• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz de başka bebekler için üzülüyor musunuz

Biraz daha geniş bakmayı dene bence. Saçım hep fönlü,tırnağım hep ojeli,hep makyajlıyım hep parfümlü ama kızım hiç televizyon izlemedi 2,5 yaşında şuanda.. Sen kendine bak,gerisini boşver çünkü bu bakış açısıyla anlaman biraz zor.

İnsanın doğasında kusur varken anneligimizin mükemmel olması mümkün değil. Kimin ne konuda sizden üstün ya da yetersiz olduğunu bilemezsiniz. Örneğin ben beslenmesi, temizliği ve uykusu konusunda çok aşırı hassas davrandım ancak iş eğlendirmeye, kaprislerini çekneye gelince pek başarılı değilim. Başka bir arkadaşım da benimle zıt konularda başarılı. Şimdi hangimiz iyi anneyiz?

Eleştirmek ne kadar kolay aslında daha kendimizi bile adam etmiş değiliz hiç birimiz. Siz kendinize odaklanın bence. Herkesin hatası var. O anne de öyle napalım? Belki terlerse de bişey olmaz alışsın diye düşünüyordur.
Annem kardeşim her terlediğinde değiştirirdi üstünü falan hasta olmasın diye yine hasta oluyodu. Değiştirmeyenlerin çocuğu da turp gibiydi.
Kız çocuğu aman elinde yüzünde yara olmasın diye beni sakındıkça bende yarmıştım kafamı gözümü bir sürü dikiş var her tarafımda :)) sakınan göze çöp batar diye boşuna demiyorlar
Hayatta hiçbir şeyi eleştirmeden durabiliyor musunuz gerçekten içinizden hiç mi geçirmiyorsunuz engel olabiliyor musunuz bu düşüncenize. Uzmanlar bile ağlatarak eğitim mi ağlatmadan eğitim mi diye tartışıp uzlaşamamışken sizin İngilizlerin eğitim sistemini doğru kabul etmeniz de değişik bir bakış açısı tabi. Ben de tam tersi yabancıların anne çocuk ilişkini istemezdim mesafeli, arkadaş gibi birbirlerine isim ile hitap eden çocuklar. Şimdi terledi üstünü değiştirmedi değil ki benim dediğim şey. Çocuk birşeyden huzursuz belki sıcaktan bunalmıştır bi bakarsın dimi niye ağlıyor diye siz alnınızdan terler süzülürken rahat edebilir misiniz yetişkin olarak yada altınızda kaka ile kaç dakika oturabilirsiniz onların ağzı dili yok diye ter içinde mi kalsın kakalı mı otursun. Çocuk kaka yapıyor ama annesi muhabbetini devam ettirme derdinde hemen gidip değiştirse mesela gelince tekrar devam etse olmaz mı? Bunun mantığı nedir çocuk kakalı oturmaya alışsın mı? Sanırım hiç kimsenin etrafında çocuğunu ikinci plana atan anneler olmamış. Ben çocukken de görürdüm ben de öyle büyüdüm suyu isteyemezdim annemin muhabbeti bölünmesin diye eh bi muhabbet ettirmedin diye azarlardı herkesin içinde çünkü ne var yani o muhabbeti etmeyip benimle ilgilenseydi sonuç özgüvensiz annesinden hala korkan sevgi hissedemeden büyümüş bir kadın

İnsanın doğasında kusur varken anneligimizin mükemmel olması mümkün değil. Kimin ne konuda sizden üstün ya da yetersiz olduğunu bilemezsiniz. Örneğin ben beslenmesi, temizliği ve uykusu konusunda çok aşırı hassas davrandım ancak iş eğlendirmeye, kaprislerini çekneye gelince pek başarılı değilim. Başka bir arkadaşım da benimle zıt konularda başarılı. Şimdi hangimiz iyi anneyiz?
Evet ben de arkadaşınız gibiyim yemek ve uyku konusunda başarısız oldum bu benim suçum ama yemek yemiyor diye bi çocuğa üzülmüyorum ama ağladığı halde annesi muhabbet derdinde olan çocuğa dayanamıyorum içim sızlıyor işte dedim ya herkesin önceliği farklı demekki

