum günde bir bardak su ya içer ya içmezdim ama şuanda heryerim kurudu artık içmeye çalışıyorum ama biraz geç kaldım..:1no2:senağlama
bende katılıyorum su konusunda günde 2 lt içmeye çalışın zaten yaz olduğu için insan ister istemez daha çok tüketiyor,kuruluk yapmaz böylece.Bana doktor kuruluk için excipial lipo vermişti,gayet iyiydi.şu anda 5. aydayım herhangi bi kuruluk yok.
Ya kıslar, roac tedavisi sonrası yüzünde küçük kırmızı sivilce izleri kalanlara ne ilacı yazıyor? yazabilirmisiniz bilmiyorumkismile doktorun bana verdiği nadixa krem iz için deil diyolar ya :sinifsinif:
peki canım nasıl bi krem bu nemlendirici mi? yani şuan cildinde kurumadan dolayı oluşan kızarıklık falan yok mu yanak bölgende falan? bende gidince bi doktoruma danışayım bari ben yüzüm için bi krem falan kullanmadım o yüzden böyle oldu sanırım:bbo: bu kremi devlet karşılıyor mu peki canım?
bugün 6. ayımı doldurdum ve doktoruma gittim herşey çok güzel bikaç lekem ve küçük gözeneklerim dışında hiçbişey kalmadı alkisalkisalkis 7. ayıma başlıyorum bu ay son olacak doktor kalan lekeleriminde geçeceğini söyledi umarım öyle olur :Saruboceq: kızlar size tavsiyem ilacı bir zorunluluk olarak görmeyin günlük yaşamın bir parçası gibi algılayın tedavi olduğunuzu düşünüp canınızı sıkmayın ilk aylar zor geçiyor ama sonra herşey çok güzel olucak sadece sabır :1hug:
nasıl 7 ay mı cok uzun degil mi ben bu ayı da bitirince 5 ayım doluyor tedavim bitecekmis..günde kaç mg alıyosun ?
of ya siz hep 5.6. aylardasınız kızlar.ben daha ben daha 72.gündeyim.ve bi iyilesme sözkonusu değil maalesef mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?