- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.881
- 1.123
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Herkes dönmek istiyor ama bir kişi de yolunu bulup dönemiyor mu? Bir kişi de olsun. Hadi büyüklerinizi anlıyorum ama burayı 4 senede bir tatillerde gören biri olarak nasıl o kadar güzelleme yapabiliyorsunuz. Hadi biz çok kötü şu bu da demiyoruz. Ya da çok iyi de demiyoruz. Ama siz nasıl yapabiliyorsunuz hayretler içindeyim.1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var
Ya burda insanlar borclar altında, adaletsizlik vs şeylerden intihar ediyorlar. Savunma yapan arkadaşlar şaka gibiVallahi canım burda gençler yurtdışına yerleşme planı yapıyor. Yolunu bilan da hemen gidiyor. Gittiği yerde kimsesi olmamasına ailesini burda bırakmasına rağmen. Yani bakın giden gidiyor. Ki siz kendi topraginiza konuştuğunuz dile geleceksiniz. O giderlerinki öyle de degol. Demek ki siz yeterince bıkmamışsınız. Bakin burdaki gençler umutsuz. Ailesini toprağını bırakıp kimsesi olmayan yere gidiyor. Yani daha güzel uyarlamalarla gelin.
Gel gör tutanmı var seni??? Ödüm kopıyomuşYasamadigin ulke hakkinda ne atip tutuyosun? Eorolari bozdur bozdur harca gel keyfim gel di mi bu kadar insanın akilsiz bi sen cok akıllısın zaten. Tabi sen de haklisin ödün kopuyo insanlar oralari gorcek bilcek diye di mi
haklısın sorun ihtiyaçların artması ve gelirlerin bunları almaya yetmemesi olmalı siyasete hiçç gerek yokkkDert gibi dert aslinda ama konu polemige siyasete ekonomiye kaymis oysaki cidden bir BDV konusu bu konu.
Hayır Cok dönen de var. Arkadan bilmeden gelen de gelip pişman olup hemen yine dönen de herkesin hayat sartları farklıHerkes dönmek istiyor ama bir kişi de yolunu bulup dönemiyor mu? Bir kişi de olsun. Hadi büyüklerinizi anlıyorum ama burayı 4 senede bir tatillerde gören biri olarak nasıl o kadar güzelleme yapabiliyorsunuz. Hadi biz çok kötü şu bu da demiyoruz. Ya da çok iyi de demiyoruz. Ama siz nasıl yapabiliyorsunuz hayretler içindeyim.
Herkes dönmek istiyor ama bir kişi de yolunu bulup dönemiyor mu? Bir kişi de olsun. Hadi büyüklerinizi anlıyorum ama burayı 4 senede bir tatillerde gören biri olarak nasıl o kadar güzelleme yapabiliyorsunuz. Hadi biz çok kötü şu bu da demiyoruz. Ya da çok iyi de demiyoruz. Ama siz nasıl yapabiliyorsunuz hayretler içindeyim.
Ben yurtdışında yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum. Bir tane tanıdığım var yurtdışında temizlik işi yapıyormuş. Anlatırken diyorki gece kulübunde sarhoşların kusmugunu temizliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyoruz. E geri dönün o zaman diyorum, nasil dönelim orda bir düzenimiz var diyor. Türkiyedende çok memnun hiç laf söyletmiyor ekonomiye. Madem burda ekonomi cok iyi herkes araba biniyor, avmler insan dolu, herkeste akıllı telefon var sende gel o zaman. Yurtdışında sürünecegine gel burda çalış.1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var
konu bambaşkaydı neden yurtdışında yaşayanlarla türkiye de yaşayanlar kavgasına dönüştü anlamadım gitti.ne gerekk varrBen yurtdışında yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum. Bir tane tanıdığım var yurtdışında temizlik işi yapıyormuş. Anlatırken diyorki gece kulübunde sarhoşların kusmugunu temizliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyoruz. E geri dönün o zaman diyorum, nasil dönelim orda bir düzenimiz var diyor. Türkiyedende çok memnun hiç laf söyletmiyor ekonomiye. Madem burda ekonomi cok iyi herkes araba biniyor, avmler insan dolu, herkeste akıllı telefon var sende gel o zaman. Yurtdışında sürünecegine gel burda çalış.
