- 14 Eylül 2014
- 20.811
- 99.232
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Kesinlikle, benim oğluma bir yaşındayken hediye gelen oyuncak o zaman 160 tl ydi. Arkadaşımın iki sene sonra doğan bebeğine almak istedim 350 tl oldu. Maaşımız aynı sayılır tabii.çocuğuma genç odası lazımdı 9 oldu artık.bilinen 4 5 markayı gezdik hep aynı fiyatlar 14600 e aldık ama içinde dönen sandalye halı perde avize abajur da yok daha.asgari ücretli değiliz ama 12 taksite böldürdük valla .allah çocuğu olanlara daha çok yardım etsinn
çocuğuma genç odası lazımdı 9 oldu artık.bilinen 4 5 markayı gezdik hep aynı fiyatlar 14600 e aldık ama içinde dönen sandalye halı perde avize abajur da yok daha.asgari ücretli değiliz ama 12 taksite böldürdük valla .allah çocuğu olanlara daha çok yardım etsinn
Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.Lcw bile dehşet pahalılaşmış.
Daha dün gece yahu, pijama takımı alayım çocuklara değim, 70 tl.
Şaka mı bu, daha iki aene önce gidip o paraya 3 lü üst, üçlü alt takım alırdım.
Yani 3 adet pijama takımı!
Pentiye bakayım dedim 100 küsür lira.
Zara, hm, gap, panço falan lüks oldu çocuklara da lcw ve defacto bile lüks olmaya gidiyor.
Dün gece sepete eklediğim için yazayım dedim
O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfenYalnisiniz var bu konuda düzelteyim kdv sifira cekilmedi, indirildi sadece. Önceden 19% olani 16% ye ve 7% olani 5% e cektiler.
Vallaha Türkiyede yasayanlara Allah sabir versin. Ben durumları takip ediyorum, ama elden ne gelir. Enflasyonu mu dersin, insanlarin kendi is dallarinda is bulamadiklarini mi dersin. Ben cok konusuyorum insanlarla Türkiyede olunca. Yani duyduklarimda bazenkaliyorum inanin
Memurum. Temmuzda aldığımız zamdan sonra maaşım düştü.Ocak ve temmuz aylarinda memur maaslarina zam yapildiginda marketlerdeki etiket fiyatlari da artiyor. Artan maas oranindan daha fazla. Eskisine gore maasim daha fazla ama alim gucum eskisinden daha az.
Ucuz diye insanlar BIM den alisveris yapardi. Artik orasi da cok ucuz degil bana gore.
Eskiden alisveris yaparken herseyi tek marketten alip cikardim. Simdi deterjani ucuz olan marketten, kahvaltiligi baska yerden aliyorum.
Hadi biz geldik gidiyoruz da cocuklara, gelecek nesillere uzuluyorum. Mezuniyetlerini bile online yaptilar mesela bu sene ogrenciler..
Disaridaki kotuler yuzunden evlerde buyuyorlar cocuklar (korona oncesi de) hic sokakta oynamadan. Oglumun tek arkadasi playstationı.
Saymakla bitmez ki... Yasamak nefes almak zor artik. Herkeste bir kosusturmaca... Disarida gunes mi var, yagmur mu gormuyoruz bile, tıkıldık binalarin icine.... Rehberimde bir suru numara kayitli ama derdim olsa vaktini ayirip dinleyecek bir elin parmagini gecmez...Hepimiz oyleyiz... Etrafimizda cok insan var ama yalniziz...Dunya kirli degil aslinda.. biz kirletiyoruz...Dunya kotu degil, bizler kotuyuz...
Ha iyiler de var elbet... iyi ki var ama sayilari az...
En güzel açıklaması bu
Şunda anlaşalım, avrupa abd falan değil derdimiz.
Sizin orada çalışan bir insanın saatlik ücreti nedir?
Örneğin 5 euro mu, ve o 5 euro ile ne alabiliyorsunuz?
Karşılaştırma böyle yapılır, siz orada euro kazandığınız için rahat ya da zengin vs değilsiniz, kimse bunu söylemiyor.
Sizinle aynı emeği verip, burada karşılık olarak ancak 4 de 1 temel ihtiyaca ulaşabilmek sıkıntı.
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdik4 sene önce ki durumdan bahsediyorsunuz yani martta telefon aldım 3.200 e şu anda ki fiyatı 4.200 başka sorum yokyazık kim bilir avrupa da neler çekiyorsunuzdur ama nedense hiç biriniz tr ye dönmüyor
Saglik calisani anneminde doner sermayesi ve mesai hakkini aldilar koronadan dolayı...Memurum. Temmuzda aldığımız zamdan sonra maaşım düştü.Şaka değil gerçek.
