- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
evet görümcen patavatsız saygısız biri ama ablanında saygılı olmadığı belli.insanların acısı arasında adam olaydınız da yemek dağıtaydınız lafı yenilir yutulur değil.eşine de bravo doğrusu o üzüntü arasında seni yemeğe götürebilmiş.Gorumcem var ve onunla ilgili daha oncede konu acmistim.
Aylardir esimde bende konusmuyoruz.cok uzun zaman oldu.
Kendini inanilmaz derecede merkezdevgoren bi tip.aileside hep alttan alir.agresif sinirli ve basina buyruk.aile yapisina gore okudugu sehirde cok farkli ni hayat yasiyor.
Bunlar beni ilgilenditmez elbet.soyle anlatyim.her zor durumunda yaninda oldum.abla oldum ona.daha once ve dugunumde ufak tefek cikardigi olaylari gormezden geldim.mesela cok ufak bi olay anlatacagim.
Nisanli oldugumuz donemde bize gelmisti.iki gun boyunca bulundugum sehirde onu gezdirdim.yatagimi verdim.sonra esim sehir disindan ceyiz esyalarimi.almak icin araba kiralayip gelmisti.tam 6 kat ceyizler asagi inecekti.ve asansorde yok.sonra buna hadi bismillah diyelim baslayim.indirmeye defim.hic cevap vermeden tv ye bakti.
Sonra esim ben annem kardesim ter akita akita indirdik esyalari.yardim etmeyi teklif dahi etmedi.annem sordu neden diye.karni agriyomus dedim.kotulemedim.kotu dusunmedim.
Cok dengesizce davraniyordu.bi iyi bi soguk.
Esya yerlestirmeme hicbiseye katkisi olmadi.ben yinede iyi oldum.sonra dugun gunumde esim yemege goturdu diye bagirmis ablam duymus ve ablam agzinin payini vermis(dygym gunu esimin b.annesi olmustu
Dugunum iptal olmustu.hersey karmakarisikti.o gunu hatirlamak bile istemiyorum) ablamda "biz sehit disindan geldik kardesimin dugunu iptal oldu insan olsaydinizda siz yemek dagitsaydiniz"demis.sonra gorumcem ozur dilemis.abim gile soyleme lutfen uzuntimden yaptim demis.
Hic bi zor gunumde yanimda olmadi yardimci olmadi.
Bi defa esimle kavga etmistik o zaman sadece yanimda olmustu sasirtmusti beni.gelgitleri olan biri.
Ve yazin onlardayken sesini yukselterek konustu.bende tepkimi koydum.saygisiz oldugunu soyledim.ertesi gun esim ozur dilemesi icin yanina gitmis sonra bi yigin mesaj atmis bana.e tabi bende saydim ona.esime bide beni kotuleyen mesajlar atmis.o gun ona bidaha karsima cikma dedim.aglayarak eve gitmus olaylari kayinpederime anlatmis.bende konustum kv ve kp. Ile.saygisizca davrandi.aramizda kac yas var ben onun kizacagi bi arkadasi degilim.onlarda nitekim beni hakli gordu ve bu olay kapandi.
Bu olaydan sonra haftalarca alcida kaldim cok zor gunler yasadim gelmedi.bayramlar gecti umursamadi.hamile kaldm yine umursamadi.
Ve gectigimiz haftalarda bebegimi kaybettim.kurtaj oldum...yine umusamadi.bide ustune tum sosyal paylasim sitelerinden engellemis bizi.telefon dahil.
Bu neyin kiniydi....
Simdi artik umrumda degil.fakat bazen yuzune gidip sayasim geliyor.nankor oldugunu soyleyesim geliyor sonra susuyorum.
O sehir disinda okuyor.geldiginde ayni ortamda bulunmak esimide benide geriyor.bulunmamaya calisiyoruz o geldiginde.bu devran boylemi gidecek peki..
Cok uzun oldu okuyan gecenin bu saatinde derdime ortak olan herkese sevgiler..
