Siz hiç nişanlınızdan ayrılmak zorunda kaldınız mı

konuyu tamamen okuyamadım yanlış yorumum olursa affola..

geçmişte yaşananlar sadece seni ve nişanlını ilgilendirir kimseyi bağlamaz bu 1.

yaşananlarda dolayı onunla evlenemezsem beni kimse istemez gibi düşünüyormuşsun gibime geldi.. o konuda rahat olmanı isterim seni sen olduğun için kabul etmeyecekse bir şahıs hiç etmesin bu 2.

aslında sevdiğinden değil de özel bazı durumlardan onunla evlenmek istiyorsun galiba.. eğer öyleyse yanlış yaparsın arkadaşım etme eyleme oldu mu 3.

ailen de olsa sen yokken hayatın hakkında karar vermelerine izin verme seninde olduğun bir ortamda olsun ne olacaksa seviyorsan savun dilediğince 4. ve son

sevgilerimle herşeyin hayırlısı olsun arkadaşım..

hakkında hayırlısı olsun canım. nişanlının kredi çekmesi hata olmuş. sonuçta evi babaları emekli olunca alabilirlerdi. neden düğün için babanın emekliliği bekleniyor. krediyi düğün için çekip, ailesine maddi imkanı olduğu kadar yine destek olabilirdi ve ev emekli olunca alınabilirdi.. nişanlının önceliği sen değilsin, ailesi.. annen baban tabii kızar. yine olması için umut var gibi. düğün istemek ailenin en doğal hakkı.. inşallah orta yol bulunurda ayrılmak zorunda kalmazsınız.

sizin durumlar karışık .bnce nişanlanmakla hata etmişssiniz biraz daha bekleseydiniz herşeyin düzelmesinii.ayrılmak kötü olur tabi ama bi şekilde ikna yolu vardır.hayırlısı olsun

Sen evlensen dahi nişanlın ailesini hep ön planda tutacak bunca fedakarlıkta bulunduğuna göre sen çalışıyor olsanda , bunlarıda kabullen, babasından birşey bekleme kişilikli olsaydı harama göz dikmezdi

Neden kuramayacakmışsın ki... Gayet kuracaksın. Sevdiğinle, 5 yıl birlikte olduğunla, nişanlınla yaşamışsın bunu. Seni ileride kabul edecek insana da aynen bu şekilde söyleyeceksin. İnsanlar tek gecelik ilişkiler yaşıyorlar şimdi. Lisede kızlar 1 hafta çıkıp sonunda hallediyorlar. Yani kalkıpta 3-4 aylık tanıdığın biriyle seviyesiz bir şekilde yaşamamışsın ki bunu. Hissetmişsin, istemişsin. Bu namussuzluk değil benim düşünce tipime göre. O yüzden hayatını zindan etme.

Evli bir kisi esinden ayrilmis olur ve nafaka alma hakki vardir.yani erkek yaptiklarinin bedelini ödemek zorundadir,evli kisiler helal bir tutum icine girmistir .Ama sizin durumunuzda erkek bir bedel ödemek durumunda kalmadan carpip kapiyi gidebilir.Evet dedigin gibi erkegi frenleyecek olan,sorumlulugu paylastiracak durum evlilik hayatindan baska olamaz.Resmi nikah bir kadinin sigortasidir,dogacak cocuklarinin teminatidir,erkegin yaptiklari karsisinda ele gune rezil olma korkusudur.Oysa evli degilsiniz adam cekse gitse bir hesap soramazsiniz.Ne yapip edin bastan yapmaniz gerekeni simdi yapin ve en kisa sure de ayni adamla evlenin,nikahi basin.Yeni bir kisiye bu olanlari anlatirsaniz sizden faydalandiktan sonra hesapsiz,kitapsiz sizi kullandiktan sonra atmayacagindan emin misiniz???Shakespeare Otellosunda: Erkekler midedir Kadinlar ise Gidadir.Kadinlari aciktiklarinda yerler;Doyduklarinda ise KUSARLAR...der

kızlar ayrılmak en son düşüneceğimiz şey, ama yaşadıklarımın hepsini anlattım size, önceden kesinlikle ayrılmam diyordum, şimdi bu konu ailemin de sağlığını gittikçe bozduğu için hayırlısı neyse o olsun diyorum,
neden herşey güzel bitmiyo, benim mutluluğum neden başkalarına bağlı olsun ki, nişanlım ve ben dışında kimsenin umurunda değil para ve zaman konusu. o da ailesine karşı kendini sorumlu gördüğü için kendimi düşünsem, bencil durumuna düşüyorum, susmaktan içim şişti, benimki de can. sabır taşı olsa çatlardı inanın, olan bize olduk demek istemiyorum, ama olan gene bize olcak.

Kendini hiç bir şey için zorunlu hissetme derim ben, diyoruz ya hayatımız altüst oldu diye bir şairimizin de çok güzel bir lafı vardır. ne malum hayatımızın altının üstünden daha iyi olmayacağı diye. bazı arkadaslarımız ne olursa olsun evlen demiş belki evlenseydiniz her şey daha kötü olacaktı,başka sorunlar da çıkcaktı ya da çocuğunuz olup bu derde de ortak etcektiniz onu belki bu sefer de boşansam bir dert boşanmasam bir dert durumunda olcaktınız,anlayacağınız.ilişkiniz için bir şey diyemem çok seviyorundur ayrılmak istemiyorsundur en doğru kararı sen vericeksin hayatında nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa,ben hep bir şey isterken Allahım hayırlı ise nasip eyle derim. inşallah çok mutlu olursunuz..

yaptıklarının, yaşadıklarının arkasında dur canım. yeni bir hayat kurabilirsin. yaşadığın hiçbirşeyden pişman olma. günün birinde biri çıkıp sana bunun hesabını sormaya kalkarsa verceğin tek cevap '' sanane'' olmalıdır bence. yaşamak istemiş ve yaşamışsın. bu kadar.
yalnız anlayamadığım şey var. sen yaşadıklarından dolayımı ayrılmak istemiyorsun yoksa gerçekten sevdiğinden mi?

gerçekten sevdiğimden tabi ama nişanlımın bu tavırları da korkutmuyo değil tabi, birde ailemi bu kadar üzdüğümü bilmek, yani o ailem ailem diye diretiyo, benim ailemi ezip geçmemi istiyo, bu yüzden korkuyorum ilerisi için. o yanlışı yaptığım için de pişmanm, bunların yaşanacağını bilsem asla yapmazdım. yarın herşey belli olacak, tamam mı devam mı bir karar verilecek ve ne olacağına dair en ufak bir tahminim bile yok

ailen ne derse desin bu ilişkiyi devam ettireceğim demiyorsun sen yolunu ayırmışın bile çoktan

bundan sonra beni kim sever arayışlarına girmişsin

bence aileni geri plana atma. nişanlın kendi ailesine nasıl davranıyorsa sende öyle yap. hem bakarsın tepkisi ne olacak, seni ne kadar seviyor, değer veriyor vs... hepsi belli olur. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Hayirlisi olsun...Ama ailenizin tavrini ben tam anlayamadim, nisanliniza süre vermiyorlar cünkü sizin orda genellikle nisanlandiktan 6 ay sonra evlenilir ama sizinki daha uzayacak diye ele güne karsi zor durumda kalmaktan cekiniyorlar, ama ayrilinca da el alem laf edecek..Anlatmana bakilirsa aileler hic dogru düzgün birbirleriyle konusmamislar, yani sonucta söz yada nisanda bu tür olaylar konusulmaz mi? Belki bir araya gelip konusunca sorunlar hallolur...Hakkinizda hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…