Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Yarın bütlerden büt begenecek olan miniminnak üyeniz iyi geceler diler efenim, son bi gece tekrarı yapayım yarın sabahın köründe sınav yolları beni bekler. Şans dileyin olur muu

Beklemedeyiiiiim

tantanis açılın ben doktorum demek isterdim fekat degilim tabisi ki. Ama anlayacak birine gönderebilirim istersen.
Pandispanyası için :
6 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un (ben 2 kaşığı nişasta olarak kullanıyorum)
1-2 damla vanilya aroması
yarım paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
kalıbın tabanını yağlamak için tereyağı
Yapılışı:
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayır, yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ve vanilya aromasını ilave et. Toz şeker eriyip sarılar beyazlaşıncaya kadar çırp (bu önemli)
Yumurta aklarına kalan toz şeker ve bir tutam kadar tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırp, çırparak kabarttığın yumurta aklarını 3-4 seferde spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurta sarılarına yedir.
Un ve kabartma tozunu yumurta karışımına eleyerek yavaş yavaş 2-3 seferde ekle.. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt ser ve hamurun akmaması için kenarlarını katlayarak sıkıştır. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağla, pandispanya hamurunu kalıba dök. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişir. Pişen pandispanyayı bir tel üstünde en az 1 saat kadar soğumaya bırak.. Kalıbın kenarından bir bıçak sokarak keki kalıptan dikkatlice ayır.
Pandispanyayı enine 2 ya da 3 parçaya ayırıp kullanabilirsin..
Not: Ben bu tarifi kakaolu yapmak istersem un dan 2 kaşık çıkarıp, 2 kaşık kakao ilave ediyorum)
Yada amaaann hazır pasta tabanı ile yaparım dersen onunlada olur :)
Krema için:
Kremada seçenek çok.. Mesela 1 paket şanti ile ve 1 paket pasta kremasını karıştırıp 2 bardak süt ile çırpıp içine 1 paket labne peyniri kullanıyorum.. (Beyaz krema için gayet hafif ve kolay şekillenir krema çeşidi)
Arasına sürülen pastacı kreması için:
500 ml süt
3 çorba kaşığı gr toz şeker
5 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı gr nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı

Sütü tencereye alıp içine şekerin yarısını ilave edip karıştırarak kısık ateşte ısıt, yumurta sarılarını şekerin kalan yarısı ile çırp, nişastayı ekleyerek çırpmaya devam et.
Nişasta eklediğin yumurta sarıları pürüzsüz bir hal alınca ısınmış sütten ılıştırarak içine ilave et.
Tüm karışımı tencereye al, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişir. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan al ve tereyağını ilave et.
Mikser ile düşük devirde çırparak krema soğutulur.
Pratik ganaj:
İster beyaz ister bitter çilolata ile yapabilirsin, dış kaplama olarak kullanabilirsin veya çilekleri batırıp pastayı süsleyebilirsin..
200 ml sıvı krema
250 gr çikolata (çikolata miktarı arttırılıp koyu kıvam elde edilebilir)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kremayı sıcak ısıt, içine çikolata ve tereyağı dök ve erit..
Bununla uğraşamam dersen dr oethker çikolata sos kullan
Veya meyveli sos yapabilirsin, çilekleri blendırdan geçirip, azcık şekerle pişirip pasta arasında kullanabilirsin veya dr oethker meyveli sos kullanabilirsin :))
Pasta yapmak için :
1-Pandispanyayı böl, arasını dr oethker beyaz çikolata sos veya bitter çikolatalı sos (tarifindeki gibi pişirip) ilk kata sür ve sonra biraz yukarıdaki labneli kremadan sür, çilekleri diz ve üzerine yine labneli krema sür. (Eğer üşenmeyip pastacı kreması yaptıysan ondan dök sadece aralarına)
2- 2. katı üzerine kapat, yine aynı şekilde sos ve krema sürüp yine labneli krema sür ve çilekleri dizip yine üzerine sos ve krema ile döşe.
3- 3. kat ta yine aynı şekilde ve üzerini süslemek sana kalmış ..

Şimdi gelelim ben nasıl yapardıma
Ben yapsam kakaolu yapardım pandispanyayı.. 1 büyük kupa yada kasede nescafeyi ılık suda eritip, içine 1 küçük şişe rum aroması dökerdim (marketlerde dr oethker markada var) Pandispanyayı kahveli rumlu karışımla ıslatıp, meyve sosu kullanırım sonra sadece labneli kremadan sürüp, çilekleri bitter çikolatalı sosa bularım ve o şekil devam ederim. Yani her kata aynı işlemi yaparım.. En üstede yine üst tabana rumlu kahveyi döküp, soslamadan kremayı sürerim.
Dikkatli sıvamak lazım yada krema torbası ile dış yüzeyini kaplarım.. ; )
Mikrodalga fırının buz çözdürme ayarında 3-4 çorba kaşığı damla çikolata veya yarım paket bitter çikolatayı eritip çilekleri ona bulayarak süslerim ..
Çook uzun sürdü biliyorum ama biraz yazmakta zorlanırım :))

Yarın bütlerden büt begenecek olan miniminnak üyeniz iyi geceler diler efenim, son bi gece tekrarı yapayım yarın sabahın köründe sınav yolları beni bekler. Şans dileyin olur muu
Cankuş başarılar dilerim. Benim de sabah 9da bütüm var, ne kaa hoş değil mi?

gece gece uykum açılsın diye twitter da takılayım dedim, adamlar kendilerine ayet yazmışlar la baya baya ayet döşemişler yani, şöyle 3-5 tanesi çarpılsa da kurtulsak

gece gece uykum açılsın diye twitter da takılayım dedim, adamlar kendilerine ayet yazmışlar la baya baya ayet döşemişler yani, şöyle 3-5 tanesi çarpılsa da kurtulsak
Hoş geldin Officem :)
Ay daha facebooktaki döşemeleri bir okusan, dehşetül vahşeti görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…