duyarsız bir milletiz diye başlayayım.. avm lerde çok sık karşılaşıyorum mesela, çocuk ağzını ayıra ayıra ağlıyor ama anne vitrine bakmaya devam ediyor.. ya da kucağına alıp sinirle onu bağırta bağırta taşımaya çalışıyor.. toplu taşımaya biniyorsun çocuk bağırıyor annenin şeyinin umuru değil, uçağa biniyorsun çocuk yine bağırıyor anne uyuma modunda, yolda görüyorum çocuk kendini yerlere atmış anne ağzına çakma derdinde.. ama sor onlara herkes şahane anne kimse eline tablet vermiyor, ama kimse çocuğuyla tek kelime konuşmuyor.. nasıl gönlü yapılır, zor anlarda dikkatini ne dağıtır, ağlamaması için ilgisini çekecek bir kaç oyuncağı ya da kitabı çantaya atmak gibi pratik çözümlerle ilgilenmiyorlar.. hatta geçen hafta avm de 5-6 yaşlarında bir oğlan çocuğu balon istediği için krize girdi, annesi suratıma bakıp sırıtıyordu yahu.. en sonunda çocuğu yerde sürükleye sürükleye gittiler.. neyse ne diyorduk, insanlardan nefret ediyorum ben yahu..

Aslında kastettiğiniz umrunda olmayan anneler anlıyorum ama görünce
Başıma geleni anlatayım dedim :)

avmde alakasız bir şekilde girdiğimiz kıyafet mağazasında birden karşınıza jelibonlar çıkıyor.

Bizim velet çok bilmiyordu paketli gıdayı. Bir kaç kere o jelibonlar için kendini yerden yere atarak ağlayan çocuklar gördüğü oldu ve bilin bakalım ne oldu :) taklit etti.
Tadını, kıvamını, ne olduğunu bilmediği bir şey için ağlayan bir çocuk hayal edin. Şok oldum. Valla gülmüş bile olabilirim sinirden emin değilim.
Ve ne dediysek kandıramadık. Düşünün telefondan çizgi film açmayı reddediyor çocuk o derece. Alıp eline verip sustursam o kazanacak.
Ver her istediğini bu şekilde elde edecek. Sürükleyerek götürsem yapamam.
O iç geçire geçire hıçkıra hıçkıra ağlarken anlatmaya çalıştım. Almayacagımı, güzel bir şey olmadığını. Yanına oturdum. Ve neredeyse 20 dk kriz anları.
Mağaza çalışanlarının hediye edelim baskısı. Etraftakilerin kınama bakışları.
Biri gelip kağıttan uçak uzatsa beni didik didik edeceğine belki çözülecek mesele :)
He ne oldu? Bir daha yapmadı. Çünkü degil 20-30 dakika, 20 saat ağlasa vazgeçmezdim.
Etrafa rahatsızlık verdim epey ama inanın topluma düzgün, faydalı olsun diye :)

Biraz daha geniş bakmayı dene bence. Saçım hep fönlü,tırnağım hep ojeli,hep makyajlıyım hep parfümlü ama kızım hiç televizyon izlemedi 2,5 yaşında şuanda.. Sen kendine bak,gerisini boşver çünkü bu bakış açısıyla anlaman biraz zor.
Ben sizden değil 6 aylık bebeğini saç makyaj için oje sürmek için televizyon karşısına oturtan anneden bahsediyorum sizin onunla aranızda dağlar kadar fark var maşallah size bu arada darısı başıma

Gün geçmiyor ki mükemmel anne konuları açılmasın. İnsanların 24 saat yanında değilsiniz. Çocuklarını tanımıyorsunuz. Zaten siz kendiniz de mükemmel anne değilsiniz. Niye burada bir dram havası yaratıyorsunuz elalemin anneliğine anlamıyorum. Ben Abd'de yaşıyorum. Bu forumu okudukça demek bu kadınlar Amerikalı anneleri görse kafayı yer diyorum. Çocukları tv de izliyor, küçük yaşta ojeyle süsle de tanışıyor vs vs. Ama onların çocukları özgüvenli bireyler olarak da yetişiyor işte. Büyümüş de küçülmüş gibi çocukları, Türkiyede göremezsiniz öyle çocuk mesela. Rahat anneleri bir rahat bırakın. Evhamlı anneler daha iyi anne diye bir şey yok.

