- 28 Ekim 2016
- 1.141
- 1.009
- 53
- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
40lat 50 ler havalarda uçuyor.. ben sölemek istemiyorum ve kaçıyorum
Çok iyi ya. Insan merak ediyor o kadar kadin bu kadar kiloyu nasıl verdi diye. Umarım bende sizler gibi kilo verenler den olabilirim. Valla dokuz doguruyorum ya.Ilk gebelik 52 ile hamile kaldım 64 doğum yaptım sonrasında 51 e düştü kilom 2.gebelik 53 ile başladı 74 ile doğum yaptım 3 ay oldu 59 kiloyum şuan hedef 50
Az kalmış bile. Ne güzel kilo verebiliyor sun.27 kg aldim hemde 28.haftadan sonra ilk dogumum 3 ay once suanda 15 i gittihey masallah bana
Tuzla çok aram yok. Tatlıyı da hamilelik başladığından beri yiyesi m hiç yok. Saman gibiyim ya. Tadım yok sanki49 kilo ile hamile kaldım. 63 ile doğuma girdim. Doğumdan sonra 58 e düştüm. Şu an 54 kiloyum. Hamileliğimin son ayında ellerim ve ayaklarım bana ait değildi resmen.. Vücutta öyle devasa bi değişiklik olmadı ben de ama ellerim ayaklarım son ayda çok şişmişti. Yediklerime dikkat ettim.. Ama tuzu azaltamadım. Haliyle ödem yaptı.
İlk hamileliğimde 14, ikincisinde 12 kilo aldım. İlkinde şeker riski çıktığı için buna uygun diyet uyguladım ve bu diyetten sonra neredeyse hiç kilo almadım.
Günde en fazla yarım esmer ekmek. Patates, makarna ve pirinci hayatımdan çıkardım. Şekeri azalttım. Arada tatlı kaçamağı yaptığım oldu.
Bol bol protein ve kalsiyum içeren besin tükettim.
Ben spor yapıyorum , yapıyordum yani. Doğumdan sonra zaten diyet yapmicam. Spor ve protein ağırlıklı göbek kol ve bacaklara kardiyo. Şimdiden bunu hesapladim ama tabi bebek varken çok zor olacak biliyorum :) 9 ay sonra inşallah bebeğim 3 aylık doğmuş olacak ve umarım buraya 100 kilo oldum kızlar YARDIIMMMM diye konu acmaM: )58 ile hamile kaldım 76 ile doğuma girdim ama hemen kilo veremedim.emzirirken yedim çünkü..şu an 57 kiloyum 53 e inmek için çabalıyorum.çatlağım göbek değil ama basen ve bacak üstünde oldu sağlık olsun kiloyu dert etme hamileliğin tadını çıkar gidecek kiloların çünkü .normal doğum yaptım azcik göbek var spor olsa o da daha iyi görünecek ama...
8 kilo mu. Bana özelde n yazar misin 9 aylık süreci. Hatirlayabilirsen tabi. Bizimkiler sürekli ağzıma birsey tikiyo. Abur cubur sevmem zaten. Aslinda hiç yemem. Ama anne m resmen pimpirik hali içinde :)Kilo bünyeye göre değişir. Genetik önemli annene bak varsa ablana halalarina.
Ama onun disinda ekstra yeme normalde ne kadar yiyorsan o kadar ye hamilesin diye zararli şeylere tatlilara cipslere abanma canin cektiyse bir parca ye. O sekerlerin cocuga da sana da hicbir faydasi yok. Ben 8 kilo aldim. Hepsini dogumda verdim.
Çok iyi ya. Dirayetli sinizzz. Doğumdan sonra kendini bırakan bakımsız bi kadin olmak istemiyorum. Kimse istemez tabi bunu ama ben özellikle istemiyorum.60 la hamile kaldim 87 den sonra 1 hafta tartilmadim ve doguma gittim. Oglum 8 aylikken diyete basladim 60 ı tekrar gördüm.
Tren yolu :)48 ile gebe kaldım 63 ile doğurdum. Doğumda 7 kilo gitmişti zaten. Sonraki 6 ay 4 kilo daha gitmişti. Sonrasında 49 kiloya kadar düştüm. Ama vücudum doğumdan 2 sene sonrası kendini topladı. Doğumdan toplam 4 sene sonrası da sıkı fit dar halime döndüm. Yani vücut zaman içinde sıkılaşıyo. İştah desen o biçim. Şu an bi sütlü simit götürdüm :))
Çatlağım hiç olmadı. Kaşıma çatlar derlerdi. Deli gibi kaşınırdım ama ince bi çizgi bile olmadı. O vücudun daha doğrusu derinin elastikiyetiyle alakalı bi durum sanırım. Çünkü benim anne tarafımda da baba tarafımda da yani teyzemler halamlar falan karınları bacakları hep çatlak. Hele o karınları tren yolu gibi..
AMİN İNŞALLAH CANIM. .Çok şükür saglik sorunu yok,yalniz ilk aylarda kilo kaybı yasamistim.Sizde saglikla alın kucaginiza...
