- 2 Haziran 2016
- 159
- 94
- 13
- Konu Sahibi kanatlarimyok
-
ben boşanma aşamasındayım. Evliliğim çok kısa sürmüştü.
Süreç çok zor olsada cok yıpransamda her mahkeme zamanı olayları baştan baştan yaşasamda En azından hırsımı alabilmek maddi manevi kayıplarımı telafi edebilmek için hertürlü tazminat isteminde bulunmuştum. Dünki mahkemede karşı taraf anlaşmaya gitmek istediklerini makul bi fiyatta anlaşmak istediklerini söylemişler.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Lütfen bana bir fikir verin
Ek:
Kendisi ve ailesiyle bir olup tüm hayallerimi yıktılar daha elimdeki kınalar silinmemişti düğünden sonra beni kapının önüne koydular. Beni terbiye etmeye çalışıp bana hayatımda kapanmayacak bir yara actılar ve uzun bir süre topluma çıkamayacak hale getirdiler. Ve yuvasını kurtarmak için elini uzatıpta bir telefon açamayan adam çalıştığı şehirden üstelik çalıştığı halde izin alarak parasını kurtarmak için kalkıp mahkemeye geldi. Bu nedenle davamdan dönmek istemiyorum bi yandan.
Ama Bir yandanda bakarsanız yaşayanlar bilir çekişmeli mahkeme sürecinin ne kadar zor geldiğini o kulakların ne yalanlar duyduğu için nasıl yıprandığını. Bir süre kendine unutturmaya çalışıp sonra tekrar nasıl ayrıntılı hatırlamaz zorunda kaldığını ve eklene eklene üzüntüsünün arttığını duyduklarından sonra. Ve nefret ettiğin o ailenin nüfusunda olup soyadını taşımanın ne kadar agır geldiğini...
Ne dersiniz? Hangisini secerdiniz?
Soyadinin ne onemi var sen hayatina baktiktan duzenini kurduktan sonra. Sadece kagit uzerinde kalmis seylere bagli kalmayacaksin ki. Insanlara da bosandim diyeceksin bu kadar. Mahkemesi devam ederken hayatini kurmus bir suru kadin/adam var. Senin kimligin sadece o soyadiyla belirlenemez merak etme.Hırsım asla gecmedi. Hatta dün daha fazla katlandı. İstiyorumki onlarda üzülsün acı çeksin panik olsun çaresiz kalsın. İstediğim tazminat ödeyebilecekleri fakat yinede ellerinden çok çıkacak ve arkasından ağlanacak kadar bir para. Alırmıyım almazmıyım oda önemli değil. Sadece korksunlar istiyorum. Birazda onlar çeksin istiyorum ben o kadar çekmişken üzülmüşken düzenim benliğim değişmişken onlarada olsun bişeyler istiyorum...
Ama diğer yandan hayatımada bakmak istiyorum kendi kimliğimi geri istiyorum bana aylardır kocalık yapmayan adam yüzünden evli durmak istemiyorum onun pis soyadını taşımak istemiyorum. Hayatıma bakmak istiyorum tarile gitmek arkadas edinmek istiyorum tedirgin olmadan bişeyler yapmak istiyorum artık insanlara ne diyecegimi şaşırmak istemiyorum. Bıktım çünkü...
Hangi secenegi secersem pişman olurmuyum diye korkuyorum.. Bilemiyorum
Aynen cok yoruldum yorulmayada devam ediyorum. Bide aslında beni daha çok ilgilendiren onlardan gelecek olan değil gidecek olan..Anlaşmaya dayalı olmayan boşanmalar uzun sürmese iliğini kurut ister al parayı istersen herhangi bir kurum için bağış yap derdim ama çekişmeli olacağı için uzun sürecek çok yoracak sizi zaten yeteri kadar üzmüşler sizi... orta yolu bul ve boşanın canım onlardan gelecek olan Allah'tan gelsin.
