siz ne yapardiniz?herseyi yutmakmi yoksa...

Kendi özel hayatını nasıl yaşadığının sizi ilgilendirmediğini yazmışsınız zaten, ailesinin onu alttan alması yine onun ailesinin sorunu, gezdirip yatak vermek elinize sağlık da, zaten sizin sorununuz değil ağabeyinin sorunu, büyük annesi ölen birine insan olsaydınız da yemek dağıtsaydınız mı dendi? Hmm.. Ben olsam üzgün olduğum için bağırdım da demezdim. Çeyizinizi ona mı güvenip aşağı indirecektiniz en baştan planınız bu muydu? Dengesiz bir sıcak bir soğuk diyorsunuz, bence keşke tamamen soğuk olsaydı aradaki sıcaklıklarının kıymeti yokmuş. O yaştaki insana eşinizi gönderip özür dinletmek isteyip bu kin nerden geliyor diye merak mı ediyorsunuz bir de? Agresif birinin sesini yükseltmesine mi şaşırdınız? Ailesinin düzeltmediğini veya düzeltemediğini siz ne hakla veya sıfatla düzelmesini bekliyorsunuz ki? Dönüp dolaşıp kürtaj ve alçı zamanında aramamasına varıyor olay büyük geçmiş olsun ama kendi acımı başkasının kuru nasılsın, iyi misinleriyle dindiremediğimden zaten aramın iyi olmadığı insanın haberi bile olmasın isterim durumumdan çünkü edeceği her lafı ters anlarım fiziki acının yanında bir de sinirim gerilmesin diye. Küçük sorun da olsa kafanıza takmayın, varlığının sizin için ne artısı ne eksisi var. Iki gün sonra eşiniz konuşmaya başlar zaten dert etmeye devam ederseniz daha ağır gelir bu durum size. Zamanında haklı olduğunuz halde sizi artık haklı bulmayacakları bir gün gelecek çünkü eninde sonunda.

önemli olan eşiniz bence .. tabı kı ailesıde önemlidir ama eşiniz sizin yanınzda ve mutluysanız ailesindekilerle olan sorunlarınızı bence bukadar dert etmeyin. siz elinizden geleni yapmışsınız zaten buna rağmen sizi arayıp sormuyorsa yapacak çok birşeyınız olmamalı bence onun için

evet görümcen patavatsız saygısız biri ama ablanında saygılı olmadığı belli.insanların acısı arasında adam olaydınız da yemek dağıtaydınız lafı yenilir yutulur değil.eşine de bravo doğrusu o üzüntü arasında seni yemeğe götürebilmiş.

ayrıca görümcene bağırıp çağırıp bir daha karşıma çıkma demişsin o da seni dinlemiş ve görmemen için engellemiş zoruna gitmemesi lazımdı.insan sevmediği,görmek istemediği birinden neden ilgi alaka yakınlık bekler ki,ne güzel işte uzak olsun.üstelik ne mutlu ki eşin de ailesi de sana hak vermiş.dahasına gerek yok.olayları açma bence.

Siz ne yapardınız, demişsiniz...
İnsanları kolay kolay önemsemem, hayatıma almam. Eşim ve ailesi söz konusuysa, eşim dışında kimseden bir beklentim yoktur, şöyle yapsınlar, böyle davransınlar diye. İlişkimiz saygı çerçevesinde devam etsin yeter, fazlasına gerek yok. Sizin yerinizde olsam, umurumda bile olmazdı. Bana bir saygısızlık yapılsaydı çok net uyarır, haddini bildirirdim ama sonrasında kafama takmazdım. Eşinizle birbirinizi seviyorsanız, hayatınızdan memnunsanız böyle şeylerle kendinizi huzursuz etmeyin.

Aynısı olmasada benzer durumu bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.
Bende yeni bebeğimi kaybettim, 5gün sonra annesinin ve eşimin zoruyla görümcem beni aradı. Bir daha da aramadı, görevini yapmış oldu. Aramamasının nedenini ise üzüntümü heran hatırlatmak istememesiymiş, sanki heran ben bunu konuşacağım. Ya allahaşkına ben bunu kabul etmiyorum ki herzaman kendisine ablam gibi davranmaya çalışmışımdır. Ki bizim aramızda böyle sizinki kadar da bir durum olmadı...oyüzden sana kendini öyle bencil insanlar için yıpratmamanı, allaha havale etmeni öneririm...sen elinden geleni yapmışsın, o bişey yapmadanda hiçbirşey yapmamalısın.

görümcelerin bir çoğu gereksiz yere gelinlerle kötü oluyo sebep yok senin görümcen yine iyi benimkiler sağolsunlar iki tane ikiside şeytan namusuma bile laf ettiler şimdi ne ben ne eşim görüşüyo uzak dursunlar benden asla ne evime sokarım ne görüşürüm bitti. bence sende öle yap sana yine k.validen ve k.pederin arka çıkmış bizde öle bişeyde yok onun için sen sen ol evine sokma cünkü niyetleri iyi olmuyo bölelerinin kocanla aranı bozmaya çalışır bu saaatten sonra barışırsan

