- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.307
- 198
- Konu Sahibi kanatlarimyok
-
ben boşanma aşamasındayım. Evliliğim çok kısa sürmüştü.
Süreç çok zor olsada cok yıpransamda her mahkeme zamanı olayları baştan baştan yaşasamda En azından hırsımı alabilmek maddi manevi kayıplarımı telafi edebilmek için hertürlü tazminat isteminde bulunmuştum. Dünki mahkemede karşı taraf anlaşmaya gitmek istediklerini makul bi fiyatta anlaşmak istediklerini söylemişler.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Lütfen bana bir fikir verin
Ek:
Kendisi ve ailesiyle bir olup tüm hayallerimi yıktılar daha elimdeki kınalar silinmemişti düğünden sonra beni kapının önüne koydular. Beni terbiye etmeye çalışıp bana hayatımda kapanmayacak bir yara actılar ve uzun bir süre topluma çıkamayacak hale getirdiler. Ve yuvasını kurtarmak için elini uzatıpta bir telefon açamayan adam çalıştığı şehirden üstelik çalıştığı halde izin alarak parasını kurtarmak için kalkıp mahkemeye geldi. Bu nedenle davamdan dönmek istemiyorum bi yandan.
Ama Bir yandanda bakarsanız yaşayanlar bilir çekişmeli mahkeme sürecinin ne kadar zor geldiğini o kulakların ne yalanlar duyduğu için nasıl yıprandığını. Bir süre kendine unutturmaya çalışıp sonra tekrar nasıl ayrıntılı hatırlamaz zorunda kaldığını ve eklene eklene üzüntüsünün arttığını duyduklarından sonra. Ve nefret ettiğin o ailenin nüfusunda olup soyadını taşımanın ne kadar agır geldiğini...
Ne dersiniz? Hangisini secerdiniz?
Evet zaten o süreci yaşıyorum bile ben ilk mahkeme davayı açtıktan 6 ay sonra oldu o 6 ay içerisinde gelen dilekçelerde söylenen şeyleri anlatılan hikayeleri belirtilen şahitleri şok içinde okumuştum ve aşırı yıpranmıştım ve mahkemelerde keza aynı geciyor. Gördüklerime duyduklarıma inanamıyorum acaip bi kurgu içindeler ve debeleniyorlar.. Siz davanızı kazanmışmıydınız? Yani hakim gerceği ayırt edebiliyor mu? Ne oluyor?Boşanmış bir kadın olarak yazayım:
Ben olsam anlaşma yoluna giderdim. Makul ücretin sizi tatmin edeceği bir miktarda.
Ben dava açtığımda eski eşime gel anlaşalım demiştim. O da tamam demişti. Ama onun anlaşalım dediği şey, benim ondan hiç bir şey istemememmiş. Kabul etmeyince 2 sene sürdü dava.
Eğer şu aşamada anlaşmaya razı ise bu fırsatı kaçırmayın derim. Çünkü ilerleyen zamanlarda avukatından fikir alıyor, olmayacak kişileri şahit, delil diye gösteriyor, yıpratıcı oluyor. İftiralar atıyor. Bir de üzerine kayıtlı olan veya kayıtlı olmasa da sizin ispat edemeyeceğiniz mallarını saklarsa zaten hakimler de sizin hak ettiğinizi vermeyecek.
Bu esnada sürekli mahkeme masrafları ödeyeceksiniz.
Maddi kısmını geçtim, soyadını taşımak bile büyük yük. Hele ki ben iş hayatında çok zorlandım nefret ettiğim bir şeye sahip olmaktan.
Mahkeme çekişmeli geçti diyelim (1-3 sene bence), sonra temyiz kısmı var. Kurtulmak, "oh be rahatladım" demek çok uzayacak. Belki bu esnada yeni biriyle tanışacaksınız. Kafanız rahat olsa daha güzel olmaz mı?
Size iki örnek vereyim: Nafakanın arttırımı davası açmıştım. Açtığım tarih 30 Ekim 2015. Davaların görülmesi ve gerekçeli kararın açıklanması ise 15 gün önce. Karşı taraf temyize gitmiş. Kim bilir o ne kadar sürecek.
