Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Çok tarif var bende enginarlı.

Garnitürle yapmıştım bugün. Dolmasını yaparım bazen. Bi de çanakların içini doldurup başlangıç olarak yaptığım bişey var.
verirmisin işte.
mesela enginarları suda bekletmem gerekiyor mu bla bla..
ben çok yemeklerle aşır neşir olan biri değilim

oda birşeymi benim kuzenim 24 yaşında 6 yaşında ve 1yaşında bebeği var
27 buçuk
Maşallah.
27 buçuk iyiymiş ama

Hayır gidiyorlar abuk sabuk adamlarla evleniyorlar sonra da öyleydi de böyleydi diye dert yanıyorlar. olacağı varsa olur zaten.

Ne diyo bunnar mar, dövelim mi?
Aaaa üstüme iyilik sağlık, etoburlar bastı forumu Dövek valla, kereviz sapıyla dövek bence

Burası İzmir biz burada bir gevrek-boyoza bir midye-biraya bir de ot yemeklerine laf söyletmeyiz, akıllı ol, aklını almayayım
Her türlü salata yeşilligini, Ege otunu, ne bileyim deniz börülcesini çok severim.

Ama o küçük ağaçcık ve türevlerini, enginarı ha bi de bamyayı sevmem. Babalarını da sevmezdim.

Her türlü salata yeşilligini, Ege otunu, ne bileyim deniz börülcesini çok severim.

Ama o küçük ağaçcık ve türevlerini, enginarı ha bi de bamyayı sevmem. Babalarını da sevmezdim.

Aaa olur mu? Limonlu limonlu nasıl yenir onlarr... Aiyy... Anlatırken canım çekti.
Ben biraz limon kemirip geleyim en iyisi kötü oldum

Yapraklı Enginar dolması şahane bir şey ya. Yapana ayrı bi saygım var.
İşte ondada doğru enginarı bulman lazım
Mesela enginar alırken yaprak olarak kendin temizleyeceksen, püf noktaları var..
Enginarı alınca, hafif salladığında başı oynuyorsa, o tazedir, eğer odun gibi duruyorsa o bayattır, içini zor temizlersin tohuma çıkmıştır.
Birde enginarın sapı kararmış veya benekliyse, onun içi bozulmaya başlamıştır.
Zaten pişirmeden eğer yapraklı dolmasını yaparsan, tazesini 2 yada en çok 3 sıra soyarsın, bazı yörelerin enginarı küçüktür. Ama her enginar nefistir, yani çorbası bile harikadır

Aaa olur mu? Limonlu limonlu nasıl yenir onlarr... Aiyy... Anlatırken canım çekti.
Ben biraz limon kemirip geleyim en iyisi kötü oldum
Bu limon-sirke-tuz-yağ dörtlüsü severlere de bayılıyorum. Güzel olan o bostandan kendi imkanlarıyla kaçmış çirkin şeyler degil ki o dörtlüyü iett nin demirine döküp kemirsem onun da gideri var.

(Otobüste ve aç oldugumu da böyle belli ederim iste

Ben brüksel lahanası yiyen, brokoliyi adam yerine koyan insandan korkarım.
O insandan her şey beklenir...

Burası İzmir biz burada bir gevrek-boyoza bir midye-biraya bir de ot yemeklerine laf söyletmeyiz, akıllı ol, aklını almayayım
Gevrek-boyoza laf yok, midye-bira zaten şahane. Brokoli? Yoo dostum yoo.

Aç biilaç eve gelip de karşımda bunları görünce de ben deli dehşet bi magara kadını oluyorum. Ben istemek protein sen vermek ağaçcık
Annemle konuşuyoruz, "ne yemek var" diyorum, "lahana yaptım" diyor "tamam da ne yemek var" diyorum Veya "karnabahar var" diyor "ha yemek yok yani" diyorum

enginardan soğuttunuz
ben fotoğrafına baktım. o koca şeyi hayatta temizleyemem :)

aaiy ne güldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…