Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Sonra misafir neden kanepeleri kemiriyo?

Havucla cevizi çig çig ber de bari ac kalmayayım.
Yav işte enginarı havucu rendeleyip sarımsaklı yoğurtla karıştırıyon üzerine de ceviz koyuyon nesini sevmedin ki.

enginardan soğuttunuz
ben fotoğrafına baktım. o koca şeyi hayatta temizleyemem :)
Şu aşağıdaki fotoda içinde bezelye var ya, hah işte onlar hazır temizlenmiş satılıyor zati.

Daha da bir şey demiyorum.
Negzel lan, canım çekti, mis gibi yemekler. Bürüksel Lahanasını pek sevmem ama enginarla brokoli süperdir.

temizlenmiş varsa rahat teşekkürler

enginardan soğuttunuz
ben fotoğrafına baktım. o koca şeyi hayatta temizleyemem :)
Aslında o kadar zor değil, eline eldiven geçir soyarken, soyar soymaz, bol limonlu suya at. Soyması az zahmetli ama sonucu güzeldir Yapraklar tazeyse çıtır çıtır kopar zaten..

Daha da bir şey demiyorum.
Ay annem hepsinden de yapıyo ya ben de bi şey diyemiyorum.

Hadi ilk ikisine masanın ortasına konan süs çiçegi muamelesi yapıyorum, en azından renkler güzel. Ama sonuncu nedir? İnsanlar nasıl bi yoklukta bunun yenilebilecegine karar vermisler?

Ya ben oturup uğraşıp enginar dolması yapacağım da (zahmetli yemeklerdendir çünkü), bizimkiler yemeyecek ha?
Soframı da toplar giderim.

Asmu ne haberr epeydir karşılaşamadık hiç
iyim abla sen nasılsın. evet karşılaşmadık epeydit.

Aslında o kadar zor değil, eline eldiven geçir soyarken, soyar soymaz, bol limonlu suya at. Soyması az zahmetli ama sonucu güzeldir Yapraklar tazeyse çıtır çıtır kopar zaten..
ben şimdi temizlenmiş olayım. temizlenmiş olduğu için yıkayıp bol limonlu suya atıp bekleteyim.
bir daha soymama gerek varmı?

Aman be yemeyin siz ot. Ne anlarsınız güzel yemekten
Senin elinden çiğ brokoli olsa da yerim ayıp ediyosun. (Sen yine de kıyma tabi bana, sabah bi uyanırım kapımda bi kutu brokoli altında da Mer'den sevgiler diye not falan yazıktır)

Kerevizi yemek gibi pisirceksin sandım bi an, salata için rendelenince seviyorum. Yogurtlu bi dee.

Ay İstanbul' a da trafige de lanet olsun açım yaa. Eve varmak istiyoruum

iyim abla sen nasılsın. evet karşılaşmadık epeydit.

ben şimdi temizlenmiş olayım. temizlenmiş olduğu için yıkayıp bol limonlu suya atıp bekleteyim.
bir daha soymama gerek varmı?
-Eğer yaşadığın şehirde pazar yada marketlerde yeşili varsa, onlardan alıp, temizleyebilirsin. Limonlu suya at direk. Youtube da videoları var, nasıl temizleneceğinin.
-Temizlenmiş olarak satın alınanlar genelde çanak yani beyaz olarak iç kısmıdır,

O şekil verdiklerinde, zaten poşette limonlu suyun içinde verirler. O pratik olanıdır. Eve gelince tkrar limonlu su yapıp at içine. İçine garnitürlü sebze yapabilirsin, yani mesela havuç bezelye papates, küp garnitür haşlayıp soğanı az kavurup, garnitürleri katıp, seker, tuz k. biber döküp az çevirip, çanakları yüzü kapak garnitürün üzerine dizip, azz su ile kaynamaya başlayınca, yarım limon, 1 kaşık un, 1 çay bardağı kadar su ile karışım yapıp enginarların üzerine döküp kısık ateşte yumuşayayana kadar pişir. İndirmeden hemen önce sızma zeytin yağı gezdir veya çanakların içine garnitürü servis yaparken dökülebilir. yazarken zor oldu ama pişirirken zor değil
-İstersen içine bildiğimiz zeytin yağlı dolma harcıda yapan oluyor.. Çanak yada yeşil çanak farketmiyor. Ben yeşil çanak yani yaprakların yarısı duranını sevenlerdenim. Ama o taze enginar her yerde bulunmadığından herkes yapamayabiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…