Bir de şu var. Kendiniz de bir sürü hata yapmışsınız. İlle annelik eleştirilecekse kendi hatalarınızı yazın, sizden başlayalım. Burada hiç tanımadığımız insanlara sövmektense sizin anneliğinizi düzeltelim. Ne dersiniz? Nasıl hissedersiniz?

zaten ben bu tv ve tablete neden bu kadar düşman bizim anneler bilmiyorum.. komşumun 17 yaşında bir oğlu var, annesi derslerine engel olur diye eve ne pc, ne tablet ne de çocuğa telefon almış.. koskocaman çocuk printer için bize geliyor haberi yok hiçbir şeyden.. benim oğlumun da doğduğundan beri elinde tablet, telefon.. tv izlememeleri de tamamen kendi tercihleri ki sağlam Star Wars hayranı ikisi de.. kendi tablet uygulamalarını yazıyor bir tanesi.. kendi adıma ben hiçbir zararını görmedim tablet ve telefonun :27:

Hayatta hiçbir şeyi eleştirmeden durabiliyor musunuz gerçekten içinizden hiç mi geçirmiyorsunuz engel olabiliyor musunuz bu düşüncenize. Uzmanlar bile ağlatarak eğitim mi ağlatmadan eğitim mi diye tartışıp uzlaşamamışken sizin İngilizlerin eğitim sistemini doğru kabul etmeniz de değişik bir bakış açısı tabi. Ben de tam tersi yabancıların anne çocuk ilişkini istemezdim mesafeli, arkadaş gibi birbirlerine isim ile hitap eden çocuklar. Şimdi terledi üstünü değiştirmedi değil ki benim dediğim şey. Çocuk birşeyden huzursuz belki sıcaktan bunalmıştır bi bakarsın dimi niye ağlıyor diye siz alnınızdan terler süzülürken rahat edebilir misiniz yetişkin olarak yada altınızda kaka ile kaç dakika oturabilirsiniz onların ağzı dili yok diye ter içinde mi kalsın kakalı mı otursun. Çocuk kaka yapıyor ama annesi muhabbetini devam ettirme derdinde hemen gidip değiştirse mesela gelince tekrar devam etse olmaz mı? Bunun mantığı nedir çocuk kakalı oturmaya alışsın mı? Sanırım hiç kimsenin etrafında çocuğunu ikinci plana atan anneler olmamış. Ben çocukken de görürdüm ben de öyle büyüdüm suyu isteyemezdim annemin muhabbeti bölünmesin diye eh bi muhabbet ettirmedin diye azarlardı herkesin içinde çünkü ne var yani o muhabbeti etmeyip benimle ilgilenseydi sonuç özgüvensiz annesinden hala korkan sevgi hissedemeden büyümüş bir kadın
Annenizle sorunlarınızı bilemiyorum. Ondan dolayı büyük bir hassasiyetiniz de olabilir, doğal.
İngiliz sistemini hiç bilmiyorum öylr bişey diyememişimdir o yüzden. Karışıklık var sanırım orda?
Altı pis vs dememişsiniz ki zaten ilk yazınızda. Ağlıyor terlemiş anne sallıyor arabayı demişsiniz. Oturmasın tabiki pis pis çocuk. Ama ben terliyorum mesela yazın niye? hava sıcak. Bebekte terler niye? Çünkü hava sıcak, Klima zararlı.
Yani olayları dramatikleştirmeyelim demek istiyorum aslında. Dünyanın her yerinde her dakika her saniye bebekler doğuyor. Her annenin bu kadar titizlikle baktığını zannetmiyorum. Kültürel durumda etkili tabiki bunda.

