Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her izne geldimmi göruyorum hanfendi kimse eksik degil hic bir seyden Tr ekonomisi gayette Normal bence
2000 lira maaş var burada.
Açlık sınırımız nedir biliyor musunuz, küsüratı geçelim 4 bin tl.
Bu açıklanan veridir, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin, yoksulluk sınırı 7 bin tl idir.
Asgari ücret 2000 tl.

Anlayabildiniz mi?
Açlık sınırı diyorum, aç aç insanlar!!!

Mesela 600 euro kira iyi. Burda bulamazsınız 600 liraya bulsanız küçük sobalı uzak vs oLur. Belki de tek kadının yaşaması için uygun olmaz. Marketin hele 400 tutması baya uçuk olur aylık burda. 200e elektrik su gaz düşünemiyorum.bile. yani fiyatlar çok degol ama maaşınız düşük gibi. Yaşadığıniz ülkenin asgari ücreti mı o. Yoksa yarim gün falan mı çalışıyorsunuz.. Yani burda 1600tl alan biri alsa tek başına geçinemez. Keşke şunları yazmasanız örnek diye. En azından sürünüyoruz burda vs diyerek karşılaştırma yaparken

Amin. Ben marketlerde bebek bezi almistim. Normal paketler pahaliydi Türkiye Standartina göre. Bebek mamasi daha da pahali. Sok oldum. Euro ile alsan birsey degil,ama normal isci icin gayet cok
eskiden baba çalışır anne ev hanımı evde en az 3 çocuk geçinir giderlermişş.şimdilerde mümkün değil ihtiyaçlar değiştii çünkü ama bunlarda lüks değil .ben çocukken ayrı oda tablet kaynak kitaplar sinema tiyatro spor kursu jimnatik kursu özel ders dersane oyuncak lego telefon tatil masrafı yoktu ki.

Gercekler bu bacım!! Ben tr gelip hava atan gurbetcilerdwn degilim

Ya bu üstü düğmeli kumaşı satene benzeyen ama saten olmayan genelde çizgili olan pijamalar var ya. Onlardan alayım bir tane demiştim. Çok tatlı oluyorlar:) ama yok artık dedim çıktım.

Hiçti bili giyitti nirmil binci.

Ya sev ya terket degil tabiki felsefem benim ama hideceginiz her yerde de farkli sorunlar yaşayacaksınız ..
Varsayalım baska ulkedesiniz en cok neyi size cazip geliyor orasinin?burada bu imkani yaratmaya calisdiniz mi gercekden bu arada sunu soyleyryim gercekden turkiyede yasamiyorum.turkiyeliyim de burasinin ırkçlgni yapiyorm diye dusunmeyin kendinizle mutlu olun once sonra evinizin içindeki mutluluğu kurun oldugunuz yeri cennet goreceksiniz ..

Bilet paramı al gelirim o zaman malum suan daha dun baktım 1000 euro hadi ver bakalım bedava ya bura hani 1. Euro 8 lira ya gökten yagan
Benle dalga geçtiğini zannediyosun ne diyim kafan buna basıyor anca sen de haklısın gurbetçi kardeşim. Senin bilet parası dediğin tutara ben burda kaç ay çalışıyorum bi hesapla bakalım ? Tatillerde gelip görgüsüzce para saçmaktan başka anladığın bi şey yok uzaktan anca konuşursunuz icraat 0

Ben her izne geldimmi göruyorum hanfendi kimse eksik degil hic bir seyden Tr ekonomisi gayette Normal bence
Yasamadigin ulke hakkinda ne atip tutuyosun? Eorolari bozdur bozdur harca gel keyfim gel di mi bu kadar insanın akilsiz bi sen cok akıllısın zaten. Tabi sen de haklisin ödün kopuyo insanlar oralari gorcek bilcek diye di mi

Ben su kiyaslamayi bu konuda hic seviyorum. Hep Türkiyede kafeler restoranlar hep dolu deniliyor. Bence aslinda her gün gidemiyorsanda ara sira kafeye veya restorana lüks olmamali. Insanlar zaten affedersiniz geberene kadar calisiyor. Bunun da biraz keyfini cikarabilmek gerekir.

Ülke olarak tahammül edemiyoruz ki. Bu kadar olumsuzluğa tahammül edemiyoruz ki her gün maske takmayıp uyarana saldıran insanların haberini görüyoruz, trafikte küçük bir olay için biribirine giren insanlar görüyoruz, her gün hastahanede sağlık çalışanlarının saldırıya uğradığı ile ilgili haberler görüyoruz, en çok da her gün haberlere yansımayan aile içindeki şiddeti görüyoruz. Hiçkimse tahammül edemiyor durumlara bu yüzden insanlar böyle huzursuz, saldırgan, umursamaz, saygısız.
Ama hayatımızda bir güzellik varsa şanslı sayılırız. Güzel bir evladınız varsa, sevdiğiniz bir eşiniz, anne babanız hayattaysa, yaparken huzurlu hissettiğiniz bir hobiniz varsa, gerçek bir dostunuz varsa. Bağ kurduğunuz bir evcil hayvanınız varsa...Eğer bunlardan birine bile sahipseniz bu diğer tahammül edemediğimiz durumları gerçekten yaşanabilir kılmaya yeter.
(Polyanacılık yaptığımı düşünmeyin lütfen hayattaki çirkin şeylerin yanında güzel şeyleri de hatırlatmak istedim)

Ya bu üstü düğmeli kumaşı satene benzeyen ama saten olmayan genelde çizgili olan pijamalar var ya. Onlardan alayım bir tane demiştim. Çok tatlı oluyorlar:) ama yok artık dedim çıktım.
Ben çocuk büyüyecek ve sezonluk diye almıyorum, siz kendinize almıyorsunuz.

Sonra burada nankör oluyoruz vs.
Ve işin en enteresan tarafı çoğumuz alabilecekken almayı tercih etmeyip, bun haykırarak söyleyeniz.
İroninin dibi değil de nedir bu...

eski tişört candırrrr

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…