Valla şimdi yorumları okumaya çalıştım. Herkeste farklı farklı. Dediğin gibi 30 kilo alanda olmuş 9 kilo alanda. Olay bizde biliyo. Yürüyüş zor. 5 dk yürüyünce bile belim çatlıyor resmen. Bende biliyorum ki fazla yemek sadece anne adaylarına sadece yük. Başka birsey değil.bol su iç hamilelik dönemi boyunca çatlamamak için ve nemlendir göbeğini, illa özellikli abidik gubidik kremler olması gerekmiyor, ben kendimin yaptığı gül yağını kullanıyorum. gül yağı yoksa hakiki zeytinyağı vs de olur.
kilo ben de biraz fazla kaçırdım geçen ay pat diye 1 haftada 2 kilo almışım, onu görünce dur dedim kendime. makarna pilav beyaz ekmek kestim şimdi tamamen. köy ekmeği yemeye başladım sindirimime de öyle iyi geldi ki kesinlikle tavsiye ederim. öğünlerinde bol yeşillik taşı sofraya. hiç sevmem dereotu maydanoz falan ama bol kalsiyum kaynakları , sindirime yardımcı, tüketmek lazım.
yürüyüş yapmaman gerekiyormuş yoksa günde yarım saat yürümek de çok iyi olurdu. hamileliğinde 30 kilo alan da gördüm 7 kilo alan da. illa topaç gibi olmamıza gerek yok. kontrolsüz alınan kilonun ne bebeğe ne bize yararı var , hatta zararı var. o yüzden hamileyim diye ipin ucunu kaçırmamak lazım diyorum. mesele sonradan vermesi değil sağlıklı bir hamilelik geçirmek
Iyi bi süreç. Masallah valla sana. Azimli kadinlar başarmış. :) bende basaririm umarım :)Hamileliğimi öğrendigim gün - 61.800
Doğum 9 Şubat 2017 - 86.800
Bugün- 61.300
Bence moralini bozma kuzum gerçi hamileliğin ilk haftalari iştahsızlık çok normal ben 3 ay çubuk kraker yedim ama iste 3 aydan sonra iştahın açılıyor dikkat edersen kilo filan almazsın bu arada çok çok geçmiş olsun tatlim ve ınsallah bebisimi sağlıkla kucağına alirsinBen tatlı ya hiç şey etmedim. Aksine tatlı gördükçe midem calkalaniyor resmen. O yüzden tatlı konusunda sıkıntım yok. Dünden beri de hiç istahim yok. Bitti sandığım bulantı dün akşam arabada yakaladı beni. Istesemde çok yiyemiyorum 2 gündür. Bugün de sabah ekmek bile yiyemedim. Ekmekle zaten aram pek yoktu. 2 gündür bi değişik oldum yani. Annem senin 9 aylık halin 7 aylık gibi olur diyor. Eğer gerçekten genetik etmenler doğruysa annem in dediği gibi olur . tabi yiyip yatmazsam. Bu da zor. Dr tam istirahat dedi. Kese de kanama var. Hala geçmedi. Hareket sifir anlican. 9 ay böyle yatarsam zorlanicam belli
Çok iyi ya. Insan merak ediyor o kadar kadin bu kadar kiloyu nasıl verdi diye. Umarım bende sizler gibi kilo verenler den olabilirim. Valla dokuz doguruyorum ya.
Tabiki başarırsın. 3 litre su yürüyüş ve saçma sapan yiyecekleri kes yeter zaten doğumdan sonra bi süre çoğu yiyecekten tiksiniceksin bende öyle olmuştu. Abur cubur şuan yiyorum tabi ama o zamanlar hayır diyebiliyodum istemiyodum. Hergün 1 kg gitti nerdeyse pat pat pat.Iyi bi süreç. Masallah valla sana. Azimli kadinlar başarmış. :) bende basaririm umarım :)
AMIN INSALLAHH ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM.Bence moralini bozma kuzum gerçi hamileliğin ilk haftalari iştahsızlık çok normal ben 3 ay çubuk kraker yedim ama iste 3 aydan sonra iştahın açılıyor dikkat edersen kilo filan almazsın bu arada çok çok geçmiş olsun tatlim ve ınsallah bebisimi sağlıkla kucağına alirsin
Şuana kadar diyet yapmadım canim bundan sonra nasipse yapcam ins :)
merhabalar canim bende senin gibi yolun başindayim henüz ve ayni korkulari ypaylasiyorum seninle. bende 54 kilo ile hamile kaldim ilk 3 ayda 51.7ye düstum simdi 53 kiloyum. gobegim biraz cikmaya basladi geceleri ozellikle. ben gunluk 4 km yurumeye calisiyorum 35 dakika sururuyor. saglikli beslenmeye calisiyorum umarim sadece bebegimize yarayacak kadar kilo almayi basarabiliriz. ama ne yalan soyleyeyim 1 haftadir istahim biraz acilmaya basladi. karnim hafif hafif kasiniyor artik buyudugumuz icin sanirim. o yuzde krem ve yaglara basladim
T Tirilaylaylom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?