zaten ben bu tv ve tablete neden bu kadar düşman bizim anneler bilmiyorum.. komşumun 17 yaşında bir oğlu var, annesi derslerine engel olur diye eve ne pc, ne tablet ne de çocuğa telefon almış.. koskocaman çocuk printer için bize geliyor haberi yok hiçbir şeyden.. benim oğlumun da doğduğundan beri elinde tablet, telefon.. tv izlememeleri de tamamen kendi tercihleri ki sağlam Star Wars hayranı ikisi de.. kendi tablet uygulamalarını yazıyor bir tanesi.. kendi adıma ben hiçbir zararını görmedim tablet ve telefonun :KK53:

Silikon vadisi çalışanlarının çocukları için bir okul varmış (geliyor şehir efsanesi)
Çocuklar liseye kadar teknolojik hiç bir alet ile tanışmıyormuş :) bunların hepsinin anası babası teknoloji geliştiren insanlar.
Gerçeklik payı nedir bilmiyorum.
Ama Japonya’da falan da eğitim böyle.
Hani bakınca teknolojinin alası onlarda, ama çocuklar okula yalın ayak giriyor, 13-14 yaşlarına kadar atölyelerde falan vakit geçiriyor.
Ben kendi adıma dengeden yanayım :) kendi elimde telefon varken çocuğa dokunma demek ikiyüzlülük geliyor

avmde alakasız bir şekilde girdiğimiz kıyafet mağazasında birden karşınıza jelibonlar çıkıyor.

Bizim velet çok bilmiyordu paketli gıdayı. Bir kaç kere o jelibonlar için kendini yerden yere atarak ağlayan çocuklar gördüğü oldu ve bilin bakalım ne oldu :) taklit etti.
Tadını, kıvamını, ne olduğunu bilmediği bir şey için ağlayan bir çocuk hayal edin. Şok oldum. Valla gülmüş bile olabilirim sinirden emin değilim.
Ve ne dediysek kandıramadık. Düşünün telefondan çizgi film açmayı reddediyor çocuk o derece. Alıp eline verip sustursam o kazanacak.
O iç geçire geçire hıçkıra hıçkıra ağlarken anlatmaya çalıştım. Almayacagımı, güzel bir şey olmadığını. Yanına oturdum. Ve neredeyse 20 dk kriz anları.
Biri gelip kağıttan uçak uzatsa beni didik didik edeceğine belki çözülecek mesele :)
He ne oldu? Bir daha yapmadı. Çünkü degil 20-30 dakika, 20 saat ağlasa vazgeçmezdim.

işte kastettiğim senin gibiler değil turuncu, ben markette senin gibi annelere denk geldiğimde (çocuklardan kalma alışkanlık) illa o çantadan bir minik lego adamı, bir iki renkli balon, en olmadı bir paket çubuk kraker çıkararak anneye destek oluyorum çok da iyi oluyor anneler de rahatlıyor :) şimdi burada tip olarak tarif edip tepki çekmeyeyim, benim kastettiğim anneler pişmiş kelle gibi sırıtıp çocuğu ile zerre ilgilenmeyen, ya da kolunda bağırta bağırta çekip götürenler. çocuk nasıl bağırıyor allahım bütün avm dinliyor ama anne ağzında sakız lcw de elbise bakma derdinde :işsiz:

Ben sizden değil 6 aylık bebeğini saç makyaj için oje sürmek için televizyon karşısına oturtan anneden bahsediyorum sizin onunla aranızda dağlar kadar fark var maşallah size bu arada darısı başıma
O da belki oturtmuyordur tv karşısına nereden biliyorsunuz diyorum. Benide dışarda görsen kızımla diyeceksin ki oturtmuş tv karşısına çocuğu kendisi süslenmiş geziyor.

