siz ne tepki verirdiniz?

ölürümde seni calistirmam diyor, dilde bilmiyorum. kursa basliycam Allahın izniyle ordan haber bekliyorum

Seni ailesinin hizmetci olarak gören, özgürlügünü kisitlayan adami cok mu aradin?
Hayir bide beyefendi kabadayi kabadayi "seni calistirmam" diyorda, daha kendisi kira parasi verecek konumda degil, annesinin laflarina, doldurusuna geliyor bide.

Burnuma pek iyi kokular gelmedi acikcasi. Bence daha cok yipranacaksin sen...

Evlenip gelmissimiz ama kocanizin ailesine hizmetci olmussunuz. Yurt disina gelin aliyorlar;

Gelin mutlaka kocasinin ailesiyle yasayacak, silip süpürecek pisiricek,
Disari tek basina cikmayacak, kayinvalidesi kayinpederi izin verirse kocasi alisveris merkezine götürecek,
Dil ögrenmesi icin kursa gönderilmeyecek, ögrenirse gözü acilir cünkü. Saga sola gitmek gezmek görmek isteyecek,
Sadece belirli kisilerin evine -o da kocayla mutlaka- gidilecek,
Acik havada yürüyüs yapmak, ormanda nehir kenarinda falan yürümek, acik-kapali havuza gitmek zinhar yasak...

Sonra da yurtdisi söyle kötü böyle kötü. Insanlarin sosyallesmesi kendini gelistirmesi icin her türlü imkani taniyorlar burada. Kücük cocugum var birakamiyorum diyenler icin bile ücretsiz anne-cocuk kurslari var. Anne kurstayken oyun odasinda cocuklara ücretsiz bakiliyor. Kültürler kaynassin diye yöresel yemekli organizasyonlar yapilir tüm milletten insanlar yapar yemegini gider bizimkiler gitmez. Halbuki kendini ifade edebilmek icin güzel bir bahane, yiyen herkes tarif sorsa en azindan 3-5 kelime ögrenip tarif etmeye calismak özgüven kazandirir. Yurt disini kötülemek yerine icinde bulundugunuz ortami kötüleyin ve degistirmeye calisin. Sizi köle olarak getirmediler birey olarak haklariniz var. Esinize söyleyin, ben dil kursuna gitmek sosyal olmak istiyorum deyin. Her gün cikin yarim saat yürüyüs yapin.

Ülkeyi ve insanlarini tanimak icin bir sans verin. Yurtdisi cok kötü diye önyargili olmayin. Bakin daha bugün bütün cocuklarin dis kontrolü vardi. Okul öncesi cocuklar dahil 6 ayda bir dis doktoruna gitmek zorundalar. Ben kendim baska
doktora götürücem diye sallayamiyorsunuz cünkü dr dan rapor istiyorlar götürdünüz mü götürmediniz mi diye. Bir ay sonra da genel cocuk dr kontrolleri var. Yine okul götürüyor. Cocugun kimligine milliyetine bakmiyorlar, hepsine esit muamele yapiliyor. Okul baslamadan daha bir sürü kurs icin kayit acarlar. Dans, müzik, spor el isi... cocuk hangisini isterse ona yazdir. Hic bir sey ödemiyorsun sirf cocugun beyni, vücudu gelissin diye devlet kendi karsiliyor.

Ben de ilk geldigimde kimseyi tanimiyordum. Kizimin oyun grubunda bir arkadas grubu vardi. Bir gün beni de cagirip davet ettiler, o günden beri ayni grubun ayrilmaz parcasi oldum. Haftada bir sabah toplanip cay kahve iceriz, ayda bir aksam da yemege gideriz. Dili gelistirmem icin bana cok yardimlari oluyor. Benim yanimda yavas ve anlayabilecegim kadar basit konusuyorlar. Yalniz ben geldigimden beri dil kursuna gittigim icin cok yabancilik cekmedim. Siz konusun ben dinliyorum bana yardimi oluyor derdim.

Uzattim kusura bakmayin, yapmaniz gereken ilk ve en önemli sey bir dil kursuna yazilmak. Ileride cocugunuz olup okula oyun grubuna basladiginda ögretmenlerle az da olsa konusabilmeniz lazim. Sirf bunun icin kurs var desem? Yani cocugun ögretmeni veya doktoruyla kurulabilecek en basit diyaloglar icin bile kurs var.

Herkes kocasiyla ilgilensin taviz vermeyin

Ben olsam hazırlardım ama başıma gelmeden bilemem tabi..ne de olsa kayınBABA o...

