Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dört çocuğum var 😊hayatı ve ülkemi seviyorum,ülkemin halide çok şükür yerinde (bir çok ülkeye seyehatte bulunarak söylüyorum)kendimden konforlu yaşayanları değil daha ihtiyaç sahiplerini görünce halime şükrediyorum🤲 dünyanın sınav yeri olduğunu biliyorum,sağlıklımıyım ailem sağlıklımı tamam ❤bence siz biraz bunalmış olmalısınız mutlaka bir yardım alın.
Bircok ulkeyi gordugunuze gore durumunuz gayeeet yerinde oyle olsa biz de sukrederdik ama değil iste... ayrica devlet ilac verip yolluyo özelde de yardim almak cok pahali

Herkese cevapları için teşekkür ederim ama ben ince düşündüğümü zannetmiyorum. Dün markere gittim çer çöp 800 lira içinde et (tabii ki) yok peynir, deterjan, temizlik malzemesi, su, soda vb. şeyler. Sizin moraliniz bozulmuyor mu? Yani spesifik bir şey değil ki yazdıklarım hepimiz için geçerli.
Alisverisinizi nerden yapiyorsunuz
Fisin fotosunu atsanizda baksak ne aliyorsunuz da 800 tl tutuyor
Gerci benim bahcem var daha tutumlu oluyorum

dört çocuğum var 😊hayatı ve ülkemi seviyorum,ülkemin halide çok şükür yerinde (bir çok ülkeye seyehatte bulunarak söylüyorum)kendimden konforlu yaşayanları değil daha ihtiyaç sahiplerini görünce halime şükrediyorum🤲 dünyanın sınav yeri olduğunu biliyorum,sağlıklımıyım ailem sağlıklımı tamam ❤bence siz biraz bunalmış olmalısınız mutlaka bir yardım alın.
Woow hiç böyle bir mesaj beklemiyordum bu konuda 🤣🤣

Bunları düşünmeyenler ne düşünüyor günlük ben de onu merak ediyorum.
Cidden mesela kafanız neyle meşgul olabilir ki gün boyu?

Yavrumun sağlık sorunlarıyla..
Onun için ne yapabilirimlerle..
Bilmediğim ne var, birinden bir çare bulabilir miyim acabalariyla..

Bu konular üzerinde çok ince düşünmüyorum. Düşünecek durumda değilim.

Evladımın sağlık sorunları ile cebelleşirken Ülkem için sadece Rabbim sonumuzu hayır et diyebiliyorum.
Daha ince kafa yormam için kafada yer lazım çünkü.

Vatanınızın hayrına keşke anlama anlamlandırma yeteneğinizi geliştirebilseniz de vatana hayrınız dokunabilse..

Nomu bak demek istediklerim arasında bu da var aslında. Tabi ki evlat daha önemli Allah bağışlasın uzun ömürler versin ama diyelim ki durumun olamadı devlet hastanesine gittin, yine Allah korusun diyerek yazıyorum yanlış bir tedavi uyguladılar bebeğine ve dönüşü olmadı. Ne olur biliyor musun? Hiçbir şey. Sen canının yandığıyla kalırsın çünkü adalet yok. Tabi ki oturup bunları düşünüp deli olalım, kaygı bozukluğundan Kırmızı Oda’ya çıkalım demiyorum ama bunlar gerçeklerimiz ve ben aklı başında normal bir vatandaş olarak kendi adıma, senin adına hepimiz adına endişeleniyorum.

Muhtaç olana ‘şükür be, ben onun gibi değilim’ demek resmen vicdansızlığın dik alasıdır.

Muhtaç olanı görüp çabalamak, onunla senin arandaki farkı azaltmak, bunu kitleler haline getirip herkesin belirli bir düzeyi yakalamasını sağlamak ve en temelinde ‘muhtaç’lığı kaldırmak değil midir esas insanlık, biz mi yanlış biliyoruz ya?

Konu sahibi arkadaşım, şimdiden asabım bozuldu.
Ülkemde çocuklar aç, insanlar yokluktan intihar ediyor, el kadar bebekler dünya para olan hastalıklarının ilacına ulaşamıyorlar, asgari ücretli resmen ipte cambaz gibi hayat yaşıyor vs.
Allah canımı alsın kendim için bir tek endişem varsa, ben yukarıda saydığım insanlar için deliriyorum, interneti çekmediği için dağa yürüyen çocuklar, eğitim vermeye yine sıcağın altında dağa çıkıp da kalp krizi geçirip yaşamını yitiren öğretmen gibi niceleri için.

