Siz olsanız ablanıza gitmek için neler yapardınız?

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Kızlar düşünmekten uyuyamadım inanır mısınız ?!
Öncelikle erkenci kuşlara günaydın diyorum :)
Kızlar dert ettiğim konu Ablam

2 yıldır başla şehirde çalışıyor oraya atandı. Yaklaşık 3 saat sürüyor bulunduğum şehir ile arası.
Kendisi tatillerde gelir görüşürüz fakat ben 2yılda sadece bir kez gidebildim o da 1 gün kaldım. Eşimin işi o tarafa çıktı öyle yani (!)
O zaman tek çocuğum vardı
Şimdi 5 aylık bir bebeğim var :)
Ben ablamı özledim :KK43:
Yarın eşime söyleyip beni götürmesini isteyeceğim fakat içim içimi kemiriyor..
Biliyorum ki çocukları bahane edecek beni onlarla vuracak yaz gelsin diyecek bla bla bla :kızgın:
Çocuklarım da maalesef dediği gibi ortam değişikliğinden hemen hastalanıyorlar :hasta:
Ben ne yapıcam hem çok istiyorum hem çocuklarımı düşünüyorum
Kızlar bir akıl verin siz olsanız ne yapardınız , eşinize yaklaşımınız nasıl olurdu ? Çocuklar dediğinde ikna edici nasıl bir cevap verirdiniz?
Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkür ederim :KK52:

Çok mu hasta oluyorlar, çok mu zor geçiyor hastalıkları?
Bu kadar ince düşünmemeyi tavsiye ederim, ya hasta olursa diye hayatı kısıtlamak arada bir hasta olmalarına göre daha zor bence.
Ama anneleri sizsiniz, durumu siz doğru değerlendirirsiniz.
Sizce bir sorun yoksa eşinizi hastalanmanın da doğal bir süreç olduğuna, mesafenin uzun olmadığına ikna edin.

Çok mu hasta oluyorlar, çok mu zor geçiyor hastalıkları?
Bu kadar ince düşünmemeyi tavsiye ederim, ya hasta olursa diye hayatı kısıtlamak arada bir hasta olmalarına göre daha zor bence.
Ama anneleri sizsiniz, durumu siz doğru değerlendirirsiniz.
Sizce bir sorun yoksa eşinizi hastalanmanın da doğal bir süreç olduğuna, mesafenin uzun olmadığına ikna edin.
Yoldan değil kısa mesafe anneme de gitsem büyük oğlum illa bir öksürür burnu akar bunun sonucu laranjit olur. Bende sizin gibi düşünüyorum bu şekilde herkesten en çok ailemden mahrum kalıyorum. Hem oğlumda artık daha iyi büyüyünce hasta da olda kendi halinde geçirebiliyor

Benim annem iki çocuğunu peşine takar oraya buraya giderdi. Hiç de laf edildiğini zannetmiyorum. Ne var ki bunda düğüne derneğe akrabaya gitmekte?
Ama 'bizi şu şehre arabayla bırak,sonra gel al,ablamı ozledim' dese epey mırın kırın duyardı herhalde :))
Madem gitmek istiyorsunuz adama en zahmetsiz şekilde gidin. O sizi otogara götürsün,inince de ablaniz karşılasin.
Ha 'cok zorlanirim, bebeklerim küçük , haylaz' falan diyorsaniz az büyümelerini bekleyin derim ben...

Yani cocuk bu hasta olabilir. Surekli hasta oluyosada birazda orda hasta olsun derim ben :D
Esinde mıy mıy gibi. Önce biraz huzunlen ah vah cek cok bunaldim de.
ablamida cok özledim diyerek konuyu devam ettir ve beni oraya gotur diyip mevzuyu bagla :D

Benim annem iki çocuğunu peşine takar oraya buraya giderdi. Hiç de laf edildiğini zannetmiyorum. Ne var ki bunda düğüne derneğe akrabaya gitmekte?
Ama 'bizi şu şehre arabayla bırak,sonra gel al,ablamı ozledim' dese epey mırın kırın duyardı herhalde :))
Madem gitmek istiyorsunuz adama en zahmetsiz şekilde gidin. O sizi otogara götürsün,inince de ablaniz karşılasin.
Ha 'cok zorlanirim, bebeklerim küçük , haylaz' falan diyorsaniz az büyümelerini bekleyin derim ben...
Ben otobüsle giderim çocuklarım da zorlamaz ama bunu eşim kabul etmiyor ki

Yani cocuk bu hasta olabilir. Surekli hasta oluyosada birazda orda hasta olsun derim ben :KK70:
Esinde mıy mıy gibi. Önce biraz huzunlen ah vah cek cok bunaldim de.
ablamida cok özledim diyerek konuyu devam ettir ve beni oraya gotur diyip mevzuyu bagla :KK70:
Bende öyle yapayım diyorum ayy hadi inşallah ya :KK51:

Kabul etmeyecek ne var ki?
'Ablamın bana ihtiyacı varmış, depresyondaymiş' falan gibi bahanelere ne dersin?
Tek derdi çocukları sanki evdeyken hiç hastalanmıyorlar
Bir de vicdan yaptırıyor bana çocuklarım mı önemli Ablam mı gibi cümlelerle

Ben gibi yorum yapamam.. çünkü eşime ablama gideceğim dediğim zaman konu kapanır. Aksi hiç olmadı ama olursa sonuçları ağır olur :)

Sizin adınıza yorum yapayım.. şimdi bunu bahane eden bir eşiniz var. Gerçekten de havalar soğuk hadi bir şekilde ikna ettiniz gittiniz diyelim Allah korusun çocuklar bi hasta olursa dilinden kurtulamazsınız.
Biraz ertele havalar düzelene kadar ya da ablanın gelmesini sağla :)

Benim fikrim asla eşine minnet etme.
Hele ki aile konularında izin almak karşısında ikna etmek icin kırk takla atmak bana yanlış geliyor.
Siz bulunduğunuz şartlara bakıp öyle kararlar alın.

Mesela eşine "Ablamı çok özledim, ziyaretine gitmeyi düşünüyorum. Sende müsaitsen beraber gidelim" de.
(Bunu söylerken havanın ve ortamın şartlarını göz önüne al)
Hayır derse tamam o zaman ben çocuklarla giderim nokta..

Ben gibi yorum yapamam.. çünkü eşime ablama gideceğim dediğim zaman konu kapanır. Aksi hiç olmadı ama olursa sonuçları ağır olur :)

Sizin adınıza yorum yapayım.. şimdi bunu bahane eden bir eşiniz var. Gerçekten de havalar soğuk hadi bir şekilde ikna ettiniz gittiniz diyelim Allah korusun çocuklar bi hasta olursa dilinden kurtulamazsınız.

Hele ki aile konularında izin almak karşısında ikna etmek icin kırk takla atmak bana yanlış geliyor.

Mesela eşine "Ablamı çok özledim, ziyaretine gitmeyi düşünüyorum. Sende müsaitsen beraber gidelim" de.
İşte eşime manevi anlamda minnet etmesem maddi anlamda mecbur etmek zorunda kalıyorum çünkü ev hanımıyım.
Biletiydi harçlığıydı.. Böyle kendi kararımı alıp gitmeye kalktığımda banane benden izin mi aldın bir şekilde al biletini git deyiveriyor :/

Birde aile konusunda ilk yıllarda çok sıkıntı oldu gitmemi hiç istemedi kendisi de ayda 1 ancak götürdü. Ama artık aştık onu ne zaman istersem götürür götüremezse kendim giderim sadece şehir dışı sorun şu an

İşte eşime manevi anlamda minnet etmesem maddi anlamda mecbur etmek zorunda kalıyorum çünkü ev hanımıyım.
Biletiydi harçlığıydı.. Böyle kendi kararımı alıp gitmeye kalktığımda banane benden izin mi aldın bir şekilde al biletini git deyiveriyor :/
Çocuklar büyüdüğünde lütfen bir alanda kendini ise girebilecek kadar yetiştirmiş ol ( küçük çocukla kabul eden meslege hazırlayan projeler var) veya çocuklar küçükken açıköğretim filan bir lisans diploması al.Cocuklar kres çağına gelince çalışmaya basla.Su an ki sorunun işle ilgili değil gibi gözüküyor ama bu zihniyette ki kişiler yaş ilerledikçe " benim param,duş sırtımdan a da bağlıyor"

Ablanıza gitmek için eşinizden izin mi alıyorsunuz. Ne sebeple... Çocukların hastalığını emin ol anne olarak sen daha çok düşünüyorsundur. Ne demek ablan mı daha önemli çocuklar mı demek yaaa. Kime göre neye göre önemli mi diye sorabiliyor. Sanırım karıştırdınız o sizin sahibiniz değil eşiniz. Merak ettim eşiniz bir yere giderken sizden izin alıyor mu ve almadan önce içi içini yiyor mu acaba eşim izin verecek mi diye kıvranıyor mu. Kendinize bunu yapmayın yaptırmayın. Siz kendinize saygı duymazsanız kimse duymaz.

Ben ablama gitmek için birşey yapmam , istediğimde giderim . Tabii ki herkesin ailesi başkadır . Ama evlenince, kocayı sahip gibi görme fikri ya da bu şekilde davranma bana çok yanlış geliyor . Çocuklarınızı baba da dahil kimse sizden daha iyi düşünemez !! Çocuklar anneme giderken bile hasta oluyor demişsiniz; Demek ki siz çocuklar okul çağına gelene kadar ki 5-6 sene (!) hiç bir yere gidemeyeceksiniz . Bu çocucuğunuzu hastalıktan korurken , diğer bir çok şeyden mahrum bırakmak bana göre. Uzman değilim, doktorda değilim . Sadece benim fikrim ;) yine de siz bilirsiniz.

Back
X