İkinci örnek, eski eşim çocukları görme günlerinin düzenlenmesi için dava açtı. Açılış tarihi 4 Aralık 2015. Benim adresime tebligat yapılması ve dava günü verilmesi 6 ayı buldu. 10 gün önce mahkeme vardı, hakim hastalanmış, mahkeme ertelendi, ne zaman? Kasım 2016. Henüz 1 duruşma bile olmadı. Neredeyse 1 sene oluyor dava açılalı.
ben de boşandım gram hak talep etmedımben boşanma aşamasındayım. Evliliğim çok kısa sürmüştü.
Süreç çok zor olsada cok yıpransamda her mahkeme zamanı olayları baştan baştan yaşasamda En azından hırsımı alabilmek maddi manevi kayıplarımı telafi edebilmek için hertürlü tazminat isteminde bulunmuştum. Dünki mahkemede karşı taraf anlaşmaya gitmek istediklerini makul bi fiyatta anlaşmak istediklerini söylemişler.
Ek:
Kendisi ve ailesiyle bir olup tüm hayallerimi yıktılar daha elimdeki kınalar silinmemişti düğünden sonra beni kapının önüne koydular. Beni terbiye etmeye çalışıp bana hayatımda kapanmayacak bir yara actılar ve uzun bir süre topluma çıkamayacak hale getirdiler. Ve yuvasını kurtarmak için elini uzatıpta bir telefon açamayan adam çalıştığı şehirden üstelik çalıştığı halde izin alarak parasını kurtarmak için kalkıp mahkemeye geldi. Bu nedenle davamdan dönmek istemiyorum bi yandan.
Ama Bir yandanda bakarsanız yaşayanlar bilir çekişmeli mahkeme sürecinin ne kadar zor geldiğini o kulakların ne yalanlar duyduğu için nasıl yıprandığını. Bir süre kendine unutturmaya çalışıp sonra tekrar nasıl ayrıntılı hatırlamaz zorunda kaldığını ve eklene eklene üzüntüsünün arttığını duyduklarından sonra. Ve nefret ettiğin o ailenin nüfusunda olup soyadını taşımanın ne kadar agır geldiğini...
12 senemiben de boşandım gram hak talep etmedım
4 yıl evli kaldım bunun üzerine boşandım
bir aralar keske maddı yonden canını yaksaydım deyıp pişman oldum ama şuanki görümcem maddi çekişme yuzunden 12 senedir eski eşi ile mahkemelık
evet cnm grmcemin de sevgilisi oldugunu ya da hayatına bırını alabıleceğini pek sanmıyorum , o da hep diken üstünde .12 senemine yaprım ben o kadar sürerse. İnanamıyorum.
Benimde babanem dedemden önce biriyle evliymiş aynı benim gibi olmuş. Benimle aynı süre bir evlilik yaşamış onada aynı şeyi yapmışlar babanem pes etmemiş uğraşmış tazmınatını nafakasını en alasından istemiş uğraştırmış. Ama hep korkmuş beni bir erkekle görüp iftira atarlarmı diye, abimle gezmeye çekinirdim pazara cıkamazdım diyor. Davada 6 yıl sürmüş. Düşün 6 yıl böyle yaşamış. Şimdi tabi devir biraz daha başka ama aynı psikoloji bendede var. Mesela üniden bir erkek arkadasım bulundugum şehre geliyor görüşelim diyor buluşamıyorum oysaki okadar cok severimki kardeşim gibidir yıllarca o grup arkadaslarımla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Ama cok gergin hissediyorum kendimi, görüşemiyorum. Ama babanem pişman değil sende onların canından kopar diyor.
Herkese mantıklı gelen farklı işte ya, bende ortadayım kendimin hangisini daha cok istediğine karar veremiyorum
Hırsım asla gecmedi. Hatta dün daha fazla katlandı. İstiyorumki onlarda üzülsün acı çeksin panik olsun çaresiz kalsın. İstediğim tazminat ödeyebilecekleri fakat yinede ellerinden çok çıkacak ve arkasından ağlanacak kadar bir para. Alırmıyım almazmıyım oda önemli değil. Sadece korksunlar istiyorum. Birazda onlar çeksin istiyorum ben o kadar çekmişken üzülmüşken düzenim benliğim değişmişken onlarada olsun bişeyler istiyorum...
