Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet bu konularda haklısınız. En azından İstanbul ve İzmir'de raylı sistem kullandığımda daha temiz oldugunu görüyorum. New York'ta ve Paris'te metro vagonuna veya asansörlere işeyen insanları çok rahat görebilirsiniz, ona binaen yazmıştım

Bir de acayip şekilde saç ekimine gelen varmış. Sadece gurbetçiler değil yabancılar da gelip yaptırıp gidiyormuş. Bu işteki birisi soylemisti

Benim öz abim de yurtdışında yaşıyor.
Alım gücünü her gittiğimizde görüyoruz, burada bizi aptal yerine koymalarına sinirleniyorum. Adamlar 1500 birim asgari ücretle 20 Birime et alıyor. Bizde 20 liraya anca kuzu kemiği aşır etsiz çorba yaparsın.
Onlar en güzel eti aldıkları fiyata bize kemik geliyor. Bunu nasıl anlamaz bir insan

Gerci o da var siz de haklisiniz pariste heo eyfelin oralar lağım kokuyomus

Peki 1580 euro ve 1580 tl ile neler alabilirsiniz? ALIM GÜCÜ diye birsey var ya hani onu keşke bilseniz ayrıca orda hayat madem o kadat zor niye hala ordasaniz? Burda gelip güzel çalışıp güzel tatil yaparsınız? Bunu söyleyin bana

Durumunuz iyi demek ki tuzunuz kuru deyince de öyle değil gibi şeyler söylüyorsunuz. Ya gerçekten bu konunun muhatabı olmadığınız o kadar belli ki.
burası mahkememi hanfendi? herkes fikrini söylüyor tıpkı sizin gibi,muhatabı kim sizmi karar veriyorsunuz

burası mahkememi hanfendi? herkes fikrini söylüyor tıpkı sizin gibi,muhatabı kim sizmi karar veriyorsunuz
Tabii ki karar vermiyorum ama sizin paranız var demek ki dediğimizde başta kabul etmediniz. Şimdi kendi yol yemek konaklama ücretini vs karşılayarak kendi paranızdan yardım yaptığınızı söylüyorsunuz ki. Ve baya olduğunu diyorsunuz bu olayın. Deli patalar eder bu... eee baştaki ne şimdiki ne? Yani kendinizle çelişmeden yorum yapsanız kimse bir şey demez

Hanımefendi burda acliktan işsizlikten kivranirken ay sonunu getiremezken millet kendimi gectim çoluğum cocugum iyi olsun bari diye dusunurken sizin ulke ulke gezip 4 cocuk yapip güzel ekomomizle ehonomi çoh eyi demenize insanlar nasil tepki versin allah aşkına anonomiz hepimiz bir yazın bize aylik gelirinizi

Bu samimi abinin videosunu bırakmak isterim:
Pahalı olanı da söylüyor. Ucuz olanı da.

Bir de şöyle bir şey okumuştum. Bundan yaklaşık on yıl önce Work and Travel'da bir Türk bir Ukraynalı ile tanışıyor. Ukraynalı diyor ki 1 USD 8000 hryvna (8 TL gibi), bizim ülkemizde kur çok yüksek, sizde öyle değil, biz çok zorlanıyoruz.

Bugün 1 USD 28000 Hryvna'ya denk gelmekte.

Ben her markete gidisimde eve dönene kadar kara kara düşünüyorum
Ev geçindirmeyi bırak altın borcumuz var. Maaştan arttırıp almaya çalışıyoruz. Altın fiyatları hergün artıyor.
Benim eşimde yurtdışına gidelim diyor. Şansıda var ama ben cesaret edemiyorum. Napıcaz bilmiyorum. Yarama parmak bastınız gerçekten

Kötü olmadan kaçın derim. Bizde gitmeyi çalışıyoruz da bu gidişle dolar yükselirse para biriktirmek hayal olacak

2 biber mi alıyorsunuz yaniii bir yemeğe yetmez salataya hiçç yetmez bir öğüne bile
Bir öğünde kaç biber yersiniz? Bu şakaydı, tek kişi olunca yetiyor.
Ben öğrenci usulüne alıştım mesela, bir biberle biberli omlet yapar ötekini bulgur pilavında ya da salatada kullansam bir günde iki öğünde kullanmış olurum. Bulgur yarına kalmasın dersem yarısını salataya yarısını bulgur pilavına kullanabilirim de mesela. :kk53:

Bugün bir patlıcan bir domates bir tane sosis ve bir dolmalık biberle bir tepsi patlıcan pizzası yaptım mesela. Yarısı yarına kaldı üstelik. Tek yaşıyorsa iki biber 1-2 gün yetebilir.

