siz bakıcınızı izlemediniz mi hiç?

avukat aranıyoooorrr!

bence işin suç boyutunu tam biri açıklarsa daha faydalı olacaktır.

Babamın avukatına sordum watsuptan, ama dedigim gibi nasıl ispat edecek, konu sahibi hayır haberi vardı dese? Laf önemli değil ki mahkemede

Babamın avukatına sordum watsuptan, ama dedigim gibi nasıl ispat edecek, konu sahibi hayır haberi vardı dese? Laf önemli değil ki mahkemede

hiç çakmadığım meseleler.
evet kanıtlaması gerek değil mi?

neyse ben M menser in bu konudan yaralı çıkmasını istemem, zaten bakıcısını da kaybetmiş, bakıcı bulmak ne kadar zordur tahmin ediyorum. beni şimdiden kabuslar aldı bile.
ama mensere sadece gizli yaptığı için yaptığının doğru olmadığı söylemeyi de görev biliyorum. bence yanlış davranışları herkes yapabilir, bir daha tekrarlamamak güzelidir. yoksa menseri asıp kesmek değil niyetim asla.

çok saçma
gururlu bakıcı (!)
daha onceden tanıdıgınız bırı degılse eger tabi ki de yapacaksınız nelerini okuyoruz nelerını duyuyoruz
heralde yapacaktınız
hatta bazıları baştan bile soyleyenler var evde kamera var dıye ve o şekilde işe girenler var
ne alaka insan en yakınındakine güvenemiyor

bir bakıma siz onun işverenisiniz, o yüzden kamera koymak istemenizde bir anormalik yok hemen hemen hepimizin çalıştığı yerlerde vardır kamera.Ama gizli kamera koymak pek etik değil, kamerayı takıp onada durumu izah etseydiniz keşke.Benimde patronum ofise gizli kamera yerleştirseydi tepkim büyük olurdu.

mahkemede ispat edilememesi ortada hukuksuzluk olmadıığı anlamına gelmiyor. kadın gizli koydum diyor burda bizde ona göre hukuksuz diyoruz.

kamerayı kadının mahremine değil kendi evine koymuşsun.sonuna kadar haklısın.sen ona en kıymetli varlığını yavrunu emanet ediyorsun.tabi ki kontrol edecek ve izleyeceksin.kendini skın haksız yada mahçup hissetme.çekindiği ne var da bu kadar rahatsız olmuş.

mahkemede ispat edilememesi ortada hukuksuzluk olmadıığı anlamına gelmiyor. kadın gizli koydum diyor burda bizde ona göre hukuksuz diyoruz.

Ben zaten dava eder edebilir diyenlere yazdım, buyursun etsin diye, kaçak kullanım bedeli de hukuksuz ama ödüyoruz

bakıcıya söylersen belki kameranın olmadığı yerlerde yapacak yapacağını ben karşı değilim gizli konulmasına en değerli varlıklarımız onlar nasıl güvenip gözü kapalı bırakabiliriz hemde şu kayseri olayından sonra ben hak verdim konu sahibine günahını almayayım ama kadının bi kusuru vardıki tepki gösterdi yoksa niye işi bırakmaya kadar gitsinki...

Gizli kameraysa bakıcı nasıl bulmuş evinizi mi karıştırıyor

Ben zaten dava eder edebilir diyenlere yazdım, buyursun etsin diye, kaçak kullanım bedeli de hukuksuz ama ödüyoruz

kötü örnek örnek değildir. o zaman o da hukuksuz bu da hukuksuz deyip her türlü önlemi alıp, ortada delil ispat aracı bırakmayıp, nasıl olsa ispatı yok deyip her türlü hukuksuzluğu yapalım bu mudur. sonuç olarak hiç bir iyi veya kötü örnek konu sahibini ne etik olarak ne de hukuki olarak haklı çıkarır. konu sahibinin gizlice böyle birşey yapması yanlış.