Esasen maddi olarakta ailemle beraber yıprandık. Ailem, haftada bir psikologa psikiatriste götürdüler iyi olayım diye, beni o ilk dönemlerde toparlamak için tatile götürdüler. Kıyamam canım babam bana hep dediki kızım benim çok param var harcamaya cekinme çık gez kendine bişeyler al hadi alışverişe gidelim hadi seni gezdirelim diye diye nasıl harcadı oysaki yıllardır bi ev almak için parasını biriktiriyodu, düğündü bişeydi derken bi bölümü gitti zaten bide düğünden sonra beni toparlamak için gitti. Biliyorum haklarını hic ödeyemeyecegim onların bu söylediklerim temel ihtiyacta değil mecbur değillerdi ama yaptılar. Hem benden hem ailemden götürdüler. Soğumuyo içim soğumuyoBelli ki maddiyatı geçtim
manevi anlamda eziyet söz konusu.
Ben olsam anlaşmayı kabul etmez
3 yıl 4 yıl artık ne kadar sürecekse
bu süre içerisin de
mahkemeyi kaybetme korkusuyla
tırsak günlere mahkum ederdim kendisini.
Sonuçta bu mahkeme bir tek sana uzamayacak
o da biraz sürünsün.
Neler yaşadığını da merak ediyorum aslında.
Canım acını anlıyorum,haketmediklerini yaşattılar ve sindirme sorunun var,herkes aynı şeyi dusunur emin ol. Bu surec beni yormaz onlar da yaşasın en zor şeyleri diyorsan anlaşmaya gitme,avukatin da sağlam ise söke söke alır ama işte bu işin bir de yorulma evresi var. vicdan azabı çekecek olan insan evlendiğinin ilk zamanlarında seni kapı önüne koymazdı canım . Peki evlilik ve boşanma suresi kısa mı? Bir de sebebi nedir boşanmanın ?Aynen cok yoruldum yorulmayada devam ediyorum. Bide aslında beni daha çok ilgilendiren onlardan gelecek olan değil gidecek olan..
Bide ben çok üzüldüm çektim neye ugrasıgımı şaşırdımkaç ay toparlanamadım agzımın tadıyla hiç bişey yapamadım.Yeni yeni iyileşmeye başladım. Ama adamış internet hesaplarında geziyo tozuyo tatillere gidiyo kızları ekliyo, kalkmış arabasını lüx bi markayla değiştirmiş fotolarını koymuş....
Ben yaşadım bana yaşattılar neden onlar yaşamıyor? Neden onlara bişey olmadı. Hadi hiç üzülmediniz size koymadı boşanmak kolay geldi peki benidemi düşünmediniz acımadınızmı hic aklınıza gelmedi vicdan azabı çekmediniz mi?
Evet cok cok kısa dedimya daha kınalarım silinmemişti. Evlilikte ailesinin kararıyla ve onun ailesinin yaptıklarını ve dediklerini tastikleyerek beni bırakmasıyla gercekleşti. Kesinlikle aldatma bilmemne namusla falan alakası yok aklınıza o gelmesin cok cok ufak şeyler. Ailesi benim evlilik kuracak kadar olgun olmadıgımı düşünüp oğllarınada bunu bu şekilde İkna etmeleriyle ileride çok çekeceğini söylemeleriyle falan gercekleşti. Cok ayrıntıya girmek istiyorum ama giremiyorum tanınmaktan korkuyorumCanım acını anlıyorum,haketmediklerini yaşattılar ve sindirme sorunun var,herkes aynı şeyi dusunur emin ol. Bu surec beni yormaz onlar da yaşasın en zor şeyleri diyorsan anlaşmaya gitme,avukatin da sağlam ise söke söke alır ama işte bu işin bir de yorulma evresi var. vicdan azabı çekecek olan insan evlendiğinin ilk zamanlarında seni kapı önüne koymazdı canım . Peki evlilik ve boşanma suresi kısa mı? Bir de sebebi nedir boşanmanın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?