- 28 Ekim 2016
- 1.141
- 1.009
- 53
- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
Çok iyi ya 10 kilo da dogum. Sanırım bizim kilo alıp almMamiz in bebekle veya bebeğin sağlığıyla hiç alakası yok dimi.50 kilo ile hamile kalıp 60 kilo ile doğum yaptım. Şu an 48 kiloyum. Herhangi bir diyet uygulamadım.
Çatlak konusunda da size denildiği gibi denmişti. Annemde çatlak olmasına rağmen bende hiç olmadı. Krem vs. de hiç kullanmadım.
1.gebeliğimde 40 kiloydum 60 ile doğuma girdimArkadaşlar geceniz güzel olsun öncelikle .
Ben çok merak ediyorum sizler kac kiloyken hamile kaldınız ve kac kiloda doğum yaptınız. Veya aşırı kilo aldıysanız sizce sebebi neydi? Bana onerebileceginiz ; şunu yapma sunu yeme diyebileceğiz ip uclariniz varmi ? Yada aşırı kilo almadan doğum yaptıysanız nedeni neydi ??
Maalesef Dr.kesinlikle istirahat etmelisin dedi. Kipirdayamiyorum eskisi gibi. Kös Kös oturuyorum.
Açıkçası hayatım boyunca çok kilolu bi kadin olmadım ama şimdi 6 ay sonra karnım burnuma gelecek ve ister istemez psikolojikmen etkileneceğim.
Sizlere soruyorum çünkü tecrubelisiniz benden. Ilk bebeğim olacak inşallah. Ve bedenen nasıl bi değişiklik yasicami da bilmiyorum. Tek bildiğim kilo alacağım.
Bide , bünyede ye göre de değişir mi bu kilo alma olayı. Kimisinin kolu kalinlasiyo kimisinin kalçası falan. Anneden gelen genlerle de etkisi oluyor mu?
Bi kadına sormuştum gobeginiz çok çatladı mı hamilelik sürecinde diye
Bana
Yok ben çok catlamadim. Anneme cekmisim dedi.
Eğer öyleyse ben mahfoldum
Aman ya. Zaten çatır çatır çatlamışim bide bu yüzden catlicam. Iyice buruşuk acur turşuya donecem
Sağlıklı şeyler ye. Ekmek ve hamur işi tatlı vs bunları bırak öncelikle. Ben ekmek arası çok yiyordum ve çok porsiyon meyve yiyordum doktorum en son meyveyi azalt kilo yaptı sende az miktarda yemelisin dedi. Ondan sonra azalttım.Yemek düzenin çok mu bozuldu ? Ben maalesef önceden 2 ogunle günü bitirirken şuan 4-5 arasında dolanıyorum. Doktor beslenmene ve dinlenmene dikkat et dedi. Bende salak gibi bebeğe iyi gelir diye diye geceye kadar dünyayı yiyorum. Bunu nasıl birakcam ben ya.
Spor mu diyet mi yoksa ne ? Kac ayda oldu bütün bunlar?50 ile başlayıp 77 ile bitirip doktorumu da şok etmiştim.Doğumdan sonra 48e kadar indim.
Çatlak annemde çok olmuş.O yüzden hep uyarırdı beni.Öyle o krem bu krem kullanmadım.Düzenli olarak bebe yağı sürdüm.Hiç çatlağım olmadı.
Ya ben yağlı ve hamur u çok sevmiyorum zaten. Ekmeği hamile olduğumdan beri yemeye başladım yine. Ben asli dabiseta bisey yemiyorum ama hamilelik de olmuyor iste. Annemi gördükçe valla korkuyorum ya. Kilo almaktan degilde vücuduma yabancı kalmaktan.Maşallah deme ya:)
Zor olmadı aslında kendisi oturdu zamanla sadece şuna dikkat ettim yağlı tatlı hamurişlerine dikkat ettim
aslında ben hıc yemıyodum yıyemıyodum yanı hıc ıhtahım yoktu ılk altı ay sadece 2 kılo almıstım son 3 ay aldım gerı kalan kıloyu o da hep bebege gıtttı dedı doktorum tatlı ve meyve cok yedım ben ekmek hıc yemezdım et yıyemezdım normaldede hıc sevmem genelde sebze ve baklıyat agırlıklı beslendım kahvaltı muhakkak yapmaya calısırdım bır yumurta bır bardak sut hergun en cok dıkkat ettıgım bunlardı oyle aman aman ozen gostermedım hıc bıseye :) sende cok kasma kılo alırsam ya dıye alırsan al nolcak hersey bebısler ıcın bak ne kılolar almıs arkadaslar herkeste vermıs sende verırsın saglıklı olun yeterSende ideal kilo almışsın. Pek yemek düzenin nasıldı? Nelere dikkat ettin?