Sacmalamanin sinirini asmisdiniz brova.
Bir..ona guvenmedim elbet ama insanlik namina insan bi el atardi degilmi tabi sizin gibi ketum olunca olmuyor iste.
Iki ben esimi asla gondertmdim.esim benden habersiz gitmis.hatta esimle kavga etmistim.neden gittin diye.oda haksizlgima dayanamamis.
Uc merak etmeyin onun hakli olabilecegi bi durum yok.o benim eksikligimi yasiyor suan ve yasayacakta.
Dorduncusu esim asla konusmayi dusunmuyor iciniz rahat olsun.kurtajdan ve bayramdan sonra umrunda olmayinca birde sevgilisyle tarile gittgini ogrenince o insanin bidaha ismi gecmeyecek dedi en son.ben ona o senin kardesin dememe ragmen durum boyle.
Ben o kotu gelin degilim merak etmeyin.kardesleri olmasina ragmen diger iki gorumcem asla tavir almadilar ve cok iyuyuz.
Sprun kimdeymis simdi anladiniz umarim.
Zaten uzunrum bana yetiyor kurtaji bu kadae basite alip insan halunden anlamadiniz ya rBbim bigun sizede gosterir dedirtmeyin bana.ona saymis ilsam bile kosup gelmeliydi.oda yegenini kaybetti nitekim.sizin gibi gamsiz biri iste.bidaha zahmet edip yazmayin ugrasamicam sizinle

en güzel tepkiyi ilerde evlendiğinde verirsiniz kardeşsiz yengesiz el gibi bir başına kaldığında evinizde zafer çığlıklarını atın o yok gibi davranın kocanızı tek çocuk sayın adam olan insanları hesaba alın huzurunuza bakın eğer ki karşılaşmak istemiyorsanız gideceğiniz zamanları ayarlayın..silin onu literatürden kocanız ve size huzurlu bir ömür diliyorum bende kürtaj oldum kaybı biliyorum tez zamanda sağlıcakla nasipse tatlı bir evlat dilerim

Hep
Hepsini gectim babaannesinin olumu icin dua eden biriydi merak etmeyin.evde huzursuzluk yaratirdi ve hic sevilmezdi.olmus insan uzun uzun anlatmam yersiz.
Esim.yemege gotrmus diyosun yahu ac acmi tum gunu ayakta gecirseydik.cenaze var tamam insan bi plav yapardi.ailem sehir disindan geldi yumurta kiripp yediler.bu kadarda arkasina siginilmaz birseyin.
Onlarda bizde nisan zamani gunlerce kaldilar.
Herneyse kinu bu degil.onun haddi degil bu yorumda bulunmasi.orda annesi babasi ablalari.o kim ki karisiyor.insanlari kizistiriyor.acisi olan insan abimin dugunu iptal oldu.nasil bi gumdur der susar kosturur.soylenip durmaz yahu ayiptir.
Evet esime brova..sabah babannedini defnetti sonra tum.gun herseye kosturdu.dugun gunu herkesin basinsagolsun dileklerini almak zorunda kaldi.
Ayip yahu sizdemi yemege gozdiktiniz.
Bakin zaten yaram var.kaldiramayacagim yorum yapmayin bu konuda.basiniza gelmemis belli.empati kurun biraz!

Bence olabildiğince yanyana gelmemeye çalışın bu tipler piskolojikman hasta
ama kabullenmiyorlar işte ilerde patlak verir şöyleki evlendikten sonra eloğlu dengesizliğini görüp ya boşayacak yada terapi olacak ,

İstiyorsanız bedduanızı edin içiniz rahatlayacaksa, ben önemseyip yorum yazdım. Tekrar büyük geçmiş olsun, acıyı basite alacak kadar hiç bir insan düşmesin. Ben kendi niyetimden eminim, aklımdan öyle bir şey bir an bile geçmedi. Gamsız olduğumu da düşünebilirsiniz ama gamsız olsaydım, konuyu okuyup ilgi çekmeye çalışan biri der geçerdim. Onu umursamazsanız acınız hafifler, umursamaya devam ettikçe her konu açılışında iyice kökleşir, hayat sizin hayatınız sonuçta en kısa zamanda feraha ve huzura kavuşmanızı dilerim canı gönülden ve acınız gücünüze güç katar.

iyide siz görüşmek istememişsiniz ya neyse !
onlar aramazlar cnm senden beklerler. bende görümcemle aynı durumdayım

uzulmenizi acinizi anliyorum da bebeginizi gorumceniz yuzunden kaybetmissiniz gibi davranmaniz cok yersiz,
suclayacak ve uzuntunuzu ofkeye donusturup atmak ise amaciniz evet dogru yoldasiniz...

beklentiye kapilip kirildiysaniz bir daha gorusmezsiniz olur biter, hala engellemis diye hirslaniyorsunuz,
yerinizde olsam cocuk der gecerdim cunku bana acim yeterdi, hicbir seyi kimseyi dusunmek istemezdim, bu yuzden tavriniz anlasilir degil,

ustelik sizinle beraber gorumcenize saydirmayanlara da ya yemekte gozunuz kalmis diye sacma bir yerden suclamaya calismis ya da ne kadar agir birsey oldugnu yasayarak bildigniz halde beddua yazip sonra da dedirtmeyin diye eklemissiniz,
Gercekten psikolojiniz iyi degil belli ki, cunku gercekten ne yazdignizin farkinda degilsiniz sanirim.
Gecmis olsun...

Ben bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum sadece.
Düğün günü cenaze varken cenaze evinden yemek beklemek mantıksız. Hatta tam tersi yemek gönderip jest yapması gereken sizsiniz, işleri kolaylaştırmak adına.
İnsanlar iptal olan düğünle mi uğraşsın, cenaze işleri ile mi ilgilensin?
Ablanızın lafına istinaden söylüyorum bunu, sizi korumak adına batırmış resmen.
Diğer konulara tam vakıf olamadım, aksi bir şey söylenince hemen altından bir şeyler çıkarıyorsunuz aslında babaannesinin ölmesi için dua ediyordu gibi. O yüzden ne söyleyeceğimi, kimi haklı bulacağımı bilemedim. Baştan yıldızınız barışmamış ve karşıma çıkma demişsiniz. O da haliyle çıkmamış bunda anormal bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…