Siz ne yapardınız??.. Lütfen yardım edin

sözlko

sözkonusu uzlaşı seni tatmin edecek düzeyde iste mahkeme de daha da yıpratma kendini
herşeyin hayırlısı

Evet zaten o süreci yaşıyorum bile ben ilk mahkeme davayı açtıktan 6 ay sonra oldu o 6 ay içerisinde gelen dilekçelerde söylenen şeyleri anlatılan hikayeleri belirtilen şahitleri şok içinde okumuştum ve aşırı yıpranmıştım ve mahkemelerde keza aynı geciyor. Gördüklerime duyduklarıma inanamıyorum acaip bi kurgu içindeler ve debeleniyorlar.. Siz davanızı kazanmışmıydınız? Yani hakim gerceği ayırt edebiliyor mu? Ne oluyor?
Gerci derdim oda değil yalanla dolanla kazanacakları dava onların olsun bende kaybetmiş olayım umurumda değil. Para kaybetme korkusundan o dindar aile bile kul hakkına girip mahkemede yalanları sırayabiliyorlar. Acaba bu günahtan kurtulmak için hangi duayı okumayı düşünüyorlar kurtulmak için allahın adaletinden bilmiyorum.
Çok çok haklısınız söylediklerinizde de anlattıgınız kendinizden örnek verdiğiniz için teşekkür ederim yaşayan birinden tavsiyeyede cok ihtiyacım vardı.
Benim avukatımda anlaşmalıya dönmek daha mantıklı diyor ama yediremiyorum kendime içimdeki bur hırsla onu çile çekmekten kurtarıp hadi hayatına daha güzel devam et şimdi demek iyilik yapmak istemiyorumda...

ben de boşandım gram hak talep etmedım
4 yıl evli kaldım bunun üzerine boşandım
bir aralar keske maddı yonden canını yaksaydım deyıp pişman oldum ama şuanki görümcem maddi çekişme yuzunden 12 senedir eski eşi ile mahkemelık

Demek sana bu kadar çektirdiler şimdi lüks araba alıp kızlarla para yiyip foto atıyo öylemi birde daha boşanmadn. Ve ailenin yaptıklarını okuyunca gözlerm doldu inan bana. O pisliğin donuna kadar al on senede sürse al valla aldığn paraylada ilk iş ailene ev al kıyamm yaa. O herifle anlaşıp onu mutlu etme sakın pislik adam yaaa

12 senemi ne yaprım ben o kadar sürerse. İnanamıyorum.
Benimde babanem dedemden önce biriyle evliymiş aynı benim gibi olmuş. Benimle aynı süre bir evlilik yaşamış onada aynı şeyi yapmışlar babanem pes etmemiş uğraşmış tazmınatını nafakasını en alasından istemiş uğraştırmış. Ama hep korkmuş beni bir erkekle görüp iftira atarlarmı diye, abimle gezmeye çekinirdim pazara cıkamazdım diyor. Davada 6 yıl sürmüş. Düşün 6 yıl böyle yaşamış. Şimdi tabi devir biraz daha başka ama aynı psikoloji bendede var. Mesela üniden bir erkek arkadasım bulundugum şehre geliyor görüşelim diyor buluşamıyorum oysaki okadar cok severimki kardeşim gibidir yıllarca o grup arkadaslarımla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Ama cok gergin hissediyorum kendimi, görüşemiyorum. Ama babanem pişman değil sende onların canından kopar diyor.
Herkese mantıklı gelen farklı işte ya, bende ortadayım kendimin hangisini daha cok istediğine karar veremiyorum

evet cnm grmcemin de sevgilisi oldugunu ya da hayatına bırını alabıleceğini pek sanmıyorum , o da hep diken üstünde .
yaşı oldu 43
anlaşma senı tatmın edecekse o yolu düşün derim ben
yoksa olan senın zamanına olabilir