ooo olur mu, sonra kim gelip burda 1 ay hava atacak.Ben yurtdışında yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum. Bir tane tanıdığım var yurtdışında temizlik işi yapıyormuş. Anlatırken diyorki gece kulübunde sarhoşların kusmugunu temizliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyoruz. E geri dönün o zaman diyorum, nasil dönelim orda bir düzenimiz var diyor. Türkiyedende çok memnun hiç laf söyletmiyor ekonomiye. Madem burda ekonomi cok iyi herkes araba biniyor, avmler insan dolu, herkeste akıllı telefon var sende gel o zaman. Yurtdışında sürünecegine gel burda çalış.
Ben artık size bir şey demek ıstemiyorim. Kaçak güreşen bir tabir vardır ya aynen oylesiniz. Sanırım 20 en fazla 25 yaşındasınız. Ve yine sanıyorum ki yaşadığınız yerde mutlu olmama nedeniniz maddi koşullar değil. Başka şey. Ve yine sanıyorum ki orda doğup büyüdüğünüz halde kültürüne hala uyum sağlayamamışsınız. Ve yine sanıyorum ki ben gittiğim çoğu yerin kültürüne uyum sağlayabilirim öyle bir yapım var çünkü. Açık fikirliyim. Ama siz başka şekilde yaşamışsınız yine sanıyorum ki(!) Çok bir şey diyemeyeceğim. Adi olmayan peter panın var olmayan ülkesinde umarım mutluluğu yakalarsinizHayır Cok dönen de var. Arkadan bilmeden gelen de gelip pişman olup hemen yine dönen de herkesin hayat sartları farklı
Herkesin hayata bakış acısı farklı bence bilemiyorumBen yurtdışında yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum. Bir tane tanıdığım var yurtdışında temizlik işi yapıyormuş. Anlatırken diyorki gece kulübunde sarhoşların kusmugunu temizliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyoruz. E geri dönün o zaman diyorum, nasil dönelim orda bir düzenimiz var diyor. Türkiyedende çok memnun hiç laf söyletmiyor ekonomiye. Madem burda ekonomi cok iyi herkes araba biniyor, avmler insan dolu, herkeste akıllı telefon var sende gel o zaman. Yurtdışında sürünecegine gel burda çalış.
Haklısınızkonu bambaşkaydı neden yurtdışında yaşayanlarla türkiye de yaşayanlar kavgasına dönüştü anlamadım gitti.ne gerekk varr
Ay sen daha konuyu bile anlamamissin sana burda laf anlatıyoruz euro kac tl daha buyuk tutan mı varGel gör tutanmı var seni??? Ödüm kopıyomuşOrdan buraya yasamak icin gelen vatandasta senin gibi bir insan! Kimse engellemiyor gelmesini!!! Sen de gel!! Burası cennet vatan gel vatandaş gel
O yurtdışında o işi yapıyor olabilir. Ama burada da o işi yapanlar var. Burda eğlence mekanları ve bol bol kuşan insanlar ve onları temizleyen insanlar var. Belki o kişi gelse de buna benzer iş yapacak ama aynı alim gücüne ya da ayni sosyal imkanlara ayni şekilde cocuk yetiştirme gücüne sahip olamayacak. Yoksa gelip ayni işi burda da yapabilir mantıken. Is koti biliyorum ona bir şey dediğim yok. Ama konu yurtdışı ve burası değil ki. Hepimiz kendi bacagimizdan asılıyoruz. Demek ki orda da onlar daha mutlu daha ne. Sadece güzelleme ve kötüleme yapmasalar yerer.Ben yurtdışında yaşayan insanları gerçekten anlayamıyorum. Bir tane tanıdığım var yurtdışında temizlik işi yapıyormuş. Anlatırken diyorki gece kulübunde sarhoşların kusmugunu temizliyoruz, çok zor şartlarda yaşıyoruz. E geri dönün o zaman diyorum, nasil dönelim orda bir düzenimiz var diyor. Türkiyedende çok memnun hiç laf söyletmiyor ekonomiye. Madem burda ekonomi cok iyi herkes araba biniyor, avmler insan dolu, herkeste akıllı telefon var sende gel o zaman. Yurtdışında sürünecegine gel burda çalış.
