Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
malum parti derken?buyrun sizde gelin hem gezip hem para kazanırsınız hani çevrenizdekiler öyleymişya NOT: masraflar size ait çünkü gönüllü olarak bu işi yapıyorsunuz

Yurtdışındaki ülkelerin, Türkiye'nin tırnağı etmeyecek yönleri de var elbet. Toplu alanlardaki hijyen, bazı toplumlarda insanlarla aynı enerjinin tutmayacak olduğu gerçeği, hizmet sektöründeki kalite, gıdalar konusundaki hijyen ve erişebilirlik, çocuğunuzu farklı bir kültürde yetiştirecek olmanın zorlukları... Bunlar Türkiye'de açık ara farkla daha iyi durumda olan şeyler - genel olarak konuşuyorum. Ama geçinmek, izin kullanabilmek, kafa izni alabilmek, bilgisayardan ve aramalardan gerçekten de uzak zaman geçirebilmek, çocuğunuz olduğunda bunun bir hayat gerçeği oldugunu işvereninizin bilmesi ve kadın veya erkek fark etmeksizin buna dair haklarınızı kullanabilmek, paranızın değeri sayesinde hem ailenize hem de ihtiyaçları olan insanlara daha efektif şekilde yardım edebilmek, on kere hesap etmeden seyahat edebilmek, çocuğunuza iyi bir eğitim sunabilmek için her sene bir araba parası verme külfetine girmeye gerek olmaması, bölgeden bölgeye tabii ki değişmekle birlikte genel orana vurdugunuzda suç oranının daha düşük olması... Sezar'ın hakkını Sezar'a vermekten neden gocunur insanlar, bilmiyorum. Benim ülkemde bu kötü yönlerden rahatsız olmamın sebebi de ülkemi sevmem. Sevmesem bana ne, batsın gitsin isterse.

Kendini kandırmaya devamke . Daha da beni alıntılama cahili yenebilen görülmemiş dünyada .

Hadi biz yokluktan gidemiyoruz da bunlar neden dönemiyor onu anlamıyorum.

‘Var’lık sanırım...

En güzeli onlarınki ya.
Orda kazan kazan sonra buraya gel sekizle çarp harca. Oh mis.
Ezana tabii hasret kalırsın, toprağı inince öpersin. Sorarlarsa gelemiyorlar vatan millet sakarya
Biz garipler de kendi ülkemizde üç kuruşa kör karanlıkta evden çıkıp onların çalışma saatlerinin en iyimser iki katı emek verip, tatile çıkamadığımız gibi pirzola, antep fıstığını lüks görüp yiyemeyelim falan işte.

İsterseniz liste halinde yazıyım. Girin İnternete açın bakın burda bu kadar yazıyonuz ya bide cevrenizdeki gurbetcilere sorun hani Eurolar tatilde görgusuzce harcıyorlar ya malum! Ben uyduruyorum zannediyorsun! Almanya asgari ücret 1.580 dir. Calıstıgın işte meslegine göre aldıgın maasa göre degişir! Tr gibi!

Otobüste insanlar sumugunu koltuga cama suruyo turkiye de evlerin %40na fis macunu girmiyomus turkiyenin el yikama oranı ne kadar düşük insanlar les gibi ter kokuyo yerlere tukurup balgam atan insan dolu herkes yerlere çöp atiyo yerden rastgele maske alip takan insan var neresi hijyen?

böyle bişey varsa hiç kaçırmayın hem ülke ülke gezer,hemde çep parayla dolar .
Siz anlamıyorsunuz inatla, burada kimse az paradan bahsetmiyor.
‘Alım gücü’ ile çok para arasında nasıl ilişki kurdunuz?
Dünyanın en pahalı ürünlerinin satıldığı ülkede, bunu kendinize reva mı görüyorsunuz?
Aynı arabaya başka ülkede bir öğretmen 20 maaşıyla alabilirken bizde neden 240 küsür maaş demiyor musunuz???

Gerçekten para mı konuşuyoruz biz?

1580 birim paranız var ya,
Bir kilo et kaç euro?
Bir kilo peynir?
Bir kilo antep fıstığı mesela?
Bu fiyatları da yazın.
Biz de asgari ücret 2300 et kilosu 100 tl, peynir 100 tl, antep fıstığı 120 tl.

Ben memurum, eşim özelde öğretmen. Maaşa gelen zammı her sene kira artışında ve elektrik/su/doğalgaz/telefon/internet faturalarında eritiyoruz. Zaten 150 TL zam geldiyse 6 ay vergi dilimine giriyoruz, 100-120 TL’si uçup gidiyor. basit bir matematikle aylık gelirimiz 8 bin TL civarı, -çocuk yok- giderimiz ise:
Kira+aidat 1200 (bir dahaki ay kira artacak) Araba kredisi 1800
Faturalar 500 (kombi yanana kadar) (kışın doğalgaz sadece 500 geliyor)
Benzin 1000
Mutfak masrafı 500
Böyle bakınca diyorsun ki “ooooo birimizin maaşı tamamen gitse öbürününkinden yine 1000 TL kalır. 1000 TL ile geçiniriz.”Müsrif insanlar da değiliz ama eşimin maaşının yattığı zamanlar değişiyor, özelleri bilirsiniz. Etimizden, sütümüzden faydalanır ama maaşlar hep geç yatar. Bu sefer kredi kartına giriyoruz, maaş yatınca kredi kartına yatırıyoruz. Böyle bir kısır döngüdeyiz biz de. Baş etmek mi denir bu duruma bilmiyorum ama kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz.

Bahsettiğiniz yurt dışı, ülkemizin gezilecek tatil yerleri size bize zor olan şeyler. Ben 1 ay çalışıp hakkımla işimi yapmama rağmen dolu dolu 4.000 TL alamazken 10 dklık video çeken bir YouTuber’in 1 reklamdan kârı o kadar belki de. Orta sınıf yavaşça kayboluyor. Dolan zenginin cebi oluyor, olan yine fakire oluyor.

1 kalıp peynir kaç para?
Etin kilosu kaç para?

malum parti derken?buyrun sizde gelin hem gezip hem para kazanırsınız hani çevrenizdekiler öyleymişya NOT: masraflar size ait çünkü gönüllü olarak bu işi yapıyorsunuz
Durumunuz iyi demek ki tuzunuz kuru deyince de öyle değil gibi şeyler söylüyorsunuz. Ya gerçekten bu konunun muhatabı olmadığınız o kadar belli ki.

bu yeni bir şey değilki 100 yıldır böyle

İngiltere'deki bir aile dostumuz, diş tedavisi için 2-3 yıldır birkaç ayda bir TR'ye gelip gidiyor. Tüm bilet ücretleri, burada harcadığı para ve tedavi masrafı, oradakinden daha düşüğe geliyormuş

Ama onlar bu kadar fanatik değiller neyse ki. Bir iki güzelleme yapacak oldu, dedim deodorantı kaça alıyorsun, dedi 1 pound. Dedim ben 25 liraya alıyorum. Haklısın dedi sustu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…