kızlar 62 kg dayım tedavimin bitmesine 13 gun kaldı toplam 6300 lük doz almışım yeterlimidir ki ? kullananlar ne kdrlık doz aldılar acaba
canım ben 45 kilodaym ve toplam 5400lük doz almış olucam tedavi bitimimde benim için yeterli olan miktar buydu sana herhangi bi çizelge ve kitapçık vermedi mi doktorun o kitapçıkta yazıyor hangi kiloya ne kadarlık doz düştüğü..dur ben bi bakayım canım..
'' ROACCUTANE dozu hastanın kilosuna göre belirlenir günlük doz çoğunlukla 0.5 ila 1 mg/kg/gün aralığında verilir.
Örneğin, 60 kg'lık bir hasta için günlük doz 30 ila 60 mg arasındadır. Aknenin nüks etmemesi için ise hastanın 120 ila 150 mg/kg arasında bir total kümülatif dozu almış olması gerekmektedir.
Yani, örneğimizdeki hastanın (60 kg) tedavi sonunda 7200 mg ile 9000 mg arasında bir total dozu almış olması gereklidir. Diğer bir deyişle, bu hastanın tedavi boyunca 20 mg'lık kapsüller içeren kutulardan 12-15 kutuluk bir dozu alması gerekir.''
bak canım burdaki örnekte 60 kilodaki bi hastadan bahsedilmiş ve en az alması gerekn doz 7200 yani seninkiyle arada yaklaşık 1000mglık bi fark var canım ki bence yetersiz sen bir ay daha 30 mglık kullan derim canım ama tabi doktoruna önce bi danış...:teselli:
ne demek canım rica ederim..aynen canım bende bıktım artık çok ama bu son benim son 18 günüm çok şükür...bendede ruhsal yönden bozukluklar hırla gidiyo buaralar:s dengesizdim iyice manyağa bağladım yaniiiçok sagol canım üşenmeyip yazmıssın. doktorumda 7. aya uzayabilir dedi ama ben artık bıktım :ramazandada içmek istemiyorum bu ay 30 dan 40 a cıkardı doktorum iyice yan etkilerini gosterdi bu ay dudaklarım cok kuru asırı yorgunluk var ve hayattan bi beklentisizlik, ümitsizlik var bi bitsede normal hayaıtma dönsem diyorum.
ne demek canım rica ederim..aynen canım bende bıktım artık çok ama bu son benim son 18 günüm çok şükür...bendede ruhsal yönden bozukluklar hırla gidiyo buaralar:s dengesizdim iyice manyağa bağladım yaniiikafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-...bide bende saç dökülmesi de var felaket derecedeee iice sinirlerim altüst olduu:S:S ilk fırsatta gidip biotin alıcam belki bi faydası olur..:Saruboceq:
ben bioxin kullanıyorm canım 1 yıldır iyi yani memnunum
etkisi olur diyosun yani canım ayy hemen alayam ozaman yaa yoksaaa giitttiii saçlarrrakannehir
herkeze merhabalar kizlar nasilsiniz ben bu gun doktora gittim 2. ayimi bitirdim artik 3e atladim bu ay 20 den 40 mgma cikardi dozu doktorum sizce 40a cikardi diye daha cok sivilce cikar mi yoksa gecmeye mi baslar bi cevaplarsaniz cok sevinirim birde acaba yan etkileri mesela dudak kurulugu artar mi cok merak ediyorum ona gore surucem merhemimide ayni durumu yasamis biri varsa yardimci olabilir mi acaba ?
Selam herkese :)
Ben bugn doktora gittim. roac. tedavisine başlayalım dedi. tabi testler falan istedi önce. onları yaptırda gel dedi. yarın alıp gidicem. bazı değerlerim biraz yüksek, bazıları biraz düşük. ilacı yazmaktan vazgeçer mi yoksa dozunu mu etkiler bu sadece? birde bana roac dedi zoretaninle ilgili bi kitapçık verdi. ikisi arasnda fark var mı çok? roac. daha etkili diye duymuştum ama?:1closedeyes:
canım sivilcelerine bişi diyemicem fakat kurulugun artabilir bende öyle olmustu belki sehirden belki dozdan bilemiyorum ama kurulugum arttı yorgunlugumda arttı 6. ayımda suan 6. ayımın bitmesine 10 gunum kaldı. Sen merhemlerini ihmal etme surekli sür canım yuzunude nemlendir sürekli kuru cilt cabuk kırısık
sagol cnm cevapladigin icin kuruluk artar diye bende dusundum de insallah su sivilceler gecmeye baslar cok kasinti yapiyo bide aciyolar ya cok kotu valla sen kurtuluyosun yakinda benim daha uzun bir yol katetmem gerekiyo ama olsun deyicegine inaniyorum sanada coook gecmis olsun tatlim insallah tamamiyle kurtulmussundur
kasıntı ve acı yapması normal canım kafana takma. Evet son 40 gunum falan kaldı. Bi süreden sonra yasamının bi parçası oluyor :) kurtuldum sivilcelerimden izlerim kaldı işte bitek dedim ya. onları naısl gecircez bilmiyorm
izler icin doktorun sana en uygun olanini soylicektir zaten cnm takma sende kafana sivilcelerden kurtulmussun ya sukur yine izler icinde buyuk bi ihtimalle soyucu bi krem onerir oda kisin kullanilicak e daha 40 gun var madem bitmesine daha 1 ay koy ustune hapi biraktiktan 1 ay kadar sonra baska bir tedavi uygulanabiliyomus cilde o zmana kadar da kis gelicek zaten baslicaksin yeni yila super bi ciltle girersin insallah Allah kurtarsin hepimizi isimiz dualara kaldi ramazan ramazan kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?