Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle, benim oğluma bir yaşındayken hediye gelen oyuncak o zaman 160 tl ydi. Arkadaşımın iki sene sonra doğan bebeğine almak istedim 350 tl oldu. Maaşımız aynı sayılır tabii.
2014te evlendiğimde çeyrek 100 tl bandındaydu, şu an 800. Maaşımız o zaman 3000 şu an 6000. O zaman 30 çeyrek alırmışım bir maaşımla şimdi zor alırım.

Amin. Ben marketlerde bebek bezi almistim. Normal paketler pahaliydi Türkiye Standartina göre. Bebek mamasi daha da pahali. Sok oldum. Euro ile alsan birsey degil,ama normal isci icin gayet cok

Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.

O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfen

Memurum. Temmuzda aldığımız zamdan sonra maaşım düştü. Şaka değil gerçek.

En güzel açıklaması bu
Ben buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
4 sene önce ki durumdan bahsediyorsunuz yani martta telefon aldım 3.200 e şu anda ki fiyatı 4.200 başka sorum yok yazık kim bilir avrupa da neler çekiyorsunuzdur ama nedense hiç biriniz tr ye dönmüyor
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdik Tr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!

Pentide yazlık yüzde yetmiş indirime giren pijama bile 60knusur lira. Kadın için yani ben kendim için bakmıştım:) hani seneye giyerim indirimdeyken alayım diye. Yok artık dedim.
Ben kendime zaten almam, geçen senelerde aldığım eskiyen tshirtler ne güne duruyor
Ama çocuk yahu, el insaf.
Pentide de öyle fiyatlar, çocuklar için indirimde olandan almıştım, aşırı aşırı ince bir penye temmuzda giydirilebilir ancak.
Bu kışlık olanlar bayağı 100 küsür lira.

Ve inanın benim geçimle alakalı bir sıkıntım yok, tuzu kuru diyorlar ya, ben almıyorum, alamıyorum, elim gitmiyor, yazık günahtır o paralarla başka birçok şey yapılır diyorum.
Ama zaten kıt kanaat olan nasıl alacak ne alacak, lcw penti defacto da artık marka ve lüks olduysa, vah ki ne vah halimize...

O zaman ben özür dilerim yanlış bilgi icin ben de öyle okudum haberileri. Ama almanya ekonomisiyle tr yi ayni kefeye koymayin lütfen

Koymuyorum zaten. Ikisini kiyaslamak yalnis. Ekonomiyi Almanya starndartina getirmek icin alt yapisina ciddi yatirimlar yapilmaliydi. Simdi uzun yazsam belki siyasete girdigim düsünülüp ban yerim. Onun icin su kadarini söyleyeyim: Ben Türkiyedeki durumunun gayet farkindayim onun icin siz söylesiniz böylesiniz diye asla yorum yapmam. Ben Türkiyedeki oy hakkimi da bu yüzden kullanmiyorum. Sonuclari ben yasamiyorum sonucta.

Öyleymiş. Finlandiya’da, İsveç’te olmadığına bal gibi eminim ama şu an ispatlayamam.
Dışarıdan gelen belli bir kesim yüzünden artık oralarda da tecavüz ve kadın cinayetleri inanılmaz arttı maalesef. 20-30 kişi bir clubda bir kadını ortaya alıp sıkıştırıyor bir anda mesela, telefonunu çantasını çaldıkları gibi tacizde de bulunuyorlar. O kalabalıkta kimin yaptığı da anlaşılmıyor. Yerlilerin dediklerine göre o kalabalıkta kimin yaptığı anlaşılmadığı için ceza da almıyorlarmış

Vallahi lcw lüks oldu eskiden beğenmez kendime bi şey almazdım . Kendimi geçtim zaten bi şey almıyorum oğluma alırken bile geçen gün hesap yapıyorum kasaya gitmeden elimdeki paraya denk gelsin diye .

Ayrıca kendinden kötü durumda ya da hasta birini görüp aman halime şükür demek dünyadaki en ikiyüzlü şeylerden biri benim için. Kimse kusura bakmasın.
Çok haklisiniz bi yerde okumuştum bilimsel bir yazıydı yani bu kendinden kötü durumda olanları görüp haline şükretme halinin aslında bir nevi benim başıma gelmedi ben yırttım düşüncesini içerdiğini söylüyordu çok mantıklı geldi banada daha sonra şöyle bir etrafimdaki sürekli onada şükür bunada şükür diye dolanan tiplere baktımda gerçekten gerçeği görmemek için özellikle yaptıklarını gördüm

Gap’ta bebek tişörtü 450 liraydı. Kafayı yemiş bunlar dedim ve çıktım. 25 saat ders anlatırsam ancak alabilirim ama bir dk ya alamam çünkü vergi dilimine girdiğim için kesintiye uğruyor.

Çok değişik bir dönemdeyiz ülke olarak. Birkaç ay önce aldığım şeylerin fiyatını iki katına çıkmış olarak görmeye o kadar alışmışım ki satın aldığımız bebek arabası neden hala aynı fiyat diye bazen inceden bir hüzün bile sarıyor beni. Öyle içime işlemiş zam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…