Öyle deme yahu, sağlıklı beslen yeter. Doğumdan sonra ilk bir ay insan kendinden nefret ediyor biraz ama geçiyor sonra. Bünyen de kiloya çok müsait değilse az bir dikkatle hem çok kilo almaz hem çabuk verirsin. Sağlıkla gelsin bebeğin :)Gece gece Adana mi yedin cidden :) maşallah o kadar baklavaya bence yine iyisin hakketten. Evet şimdi bedenen daha olgun olmussundur. Ama benim boy yer mantarina çok yakın. Ben olgun değil ancak varil. olabilir im.
Çok iyi ya 10 kilo da dogum. Sanırım bizim kilo alıp almMamiz in bebekle veya bebeğin sağlığıyla hiç alakası yok dimi.
Annem üst ustehamile kalmış. Kilo verecek yada toplicak zaman bulamamış. Bu yüzden vücudu doğal olarak biraz toplu değil. Ama bizler bilincliyiz artık. Ya işin özü kilo almaktan korkmuyorum da hani insan bi tuhaf olur yani. Bu ben miyim demek istemiyorum. Bak mesela daha şimdiden kotlarimin hiçbirini giyemiyorum ben. Kazaklarim olmamaya başladı. Sizce de çok erken değil mı ya ? Yoksa ben mı kuruntu yapiyorumCanım ben iki hamileligimdede 7 kilo aldım
Sadece biraz göbeğim çıkıyor..dogum yapar yapmaz göbeğim gidiyor..buarda iki kızımda kilolu doğdular
Ben hamilelik dönemin meyve çok tukediyordum.bide benim annemin karnı çok çatlamış..ama biz üç kiz kardeş de çatlama olmadi.belki sende de olmaz.
Canım Allah sabır versin. Umarim normal dogum yaparsın. Bende normal dogum istiyorum. 2gune koşa hoplaya evime gitmek varken 1 hafta yatış cok can sıkıcı. Allah'ım bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah. Tabi ki sanada37.haftamdayim 15 kilo.aldim bebegim 3.100 gram suan . Boyum 175 kilom 85normal.dogum yapmak istiyorum ama bebegim haftasina gore iri biraz umarim yapabilirim.sezeryandan sonra kilo vermek cok zor diyolar cunku
Bütün gun beni oturup izleseniz bu ne biçim hamile dersiniz. Afedersjniz camiş gibi yiyorum ya. Bu aralar midem bulansada kussam diye umud eder oldum. Ve bilin ne oldu. Bulantilarim geçti resmen. :)Bence yok. Ben hamileyken özellikle diyet falan yapmadım kilo almayayım diye fakat bebeğime ne yararlı olacaksa onu yedim. Bebeğimin doğumda kilo ve boyu gayet iyiydi ve çok şükür bağışıklığı da çok güçlü.
Canınız ne isterse yiyin ama canınız istemiyor olsa bile faydalı şeylerden de yiyin.
Sağlıkla gelsin bebeğiniz :)
Şimdi soruyorum sana. Ne yaptın arkadaşım?Ilk gebeliğim de 57 ile hamile kaldım 49 kiloya düştüm tekrar 57 olarak doğum yaptım, ikinci gebeliğim 68 ile hamile kaldım 59 kiloya düştüm ve 1 kilo dahi almadım 59 kilo ile 29 gün önce bebeğimi kucağıma aldım ve sebebini hep merak ettim 1 kilo dahi almadım diye
Yatıyorum bende. İşin garip kısmi yatmak hosumada gidiyor. Yiyip yatıyorum. Ben normalde duramam yerimde ev kedisine döndümHamileligimi yatarak gecirdim mecburen normalde biraz kiloluyum cok kilo alirim diye korkuyordum ama 3kilo aldim
Dogum sonrasi gebelik oncesi kilomdan 4 kilo zayiftim cok istahli degildim ama ekmek yemiyordum keske simdide yemesem :)
Bütün gun beni oturup izleseniz bu ne biçim hamile dersiniz. Afedersjniz camiş gibi yiyorum ya. Bu aralar midem bulansada kussam diye umud eder oldum. Ve bilin ne oldu. Bulantilarim geçti resmen. :)
1.gebeliğimde 40 kiloydum 60 ile doğuma girdim
2 gebeliğimde 50 kiloydum 70 ile doğuma girdim
Ikisindede yirmi kilo aldım şuan boyum 1.62 54 kilo felanim çatlaklar oldu ama ikinci gebeligimde olmadı önceki çatlaklar esnedi galiba :) zamanla çatlaklarım beyazladi kötü görüntüsü azaldı bayağı ben kilolarimi çabuk verdim çok şükür. hamileliğimde canımın istediği her şeyi yedim,doyma hissim yoktu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?