Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Utan utan kv 125 tl lik yaprak almış yıkamış paklamış sarıp sarıp atacakmış buzluğa. Ah ah bu tembel kadınlarrrr..

Bu da kvnin yaptığıyla gelmiş burda hava atıyor
Benim yaprağım yerinden geliyor bebişim

Yaprağı haşlamaz mesela
Benim yöntem daha pratik bence..
Yaprağı demetleyip, (sanki para tomarlamak gibi ) o demetleri sudan geçirip, kaynayan tuzlu suda 10 saniye bir yüzünü, kevgirle çevirip 10 saniye öbür yüzünü haşlayıp, hemen kavanoza koyarım, 1 kavanoz için 4-5 demet şoklamak gerek, çok hızlı davranıp, hemen kavanozlara tepip, ters çevirip geceletiyorum.. Kışın o kadar kolaylık ki, yani çözdüreyim derdi yok ve salamur gibi suda bekletme tantanası yok..
Ben sarmayı incecik sevmem, yaprak yemek değil maksat diye düşünürüm :)) Sarmayı sardığında ne kadar kalın olabilirki.. Takılma, bildiğin ve sevdiğin gibi yap..

Aynen öyle geliyor canım
Gelen bitene kadar tekrar tazesi geliyor .
Ben bide yaprağı çok kullanıyorum

Bat bilirmisin ?
Onu çok severim yaprakla hele
Bat ı kayın valide yapar.. Ben hiç yapmadım ama çok yedim :))
Yaprağı bende çok kullanırım, sadece sarma yada etli değil, mesela sardalya balığını yaprağa sararak ızgarasınıda yaparım..
Şimdi şanslıyım ki yaprak memleketlerinden birine düştüm
Buralarda mandralarda satılanlarda güzel salamur olarak ama benimki alışkanlık kavanozlamak

Bu rafting yaptıktan sonra güveçte yaprağa sarılmış alabalık ikram ediyorlar
Olsada yesek

Bu rafting yaptıktan sonra güveçte yaprağa sarılmış alabalık ikram ediyorlar
Olsada yesek
Hayatta cesaret edemeyeceğim şey rafting dir, ama bungee jumping yap deseler kabul ederim
Yaprak ve balık herşeye yakışıyor gerçekten
Alabalığı yapraklı hiç yemedim ama kesin çok güzel oluyordur

Aa bat yemiştim ben de. Sevmiştim yediğimde ama yaprakların kralı etli yaprak sarmasıdır.

Valla onu ben de güzel yapıyorum.
Alıyorum önüme yaprağı, kıymayı, oturuyorum. Dizi izlerken sarıyorum.
Yalnız 10 sarıyorsam 1ini daha tencereye girmeden atıyorum ağzıma, öyle bir sorun var
Tencerenin dibine kaburga koymanı tavsiye ederim, ama normal sarınca ve güzel tereyağlı sosu ile pişince
Bu arada maşallah sende de ne marifetler varmış
Denas14__ utan utan bak kızımız mis gibi sarmalar yapıyor
Sen kv ye yaptırdığın ile övün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…