Aynısı olmasada benzer durumu bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.Gorumcem var ve onunla ilgili daha oncede konu acmistim.
Kendini inanilmaz derecede merkezdevgoren bi tip.aileside hep alttan alir.agresif sinirli ve basina buyruk.aile yapisina gore okudugu sehirde cok farkli ni hayat yasiyor.
Bunlar beni ilgilenditmez elbet.soyle anlatyim.her zor durumunda yaninda oldum.abla oldum ona.daha once ve dugunumde ufak tefek cikardigi olaylari gormezden geldim.mesela cok ufak bi olay anlatacagim.
Nisanli oldugumuz donemde bize gelmisti.iki gun boyunca bulundugum sehirde onu gezdirdim.yatagimi verdim.sonra esim sehir disindan ceyiz esyalarimi.almak icin araba kiralayip gelmisti.tam 6 kat ceyizler asagi inecekti.ve asansorde yok.sonra buna hadi bismillah diyelim baslayim.indirmeye defim.hic cevap vermeden tv ye bakti.
Sonra esim ben annem kardesim ter akita akita indirdik esyalari.yardim etmeyi teklif dahi etmedi.annem sordu neden diye.karni agriyomus dedim.kotulemedim.kotu dusunmedim.
Esya yerlestirmeme hicbiseye katkisi olmadi.ben yinede iyi oldum.sonra dugun gunumde esim yemege goturdu diye bagirmis ablam duymus ve ablam agzinin payini vermis(dygym gunu esimin b.annesi olmustu
Dugunum iptal olmustu.hersey karmakarisikti.o gunu hatirlamak bile istemiyorum) ablamda "biz sehit disindan geldik kardesimin dugunu iptal oldu insan olsaydinizda siz yemek dagitsaydiniz"demis.sonra gorumcem ozur dilemis.abim gile soyleme lutfen uzuntimden yaptim demis.
Bi defa esimle kavga etmistik o zaman sadece yanimda olmustu sasirtmusti beni.gelgitleri olan biri.
Ve yazin onlardayken sesini yukselterek konustu.bende tepkimi koydum.saygisiz oldugunu soyledim.ertesi gun esim ozur dilemesi icin yanina gitmis sonra bi yigin mesaj atmis bana.e tabi bende saydim ona.esime bide beni kotuleyen mesajlar atmis.o gun ona bidaha karsima cikma dedim.aglayarak eve gitmus olaylari kayinpederime anlatmis.bende konustum kv ve kp. Ile.saygisizca davrandi.aramizda kac yas var ben onun kizacagi bi arkadasi degilim.onlarda nitekim beni hakli gordu ve bu olay kapandi.
Bu olaydan sonra haftalarca alcida kaldim cok zor gunler yasadim gelmedi.bayramlar gecti umursamadi.hamile kaldm yine umursamadi.
Ve gectigimiz haftalarda bebegimi kaybettim.kurtaj oldum...yine umusamadi.bide ustune tum sosyal paylasim sitelerinden engellemis bizi.telefon dahil.
Bu neyin kiniydi....
Simdi artik umrumda degil.fakat bazen yuzune gidip sayasim geliyor.nankor oldugunu soyleyesim geliyor sonra susuyorum.
O sehir disinda okuyor.geldiginde ayni ortamda bulunmak esimide benide geriyor.bulunmamaya calisiyoruz o geldiginde.bu devran boylemi gidecek peki..
