Siz hiç nişanlınızdan ayrılmak zorunda kaldınız mı

Ne kadar güzel ailenize bağlılığınız..
Fakat eger sevdıgım adama degecekse ailemi ikna etmek ıcın delıler gıbı cırpınırdım..
Biraz reel miyim bilmiyorum ama, benım gelecektekı mutlulugumu gecersız sebeple hâlâ engellemeye calısacak bır aıleye kapımı ceker gıderım..

Son düzenleme:
ailem düğün istiyo fakat nişanlım bunu yapamayacağını söylüyor, ve bu 2 yıldır olan bir konu, verilen sözler tutulmadı, bizim burda nişandan en fazla 6 ay sonra düğün yapılır, uzadıkça sorunlar çıkıyo zaten, biz nişanlanalı 1 yıl oldu ve hala 5 kuruş param yok diyo, ailemse bizi kandırdıkların beni oyaladıklarını düşünüyolar,
bana ailemin dediği şu, ya bizi öldürürsün bu sinirle, yada ayrılır kafamız rahat olur diyolar, ailemi ezip geçemem, ama nişanlımı da öyle, kafam bi dünya oldu.

Son düzenleme:

Bir yorumda denildiği gibi önce ne için üzüldüğünüze karar vereceksiniz.. Diğer konu beni ilgilendirmez, yorum yazmayacağım.

Eğer nişanlınızla herşey çok iyiyse , nişanlınızda ayrılmanızı istemiyorsa ; tek sorun aileyse iş sizde bitiyor..

Herşeye evvelinde evet deyip 5 yıl sonra şart koşmakta neyin nesi ? AİLELERİN ONAYLAMADIĞI evliliğe en karşı gelenlerden biriyim ben; FAKAT bu iş başka , başta evet denmiş gönülsüzde olunsa , katlanmak zorundalar.. Bize anlattığınız kadarıyla ailenize saygısızlıkta yapılmamış..

Madem mutlusunuz aileniz ve aileler için nişanınızı atmayınız.

Bu hayatta yapacağınız en büyük hata olur..Orta yolu bulmaya gücüm yok diyorsunuz..Orta yolu bulmayacaksınız..Çok güzel diye sözettiğiniz ilişkinin arkasında duracaksınız..Hepsi bu.

Ama yazdıklarınız çok tutarsız olduğu içinde net birşey diyemiyorum.. Çünkü nişanlınızdan ayrıldığınıza değil , ''ondan sonra nasıl bir başkasıyla hayat kuracağınızı '' düşünecek kadar ilişkiniz..

Bu yüzden siz çok güzel desenizde ilişkinize buradan bakılınca , eğer tekrar birleşirseniz mecburiyetten, sizin hata diye söz ettiğiniz o durumdan olacak gibi..

Ne diyelim hayırlısı olsun.

Büyükler görür ve söyledikleride çıkar, ömürboyu çekmek mi? Bitirmekmi? Bence herseyin bir çözümü var ama görgüsüz,insan kıymeti bilmeyen, kadını ezen bir ailenin yanında yerin yok biliyorsun evlendikten o nişanlında aynen onları savunacak ki nişanlında dürüst değilmiş seni bu hallere düşürdüğüne göre bence bunu bilerek yaptı sen ondan vazgeçme diye , oda biliyor sülalesinin ne mal olduğunu!

diktir diyosunuz ne kadar mantıklı sizce?

diktirdi diyelim ruhunu nasıl diktircek yaralarını nasıl diktircek

en önemlisi vicdanını nasıl diktircek?????

evet yazdıklarımdan bunu çıkarmanıza kızmadım, öncelikle haklısnz, nişanlımla bir daha birleşemicek olmamdan dolayı böyle bir düşünce içerisine girdim, çünkü sonuçta ailem bunu yaşadığım bilmiyor ve bir başka biriyle evlenmemi isteyecektir, nişanlımı ailem kabul etmiyor, başka biri olması durumunda ne yapacağım konusundaki korkumdan dolayı öyle bişey dedim, keşke ailem sert çıkmasa da nişanlımla olabilsem fakat şu an hiç de olabilir gibi durmuyor, gene de yorumun için teşekkürler.

diktir diyosunuz ne kadar mantıklı sizce?

diktirdi diyelim ruhunu nasıl diktircek yaralarını nasıl diktircek

en önemlisi vicdanını nasıl diktircek?????

zaten diktirmeyi hiç düşünmedim, bir kere günaha girdim bir daha girmem

ağzınıza sağlık, sorun tam da bu bence de, aynı şeyi anlatmaya çalıştım...

az ve öz olsun, seviyorsanız ve aranızda sorun yoksa kimseyi tınlamayın, yok derdiniz bekaretse bir adamla ilk onun oldu diye sırf, bu kadar sorunla evlenmeye değmez, yok değilse de artık bundan sonrası şansınıza kalmış...

siz önce neye bu kaadr üzülüyorsunuz onu ifade edin eğer tavsiye istiyorsanız, bekarete mi aşkınıza mı??? ikisinin cevabı ayrı................