Ama diğer yandan hayatımada bakmak istiyorum kendi kimliğimi geri istiyorum bana aylardır kocalık yapmayan adam yüzünden evli durmak istemiyorum onun pis soyadını taşımak istemiyorum. Hayatıma bakmak istiyorum tarile gitmek arkadas edinmek istiyorum tedirgin olmadan bişeyler yapmak istiyorum artık insanlara ne diyecegimi şaşırmak istemiyorum. Bıktım çünkü...
Hangi secenegi secersem pişman olurmuyum diye korkuyorum.. Bilemiyorum
Ben boşanma aşamasına nasıl geldiğimle alakalı olarak bir karar verirdim. Ne yaşadığıma bağlı; kuruşunu dahi görmek istemeyebilirim, bizim evliliğimiz bitmiştir herkes üzgündür bir yuva yıkılmıştır vb.. bir sürü şey.Ozaman kimsenin gözü para görmez ki. Ama süründürmek de isteyebilirim; aldatılmışsam,karşı taraf gününü gün ediyorsa,beni salak yerine koyuyorsa ya da parasının derdine düşmüşse filan niye anlaşmalı boşanayım? Ya da seninki gibi bir durum olsa.Aynen cok yoruldum yorulmayada devam ediyorum. Bide aslında beni daha çok ilgilendiren onlardan gelecek olan değil gidecek olan..
Bide ben çok üzüldüm çektim neye ugrasıgımı şaşırdımkaç ay toparlanamadım agzımın tadıyla hiç bişey yapamadım.Yeni yeni iyileşmeye başladım. Ama adamış internet hesaplarında geziyo tozuyo tatillere gidiyo kızları ekliyo, kalkmış arabasını lüx bi markayla değiştirmiş fotolarını koymuş....
Ben yaşadım bana yaşattılar neden onlar yaşamıyor? Neden onlara bişey olmadı. Hadi hiç üzülmediniz size koymadı boşanmak kolay geldi peki benidemi düşünmediniz acımadınızmı hic aklınıza gelmedi vicdan azabı çekmediniz mi?
ben boşanma aşamasındayım. Evliliğim çok kısa sürmüştü.
Ek:
donuna kadar alıp perişan ederdim.Zor süreç ama sana yaşattıklarının acısını çıkar derim..ben boşanma aşamasındayım. Evliliğim çok kısa sürmüştü.
Ek:
Çok haklısınız. Bu olay başıma gelmeden önce hayata bakış açım aynen böyleydi.Şahsi olarak yakamı kurtardigim icin kurban keserdim o kadar rahatsizsam eger yemişim maddiyatini... Parada biryere kadar... Kadın dediğin Asil olacak ekmeğini kendiside kazanır sağlığı sıhhati yerinde olduktan sonra... Tenezzül dahi etmezdim...
Şahsi olarak yakamı kurtardigim icin kurban keserdim o kadar rahatsizsam eger yemişim maddiyatini... Parada biryere kadar... Kadın dediğin Asil olacak ekmeğini kendiside kazanır sağlığı sıhhati yerinde olduktan sonra... Tenezzül dahi etmezdim...
Psikologa bir süredir gitmiyorum aslında onunla görüşmemde mantıklı olabilir evet. Avukatımda zaten çok fikir vermekten yana değil. Cevrenden fikir alma sen nasıl iyi olacaksan o yolda ilerleyelim kararını iyi ver ama anlaşılabilecekse anlaşmalı boşanmayı tavsiye ederim diyor.Psikiyatrist belki size bu konuda yardımcı olmuştur, duygularınızı çözümlemede, aslında en iyisi anlaşmalı halledip bu insanları hayatınızdan çıkarıp mutlu olmaya odaklanmak, yeni bir sayfa açmak gibi görünüyor ama sizin yerinizde ben de olsam ikilemde olurdum, zor bir durum. Avukatınızla iyice bir konuşun her iki durumda neler olacağını ona göre bir karar verin bence, eğer yıllar sürecekse değmez, yaşamanız gereken bir hayatınız var, bu insanlar için heba etmeyin.
Evlendikten sonra eşinin kütüğüne geçmeden vazgeçilse artık, herkes yerinde kalsın, kim hangi soyadını istiyorsa da onu kullansın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?