ve bu şekilde bir durum oldugunda erkekler mal varlıklarını gızlıyor
işlerini de ona göre ayarlıyorlar ve hiçbir guvencelerı yokmus gbı gosterıyorlar

sen anlasma yoluna bak bence

Ben boşanma aşamasına nasıl geldiğimle alakalı olarak bir karar verirdim. Ne yaşadığıma bağlı; kuruşunu dahi görmek istemeyebilirim, bizim evliliğimiz bitmiştir herkes üzgündür bir yuva yıkılmıştır vb.. bir sürü şey.Ozaman kimsenin gözü para görmez ki. Ama süründürmek de isteyebilirim; aldatılmışsam,karşı taraf gününü gün ediyorsa,beni salak yerine koyuyorsa ya da parasının derdine düşmüşse filan niye anlaşmalı boşanayım? Ya da seninki gibi bir durum olsa.
Bu yukarıda yazdığın sebepler kesinlikle süründürmelisin dedirtir bana. Ne güzel demişsin; onlardan gelecek olan değil de gidecek olan seni ilgilendirsin.

Şahsi olarak yakamı kurtardigim icin kurban keserdim o kadar rahatsizsam eger yemişim maddiyatini... Parada biryere kadar... Kadın dediğin Asil olacak ekmeğini kendiside kazanır sağlığı sıhhati yerinde olduktan sonra... Tenezzül dahi etmezdim...

Psikiyatrist belki size bu konuda yardımcı olmuştur, duygularınızı çözümlemede, aslında en iyisi anlaşmalı halledip bu insanları hayatınızdan çıkarıp mutlu olmaya odaklanmak, yeni bir sayfa açmak gibi görünüyor ama sizin yerinizde ben de olsam ikilemde olurdum, zor bir durum. Avukatınızla iyice bir konuşun her iki durumda neler olacağını ona göre bir karar verin bence, eğer yıllar sürecekse değmez, yaşamanız gereken bir hayatınız var, bu insanlar için heba etmeyin.
Evlendikten sonra eşinin kütüğüne geçmeden vazgeçilse artık, herkes yerinde kalsın, kim hangi soyadını istiyorsa da onu kullansın.

donuna kadar alıp perişan ederdim.Zor süreç ama sana yaşattıklarının acısını çıkar derim..

bana kötülüğü dokunmuşsa bende açılmaz yaralar bıraktıysa
parası kıymetli olandan illaki o parayı alırdım
geri adım atmazdım

Bende ilk evliligimde resmen eziyet gördüm. Istesem bana yillarca bakacak tazminat alirdim.
Ama ugrasmadim.
O serefsizlerin parasi bana yaramazdi.
Ayrica senin cektiklerinin maddi karsiligi olamaz. Birak allah versin onlara.
Sen yoluna bak. Kurtul. Birak.

Buyuk konusmayim ama bana kotulugu dokunan insanlarin parasini napayim bwn Allaha havale eder ceker giderdim. Onlar para verince terbiye mi olacaklar sanki paralari gidince dahami iyi insan olacaklar daha cirkeflesecekler