Elbetteki insanların parasız durumları olabilir..Net birşey bilmediğimiz için yorum yapamıyoruz işte..

-Ailenize saygısızlığı oldu mı ?

-Size karşı saygısı sevgisi yerinde mi ?

-Sizi aldattı mı, şuana kadar yalan söylemedi mi ?

-Sorumluluk sahibi mi, gerçekten çalışıyor mu ?

-İletişiminiz güçlü mü ?

-Bir eş , baba olabilir mi ?

Bunları tartın, güvendiklerinizle istişare yapın ve harekete geçin..Eğer olumluysa cevaplarınız karşınıza kim çıkarsa çıksın dediğinizden vazgeçmeyin..

Öyle bu işler yok şu üzülüyor yok bu üzülüyorlarla olmaz , olmamalı..Birey oluşunuzun hakkını kullanın..

bence aılenız haklı sınırlenmekte hep onların dedıgının olması onlarında sınırını bozmustur aılenın ıstedıgı sey zaten olması gereken bı sey dugunu nasıl yapamıyolar yanı cok mu kotu durumdalar ya da sırf aılen ıstemedıgı ıcın mı yapmıyolar anlamadım,sana gelınce canım dunyanın sonu degıl durustce soylersın elbet kabul eden cıkar yaptıysan nolmus yanı hayat durmadı ya

Bence bir ilişkiyi düğün olmadı diye bitirecek kadar fevri davranıyorlarsa sinirlenmekte haklı değiller..

Dile kolay 5 yıl..5 koca yaşanmışlık..Bu 5 yılın birde bundan sonraki yıllarda konu sahibinden götüreceği en az bir 5 yıl daha var..

Öyle denildiği gibi kolay iğleşmez yaralar.. Eğer hiç sorun yoksa sırf ailesel ve dünyavi nedenlerden dolayı ilişki bitiyorsa öyle kolay değil kendini tekrar kabullenmek.

Elbetteki herkesin maddi sıkıntıları olabilir.. Bu maddi sıkıntılar diğer çok iyi huyları varsa kapatmamalı onu..Ben nikah istiyorum, hayalimde bir düğün yok diyebilmeli kişi.

Hep varsayımla konuşuyorum ama bu diren sözümü bir tek nişanlızın hal ve hareketleri gerçekten uygunsa, ilişkiniz seviyeliyse eğer, direnin diyorum..

Yoksa direndiğin şey kıymetli değilse sonraki hayat yok olur..

Ve 5 yıl işte bu zaman az bir süre olur.Değmez 5 yıla koca hayatı yok etmeye.. İşte bu zaman yaralar evet çabuk iğleşir ve hayatınızı çok güzel tekrar kurabilirsiniz..

Geride bıraktığınız ve ne için bıraktığınız önemli.

Evlenecek adamın 5 kuruşu yok sadece nikah mı yapacak? Sonra ? Annesi ile mi oturacaksın? Ceyiz için bir yatak odası senin için yeterli olacak oh herkes mutlu mesut olacak, bunun adıda aşk mı? Çile mi? Olacak?

Evlenecek adamın 5 kuruşu yok sadece nikah mı yapacak? Sonra ? Annesi ile mi oturacaksın? Ceyiz için bir yatak odası senin için yeterli olacak oh herkes mutlu mesut olacak, bunun adıda aşk mı? Çile mi? Olacak?

Düğüne vereceği para ile güzel bir ev kurulabilir.. Bu düşüncesi vardır belki..

