• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ablanizdan kıyafet istermiydiniz?

Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Maddi sıkıntıdan bağımsız olarak bile istenebilir. Yeni annelere bebek hevesi ile ufacık şeyler yüzlerce TL harcanıyor. Ne kadarcık giyiyorlar ki zaten. Bir kıyafete 3. Kez sıra gelmeden büyüyüveriyorlar bebişler. İsteyin tabi neden ayıp olsun. Bence makul ve mantıklı.

Bir arkadaşım maddi zorluk çok çekti, 2 oğlu varken, ablasının ise 3 oğlu var ve manyak müsrif bir insan, kendi çocuklarınınkileri bile birbirine giydirmez, üçüz gibi giydirir. Arkadaşım ablasından olmayan kıyafetleri istemiş, oda parayla satmış! İnanamadım, hergün aynı sofradaki oysa….

Soru çok saçma gibi göründü sanırım özür dilerim düşündüm ama kısa ne yazacağımı bilemedim. Sorum şu ki maddi olarak kötü bir durumda olsanız ablaniz veya kuzeninizden veya teyzenizden çocuğun küçülen kıyafetlerini istermiydiniz?.
Maddi olarak herkes gibi veya herkesten bir tık altta sıkıntı yaşıyoruz. Ve bu yaz çocuk için büyük bir alışveriş yapamayacağiz yani giyim kuşam olarak. Saydığım gibi mesela ablama veya kuzenime hepsinin bir yaş büyük çocugu var o yüzden bunları örnek veriyorum. Onlara senin çocuğun küçülen kıyafetlerini ne yaptın bana verir misin demem sizce ayıp kaçar mi?.
Kırıcı yorum yapmazsanız çok sevinirim utanarak soruyorum çünkü. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Utanılacak bir şey yok, devir tasarruf devri. Kaldı ki, "Çocuğun yediği helal, giydiği haramdır." sözü iyi anlaşılırsa, gerçekten ataların çok değerli sözlerinden birisidir.

Bir arkadaşım maddi zorluk çok çekti, 2 oğlu varken, ablasının ise 3 oğlu var ve manyak müsrif bir insan, kendi çocuklarınınkileri bile birbirine giydirmez, üçüz gibi giydirir. Arkadaşım ablasından olmayan kıyafetleri istemiş, oda parayla satmış! İnanamadım, hergün aynı sofradaki oysa….
Çok çok şaşırarak okudum büyük görgüsüzlük parayla satmak.

Aslında siz istemeden onların sorması gerekir küçülenleri ister misin diye, bizim ailede gayet olağan bir durumdur. Birbirimize aktarırız. Bence hiç ayıp olmaz. Yerinizde olsam hiç strese girmeden rahatça söylerim

ablandan isteyebilir durumunu bile anlatabilirsin çekınecek bir şey yok. kardeşlerim çocukları olsun tertemiz kıyafetler var onlara veririm hemen

Hiç bir şey olmaz ben olsam isterdim bunun için durumunuzun kötü olmasına da gerek yok zaten bir süre sonra kullanılmayacak. Inşallah en kısa zamanda durumları da duzeltirsiniz. Canınızı sıkmayın bende bebek alışverişine başlayacağım her şey üç katına cikmis herkesin doğal olarak alım gücü düştü

Nıye utanacaksın gülüm ablam da gelınımızde kuculen kıyafetlerini cocuklarının hep verdiler o kadar temız guzel kullanmışlarkı yenı gıbı cogu ben onları sıfırdan alsam bır dunya para.Onlarda cekınmıs olabilirler teklif et nolcak.Su an kızım 7 yasında kızı ortaokulda geçenlerde bır koca torba verdı o elbıseler o guzelım kıyafetler bır leke yok seve seve kullanırım almaya kalksam cok pahalı.

Abla bu neden istenmesin ki. Hani kıyafetin başına birşey gelse bile senin canın sağolsun der geçer gider. He ama titizlik hastalığı varsa o zaman asla isteme tabi ki.

çok güzel düşünüyorsun :) bnm de halamın bebeği ile benim bebeğimin arasında 4,5 ay var onunku kız ben erkek kıyafeti gönderiyorum şuan zaten cinsiyetlerinin farkında değiller ve biz ne giydirirsek kabul ediyorlar. bunun ekonomi ile alakası yok halam ve eşi öğretmen kıyafet haram derler . ve istemeniz karşı tarafı kötü düşünmeye sevk etmez çünkü halam benden istediğinde bi gururum okşanmıştı beni gerçekten yakını görüyo falan diye oda kendi çocuğuna ne oyuncak alırsa benimkine de alır bu durum bizi birbirimize daha çok yakınlaştırdı.

Böyle bir ihtiyacım olsa isterdim ne olacak ki sanki. Çocuğumda büyük kuzeni yoktu ama benden sonra ablamlar doğum yaptı çocuğumun kıyafetlerini ikisine böldüm bayagida çok almıştım ikisininde almasına gerek kalmadı. İkinci çocuğumdan sonrada görümcem doğum yaptı bu seferde ona verdik hepsini. Hatta sadece kıyafet değil beşik, reflü yatağı, bebeyatmaz aklınıza ne gelirse verdim, vermeye de devam ediyorum. O da şimdi hepsini saklıyor başka bir bebegk doğunca ona gitti beşik vs.

Maddi olarak benden çok daha iyi durumda başka ilde yaşayan akrabama bile yolluyorum hatta bayramda giydirmiş hiç ayıp olmaz eskimiyorlar zaten atılmasındansa giysinler

Benim aile değil ama arkadaşlarımla hep bu şekilde birbirimize kıyafet verdikte istedikte hatta durunun gelinliği iki mezuniyet birkaç düğün ve doğum gününde kullanıldı lohusa takımına Mevlüt elbisesine kadar gündelikleri zaten hiç sormadan bir poşet yapıp götürüyoruz , genel yorumum ben isterim bana gayet normal geliyor ama tabi karşındakilerinin karakterini bilmediğimden özel bir cevap veremiyorum

İsterim büyük ihtimalle ayıp karşılamaz verirlerdi. Bende isteyene veririrdim bence bu ayıp değil. Zaten çocuk kıyafeti eskimiyor ki

Utanacak birşey yok..Sorunuz da çok normal...biz aile arasında temiz kalmış bütün kıyafetleri çocuklar arasında döndürürüz zaten,bir sürü insanda bu şekilde yapıyor görüyorum biliyorum.. hatta kardeşimin giydiği mezuniyet kıyafetini aldım ona küçüldüğü için geçen sene çocuğuma giydireyim bunu çok güzel diye.....
Hatta kızımın koyu renkli yepyeni kalmış bir hırkasını üst kat komşumun oğluna çıkardım geçen hafta hiç o istemeden bile..atacağıma çocuk giysin eskitsin dedim...Rengi şekli uygunsa kız erkek çocuklar arasında bile değiş tokuş yapılır bence tişört vs...
Kıyafeti geç çok o gün pişirdiğim taze yemeği,fazla aldığım sebzeyi bile yazık çürümesin ya da bozulmasın tüketilmeyecek belli diye veririm ,paylaştırırım ben,samimi komşumsa ,akrabamsa....getirirlerse tüketebileceğim birşeyse alırımda..
Zaman bu zamanlar....

Son düzenleme:
Back
X