Siz benim yerimde olsaydınız?

Combativeenemy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
2.110
904
73
32
Herkese merhaba eğer siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız aileniz sevgilinize yanlış yapmış olsa ve sevgiliniz evlenmeyi düşündüğünüz ciddi anlamda görüştüğünüz kişi de bu yüzden ailenize kin beslese eh haklı olarak böyle davransa ve büyük tartişmalarda bunu size söylese ne yaparsınız

Konu ne çok önemli ama,diyelim sadece bohça içinse ailemi ikna etmeye çalışırım,diyelim erkek tarafı birlikte oturma konusunda ısrar ediyorsa bu durumda da aile haklı derim.

Aynı durumda sen olsaydın o annesine destek verecekti. İdare etmek zorunda kalan sen olacaktın gelin olduğun için. Malesef ki çoğu erkek artık böyle. O yüzden kendi ailene kin beslemesin veya bunu yansitmasina asla müsade etme.

Aileniz ne dedi? Ne yaptı ki sevgilinize?

Konu hakkında düşüncem; hiç bir eloğlu için aileye sırt çevirmeye değmez bence... Şimdiden yüzünüze vurmaya başladıysa yarın birgün neler söyler... Her zaman aileniz ve o kişi arasında kalırsınız ve mutlu olamazsınız.

Adama onların ailem olduğunu, atamayacağımı satamayacağımı anlatır. Saygılı davranmak zorunda olduğunu söylerdim. Eğer bunu yapamayacağını söylüyorsa ayrılırdım. Eğer saygılı olacağını kabul ediyorsa da bu konuyu bir daha asla açmamasını söylerdim. Aileme de hadlerini bildirirdim. Onlar da saygılı olmak zorunda. Eğer iki tarafta bunu kabul ederse, birbirleri ile çok haşır neşir olmalarına izin vermezdim.

erkekler biraz alttan alabilmeli bence,aksi çocukluk gibi geliyor. Tamam ailem Harika olmayabilir ama herkes her şekilde idare edilebilir...
Yarın öbür gün senin herhangi bir nazına niyazına vereceği tepki de benzer bir şey olacak...

Demiyorum tabiki kadınlar gereksiz yere erkekler yıpratsın ama evlilik Arefesinde herkes biraz daha aklı başında ve soğukkanlı davranmalı...

ailemi sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın derim,
baktım yeterince saygılı davranmıyor, yol veririm,
aynı durumda o da bana aynısını yapsın, daha evlenmeden ailelere karşı bile çirkinleşildiyse o ilişkiden bi cacık olmaz çünkü.

Nişanlınla şimdi herşey güzeldir iyidir hoştur da evlenince ailem haksız biraz sözünden pişman olacaksın
Nişanlına diyeceksin ki hatalarıyla doğrularıyla onlar benim ailem saygı duyacaksın gelip gideceğiz mesafeli durursun anlarım ama görüşeceksin illa görüşemem diyorsan bu iş evlenmeden bitsin!
Evlenince ana babasız olmaz bunun el öpmesi var düğünü derneği yemeği var doğumu torun büyütmesi var şimdi senin ailende sıkıntı çıktı yarın kendi ailesinde çıkabilir
Herşey güllük gülistanlık olsun istiyorsan nişanlınla ailenin ortayolunu bulacaksın

Direk aileni seç. Sonra başına kalkar, ailen arkanda durmazsa bide vah haline. Uzaklaş direk, etrafımda maalesef örnek var öyle

Biraz özel olunca yazılmıyor
Ama böyle de cevap yazılamıyor. Çünkü konunun ne olduğu, ailenin mi yoksa sevgilinin mi haklı olduğu çok önemli burada. Ya aileniz sizi olmayacak bir durumdan kurtarmaya çalışıyor ya da aileniz bencillik yapıyor. Her şey olabilir. İki tarafın da nasıl insanlar olduğunu da hiç anlayamıyoruz konunuzdan. Direkt aile mi sevgili mi diye tek kelimelik anket açsanız daha iyiydi.

kilo almışsın diye sözü nişanı erteleten adam için aile bırakılmaz
benim için kan bağı önemli ailelerin anlaşması çok önemli
çünkü evlilik aile ortaklığı bence
kimse için ailemi bırakmam kimseden de ailesini bırakmasını istemem
önemli olan orta yolu bulmaktır bulunamıyorsa o iş huzurlu bir iş olmaz

Back
X