Çok haklısınız. Bu olay başıma gelmeden önce hayata bakış açım aynen böyleydi.
Bende okudum üni mezunuyum ve okumamın nedeni çalışmak para kazanmak hayatımı güzel bir şekilde geçirebilmek güçlü bir kadın olabilmek ve toplumda böyle yer edinebilmek için. sağlığımda yerinde çok şükür kimsenin parasına muhtac değilim özelliklede onların.. Bu sürecte çalışamadım. Daha doğrusu bir yerde çalıştım ama iş yerindeyken atıyorum biri düşüncesizce birşey diyor mesela yada davayla alakalı dilekçe geliyor yada dava oluyor benim psikolojim moralim alt üst oluyor. Uzun zamandır benim moralim pamuk ipliğine bağlı neyazıkki keşke öyle olmasaydı.. Bi tip sebepler dolayısıyla işe konsantre olamamam ve hergün işe ağlamış yada sarsılmış gitmemle kendime bakamamla falan filan. Bu iş bi şekilde yürümedi.. Ve cıkarıldım.. Bende bu kararla kendimi biraz dinlenmeye cektim.. Ama çalışıcam cok iyi yerlere gelicem ben.....
Ama insan başına gelince anlarmışya.. Ben neler yaşadım maddi manevi gercekten ailemle beraber yıprandık.. Ama onlar mutlu...
Ben onlara karşılık vermediysem, annem onun annesiyle saçbaşa girmediyse, babam o eşim olacak adamı köşede kıstırıp sen benim kızımı nası böyle ortada bırakırsınonun gururuyla onuruyla nasıl oynarsın diye bi güzel benzetmediyse, bu memlekette bir adalet düzeni olmasından kaynaklı. Boşanma davasındada hapse atılmadığına göre tazminat istemek ve o şekilde acıtmaya calışmak farz oldu. İstedim acısınlar istedim ama bende acıyorum problem bu. Yoksa onlar fazlasınıda haketmişlerdi...

Maddi manevi tazminat istemenin asil olmamak anlamına geleceği düşüncesini doğru bulmuyorum. Mala zarar verenden verdiği zararı tazmin etmesinin istenmesi, ya da hakaret eden birinin verdiği eleme karşılık yaptırımlara uğramasını istemek gibi bir şey nihayetinde. Haklarımızı korumaya çalışmamızda yanlış bir taraf yok. Boşanma neticesinde kusursuz ya da daha az kusurlu tarafın hem maddi (yapılan masraflar vs.) hem de manevi zarara uğraması olası. Hakimin olayları değerlendirip uygun bir meblağa hükmetmesi yaşananları geri almaz ancak daha büyük olumsuzluklar yaşamayı engelleyebilir.

Bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim, çünkü bu düşüncelerin insanları haklarını korumaktan vazgeçirebileceğini düşünüyorum.

Konu sahibi sizin sorunuza yanıtım ise şudur; kendinizde mücadele edecek gücü buluyorsanız edin derim. Ama bu süreç sizi daha mutsuz edecekse yine sizin istediğiniz tutarlara yakın tutarlar üzerinden anlaşın derim.

Ben hayatımın içine edip sonra kolayca benden boşanmasına izin vermezdim hakkım olanın peşine düşerdim sonuçta mal canın yongası derler ben mallarından alırdım onların canlarından giderdi

Psikologa bir süredir gitmiyorum aslında onunla görüşmemde mantıklı olabilir evet. Avukatımda zaten çok fikir vermekten yana değil. Cevrenden fikir alma sen nasıl iyi olacaksan o yolda ilerleyelim kararını iyi ver ama anlaşılabilecekse anlaşmalı boşanmayı tavsiye ederim diyor.
Evet yıllar sürecekse cokk zor şimdiden geçti 1 yıl neredeyse. Böyle oluncada tam kendimi topluyorum geri yıkılıyorum geri topluyorum geri yıkılıyorum. Bukadar yalan uydurmasyon olmasa yaptıklarının doğrulugunu okadar cok savunuyolardıki keşke mahkemedede savunsalardı madem doğru... zor geliyor ya cok zor.. ama 10dk da boşanmakta sorun değilki bu adam o imza atılır atılmaz kendini başka bir kızın kollarına atacak belki hemen evlenecek daha cok daha iyi gezecek çünkü prangaları çıkıyor bileklerinden. Anlaşmalı boşanmak ona iyilik yapmam demek. Onu mutlu etmem demek. Ben bunu yediremiyorum kendime. Vede bu uygun bi fiyat belirlemede çirkin bi pazarlık gibi geliyor. Şu kadar para verelim sus boşan gibi... Ama olay o değil evet tamam bende yıpranıyorum cok ama ben bu işin cezasını belirledim bile ne pazarlığı diyorum

bence en azından için soğuyana kadar uğraş..
belki o sürede mahkeme de biter hem.
bıktığın an anlaşmalıya çevirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…