Genel olarak karşıysa kusura bakmasın. Ben güvensem bile çocuğumu gün içerisinde görmek isterim. Eğer bakıcıya teslim ediliyorsa, kamera en doğal hak. Daha önce de dediğim gibi; gizli kameraya karşıyım ben. Bence yeni biriyle anlaşın. Kamera sistemi kurun. Arkadaşım 400 tl ye bütün odalara salona ve mutfağa kurdu. Cep telefonuyla istediği zaman açıp izliyor.
Ayrıca güven vermeyen insana kesinlikle Çocuğunuzu teslim etmeyin. Yoksa sürekli şüpheyle yaşarsınız. Çünkü bu herhangi bir arkadaşınız değil, Çocuğunuzu emanet ettiğiniz insan.

Düşüncelerimi yazdım sen de yazdın, başka bir konuyu okuyorum bu konuda yazacaklarım bunlar

Ben olsam ben de koyardım. Bakıcıların da koyulduğunu tahmin etmesi lazım.

Kayserideki üvey anne neye istinaden yargılanıyor peki
aslında suç ta hukukta açık var, hiç kimse eve gelen bakıcıyı izlemek için gizli kamera koyamaz, kamera aleni ortada olması lazım saklanmış olmaması lazım, bu kanunda aleni yazıyor ama hakim taktir yetkisini kullanıyor , bakıcı bebeği dövüyorsa ve bunu ispatlamanın başka bir yolu yoksa duruma göre yasaklı delil olup olmadığını bakıyor. Şimdi konu sahibi soluğu mahkemede alabilir atıyorum bir telefon görüşmesi olur hal hareket olur, bakıcının başka kişilerin görmemesi gereken bir şeyini kayıt etmiş ve izlemişse kadın çatır çatır tazminatını alır.

izlemekte kesinlikle haksız değilsin.. bir eve bebek bakıcısı geliyorsa kesinlikle kamera koyulmalı.. yanlış olan haberinin olmaması.. ilk anlaşırken bak bu evde kamera sistemi var haberin olsun diyip ona göre başlamak gerekiyordu. pişman olunması gereken nokta kesinlikle habersiz olması izlenmesi değil..

Ben olsam bende kamera yerlestirdim gazetelerde tv lerde neler goruyoruz ve sonucta anneyiz onlar bizim canlarimiz onlari korumak icin her turlu onlemi almaliyiz yaptiginiz dogru bence onjnda bu kadar tepki gostermesi yanlis neden bu kadar tepki veriyor ki sonucta can emenat ediyoruz

Bence sizin etik, ahlaki, mahremiyet, suç gibi şeylerle ayrıntılı yoruma ihtiyacınız yok. 12 sayfa olmuş hala kendinizi haklı görüyorsunuz. Mahremiyetin önemi sizin için basit olabilir ama insanlar için önemli.
Bakın ben de bir anne adayıyım ama bakıcının hakları olduğunu çok iyi bilip ona göre görüşümü yazdım. Sırf anneyim diye her istediğimi yapmaya hakkım olduğunu düşünmüyorum.
Siz hala 'duvara bakıyordu sadece ses alıyordu' diyorsunuz. Daha ne denir ki size?

Ben de başta yazdım zaten. Ben 3 yıldır her odadan sesli kamera sistemi ile izliyorum evi. Bakıcım akıllı bir kadın, hiçbir konuda zan altında kalmamak için güle oynaya kabul etti. Ama ona göre üstüne başına ya da konuşmalarına dikkat ediyor. Özelini ulu orta konuşmuyor.
Çocuğum birinde başını çarptı, o zamanlar kadıncağız yeniydi. "Açın, lütfen izleyin" dedi. Biz de açıp izledik.
Her bakıcı kamera ile izlenmeli , yapmayan anneyi anlamam imkansız. Ama bunu gizli yapanı da anlamam imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…