O kadar çok maaş alıyorsunuz ki artan vergi dilimine giriyorsunuz. Aaa iyi bir şey bu ama. Biz öyle düşünelim yani:))Memurum. Temmuzda aldığımız zamdan sonra maaşım düştü.Şaka değil gerçek.
Ben kendime zaten almam, geçen senelerde aldığım eskiyen tshirtler ne güne duruyorPentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.
Ben her izne geldimmi göruyorum hanfendi kimse eksik degil hic bir seyden Tr ekonomisi gayette Normal bence4 yıldır gelmediğiniz ülkedeki marka ayakkabı giyen, pahalı telefon kullananları nerde gördünüz?
Ben buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdikTr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!
Döviz gelir ülkeye, acilen gelsinlerMemleket hasreti çekenleri acilen davet ediyorum . Güzellemelerinizi sadece tatillerde geldiğiniz yere yapıyorsunuz ülkemize değil . Biraz mantık sadece biraz
O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfen
E gelsene o zaman gel hele gel . Su soğuk ama girince alışıyosunBen her izne geldimmi göruyorum hanfendi kimse eksik degil hic bir seyden Tr ekonomisi gayette Normal bence
Dışarıdan gelen belli bir kesim yüzünden artık oralarda da tecavüz ve kadın cinayetleri inanılmaz arttı maalesef. 20-30 kişi bir clubda bir kadını ortaya alıp sıkıştırıyor bir anda mesela, telefonunu çantasını çaldıkları gibi tacizde de bulunuyorlar. O kalabalıkta kimin yaptığı da anlaşılmıyor. Yerlilerin dediklerine göre o kalabalıkta kimin yaptığı anlaşılmadığı için ceza da almıyorlarmışÖyleymiş. Finlandiya’da, İsveç’te olmadığına bal gibi eminim ama şu an ispatlayamam.
Vallahi lcw lüks oldu eskiden beğenmez kendime bi şey almazdım . Kendimi geçtim zaten bi şey almıyorum oğluma alırken bile geçen gün hesap yapıyorum kasaya gitmeden elimdeki paraya denk gelsin diye .Ben kendime zaten almam, geçen senelerde aldığım eskiyen tshirtler ne güne duruyor
Ama çocuk yahu, el insaf.
Pentide de öyle fiyatlar, çocuklar için indirimde olandan almıştım, aşırı aşırı ince bir penye temmuzda giydirilebilir ancak.
Bu kışlık olanlar bayağı 100 küsür lira.
Ve inanın benim geçimle alakalı bir sıkıntım yok, tuzu kuru diyorlar ya, ben almıyorum, alamıyorum, elim gitmiyor, yazık günahtır o paralarla başka birçok şey yapılır diyorum.
Ama zaten kıt kanaat olan nasıl alacak ne alacak, lcw penti defacto da artık marka ve lüks olduysa, vah ki ne vah halimize...
Çok haklisiniz bi yerde okumuştum bilimsel bir yazıydı yani bu kendinden kötü durumda olanları görüp haline şükretme halinin aslında bir nevi benim başıma gelmedi ben yırttım düşüncesini içerdiğini söylüyordu çok mantıklı geldi banada daha sonra şöyle bir etrafimdaki sürekli onada şükür bunada şükür diye dolanan tiplere baktımda gerçekten gerçeği görmemek için özellikle yaptıklarını gördümAyrıca kendinden kötü durumda ya da hasta birini görüp aman halime şükür demek dünyadaki en ikiyüzlü şeylerden biri benim için. Kimse kusura bakmasın.
Tr ekonomisi gayette Normal bence
Gap’ta bebek tişörtü 450 liraydı. Kafayı yemiş bunlar dedim ve çıktım. 25 saat ders anlatırsam ancak alabilirim ama bir dk ya alamam çünkü vergi dilimine girdiğim için kesintiye uğruyor.Lcw bile dehşet pahalılaşmış.
Daha dün gece yahu, pijama takımı alayım çocuklara değim, 70 tl.
Şaka mı bu, daha iki aene önce gidip o paraya 3 lü üst, üçlü alt takım alırdım.
Yani 3 adet pijama takımı!
Pentiye bakayım dedim 100 küsür lira.
Zara, hm, gap, panço falan lüks oldu çocuklara da lcw ve defacto bile lüks olmaya gidiyor.
Dün gece sepete eklediğim için yazayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?