Siz kac kiloydunuz? kac kilo oldunuz??

Hamile kalmam 45

Dogumdan hemen once 53

Dogumdan 3 gun sonra 43

Ekmegi ve sekeri hayatinizdan tam cikaramasaniz da olabildigince azaltin.

60 la hamile kaldim 87 den sonra 1 hafta tartilmadim ve doguma gittim. Oglum 8 aylikken diyete basladim 60 ı tekrar gördüm.

Kilo bünyeye göre değişir. Genetik önemli annene bak varsa ablana halalarina.

Ama onun disinda ekstra yeme normalde ne kadar yiyorsan o kadar ye hamilesin diye zararli şeylere tatlilara cipslere abanma canin cektiyse bir parca ye. O sekerlerin cocuga da sana da hicbir faydasi yok. Ben 8 kilo aldim. Hepsini dogumda verdim.

48 ile gebe kaldım 63 ile doğurdum. Doğumda 7 kilo gitmişti zaten. Sonraki 6 ay 4 kilo daha gitmişti. Sonrasında 49 kiloya kadar düştüm. Ama vücudum doğumdan 2 sene sonrası kendini topladı. Doğumdan toplam 4 sene sonrası da sıkı fit dar halime döndüm. Yani vücut zaman içinde sıkılaşıyo. İştah desen o biçim. Şu an bi sütlü simit götürdüm :))

Çatlağım hiç olmadı. Kaşıma çatlar derlerdi. Deli gibi kaşınırdım ama ince bi çizgi bile olmadı. O vücudun daha doğrusu derinin elastikiyetiyle alakalı bi durum sanırım. Çünkü benim anne tarafımda da baba tarafımda da yani teyzemler halamlar falan karınları bacakları hep çatlak. Hele o karınları tren yolu gibi..

Catlak icin yag vazelin ozel kremler... ne kullanirsan kullan gogus ve kollara surmeyi unutma. Genelde gobek kalca ic bacak olarak uygulaniyor kollar unutuluyor.

46 kg iken doktora gittim hamilelik planlamak icin. Bana bazi ilaclar ve takviye kan verdi. Cok kansizim hep oyleyim. 51 kg hamile kaldim. 60 kg doguma girdim. Hamilelikte de cok kan ignesi ve kan verildi bana. 3.700 gr bebek... eve geldigimde 54 kiloydum.

Karbonhidrat tuketimim cok azdi.
Gunde 7.5 saat ayakta calistim.
37. Haftaya kadar plates, 39a kadar yuzmeyi hic birakmadim. Tabii ki dr kontrolu ve onayiyla...

Emzirirken sut yapsin diye sadece su ictim. Hic fazla yemedim. Ama genel hatalardan biri; emzirilen donemde kilo vermek cok zordur. Vucuttan birden besin ve enerji cekilir. Bu ani seker dusmesi ve cok yeme olarak geri doner. Emzirme bitince kilo daha hizli verilir. Dogum sonrasi vucut toparlanmaya musait oluyor. Bu ikisini karistirmamak lazim.

49 kiloyken hamile kaldım ilk hamileliğinde sadece 9 kilo almıştım şekeri bırakmıştım halada kullanmıyorum onun dışında çok fazla şunu yemim bunu yapmim dememiştim çok hareketliydim doğum gününe kadar hatta doğumdan sonra 53 lerde bi süre durdum şimdi yine 49 48 çıkıyorum ikinciye hamileyim çok zor geçtiği için kilo alamıyorum catlakta annemde hiç olmamış bende az biraz vardı doktor bu da çatlak mi sorun etme geçer demişti ama gecmedi:) o kadarda kremler yağlar kullanmıştım bebek yağı özellikle çok zayıf olunca koca göbek cikiyo illaki geriliyo

53.5 ile hamile kaldım, 69.4 ile doğuma girdim 2.5 ay sonra 56 kiloya düştüm..

bol su iç hamilelik dönemi boyunca çatlamamak için ve nemlendir göbeğini, illa özellikli abidik gubidik kremler olması gerekmiyor, ben kendimin yaptığı gül yağını kullanıyorum. gül yağı yoksa hakiki zeytinyağı vs de olur.

kilo ben de biraz fazla kaçırdım geçen ay pat diye 1 haftada 2 kilo almışım, onu görünce dur dedim kendime. makarna pilav beyaz ekmek kestim şimdi tamamen. köy ekmeği yemeye başladım sindirimime de öyle iyi geldi ki kesinlikle tavsiye ederim. öğünlerinde bol yeşillik taşı sofraya. hiç sevmem dereotu maydanoz falan ama bol kalsiyum kaynakları , sindirime yardımcı, tüketmek lazım.