konu bambaşkaydı neden yurtdışında yaşayanlarla türkiye de yaşayanlar kavgasına dönüştü anlamadım gitti.ne gerekk varr
Anlatamıyoruz kiO yurtdışında o işi yapıyor olabilir. Ama burada da o işi yapanlar var. Burda eğlence mekanları ve bol bol kuşan insanlar ve onları temizleyen insanlar var. Belki o kişi gelse de buna benzer iş yapacak ama aynı alim gücüne ya da ayni sosyal imkanlara ayni şekilde cocuk yetiştirme gücüne sahip olamayacak. Yoksa gelip ayni işi burda da yapabilir mantıken. Is koti biliyorum ona bir şey dediğim yok. Ama konu yurtdışı ve burası değil ki. Hepimiz kendi bacagimizdan asılıyoruz. Demek ki orda da onlar daha mutlu daha ne. Sadece güzelleme ve kötüleme yapmasalar yerer.
Herkesin hayata bakış acısı farklı bence bilemiyorum
Siz kültürüne uyum saglamaktan bahsediyorsunuz hanfendi! Biz dısarda yabancı dil evde türkce konusuruz unutmamak icin işyerinde asla türkce konusmayız mesela! Yanlış anlarlar diye. Kurallara tam uyarız. BURDA DOGMAK seni ayrıcalıklı yapmıyor cunku turksun! Onlara göre yabancısın Asla onlar gibi olamazsın. Her milletin net bir cizgisi vardır Hicbir Alman vs baska yabancı seninle dost olmaz samimi olmaz sadece iş yerinde iş konusursun normal toplum kurallarına göre hareket edersin!! Benim Akrabalarım cevrem 40 senedir burda olanlar var herkesin net görüşü 2. Sınıf tabiri tüksün Alman olarak dogmadın sonucta bu yüzden hep bir mesafe vardır. Bundan da hic bir Türk şikayet etmez Kültür derken neyi kastediyorsunuz? Yabancı gibi bir hayat yasamak mı? Türk adetlerimizi burda yasamamak mı? Siz onların nasıl bir hayat yasadıgından haberiniz var mı? Burda hic bir gurbetci onlar gibi hayat yasamak istemez. Sadece iş hayatı ve toplum kurallarına göre hayat yasar. Samimiyet kurmaz.Ben artık size bir şey demek ıstemiyorim. Kaçak güreşen bir tabir vardır ya aynen oylesiniz. Sanırım 20 en fazla 25 yaşındasınız. Ve yine sanıyorum ki yaşadığınız yerde mutlu olmama nedeniniz maddi koşullar değil. Başka şey. Ve yine sanıyorum ki orda doğup büyüdüğünüz halde kültürüne hala uyum sağlayamamışsınız. Ve yine sanıyorum ki ben gittiğim çoğu yerin kültürüne uyum sağlayabilirim öyle bir yapım var çünkü. Açık fikirliyim. Ama siz başka şekilde yaşamışsınız yine sanıyorum ki(!) Çok bir şey diyemeyeceğim. Adi olmayan peter panın var olmayan ülkesinde umarım mutluluğu yakalarsiniz
Ben yaptıgı işe birşey demiyorum. Tabiki burdada aynı işi yapanlar var. Deseki bizde yurtdışında kolay para kazanmıyoruz ama napalım buraya gelip aynı işi yapsak asgari ücret alacacagız, o paraya geçinemeyiz. Daha iyi bir iş bulmamız çok zor. Anlarim. Ama orda yaşayıp burayı övüyorlar.O yurtdışında o işi yapıyor olabilir. Ama burada da o işi yapanlar var. Burda eğlence mekanları ve bol bol kuşan insanlar ve onları temizleyen insanlar var. Belki o kişi gelse de buna benzer iş yapacak ama aynı alim gücüne ya da ayni sosyal imkanlara ayni şekilde cocuk yetiştirme gücüne sahip olamayacak. Yoksa gelip ayni işi burda da yapabilir mantıken. Is koti biliyorum ona bir şey dediğim yok. Ama konu yurtdışı ve burası değil ki. Hepimiz kendi bacagimizdan asılıyoruz. Demek ki orda da onlar daha mutlu daha ne. Sadece güzelleme ve kötüleme yapmasalar yerer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?