- Konu Sahibi meredithgrey
-
Otobüste insanlar sumugunu koltuga cama suruyo turkiye de evlerin %40na fis macunu girmiyomus turkiyenin el yikama oranı ne kadar düşük insanlar les gibi ter kokuyo yerlere tukurup balgam atan insan dolu herkes yerlere çöp atiyo yerden rastgele maske alip takan insan var neresi hijyen?
Bir de acayip şekilde saç ekimine gelen varmış. Sadece gurbetçiler değil yabancılar da gelip yaptırıp gidiyormuş. Bu işteki birisi soylemistiİngiltere'deki bir aile dostumuz, diş tedavisi için 2-3 yıldır birkaç ayda bir TR'ye gelip gidiyor. Tüm bilet ücretleri, burada harcadığı para ve tedavi masrafı, oradakinden daha düşüğe geliyormuş
Ama onlar bu kadar fanatik değiller neyse ki. Bir iki güzelleme yapacak oldu, dedim deodorantı kaça alıyorsun, dedi 1 pound. Dedim ben 25 liraya alıyorum. Haklısın dedi sustu
Benim öz abim de yurtdışında yaşıyor.İngiltere'deki bir aile dostumuz, diş tedavisi için 2-3 yıldır birkaç ayda bir TR'ye gelip gidiyor. Tüm bilet ücretleri, burada harcadığı para ve tedavi masrafı, oradakinden daha düşüğe geliyormuş
Ama onlar bu kadar fanatik değiller neyse ki. Bir iki güzelleme yapacak oldu, dedim deodorantı kaça alıyorsun, dedi 1 pound. Dedim ben 25 liraya alıyorum. Haklısın dedi sustu
Gerci o da var siz de haklisiniz pariste heo eyfelin oralar lağım kokuyomusEvet bu konularda haklısınız. En azından İstanbul ve İzmir'de raylı sistem kullandığımda daha temiz oldugunu görüyorum. New York'ta ve Paris'te metro vagonuna veya asansörlere işeyen insanları çok rahat görebilirsiniz, ona binaen yazmıştım
Peki 1580 euro ve 1580 tl ile neler alabilirsiniz? ALIM GÜCÜ diye birsey var ya hani onu keşke bilsenizİsterseniz liste halinde yazıyım. Girin İnternete açın bakın burda bu kadar yazıyonuz ya bide cevrenizdeki gurbetcilere sorun hani Eurolar tatilde görgusuzce harcıyorlar ya malum! Ben uyduruyorum zannediyorsun! Almanya asgari ücret 1.580 dir. Calıstıgın işte meslegine göre aldıgın maasa göre degişir! Tr gibi!
burası mahkememi hanfendi? herkes fikrini söylüyor tıpkı sizin gibi,muhatabı kim sizmi karar veriyorsunuzDurumunuz iyi demek ki tuzunuz kuru deyince de öyle değil gibi şeyler söylüyorsunuz. Ya gerçekten bu konunun muhatabı olmadığınız o kadar belli ki.
Tabii ki karar vermiyorum ama sizin paranız var demek ki dediğimizde başta kabul etmediniz. Şimdi kendi yol yemek konaklama ücretini vs karşılayarak kendi paranızdan yardım yaptığınızı söylüyorsunuz ki. Ve baya olduğunu diyorsunuz bu olayın. Deli patalar eder bu... eee baştaki ne şimdiki ne? Yani kendinizle çelişmeden yorum yapsanız kimse bir şey demezburası mahkememi hanfendi? herkes fikrini söylüyor tıpkı sizin gibi,muhatabı kim sizmi karar veriyorsunuz
Hanımefendi burda acliktan işsizlikten kivranirken ay sonunu getiremezken millet kendimi gectim çoluğum cocugum iyi olsun bari diye dusunurken sizin ulke ulke gezip 4 cocuk yapip güzel ekomomizle ehonomi çoh eyi demenize insanlar nasil tepki versin allah aşkına anonomiz hepimiz bir yazın bize aylik geliriniziburası mahkememi hanfendi? herkes fikrini söylüyor tıpkı sizin gibi,muhatabı kim sizmi karar veriyorsunuz
Yav he he ...malum parti derken?buyrun sizde gelin hem gezip hem para kazanırsınız hani çevrenizdekiler öyleymişya NOT: masraflar size ait çünkü gönüllü olarak bu işi yapıyorsunuz
Benim öz abim de yurtdışında yaşıyor.