Evet ben de arkadaşınız gibiyim yemek ve uyku konusunda başarısız oldum bu benim suçum ama yemek yemiyor diye bi çocuğa üzülmüyorum ama ağladığı halde annesi muhabbet derdinde olan çocuğa dayanamıyorum içim sızlıyor işte dedim ya herkesin önceliği farklı demekki
Hanımefendi bence herkes kendi anneliğine baksın. Çocukla dakika başı ilgilenmek, pışpışlamak da doğru bir yaklaşım değil. Kendi başına vakit geçiremeyen, kendi başına oynayamayan ve oyun kuramayan çocuklar yetişiyor bu mantıkla. Çocuğun sırtı ter içinde kalmışsa ve siz bunu gördüyseniz aynı masada oturuyorsunuz demektir. Bu kadar hassas bir insan olarak arkadaşınızı uyarabilirdiniz. Ya da alır kucağınıza iki dakika eglendirirsiniz yani. Buralara konu açacak kadar içinize dert olan bir durum var ama kılınız kıpırdamamış yani.
zaten ben bu tv ve tablete neden bu kadar düşman bizim anneler bilmiyorum.. komşumun 17 yaşında bir oğlu var, annesi derslerine engel olur diye eve ne pc, ne tablet ne de çocuğa telefon almış.. koskocaman çocuk printer için bize geliyor haberi yok hiçbir şeyden.. benim oğlumun da doğduğundan beri elinde tablet, telefon.. tv izlememeleri de tamamen kendi tercihleri ki sağlam Star Wars hayranı ikisi de.. kendi tablet uygulamalarını yazıyor bir tanesi.. kendi adıma ben hiçbir zararını görmedim tablet ve telefonun :KK53:
Burada bizi taşlayabilirler ama teknolojiden çocukları ayırmak artık imkansız ve saçma. Bize düşen teknolojiyi doğru şekilde kullanmasına yardımcı olmak. Artık bilgiye ulaşmanın birinci yolu bu. Çocuklara engel olmak da cağın gerisinde bir davranış bence. İlkokula başlayıp da tablet ya da pc kullanmayı bilmeyen çocuklara akranları gu ler artık.

Silikon vadisi çalışanlarının çocukları için bir okul varmış (geliyor şehir efsanesi)
Çocuklar liseye kadar teknolojik hiç bir alet ile tanışmıyormuş :) bunların hepsinin anası babası teknoloji geliştiren insanlar.
Hani bakınca teknolojinin alası onlarda, ama çocuklar okula yalın ayak giriyor, 13-14 yaşlarına kadar atölyelerde falan vakit geçiriyor.
Ben kendi adıma dengeden yanayım :) kendi elimde telefon varken çocuğa dokunma demek ikiyüzlülük geliyor

https://www.egitimpedia.com/silikon...i-neden-teknoloji-girmeyen-bir-okula-gidiyor/

Şehir efsanesi değilmiş :)) New York Times’ın haberi imiş

valla bana da baya bir şehir efsanesi geliyor, geçen gün haberlerde vardı.. anne-baba silikon vadisinde, çocuk bilmem kaç yüz uygulama yazmış apple için bir de bitcoin kitabı çıkartmış ama 12 yaşında :27: muhtemelen sabah akşam candy crush oynatıp beyinlerini puding kıvamına getirmiyorlardır da kesinlikle yasaklanmadığına da eminim :)

Takdir ediyorum ve bu konuda size katılıyorum ben de yapabilirim aynısını inşallah. Bakın bir arkadaşım var 5 yaşında kızı bir gün aynı sizin kızınız gibi annesinin istemediği bir şey için ağlamaya başladı ama nasıl ağlıyor ben de ilgisini başka yöne çekmek için hamlede bulundum aaa bak sana be anlatıcam diye annesi beni susturdu hiç konuşma tepki verme dedi ve sustum çocuk ağladı ağladı ikimizde tepki vermedik ama birbirimizle de konuşmadık yani umursamaz gibi de olmadı sonra sustu ve unuttu taktir ettim arkadaşımı ve örnek alıcam bir davranış oldu ama benim dediğim bu değil siz yeterdi kadar ilgilenmişsiniz babasının sigara paketini ele geçirmiş elinden aldım diye kıyamet koptu yarım saat ağladı ama uğraştım ilgisini dağıtmaya çalıştım