Baştan herşey bilinmiyor muydu ? İşi gücü, maddi durumu ?

nişanlımın babası bankada memurdu, zimmetine para geçirdi ve yakalandı, emekliliğine 1 yıl kalmışken bütün meslek hayatına son verildi ve tutuklandı, 6 ay yatıp çıktı, daha sonra özelde iş bulup sigortasının dolmasını sağlamak için uğraşıyor ama mahkeme hala sonlanmış değil.
nişanlıma gelince, babasının bu hatası yüzünden elde avuçta ne varsa sattıkları için, tüm evleri dağıldı, ve evin yükünü üstüne aldı, bir nev, evin reisi oldu, birkaç ay öncesi en lüks semtten ailesine bankadan kendi adına kredi çekip 100 milyara ev aldı, ve bizim düğün ertelendi,
bizi bekletmelerinin sebebi ise, nişanlımın ailesine hala destek oluyor olması.
benim ailemse, nişanlımın şahsıyla alakalı bir sorunlarının olmadığını sadece ailesinin, ömrü boyunca ayağına dolacağını savundu. ve zorlada olsa ben istiyorum diye bu kadar olumsuzluğa rağmen nişanlanmamıza boyun eğdiler,
bende her seferinde zor zamanlar geçiriyolar anne, bizden zmaan istiyolar yanlarında olalım deyip ailemle türlü çekişmelere girdim, çünkü ailem, herşeyiyle tam olmasa da bir nikahtan ibaret olan bir düğünü istediklerini söylüyor, fakat nişanlım bunun mümkün olmadığnı, babasının emekli olmadan evlenemeyeceğini ısrarla kabul ettirmeye çalışıyor,
benim ailem de artık, bütün herşeyi kendi doğrularına göre oynuyolar, karşıdaki aile ne düşünür, ne bekler, hiç düşünmüyolar, kıza geldi yüzük takıp gittiler, ne önü var ne arkası, ne düğün muhabbeti yapan var, ne ele avuca gelen bir karar, sonunu göremediğimiz bir durum varken razı olamayız diyolar.
bense iki tarafa anlayış göstermekten, herşey zamanla iyi olacak demekten yoruldum, çünkü günler geçtikçe işin cılkı çıktı.
durum özetle bu kızlar, nişanlımla birbirimizi seviyoruz, ama ailesi hiçbir şekilde bizim oğlumuz nişanlı deyip kendilerini kasmadan normal hayatlarına devam ediyo, ailemin yediremediği konu bu.
yani kendilerinin değil de sanki bizim yüzümüzdenmiş gibi, sütten çıkmış ak kaşık gibi ailesi, en sosyetik yerden giyinip, en gözde şeyler alıyolar.

Son düzenleme:
Konu şimdi rengini belli etti.. İş sizde değil nişanlınızda bitiyormuş..Krediyi sizin geleceğiniz için değil şuan için luzumsuz birşey için çekmiş, evlilik için çare arayacağına, yapacak birşey yok safsatalarını kullanıyor v.s Şartlar neyi gerektirmiş bilemiyorum fakat yaptığı tek kelimeyle sorumsuzluk..

Sadece hayata ambargo koymak için yüzük takılmaz..

Herkesin üstüne ne düşüyorsa adam gibi yapacaksa girecek bu işe..Yoksa kimse kimsenin hayatını bu denli yok etme haddini bulmamalı kendinde.

Diyecek söz yok.. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Böyle konular herkese ders olmalı..Bir anlık istek için kendinden, hayatından bu kadar ödün vermemeli insan..

yukarıda yazdıklarından sonra sana hak verdim o halde aşkını tercih et

aile bişey yapmak zorunda değil ki.. nişanlın kendine güveniyorsa nişanlanacaktı..senin sorumluluğunu almamışki.. seninle evliliği kesin düşünse ailesi yerine kendine kredi çekerdi..

ailemle nişanlısı buna bir nokta koymak için yarın bize gidiyorlar kızlar, bense okuduğum için evde değilim, ben olmadan gidiyolar yani, konuysa bizim ne olacağımız. dananın kuyruğu kopuyor,
sanırım ayrılmamamız mucize olur.

Buna Benzer sorunlar evlenmeden önce eşimde yaşamış oda ailesini önplanda tutma gereği duymuş ama nişanlı değilmiş

nişanlımın da benim de bir suçumuz yok, hele hele benim hiç yok, ama ailesinin bu tavrı bizimkileri kızdırıyo, bir anda hiçbirşey olmamış gibi lüks takılmaya başladılar, düğün muhabbeti eden yok, ailem de hop noluyo dedi, bunlar bizi oyalıyo gibi düşünmeye başladılar, yarın ne konuşcaklarsa konuşsunlar yaa, bıktım yemin ediyorum arada kalmaktan, orta yol bulmaktan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…