Alım gücünü her gittiğimizde görüyoruz, burada bizi aptal yerine koymalarına sinirleniyorum. Adamlar 1500 birim asgari ücretle 20 Birime et alıyor. Bizde 20 liraya anca kuzu kemiği aşır etsiz çorba yaparsın.
Onlar en güzel eti aldıkları fiyata bize kemik geliyor. Bunu nasıl anlamaz bir insan
Ben her markete gidisimde eve dönene kadar kara kara düşünüyorumHerkese cevapları için teşekkür ederim ama ben ince düşündüğümü zannetmiyorum. Dün markere gittim çer çöp 800 lira içinde et (tabii ki) yok peynir, deterjan, temizlik malzemesi, su, soda vb. şeyler. Sizin moraliniz bozulmuyor mu? Yani spesifik bir şey değil ki yazdıklarım hepimiz için geçerli.
Kötü olmadan kaçın derim. Bizde gitmeyi çalışıyoruz da bu gidişle dolar yükselirse para biriktirmek hayal olacakBen her markete gidisimde eve dönene kadar kara kara düşünüyorum
Ev geçindirmeyi bırak altın borcumuz var. Maaştan arttırıp almaya çalışıyoruz. Altın fiyatları hergün artıyor.
Benim eşimde yurtdışına gidelim diyor. Şansıda var ama ben cesaret edemiyorum. Napıcaz bilmiyorum. Yarama parmak bastınız gerçekten
Bir öğünde kaç biber yersiniz?2 biber mi alıyorsunuz yaniii bir yemeğe yetmez salataya hiçç yetmez bir öğüne bile
maalesef haklısınız hemen ben yapıyorum sadece iyilik sanıyorlar bir zümreye aitmiş gibi sadece hepimiz insanız içimizde iyilikte var kötülükte .insanı sadece insan olduğu için değerlendirebilsek hiç sorun kalmayacak zatennYa bu sözde gönüllü yardımseverlik yapanlardan benim cevremdede var malum partiden olan yardım kuruluşu oluyo bunlar orda yardım yapıyoruz diye gidiyorlar gezmedikleri şehir ülke kalmıyor doğal olarakda parada alıyorlar hem geziyorlar hem para kazanıyorlar
Kötü olmadan kaçın derim. Bizde gitmeyi çalışıyoruz da bu gidişle dolar yükselirse para biriktirmek hayal olacak
Eşimle hergün para mevzusu konuşuyoruz. Laf dönüp dolaşıp yurtdışına gitmeye geliyor.
1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali varPeki 1580 euro ve 1580 tl ile neler alabilirsiniz? ALIM GÜCÜ diye birsey var ya hani onu keşke bilsenizayrıca orda hayat madem o kadat zor niye hala ordasaniz? Burda gelip güzel çalışıp güzel tatil yaparsınız? Bunu söyleyin bana
Vallahi canım burda gençler yurtdışına yerleşme planı yapıyor. Yolunu bilan da hemen gidiyor. Gittiği yerde kimsesi olmamasına ailesini burda bırakmasına rağmen. Yani bakın giden gidiyor. Ki siz kendi topraginiza konuştuğunuz dile geleceksiniz. O giderlerinki öyle de degol. Demek ki siz yeterince bıkmamışsınız. Bakin burdaki gençler umutsuz. Ailesini toprağını bırakıp kimsesi olmayan yere gidiyor. Yani daha güzel uyarlamalarla gelin.1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var
Öyleyse eğer burda bilmiyorsunuz insanlar nasıl yaşıyor ne yapıyor ve bilmediğiniz için böyle savunma böyle yorumlar yapmayacaksınız!!!!!!!! Siz hani 1580 euro da karnıni doyuyorsunuz ya sorun bakalım burda 1580 tl alan doyuyor mu?1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var
madem hepinizin dönme hayali var hep beraber dönün.1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?