yürüyüş yapmaman gerekiyormuş yoksa günde yarım saat yürümek de çok iyi olurdu. hamileliğinde 30 kilo alan da gördüm 7 kilo alan da. illa topaç gibi olmamıza gerek yok. kontrolsüz alınan kilonun ne bebeğe ne bize yararı var , hatta zararı var. o yüzden hamileyim diye ipin ucunu kaçırmamak lazım diyorum. mesele sonradan vermesi değil sağlıklı bir hamilelik geçirmek

boyum 160 52 ile hamile kaldım 64 ile doğuma gittim
15 ay emzirdim diye diyet yapmadım vakitsizlikten sporda yapamadım
şimdi kızım 19 aylık ben 59 kiloyum
hamur işini tatlıyı vs kestim dikkat etmeye çalışıyorum yavaş yavaş gidiyor kilolar
yalnız kız hamileliklerinde bel bölgesi erkeğe göre daha çok kalınlaşıyor galiba benim gözlemlediğim bu

kiloları dert etmeyin alınır verilir hamileliğinizin keyfini çıkarmaya çalışın sonra o günler hayal gibi kalıyor hafızanızda

çatlaklar için katı kakao yağı kullandım hiç çatlamadım annemde de çatlak yok artık genetik mi yoksa kakao yağı mı işe yaradı bilemiyorum.

55 ile hamile kaldim 90 ile doguma girdim suan 64 kiloyum sana tavsiyem oyle as erdim diyipte ne bulursan yeme tadimlik ye ve saglikli beslen yesillik ye et ye sut yogurt peynir ye vede karnina her gun hatta gunde en az 3 4 defa yag sur catlak doğumdan sonra igremc grnuyr suan karnin gergin ildugu icin pek anlayamiyrsn ama ici bosalinca buruş burus oluyr

58 ile hamile kaldım 76 ile doğuma girdim ama hemen kilo veremedim.emzirirken yedim çünkü..şu an 57 kiloyum 53 e inmek için çabalıyorum.çatlağım göbek değil ama basen ve bacak üstünde oldu sağlık olsun kiloyu dert etme hamileliğin tadını çıkar gidecek kiloların çünkü .normal doğum yaptım azcik göbek var spor olsa o da daha iyi görünecek ama...

27 kg aldim hemde 28.haftadan sonra ilk dogumum 3 ay once suanda 15 i gitti hey masallah bana

Ben tatlı ya hiç şey etmedim. Aksine tatlı gördükçe midem calkalaniyor resmen. O yüzden tatlı konusunda sıkıntım yok. Dünden beri de hiç istahim yok. Bitti sandığım bulantı dün akşam arabada yakaladı beni. Istesemde çok yiyemiyorum 2 gündür. Bugün de sabah ekmek bile yiyemedim. Ekmekle zaten aram pek yoktu. 2 gündür bi değişik oldum yani. Annem senin 9 aylık halin 7 aylık gibi olur diyor. Eğer gerçekten genetik etmenler doğruysa annem in dediği gibi olur . tabi yiyip yatmazsam. Bu da zor. Dr tam istirahat dedi. Kese de kanama var. Hala geçmedi. Hareket sifir anlican. 9 ay böyle yatarsam zorlanicam belli

Ya söyle bi dışarı çıkayım diyorum kısa mesafede. 5 dk markete gidiyorum. Bi yanda kolları bacakları şişmiş hamile bi kadin. Digeryanda da kollar bacaklar incecik sadece bebeği olan kadin. Bunları görmek iyice korkuyor iste. Acaba diyorum bende böyle mi olucam. Şimdi tecrübeli olanlar beni anlicaktir, 49 kiloyken kim bilir kaç kilo olucam. Ve buna hazır değilim sanırım. Doğumdan sonra adete başka bi beden olacak . Oy oyuy

Maalesef eşim de dahil olmak üzere herkesagzima birsey tikistiriyo. Bebeğe gidiyor ye diyorlar ama beni düşünen yok. Biliyorum ki yediklerimin sadece çok az bi miktarı bebegime gidiyor. Çok israrcilar. Bunu nasıl engellicem bilmiyorum.mmmm

Ya o yürüyüş meselesi büyük ihtimalle annenin son aylarda aldığı kiloyudengelemesi için. Ama Tabiki sizde açılma olmasa bile herkes te farklı oluyordur bu. Evet kesinlikle normal doğum için direticem. Çünkü vücudum zaten hassas bide dikiş le cartla curtla uğraşmak istemiyorum. Kessinler istemiyorum beni. Ben inatciyim umarım bebeğim değildir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…