- 24 Haziran 2011
- 23.572
- 49.236
- 798
- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
Arkadaşlar geceniz güzel olsun öncelikle .
Ben çok merak ediyorum sizler kac kiloyken hamile kaldınız ve kac kiloda doğum yaptınız. Veya aşırı kilo aldıysanız sizce sebebi neydi? Bana onerebileceginiz ; şunu yapma sunu yeme diyebileceğiz ip uclariniz varmi ? Yada aşırı kilo almadan doğum yaptıysanız nedeni neydi ??
Maalesef Dr.kesinlikle istirahat etmelisin dedi. Kipirdayamiyorum eskisi gibi. Kös Kös oturuyorum.
Açıkçası hayatım boyunca çok kilolu bi kadin olmadım ama şimdi 6 ay sonra karnım burnuma gelecek ve ister istemez psikolojikmen etkileneceğim.
Sizlere soruyorum çünkü tecrubelisiniz benden. Ilk bebeğim olacak inşallah. Ve bedenen nasıl bi değişiklik yasicami da bilmiyorum. Tek bildiğim kilo alacağım.
Bide , bünyede ye göre de değişir mi bu kilo alma olayı. Kimisinin kolu kalinlasiyo kimisinin kalçası falan. Anneden gelen genlerle de etkisi oluyor mu?
Bi kadına sormuştum gobeginiz çok çatladı mı hamilelik sürecinde diye
Bana
Yok ben çok catlamadim. Anneme cekmisim dedi.
Eğer öyleyse ben mahfoldum
Aman ya. Zaten çatır çatır çatlamışim bide bu yüzden catlicam. Iyice buruşuk acur turşuya donecem
Spor mu diyet mi yoksa ne ? Kac ayda oldu bütün bunlar?
Bende istiyorum
Keşşşşke benimm olssaa
Çok şükür saglik sorunu yok,yalniz ilk aylarda kilo kaybı yasamistim.Sizde saglikla alın kucaginiza...Sanırım en az kiloyu sen almışsın. Ortalama en iyi kilo bence.
2. Bebeğin erken gelmiş canım sağlık sorunu yoktur inşallah.
boyum 160 52 ile hamile kaldım 64 ile doğuma gittim
15 ay emzirdim diye diyet yapmadım vakitsizlikten sporda yapamadım
şimdi kızım 19 aylık ben 59 kiloyum
hamur işini tatlıyı vs kestim dikkat etmeye çalışıyorum yavaş yavaş gidiyor kilolar
yalnız kız hamileliklerinde bel bölgesi erkeğe göre daha çok kalınlaşıyor galiba benim gözlemlediğim bu
kiloları dert etmeyin alınır verilir hamileliğinizin keyfini çıkarmaya çalışın sonra o günler hayal gibi kalıyor hafızanızda
Ben tatlı ya hiç şey etmedim. Aksine tatlı gördükçe midem calkalaniyor resmen. O yüzden tatlı konusunda sıkıntım yok. Dünden beri de hiç istahim yok. Bitti sandığım bulantı dün akşam arabada yakaladı beni. Istesemde çok yiyemiyorum 2 gündür. Bugün de sabah ekmek bile yiyemedim. Ekmekle zaten aram pek yoktu. 2 gündür bi değişik oldum yani. Annem senin 9 aylık halin 7 aylık gibi olur diyor. Eğer gerçekten genetik etmenler doğruysa annem in dediği gibi olur . tabi yiyip yatmazsam. Bu da zor. Dr tam istirahat dedi. Kese de kanama var. Hala geçmedi. Hareket sifir anlican. 9 ay böyle yatarsam zorlanicam belliTatlim ben 61.600 ile hamile kaldim şeker yüklemesine kadar 10 kilo aldım ve gebelik şekeri çıkınca hamileliğim boyunca şekeri tamamen hayatımdan çıkardım ve toplamda 10 kilo alarak hamileliğimi bitirdim yani 71 ile doğum yaptım 4 ay önce ve tamamen doğumla kilolarım gitti su an 60 kiloyum ve bunu tamamen gebelik şekeri ile sağladım tamamen protein ağırlıklı beslendim süt ve süt ürünleri çok tükettim ben 10kilo aldım ve bebeğim 3400kg ile doğdu yani aş erme canim şunu çekti bunu istiyorum gibi lükslerim olmadi ve geceleri çoğu zaman rüyamda pasta börek gördüm ama iste geçiyor bişekilde sen de ifadene hakim ol hiç unutmam dr benim canim dondurma çekiyor şekerimi dondurma yükseltmiyor dediğimde bile o dondurmanin bebeğine hiç bi faydası yok onum yerine 2 köfte fazla ye demisti yani şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmezsen asla kilo almazsın ve çatlaklara gelince onlar tamamen genetik ben krem filan kullanmadim sıfır catlakla doğuma girdim kuzum
Ya söyle bi dışarı çıkayım diyorum kısa mesafede. 5 dk markete gidiyorum. Bi yanda kolları bacakları şişmiş hamile bi kadin. Digeryanda da kollar bacaklar incecik sadece bebeği olan kadin. Bunları görmek iyice korkuyor iste. Acaba diyorum bende böyle mi olucam. Şimdi tecrübeli olanlar beni anlicaktir, 49 kiloyken kim bilir kaç kilo olucam. Ve buna hazır değilim sanırım. Doğumdan sonra adete başka bi beden olacak . Oy oyuyÇok tatlısınız ya.