Ben internete her yerden, klozetten bile ulaşırken, neden ya neden!!!
Alım, satım gücü hepsi hikaye.
Önce hepimiz insan olabilirsek, bunlara ancak çözüm üretebiliriz, bazılarımız daha insan malum kanun ve devlet gözünde.
Ben üşendim, siz demişsiniz içimdekini.
Bir kalemde bana da dert olan her şeyi yazmışsınız. Oysa hiçbiri yaşadığım şeyler değil.
Hani var ya "Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, bizse yoksulluğun bitmesini."
Demek ki muhtaçlık bizim ülkemizde, muhtaç olmayanın kendini iyi hissetme motivasyonu.
Bir adım ötesi de muhtaca yardım eden övünmesi.
Herkes yaladığı tabağa şükrediyor aça bakıp. Artıkları yiyen çok mutlu.
Pastayı kim kesti? Kim paylaştırdı? Ulan bunu biz yaptık da büyük parçayı kim yedi, diyen yok.

Ben 3 yaşında bir çocukla ilgili haber okudum bir de. Hiç görmeyin daha iyi. Yalniz bu diğer ülkelerde de çok oluyor ne yazık ki. Bir belgesel izlemiştim. Yanlış olmasın 60 arama yapılmış sosyal hizmetlere gelmişler vs ama çocuğu almamışlar hatta inanmamışlar sanırım. En sonunda cocugu üvey baba ve öz anne öldürmüş. O sosyal hizmet sorumlularına da daha açılmış falan. Yani kurtulabilir durumda imiş 60 arama ne demek. Yani gerçekten her yerde kötü olaylar oluyor sürekli. Bir yerde daha az bir yerde daha çok. Ama ne yazık ki oluyor.
Oluyor da enazından o ülkede insanlar tepki veriyor biz de yok. Kimse tepki vermiyor, alıştı herkes herşeye. Bizde de var sosyal hizmet ama uygulamada sıfır.

Nomu bak demek istediklerim arasında bu da var aslında. Tabi ki evlat daha önemli Allah bağışlasın uzun ömürler versin ama diyelim ki durumun olamadı devlet hastanesine gittin, yine Allah korusun diyerek yazıyorum yanlış bir tedavi uyguladılar bebeğine ve dönüşü olmadı. Ne olur biliyor musun? Hiçbir şey. Sen canının yandığıyla kalırsın çünkü adalet yok. Tabi ki oturup bunları düşünüp deli olalım, kaygı bozukluğundan Kırmızı Oda’ya çıkalım demiyorum ama bunlar gerçeklerimiz ve ben aklı başında normal bir vatandaş olarak kendi adıma, senin adına hepimiz adına endişeleniyorum.

Ben zaten endişelerini anlıyorum ve hak veriyorum.
Nasıl tahammül ediyorsunuz diye sordun.

Zihnim evladımın sağlık sorunları ile o kadar dolu ki senin kadar ayrıntı düşünemiyorum.
Böylelikle tahammül edebiliyorum dedim.

Ben üşendim, siz demişsiniz içimdekini.
Bir kalemde bana da dert olan her şeyi yazmışsınız. Oysa hiçbiri yaşadığım şeyler değil.
Hani var ya "Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, bizse yoksulluğun bitmesini."
Demek ki muhtaçlık bizim ülkemizde, muhtaç olmayanın kendini iyi hissetme motivasyonu.
Bir adım ötesi de muhtaca yardım eden övünmesi.
Herkes yaladığı tabağa şükrediyor aça bakıp. Artıkları yiyen çok mutlu.
Pastayı kim kesti? Kim paylaştırdı? Ulan bunu biz yaptık da büyük parçayı kim yedi, diyen yok.
Cogu muhtac olmayanda muhtac rolune giriyor bunuda unutmayalim

Yavrumun sağlık sorunlarıyla..
Onun için ne yapabilirimlerle..
Bilmediğim ne var, birinden bir çare bulabilir miyim acabalariyla..
Ama bu spesifik bir şey ki?

Yabi şöyle anlatayım. 1 ay kadar önce ayak parmağımı kırdım ve doktora gidemedim çünkü param yoktu. Olanı da daha öneml ibir şey olursa diye kullanmak istemedim. Sonrasında oğlum kaşını patlattı, dikiş atıldı derken benim tek düşüncem neyse ki gitmemişim bak daha önemli bir şeye lazım oldu oldu. Şu an hala ayağım ağrıyor ve parmağım yamuk bir şekilde kaynamaya çalışıyorken 300-500 lira için doktora gidemiyor olmaktan başlayarak her şey koyuyor bana.