Babamı bu öğrenci usulüne alıştırmaya çalışıyorum ben. Her şeyi yarım kilo bir kilo alıyor. Annem rahatsız, babam yapar yemekleri, ben de diyetteyim yemeğim ayrı. Pratik yemekler yapıyoruz ve çoğu meyve sebzeden bir tane, en az bir öğüne yetiyor. Aldıklarının çoğu çöpe gidiyor. Çok üzülüyorum ama yıllardır vazgeçiremedim. Sebze meyve alışverişini ben yapsam bile o yine gezmeye gider gibi pazara uğrayıp poşet poşet alıp geliyor. Tek emekli maaşı ve yıllık 20bin civarı dükkan kirasıyla geçiniyoruz üstelik. Evimiz kendimizin ama aylık 3 bin ev kredimiz var.

Öbür konuyla ilgili şunu yazmayı unuttum. Herkesin önceliği farklı sonuçta. Yılda bir kere öyle bir harcamayı “bir daha mı geleceğiz dünyaya” mantığıyla, 10 ay borç ödeyecek de olsam yapabilirim. Ben cinselliği ve sevdiğim insanla baş başa olmayı fazlasıyla önemserim. Korunma amaçlı kullandığım ilaca ayda 55₺ ödüyorum. Ağdası özel iç çamaşırı derken düzenli bir cinsel hayat 100₺ civarını bulabiliyor bir ayda. Bu kafayla düşünerek o hesabı yaptım.

Yılda bir kerecik olan bir şeye tek seferlik 200-400₺ harcayamayacak insanlar bana göre evlenmemeli. Bu bana göre ama işte. Erkek arkadaşım atandı, evlenmek için atanmamı ya da o mümkün olmazsa özelde düzenli bir işe sahip olmamı bekliyoruz 5 yıldır birlikte olmamıza rağmen. Değil evlenmek, söz nişan gibi şeyleri aklımızın ucundan bile geçiremiyoruz üstelik. Bir gece daha ondan ayrı uyumaya takatim yok ama istediğimiz standartlar için ikimiz de elimizi taşın altına koyup fedakarlıklar yapıyoruz.

Tatil konusunda da geçende bir network şirketi vasıtasıyla 3 gün 2 gece Side’de 5 yıldızlı bir otelde üç kişi 500₺’ye konakladık. Uygun yolu bulan gidiyor. Bizim ekip 400 kişiydi. Bir 400 kişi daha olan 2-3 farklı şirketten gruplar vardı. Bireysel olarak lüks tatil hayal yoksa.

maalesef haklısınız hemen ben yapıyorum sadece iyilik sanıyorlar bir zümreye aitmiş gibi sadece hepimiz insanız içimizde iyilikte var kötülükte .insanı sadece insan olduğu için değerlendirebilsek hiç sorun kalmayacak zatenn

1580 euro asgari ücret ancak karnını duyurursun normal market alısverişi et tavuk boldan alamazssın yani Neden mi burdayız! Cünkü ailem burda orda kımse yok nasıl geliyim. Herkes dönmek istiyor herkesin farklı sebebi var kimse bayılmıyor buraya senede 2 ay yaz güneşi cok az kısın eksi 20 derece bile gördük daha da yazarım bende isterim tr hayatı Ama ailem buraya gelmiş dededen yerlesmiş eski duzeni kurmuslar burda herkes öyle herkesin dönme hayali var

Vallahi canım burda gençler yurtdışına yerleşme planı yapıyor. Yolunu bilan da hemen gidiyor. Gittiği yerde kimsesi olmamasına ailesini burda bırakmasına rağmen. Yani bakın giden gidiyor. Ki siz kendi topraginiza konuştuğunuz dile geleceksiniz. O giderlerinki öyle de degol. Demek ki siz yeterince bıkmamışsınız. Bakin burdaki gençler umutsuz. Ailesini toprağını bırakıp kimsesi olmayan yere gidiyor. Yani daha güzel uyarlamalarla gelin.

Öyleyse eğer burda bilmiyorsunuz insanlar nasıl yaşıyor ne yapıyor ve bilmediğiniz için böyle savunma böyle yorumlar yapmayacaksınız!!!!!!!! Siz hani 1580 euro da karnıni doyuyorsunuz ya sorun bakalım burda 1580 tl alan doyuyor mu?
Ve sizin dönme hayali inşallah Allah kabul etsin

madem hepinizin dönme hayali var hep beraber dönün.
kimse ilk taşı atmaya cesaret edemiyor anlaşılan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…