Kendi aralarinda konusmuslar demek ki...
Kaynana gelun aldim rahat edeyim diyor.
Hatta kv kp esiniz ucu konusmuslar gibi.
Sizde o evde yasadiginiz icib islerin yarisina ortaksiniz.bn ayri oturuyorum kendi evimde is yapiyorum mesela bizde bos durmuyoruz.
Ev ev ustune olmaz diye bosuna dememisler cok zor cok

Zaten bu yüzden gelip te Türkiye'den gelin alip götürüyorlar. Insan emegi cok pahali. Anne babasina bakici tutsa cok yüksek rakamlar ödeyemez.O ülkede dogmus veya büyümüs bir Türk kiza asla yaptiramazlar bunlari. Hakkini hukukunu catir catir arar cünkü. Seversen saygi gösterirsen ayni karsiligi alirsin ama hizmetci köle yerine koyarsan kapiyi vurur cikar gider evden. Kayinvalide kayinpeder degil es suclu. Acik acik deseymis annem babam yaslandi islerini görecek biri lazim diye.

Fanaa21, bunlari yaziyorum ama gözün korkmasin daha cok yenisin. Önce iyilikle asmayi dene. Esinle güzellikle konusmayi dene. Beni aldin buraya gurbete getirdin, yol iz bilmiyorum, tek kelime yabanci dil konusamiyorum. Bir bakima sana emanetim, icine vicdanina sigiyor mu beni anne babanin hizmetcisi yapmak de. Tamam tabii ev isi yapilacak. Onlar benim de annem babam saygida kusur etmem ama beni insan yerine koymazsaniz destek yerine köstek olursaniz sagligimi yitiririm falan de. Dilinden anlarsin esinin az cok. Bak internet kullaniyorsun. Türk kadinlarini koruyan destek veren dernekler var. Elinin altinda dursun kaydet bir yere. Esinin ve ailesinin tek kozlari o ülkenin dilini bilip senin bilmemen. Daha kötü muamele falan görürsen yol gösteriyorlar. Tercümanlik yapiyorlar senin icin.

Aynı evde yaşamanın getirdikleri.Sen gelin olunca kv'nin erkenden kalkıp bişeylere koşturması anormal gelmiş olabilir.Şaşırmıyorum artık bu tür saçmalıklara.Çünkü aynı evde yaşayan herkesin ortak sorunları bunlar.Mesele sen değilsin yani.Durum böyle şeyleri getiriyor işte.

Aynı evde yaşıyorsan mecbur hazırlayacaksın herkes kendi kocasına hazırlasın gibi birşey olamaz.
Mutfaklarınız da bir değil mi?
Herkes aynı mutfakta kendi kocasına mı yemek hazırlayacak?

Aslaa
Seni eve hizmetçi mi aldı bunlar. Ama sana soyleyim kocana bahsetmisler bu konudan. Adam durduk yere sana bu konuyu açmaz. Aynı evde yaşamayı kabul etmen de büyük cesaret. Kocana kırıldıgını belli et.

Zaten gelin olup baba evinden çıkıp kendi evine alışma süreci yeteri kadar zorken, sen bide ülke değiştirmişin sevdiğin Adam icin. Üstelik kv ve kp le birlikte yasıyorsun. Suan 3 zorluğu birden yasıyorsun ve Bi 4. Yü eşin yüklemekte Israr ediyorsa o eş anlayıssızdır net! Kesinlikle ayrı eve çıkmadan rahat edemezsin tatlım

Eşin kıymetli totosunu dönüp yatıyorsa sen de dön totonu yat.hatta gece yorganı üstünden çek yorgana sarıl sıkı sıkı:) sabaha kadar donsun totosu.

Aynı evde yaşamayı hiç doğru bulmuyorum,bir sürü sorun çıkıyor tabi.Verdiğiniz cevap çok doğru.Size ne canım sabahın 5 inde kalkıp kayınpedere bir şeyler hazırlayıp yolcu etmek nedir? Eşinizde neyin kafasını yaşıyorsa artık.En doğru tepkiyi vermişsin.

yorum yazan arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim, dün eşim işten geldiğinden beri soğuk davrandım adam meğer unutmuş hatasını neoldu aşkım? diyo bide ! bende gece aldım karsima duzgunce anlattim. bari sen üstüme gelme ben zaten elimden gelen herşeyi yapıyorum dedim ve ayrı ev meselesini açtım, yine yanaşmıyor zamanı var diyor. bende dedim bu yaşına gelmişsin bi ev sahibi olamamışsın senin yaşındaki gençler krediyle ev alıp ödüyorlar sende g*tunun keyfine geziyosun yat sen böyle tamam? diyiiiipp totomu döndüm yattim onun yaptığı gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…