- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.881
- 1.123
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Hangi ülke ya merak ettim bakalım bir netten asgari neymiş orada. Kira market vs gerçekten iyi cunku.Gercekler bu bacım!! Ben tr gelip hava atan gurbetcilerdwn degilim
Bence trol cevao bilr vermeyelimKesin öylesindir ben ikna oldum .
Vah vah hepsinin de derdi aynı ezan sesi duyamıyoz bi dikili ağacımız yok gelebilsem bi dk bile durmazdımBen buna gülerim hayır hanfendi burası ordan uzakta
Ya evet gökten yagıyor eurolar toplayamıyoruz nasıl anlatıym simdikTr her sey bedava böyle muhteşem hayatımız var o yüzden gelmıyoruz
Bizler dedeleeimiz zamanında burada cekti 3 kurus fazla kazanmak icin Torunlarıyız gelemedik TR bir dikili agacım olsaydı hic durmazdım emin olun!!! Kimse buranın meraklısı degil hanfendi!! Siz şükrünüzü bilin 4 senedir ezan sesi duymadım ben nasıl hasretim bir bilseniz!! Gelemiyorum cunku kıramı zor ödüyorum 1.600 euro maasla 600 euro kira veriyorum 200 euro elektrik su gaz parası aylık 300 euro da kalofer market 400 euro tutuyor hesaplı alısverisim geri kalan da saglık sıgortasına ödüyorum hadi bakalım zenginlik icinde yasıyoruz ya Avrupa keyfimiz bol ne de olsa Tr tabi gelmeyiz EUROLar gökten yagıyor!!!!
Gerçek değil o, olsa olsa rüyadır.Gercekler bu bacım!! Ben tr gelip hava atan gurbetcilerdwn degilim
Sanki tutan var cok merakliysan gel ama euorolari orda birakcaksinVah vah hepsinin de derdi aynı ezan sesi duyamıyoz bi dikili ağacımız yok gelebilsem bi dk bile durmazdım
Her gün 1 euro at kenara çok uzun sürmez bi ev alırsın trden
Eşim bir mal satıyor, tam da bugün hollandadan müşteri çıktı.Vah vah hepsinin de derdi aynı ezan sesi duyamıyoz bi dikili ağacımız yok gelebilsem bi dk bile durmazdım
Her gün 1 euro at kenara çok uzun sürmez bi ev alırsın trden
Madem sınav dünyası inşallah sizi de yokluk la sınasın Allah ta göreyim ben o zaman sizi (yokluğu parasizligi en dibine kadar görmüş biriyim)şartlanmış insanlarla konuşmamak en güzeli ne diyelim,Allah gözünüzü sadece parayla doyursun
[
Demek ki neymiş durum bu değilmiş!
Orada da farklılıklar oluyormuş. Ben kendimce bir kurgu oluşturmadim. Bu ülkede de tuzu kutulara göre herşey güllük gülistanlık... Geçen adam anlatıyor iki arabam var iki evim var şöyle böyle... Her ülkede farklar var, bizim ülkemiz sanayide güçlü olmadığı için herşeyi bariz yaşıyoruz!!!
Ayrıca buradaki dislike atmamin sebebi bazi kişilerin konudan çıkıp sırf muhalefet düşünüyor diye diğerleri alaylamasi ve fikirleriyle dalga gecmeleridir. Umarım yönetim görür. Her insan sizin gibi umutsuzluklarla yaşamak zorunda değil!
O dua banaydi bu arada ben de amin dedim çünkü paraya doymaya cok ihtiyacim varMadem sınav dünyası inşallah sizi de yokluk la sınasın Allah ta göreyim ben o zaman sizi (yokluğu parasizligi en dibine kadar görmüş biriyim)
rızkı veren hüdadır kula minnet eylemem,verende o alanda bizde her kapıyı gördük merak etmeMadem sınav dünyası inşallah sizi de yokluk la sınasın Allah ta göreyim ben o zaman sizi (yokluğu parasizligi en dibine kadar görmüş biriyim)
Git bunu patronuna soyle bi derızkı veren hüdadır kula minnet eylemem,verende o alanda bizde her kapıyı gördük merak etme
Bu mantiga gore ateistlere kim para veriyoGit bunu patronuna soyle bi de
Sen burayı muhteşem zannediyorsan gel de gör o zaman ne diyim Ordan görmeden fikir sahibi olmak ta Ayrı dusunceGerçek değil o, olsa olda rüyadır.
Gerçek osla duramazdın
Ha bir gün gerçekleri isterseniz, sizi seve seve büyükşehirlerden birinin göbeğinde asgari ücretli bir ailenin kış ayında akşam yemeğine davet ederiz.
Eşim bir mal satıyor, tam da bugün hollandadan müşteri çıktı.
Orada işçi imiş, biriktirmiş 100 bin eurosu varmış.
Adam burada koca dükkan alacak
[/QUOTE biz orta gelirli iyi eğitimli bir aile olarak fransada asgari ücretle çalışan çoğu zaman işsizlik maaşıyla geçinen arkadaşımdan kat kat kötü evde oturuyorsam ve daha ucuz araca biniyorsam bunda bir sorun var diye düşünmem normal değil mi?
Bir de o kadar kotuluyorlar ki yaşadığı ülkeyi o arkadaşın yazdığı örnekteki gibi. Niye dönmüyorsun o zaman desen düzenim var diyorlar..niye gittin desen herhalde bir şey diyemezler sizin yaşadığınız yer çok güzel dediklerine göre. Insan ekmek yediği yeri o kadar kötüler mı?mesela biz de burda rahatsız olduğumuz şeyleri yazıyoruz ama bir üslupla yani onlarsa neler neler diyor yaşadığı ülkeyle ilgili. Ilginç yani.Valla durum aynen bu kardeş. Memnun olanmayan da dönmüyor acaba neden? Burda asgari ücret almaktansa orda asgari ücret almayı yeğliyor çünkü. Bakıyorum Avrupa da şöyle kötü Avrupa da böyle pis diyenlerin hepsi Avrupa da. Türkiyeyi öve öve bitiremiyolar.
selamda söyleyimmiGit bunu patronuna soyle bi de
Bi tek sen mi avrupa yurt disi gordum saniyosun bizler magarada mi yaşıyoruzSen burayı muhteşem zannediyorsan gel de gör o zaman ne diyim Ordan görmeden fikir sahibi olmak ta Ayrı dusunce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?