Siz böyle bir endişeye kapıldıysanız ben zannetmiyorum çok kilo alacağınızı. Dikkat ederseniz ve sağlıklı beslenirseniz ( ki bebeğiniz için önemli olan bu ) çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz. Benim eğer olursa ikinci hamileliğimdeki planım bu.
Peki ya ilk hamileliğim mi ? 59la hamile kalıp 85 ile doğuma gittim. Tabi o zaman doğum sonrası endişelerim yoktu. O zamanlar en güzel gelen şey yemek yemekti ve ben de öyle yaptımşuan 60 kiloyum. Yani çok şükür diyeyim.
Maalesef eşim de dahil olmak üzere herkesagzima birsey tikistiriyo. Bebeğe gidiyor ye diyorlar ama beni düşünen yok. Biliyorum ki yediklerimin sadece çok az bi miktarı bebegime gidiyor. Çok israrcilar. Bunu nasıl engellicem bilmiyorum.mmmm49 kilo ile hamile kaldım 67 kilo ile doğuma girdim
Emzirme sürecindede kilo aldım tabi 82 kiloya kadar çıktım
Şuan 65 kiloyum
Diyet ve spor yapıyorum .
Sezaryen olursa mutlaka karnını sonrasında sar
Ve öyle hamileyim çocuk kilo alsın hurafelerine takılma sadece sağlıklı beslen
Ya o yürüyüş meselesi büyük ihtimalle annenin son aylarda aldığı kiloyudengelemesi için. Ama Tabiki sizde açılma olmasa bile herkes te farklı oluyordur bu. Evet kesinlikle normal doğum için direticem. Çünkü vücudum zaten hassas bide dikiş le cartla curtla uğraşmak istemiyorum. Kessinler istemiyorum beni. Ben inatciyim umarım bebeğim değildir :)Allahin izniyle korkma dikkatli olduğun sürece beslenirken almazsin ben kilo alabilen biriydim ama hamilelikte birden durdu ayrıca derler normal doğum için sürekli yürüyüş yap ben ilk hamilelikte o kadar yürüdüm açılmam olmadı 12 saat suni sancı aldım bunda hep uzandim yedim içtim oğlum ile uzandim hiç yürüyüş vs.yapmadım sadece son sancilar başlayınca çok hurma yedim ve suni sancı siz kendi sancım la çok güzel açılmam oldu bakmayın o yürüyüş meseleside bahane olsa ilkindede olurdu o kadar yürüdüm o yüzden Allaha Sığın valla duani et çok güzel Rabbim yardım ediyo doğumunu yapiyosun yeterki pes etme doğum zamanı gelince işin kolayına kaçan doktorlara denk gelmezsin inşallah ben kendimi hep normal doğuma şartladim ilkinde öyle devam ettim açılma yoktu bile sezeryan bile dendi inat ettim bebek ters olmadığı sürece bebekte sıkıntı olmadığı sürece istediğinden vazgeçme Allahın izniyle kimse bu yolda kalmadı sende kalmazsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?