işte kastettiğim senin gibiler değil turuncu, ben markette senin gibi annelere denk geldiğimde (çocuklardan kalma alışkanlık) illa o çantadan bir minik lego adamı, bir iki renkli balon, en olmadı bir paket çubuk kraker çıkararak anneye destek oluyorum çok da iyi oluyor anneler de rahatlıyor :) şimdi burada tip olarak tarif edip tepki çekmeyeyim, benim kastettiğim anneler pişmiş kelle gibi sırıtıp çocuğu ile zerre ilgilenmeyen, ya da kolunda bağırta bağırta çekip götürenler. çocuk nasıl bağırıyor allahım bütün avm dinliyor ama anne ağzında sakız lcw de elbise bakma derdinde :işsiz:

Dalga geciyor herkes benimle, çocuk büyüdükçe çanta küçülür, ben yakında kabin valizle dolaşacağım :D
Kitaptı, oyuncaktı, boyaydı derken kaplumbağa gibi evimizi sırtımızda taşıyoruz :)

Millet olarak abartmaya bayılırız. Duyuyorlar bir yerden "fazla tv izletmeyin" uyarısı. Tv ye düşman oluyorlar, evde açmayı bırak, tv mağazasının önünden geçse çocuğunun gözünü kapatıyor tv diye bir alet görmesin diye. :) Abartı. Çok ilginç bir milletiz gerçekten.

Hanımefendi bence herkes kendi anneliğine baksın. Çocukla dakika başı ilgilenmek, pışpışlamak da doğru bir yaklaşım değil. Kendi başına vakit geçiremeyen, kendi başına oynayamayan ve oyun kuramayan çocuklar yetişiyor bu mantıkla. Çocuğun sırtı ter içinde kalmışsa ve siz bunu gördüyseniz aynı masada oturuyorsunuz demektir. Bu kadar hassas bir insan olarak arkadaşınızı uyarabilirdiniz. Ya da alır kucağınıza iki dakika eglendirirsiniz yani. Buralara konu açacak kadar içinize dert olan bir durum var ama kılınız kıpırdamamış yani.

Burada bizi taşlayabilirler ama teknolojiden çocukları ayırmak artık imkansız ve saçma. Bize düşen teknolojiyi doğru şekilde kullanmasına yardımcı olmak. Artık bilgiye ulaşmanın birinci yolu bu. Çocuklara engel olmak da cağın gerisinde bir davranış bence. İlkokula başlayıp da tablet ya da pc kullanmayı bilmeyen çocuklara akranları gu ler artık.

bence gelecek nesiller tamamen robotlarla iç içe olacak, ben oğluma hep öyle söylüyorum.. ya o robotları yazan olacaksın ya da robotların elinden işini aldığı adam olacaksın.. ha ama buradan şu çıkmaz tabi ki, 7/24 ver eline tablette şeker patlatsın.. ya da youtube da abuk sabuk challenge ları izlesin pelte olsun.. aile gözetiminde çok çok yararlı programlar var, izlenebilecek..

Bana kızacaksınız belki ama ben de yeni neslin hastalıklı derecede çocuğun üstüne düşmesini anlamıyorum. Aglayınca hemen pışpışla, sürekli tüm dikkatini ona ver, oje bile sürmeye vaktin olmasın, her şeye parti yap, yok tuvalete gitme partisi yok, pasta patlatma partisi vs. Çocukları bu kadar hayatınızın merkezine koymayın ki ilerde size karsı sınırlarını bilsinler, sorumluluk alsınlar, her istediklerini ağlayarak elde edemeyeceklerini anlasınlar.

Dalga geciyor herkes benimle, çocuk büyüdükçe çanta küçülür, ben yakında kabin valizle dolaşacağım :KK70:
Kitaptı, oyuncaktı, boyaydı derken kaplumbağa gibi evimizi sırtımızda taşıyoruz :)

ahahha :70: az kaldı dayan 10'lu yaşları geçince çanta otomatik olarak küçülüyor :27:

Back
X