İlla saçını süpürge mi yapsın anneler?
Ne kadar çocuğu için perişan anne ise , ne kadar cilekesse o kadar harika anne mi oluyor?
Kadın her ağladığında kucagina almak istemiyordur belki? Sosyal ortamlara kendi kendini oyalamaya alissin istiyordur bebeği.
Kaldı ki şimdi eline tablet verince otomatik olarak kötü anne oluyorlar,ilgisiz anne oluyorlar.
Ama hatırlasaniza, çok değil 8 sene önce baby TV vardı, nasıl havaliydi. Mukemmel anne olmak isteyenler parayla baby TV alır,çocuğunu koyardı karşısına. Şimdi anneler çocuk yanında TV açmaya korkuyorlar, çocuğum salak olur diye
Valla benim düşüncem kimsenin anneligini eleştirmeye hakkımız olmadigi olduğu yönünde. Küçük bir yeğenim var, ablam o kadar titizleniyor ki, evlerinde TV yok, TV olan yerde çocuk ekrana bakmak istediğinde çocuğun kafasını tutuyor, bakmasın diye

aşırı steril bir bebek yetistiriyor, asla bir hayvanla on metre yakin olmasına izin vermiyor, bir oyuncagi sirkeli suyla silmeden çocuğun ağzına alması imkansız, çocuğun yanında şakaciktan 'küstüm sana' diyen annemi bile azarlamisti: böyle olumsuz duygulardan bahsetmiyoruz! Diye
Asla asla ve asla olmak istemeyeceğim bir annelik. Ki benim annem de öyle pek korumacı bir anneydi. Küçükken ne mahalleye oynamaya çıkardık ne Dadı, Rozalinda falan izlerdik. Sihirli annem izlememiz bile yasaktı. Evde oturup kitap okurduk.
Sonuç olarak bok gibi bir çocukluk gecirdik.
Buna rağmen, anneligini tasvip etmememe rağmen asla ağzımı açıp ''soyle yap böyle yap' demem .
Çünkü bana ne?
Annesinden daha mı iyi bilecegim? Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
Siz de başka çocuklara (ki zor durumdaki çocuklar da değil, gayet anne baba sahibi , anneleriyle sosyallesmeye çıkmış çocuklara) üzülmek yerine kendi anneliginizle ilgilenebilirsiniz. Belki sizin yaptıklarınız da dışarıdan bakan birinin sinirlerini zıplatip ' ne anneler var yaa' demesine sebep oluyordur.
*Konu başlığına ithafen: evimde kedi var ve dışarıdaki kedilere ve kopeklere çok üzülüyorum. Hele kışın bizimki kaloriferin yanındaki yastığında uyurken cidden çok çok çok üzülüyorum . Bizimkinin beğenmeyip yemediği mamayı dışarıdakiler birbirlerinin önüne gece gece yiyor ya, o zaman hayatı epey sorguluyorum...