Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Benim malum leke çıkarıcı karışım var.. Hani bozmuş kafayı bununla diyeceksin ama
750 ml elma sirkesine 40 gr (dolu çorba kaşığı) karbonat dök derin bir kapta, foşurdar biraz
Sonrada yarım limon sık.. Varsa 1 ölçü loc karıştır.. Huni yardımı ile sprey şişeye dök..
Leke sökmekte üzerine yok..
Ayrıca o karışımı mutfak temizliğinde kullanabilirsin.. Fırın ve buz dolabı temizliğinde de süper..
(keşke leke ilk oluştuğunda işlem yapmadan sorsaydın, daha kolay çözüm bulunurdu)

Kiz makineye attiysan gecmez artik. Yani bende oyle oluyor. Fark etmedigim lekeler yikandiktan sonra kaliyor artik.

Yok yeni pantolon yaw, yıkanmadı hiç. Leke olunca da kuru temizlemeye verdim. Orda çıkmayınca yıkamaya başladım, yıkamaktan parçalanacak yakında.
Hayatımda hiç bu kadar inatçı leke görmedim.

Sabun tozun varmi? Bir yerde daha onermistim sana. Dalan sabun tozu var. Cok uygun. Cikaramadigi leke gormedim.kimyasalsiz diye kizin camasirlarini onla yikiyorum.

Sabun tozu var galiba, dur bakayım.

Heyt be, bir numaralı ev hanımı ilan ediyorum seni.
Elma sirkesi alayım da yapayım. Evdeki doğal, kullanmaya kıyamam.

Yepisyeni pantolon yaw. Az buz para da değil ki atayım kenara. Üst kısımda olmasa kesip şort yapmıştım şimdiye onu da yapamıyorum. Pfff.

Sonra kaç derecede pişircez hemşire

Sabun tozu var galiba, dur bakayım.

Heyt be, bir numaralı ev hanımı ilan ediyorum seni.
Elma sirkesi alayım da yapayım. Evdeki doğal, kullanmaya kıyamam.
Tenks bebiş :))
Lekenin üzerine direk dökebilirsin, sprey şişe şart değil, o sadece genel temizlikte ekonomik kullanmak için..
Döktükten sonra 3-5 dk beklet ve sil.. Ben bu karışımla halıdan nar lekesi çıkardım :))
Umarım kuru temizlemeci çok sıcak işleme tabi tutmamıştır, yoksa zor ihtimal, her ne kullanırsan kullan.. Yağ lekesi ise bile aslında su değmeden 3-5 gün bile beklese yapıldığı an işlem anında leke gider..

Kadin sen nesin ya

Bundan sonra her şeyi direkt sana sorcam.
İlgi alanından bir soru geliyor. Yaz mevsiminin çilesi keten gömlekler nasıl kolay ütülenir?
Bir de gömlek ütüleme sırası nedir? Çok bilmiş beyimle çok tartışıyoruz bu konuda.
Ben kollar,omuzlar ,diğer yerler en son yaka olarak sıralıyorum.

Senin böyle miras bırakcak bi defterin var mı; hani böyle mucize leke cıkarıcıların sırlarının, şahane lezzetli tariflerin püf noktalarının falan yazdığı? Varsa mirasçın ben olabilir miyim, olabilirim bence sence? Nolur nolur nolur

Keten gömlek koyu veya açık farketmez, nemli ütülenirse daha kolay açılır, eşimin gömlekleride keten genelde.. Ben yumuşatıcı kullanmıyorum onun gömleklerine çünkü yumuşatıcı kokusu efemine kokudur Birde normal kullanılan parfüm kokusunu bozuyor.
O yüzden özellikle keten yıkarken elma sirkesi yine makinanın yumuşatıcı gözüne dökerim..
Gömlek ütüsü sıralaması önce yaka, sonra gömleği yüzü koyun serip sırt yarısı ve omuzlar, sonra kıllar, ön ve arkası, daha sonra gömleği. sağ ön kısmından serip, çevirerek sol öne kadar.. En son ütü masasının ucuna gömleğin omuzunu giydirip, omuzlarda çizgi istemiyorsan oluşmasını engellemek için oraları ütülerim.. Yakayı sonda bir kontrol ederim.. Genelde sorun çıkmaz..
Bence ütüde sıralama önemli değildir, sonuç mühim olan :)

Bir süredir tutuyorum öyle bir defter :)) İçinde kendi bulduğum parfüm kokuları tariflerini bile not olarak tutmuşum :))

Bir süredir tutuyorum öyle bir defter :)) İçinde kendi bulduğum parfüm kokuları tariflerini bile not olarak tutmuşum :))
Ayyy biliyodum biliyodum, ben mirasçın olabiliyo muyum peki

Kendisini vermesen de olur, ben fotokopisine de tavım ögrenci işi (tam bir not var mı cnmss oldum şu an)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…