- 10 Ekim 2016
- 1.843
- 2.504
- 83
- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
Peki sende sarkma oldu mu ?14 kilo birden alınca doğal olarak göbek birden şişip çatladı tabi. Bacaklarindaki çatlaklar geçti mi??
Tek umudum zaten doğumdan sonraki bu kosturma süreci. Tembellik tatlı geldi yani . Uyuşuk ve tembelim bu tembellik geçer dimi ya.Afiyet şeker olsun :)
Yani dediğim gibi canınız ne istiyorsa yiyin tabii ama ölçüsünde yiyin. Bebeğinize faydalı şeyler tüketmeye çalışın. Baktınız kilonuz istediğiniz gibi gitmiyor yine de sorun etmeyin. Miniğiniz ayaklanmaya başladığında, siz de onun peşinde kilolarınızı verirsiniz zaten
Valla ekmeği hayatımdan çıkardım ama isteyerek değil midem almadı sonra hamur işi vs.yemedim sütümü hiç eksik etmedim.Yoğurt her yemek yanında koca bir tabak yedim, ben abur cubur yağlı hiçbişey yemedim çünkü bebeğe fayda etmiyordu tam aksine anneye kilo oluyodu bunu biliyodum.Ve ben doktoruma baskı yapiyodum neden kilo almadım bebekde bir sorun olurmu vs.diye doktorum tam aksine çok sağlıklı buluyodu ve doğum çok rahat olucak diyodu maşallah subhanallah bebeğim çok sağlıklı doğdu ve dogumhaneye girmem ile çıkmam bir oldu normal doğum yaptım sancımi evde çektim bir gittim açılma 4cm olmuş inşallah tüm hamileler benim gibi saniyeler içinde bebeğini alır kucağınaŞimdi soruyorum sana. Ne yaptın arkadaşım?
Yani o 9 ay boyunca uzaydan mı yemek geldi ne yaptın ? Bu mümkün mu ya. Özel ne yaptın ?
Hayır çatlak geçmez, kırmızılıkları kaybolmadan lazer tedavisi olman gerekir dedi doktorum. Evet özellikle bacak içlerinde çok sarkma var. Şimdi diyet yapıyorum, diyetisyenim izin verince spora da başlıcam. Göbeğim inmedi bir süre, ama 3. Aydan sonra doktorum korse kullanabilirsin demişti. Ara ara onu takıyorum iyi geliyor. Bir de ben emziriyorum diye özellikle 40 gün hayvan gibi yedim. Yani ağzıma beş tane lokum tıkıyordum o kadar abartıemzirme döneminde yemeye abanmamalısın. Ama Çok acıkıyor insan benden söylemesi.
Bir de ben sezeryan oldum, karnın toparlaması için spor şart.
Böyle düşünüp kendini uzme lütfen. Herkesin bünyesi farklı sonuçta.17 kilo aldım ben ve bebeğim 3 4 aylıkken coktaan gitmişti benden kilolar. Özellikle hiçbirşey yapmadim. Sezeryanla dogurdum37.haftamdayim 15 kilo.aldim bebegim 3.100 gram suan . Boyum 175 kilom 85normal.dogum yapmak istiyorum ama bebegim haftasina gore iri biraz umarim yapabilirim.sezeryandan sonra kilo vermek cok zor diyolar cunku
Ben sezercik olursam bittim Zaten de
Valla ekmeği hayatımdan çıkardım ama isteyerek değil midem almadı sonra hamur işi vs.yemedim sütümü hiç eksik etmedim.Yoğurt her yemek yanında koca bir tabak yedim, ben abur cubur yağlı hiçbişey yemedim çünkü bebeğe fayda etmiyordu tam aksine anneye kilo oluyodu bunu biliyodum.Ve ben doktoruma baskı yapiyodum neden kilo almadım bebekde bir sorun olurmu vs.diye doktorum tam aksine çok sağlıklı buluyodu ve doğum çok rahat olucak diyodu maşallah subhanallah bebeğim çok sağlıklı doğdu ve dogumhaneye girmem ile çıkmam bir oldu normal doğum yaptım sancımi evde çektim bir gittim açılma 4cm olmuş inşallah tüm hamileler benim gibi saniyeler içinde bebeğini alır kucağına