Ülkenin hali bizim de halimiz aslında ve yaşadığımız şeyler daha ağır geçiyor.

Birçok ülkeye seyahat edebildiğinize göre euro sizin için sorun olmuyor demek ki. Keşke ben de edebilsem belki psikolojim biraz düzelir ☺
ülkemdeki tl ile geçim sağlıyorum,çalışmamın karşılığında yurtdışına gitme imkanı buluyorum(gene iş için tatil için değil)😊siz bence yabancı bi damat bulun ve o ülkeye yerleşin,böylece güzel ülkemdende kurtulursunuz😄

ülkemdeki tl ile geçim sağlıyorum,çalışmamın karşılığında yurtdışına gitme imkanı buluyorum(gene iş için tatil için değil)😊siz bence yabancı bi damat bulun ve o ülkeye yerleşin,böylece güzel ülkemdende kurtulursunuz😄
Parasi bol olana her ülke güzel...

Aynen sizin gibi düşünüyorum. 2 çocuğuma baktıkça daha da kahroluyorum.

Bana güç verecek hiçbir şey yok. Yurtdışı imkanı var ama bazı sebeplerden dolayı şu an sıcak bakamıyorum. Her şey kötü, daha da kötüye gidiyor. Dipteyiz ama çoğunluk bunu göremiyor maalesef.

Alisverisinizi nerden yapiyorsunuz
Fisin fotosunu atsanizda baksak ne aliyorsunuz da 800 tl tutuyor
Gerci benim bahcem var daha tutumlu oluyorum
Tek başıma yaşadığım halde benim 500-600 tutuyor çoğu zaman. Hepimizin bildiği uygun fiyatlı marketlerden de yapıyorum ayrıca ama yine de aylık alışverişim çok tutuyor

Yabi şöyle anlatayım. 1 ay kadar önce ayak parmağımı kırdım ve doktora gidemedim çünkü param yoktu. Olanı da daha öneml ibir şey olursa diye kullanmak istemedim. Sonrasında oğlum kaşını patlattı, dikiş atıldı derken benim tek düşüncem neyse ki gitmemişim bak daha önemli bir şeye lazım oldu oldu. Şu an hala ayağım ağrıyor ve parmağım yamuk bir şekilde kaynamaya çalışıyorken 300-500 lira için doktora gidemiyor olmaktan başlayarak her şey koyuyor bana.

Bugün üç kedinin iç dış paraziti vardı 500 TL verdik çıktık ve eşime dedim ki dua et bu ay hastanelik falan olmayalım zira bittik. Şimdi kedi mi milletin çocuğu hasta diyecekler bazıları ama o da benim sorumluluğum, ben aldım hayatıma günahsızları çıkartamam sıkıştım, işsiz kaldık vs. diye.

Geçmiş olsun bu arada sana da Koa.

Geçen gün ekmek almaya çıkmıştım. Çıkmışken evde salatalık bitmiş onu da alayım dedim. Salatalığın yanında 4 ya da 5 adet domates aldım tam o sırada kızım çilek gördü. Naylon bir kaba koyuyorlar ya ondan. İşte bir kilo kadar çilek 4 ya da 5 adet domates ve bir kilo kadar salatalığa 25 TL ödedim.
Ben oradayken kadının biri yemin ediyorum sadece 2 adet ( yazı ile iki) biber aldı. 2-3 domates aldı 5 tl ödedi. Bu bolluk bereket aylarında vatandaşı sadece 2 biber alabilecek hale getirenlere yazıklar olsun...

Çalıştığınız kurum mu karşılıyor masraflarınızı?

Yaa işte para kısmına geçiş yapamıyorum.
Parasını verdiğim halde bile çözemediğim sorunlar olunca diğerlerine nasıl sıra gelsin ki..
Aranızda en parasizlardan biri benimdir bu arada belki de.
Ama işte o noktaya geçiş yapamıyorum bile..

Misal arabam yok.
Araba almaya yetecek param yok.
En kötü araçlar dünya para.
Corona var ama ben minnacık bebemi 3 buçuk saatlik yola otobüsle götürmek zorunda kalabiliyorum.
Kredi çekme pahasına araba bakıyorum ama alamıyorum.
Benim için değil yine bak.
Yine yavrumun sağlığı..

Her konu o noktada kilitleniyor şu dönem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X