Sacmalamanin sinirini asmisdiniz brova.Kendi özel hayatını nasıl yaşadığının sizi ilgilendirmediğini yazmışsınız zaten, ailesinin onu alttan alması yine onun ailesinin sorunu, gezdirip yatak vermek elinize sağlık da, zaten sizin sorununuz değil ağabeyinin sorunu, büyük annesi ölen birine insan olsaydınız da yemek dağıtsaydınız mı dendi? Hmm.. Ben olsam üzgün olduğum için bağırdım da demezdim. Çeyizinizi ona mı güvenip aşağı indirecektiniz en baştan planınız bu muydu? Dengesiz bir sıcak bir soğuk diyorsunuz, bence keşke tamamen soğuk olsaydı aradaki sıcaklıklarının kıymeti yokmuş. O yaştaki insana eşinizi gönderip özür dinletmek isteyip bu kin nerden geliyor diye merak mı ediyorsunuz bir de? Agresif birinin sesini yükseltmesine mi şaşırdınız? Ailesinin düzeltmediğini veya düzeltemediğini siz ne hakla veya sıfatla düzelmesini bekliyorsunuz ki? Dönüp dolaşıp kürtaj ve alçı zamanında aramamasına varıyor olay büyük geçmiş olsun ama kendi acımı başkasının kuru nasılsın, iyi misinleriyle dindiremediğimden zaten aramın iyi olmadığı insanın haberi bile olmasın isterim durumumdan çünkü edeceği her lafı ters anlarım fiziki acının yanında bir de sinirim gerilmesin diye. Küçük sorun da olsa kafanıza takmayın, varlığının sizin için ne artısı ne eksisi var. Iki gün sonra eşiniz konuşmaya başlar zaten dert etmeye devam ederseniz daha ağır gelir bu durum size. Zamanında haklı olduğunuz halde sizi artık haklı bulmayacakları bir gün gelecek çünkü eninde sonunda.
Hepsini gectim babaannesinin olumu icin dua eden biriydi merak etmeyin.evde huzursuzluk yaratirdi ve hic sevilmezdi.olmus insan uzun uzun anlatmam yersiz.evet görümcen patavatsız saygısız biri ama ablanında saygılı olmadığı belli.insanların acısı arasında adam olaydınız da yemek dağıtaydınız lafı yenilir yutulur değil.eşine de bravo doğrusu o üzüntü arasında seni yemeğe götürebilmiş.
ayrıca görümcene bağırıp çağırıp bir daha karşıma çıkma demişsin o da seni dinlemiş ve görmemen için engellemiş zoruna gitmemesi lazımdı.insan sevmediği,görmek istemediği birinden neden ilgi alaka yakınlık bekler ki,ne güzel işte uzak olsun.üstelik ne mutlu ki eşin de ailesi de sana hak vermiş.dahasına gerek yok.olayları açma bence.
Sacmalamanin sinirini asmisdiniz brova.
Bir..ona guvenmedim elbet ama insanlik namina insan bi el atardi degilmi tabi sizin gibi ketum olunca olmuyor iste.
Iki ben esimi asla gondertmdim.esim benden habersiz gitmis.hatta esimle kavga etmistim.neden gittin diye.oda haksizlgima dayanamamis.
Uc merak etmeyin onun hakli olabilecegi bi durum yok.o benim eksikligimi yasiyor suan ve yasayacakta.
Dorduncusu esim asla konusmayi dusunmuyor iciniz rahat olsun.kurtajdan ve bayramdan sonra umrunda olmayinca birde sevgilisyle tarile gittgini ogrenince o insanin bidaha ismi gecmeyecek dedi en son.ben ona o senin kardesin dememe ragmen durum boyle.
Ben o kotu gelin degilim merak etmeyin.kardesleri olmasina ragmen diger iki gorumcem asla tavir almadilar ve cok iyuyuz.
Sprun kimdeymis simdi anladiniz umarim.
Zaten uzunrum bana yetiyor kurtaji bu kadae basite alip insan halunden anlamadiniz ya rBbim bigun sizede gosterir dedirtmeyin bana.ona saymis ilsam bile kosup gelmeliydi.oda yegenini kaybetti nitekim.sizin gibi gamsiz biri iste.bidaha zahmet edip yazmayin ugrasamicam sizinle
Gorumcem var ve onunla ilgili daha oncede konu acmistim.
Bu neyin kiniydi....
Evlensede anlamaz bence ama oda benzerlerini yaşar ah ne şansızmışım ded dururbence sende onu takma o seni takmıyo nasıl olsa. o ancak evlenince senin durumunu anlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?