Allahin izniyle korkma dikkatli olduğun sürece beslenirken almazsin ben kilo alabilen biriydim ama hamilelikte birden durdu ayrıca derler normal doğum için sürekli yürüyüş yap ben ilk hamilelikte o kadar yürüdüm açılmam olmadı 12 saat suni sancı aldım bunda hep uzandim yedim içtim oğlum ile uzandim hiç yürüyüş vs.yapmadım sadece son sancilar başlayınca çok hurma yedim ve suni sancı siz kendi sancım la çok güzel açılmam oldu bakmayın o yürüyüş meseleside bahane olsa ilkindede olurdu o kadar yürüdüm o yüzden Allaha Sığın valla duani et çok güzel Rabbim yardım ediyo doğumunu yapiyosun yeterki pes etme doğum zamanı gelince işin kolayına kaçan doktorlara denk gelmezsin inşallah ben kendimi hep normal doğuma şartladim ilkinde öyle devam ettim açılma yoktu bile sezeryan bile dendi inat ettim bebek ters olmadığı sürece bebekte sıkıntı olmadığı sürece istediğinden vazgeçme Allahın izniyle kimse bu yolda kalmadı sende kalmazsinAMİİNNNNNN.INSALLAHHH
Ooo valla okurken resmen içim rahatladı :) ekmek cok yemem zaten . Şimdi bebeğin ihtiyacı var bu yüzden ekmek yemeye başladım. Hamurisi zaten sevmem . Yağ veyagli , abur cubur yemem. Ben normalde sağlıklı ve aburcubursuz besleniyorum. Aslinda sana kendimi açıklama isteği içindeyken bi kere daha fark ettim. Ben sağlıklı besleniyomusum :)
İnşallah bende normal doğurabilir im bebeğimi. Sezeryana mecbur kalmak istemiyorum.
Umarım öyle olur benim ikincisinde 70 olmama rağmen catlamadi ama ilkinde zaten öyle bir çatladım ki onlar yetti galiba belki göbek kısmın biraz çatlar kasiklara doğruBende zaten çatlak oldukça mevcut. Acaba diyorum ki bendeki çatlaklar da senin ki gibi esner mi ? Bacaklarimdan ve arka bel kismimdan söz ediyor.um
Arkadaşlar geceniz güzel olsun öncelikle .
Ben çok merak ediyorum sizler kac kiloyken hamile kaldınız ve kac kiloda doğum yaptınız. Veya aşırı kilo aldıysanız sizce sebebi neydi? Bana onerebileceginiz ; şunu yapma sunu yeme diyebileceğiz ip uclariniz varmi ? Yada aşırı kilo almadan doğum yaptıysanız nedeni neydi ??
Maalesef Dr.kesinlikle istirahat etmelisin dedi. Kipirdayamiyorum eskisi gibi. Kös Kös oturuyorum.
Açıkçası hayatım boyunca çok kilolu bi kadin olmadım ama şimdi 6 ay sonra karnım burnuma gelecek ve ister istemez psikolojikmen etkileneceğim.
Sizlere soruyorum çünkü tecrubelisiniz benden. Ilk bebeğim olacak inşallah. Ve bedenen nasıl bi değişiklik yasicami da bilmiyorum. Tek bildiğim kilo alacağım.
Bide , bünyede ye göre de değişir mi bu kilo alma olayı. Kimisinin kolu kalinlasiyo kimisinin kalçası falan. Anneden gelen genlerle de etkisi oluyor mu?
Bi kadına sormuştum gobeginiz çok çatladı mı hamilelik sürecinde diye
Bana
Yok ben çok catlamadim. Anneme cekmisim dedi.
Eğer öyleyse ben mahfoldum
Aman ya. Zaten çatır çatır çatlamışim bide bu yüzden catlicam. Iyice buruşuk acur turşuya donecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?