Siz olsanız bu söylemler karşısında ne düşünür ne yapardınız??

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
Hayırlı günler hanımlar telefonda yazıyorum umarım anlatabilirim. Karmaşık yazar isem kusura bakmayın.
Ben uzun süredir kpss hazırlanıyorum, bu süreç zaten yaşayan bilir çok yıpratıcı bir süreç özel sektörde çalışıyordum çıkarıldım eşimin maaşı düşük maddi durumumuz oldukça kötü bu durumdan kurtulmak için cocugumun geleceği için atanmam şart çok şükür şu an herşey iyi gidiyor netlerim de iyi olacak inanıyorum.
Annem ben çalışırken bir süre torununa bakmştı. Kendisi 2. Evliliğini yaptı uzun süre önce pek öyle anlaşamıyorlar sanrm 🤔 benm kpss hazırlanmamı ilk başta istemedi atanamassn olmaz boşa çalışma ve diyerek , çünkü ben onun tek cocugym başka kardeşimz yok hani siz giderseniz üzülürüm dayanamam yapamam diye.
hep bunları söylüyor bana bende illa ki olumsuz etkileniyorum,
bende tabi diyorum. Hayat şartları geleceğimiz için diye hem daha nereye atanacağm olacak mı? hiç birşey belli değil iken kendisi bunları düşünmeye başladı.
Herneyse bugün yine sabh aradı beni konuşuyoruz Ordan burdan yine bu konuya değindi keşke atanda kurtar kendisi böyle çok zor diyerek. Ve devam etti bende çok zorlanacağm ama yapacak birşey yok alışırım illa ki en fazla hastalığa kalırım vs dedi bende öyle şeyler deme üzülyrm olumsuz etkilyorsn beni dedim 🥺
Daha sonra bana belki o zamana eşimle ayrılırız dedi bende senin Cocuğun olur bir daha ona bakmaya gelrm yanınıza felan dedi.. Yani daha ortada birşey yok neler düşünüyor. Çok tuaf yani
Benim anladım ise sanrm annem ben eğer Allah nasip ederse memur olursam oda bizimle gelmek istiyor yada eşim ile ayrlrm cocuklar beni yanlarına alır diye düşünüyor.
Lütfen yanlış anlamayın tabi o benim annem her zaman destek olacağım illa ki orası ayrı lakin öyle bir fikri var ve bu durumda bizimle yaşayamaz yani ev ev üstüne olmaz derler ya o hesap diyim size. Aynı evde anlaşmamız mümkün değil.
ve ben annemin böyle bir niyeti olduğunu çok net sezdim siz olsanız böyle bir durumda ne düşünür öyle birşey başınıza geldiği vakit ne yapardınız hanımlar.
KPSS çalışanlar bilir bu süreç zaten çok yıprattcı bir süreç çok zorlu bir süreç birde böyle şeyleri kafama takıyorum ve sürekli her defasında bunlar dile geliyor..

Annenizin eşinden ayrıldığında bir geliri, babanızdan kalma maaşı falan var mı?
Yakınınızda bir ev tutulur, biraz da sizi desteginizle yaşar gidersiniz.
Ben de bunu yazacaktım, ekleyecek bir şey yok. Konu sahibi eğer annenizin geliri varsa bundan başka bir ihtimal yok.
geliri yoksa da büyükçe, çift girişli dubleks falan bir ev bulup mümkün olduğunca ayrı ama birlikte yaşayacaksınız.

Annenizin eşinden ayrıldığında bir geliri, babanızdan kalma maaşı falan var mı?
Yakınınızda bir ev tutulur, biraz da sizi desteginizle yaşar gidersiniz.
Hayır yok babamla da ayrılmışlar dı çünkü ama eşi ile ayrılır ise bir evleri var ortak olarak birde arabaları yani benim anlamadm benim memur olmamı bekliyor ayrılmak için yanımızda yaşamayı düşünüyor inanın ortada hiç birşey yok henüz öyle saçma geliyor ki birde hastalığa kalırım demez mi.. Alışamam diyerek zaten çok zor bir süreç çok yıprandım birde annem yıpratıyor sagolsn

Bir kızım var allah sağlıklı uzun ömür versin.
başka şehre yaşamaya gitse çok üzülürdüm evet gelir hayat şartları vs.
Ama gözümün kökü tek evladım.
Böyle düşünmenizde üzücü neden çünkü
ortada fol yok yumurta yok daha.

annenin 2. Evliliği ve muhtemelen geliri yok...
E ne yapacak kadın peki düşünebiliyormusun ?
Sokaktamı kalacak? Elbette imkanlar dahilinde birşeyler yapılır yani... bunları düşünmek için çok çok çok erken

Ben de bunu yazacaktım, ekleyecek bir şey yok. Konu sahibi eğer annenizin geliri varsa bundan başka bir ihtimal yok.
geliri yoksa da büyükçe, çift girişli dubleks falan bir ev bulup mümkün olduğunca ayrı ama birlikte yaşayacaksınız.
Öyle bir ev tutacak paramız olmaz sanrm alt tarafı memur olacağım canım.. Taş çatlasın aylık gelirimiz şu an en kötü memur maaşı 4 bin TL diyelim bugünün şartlarına göre 6.500 TL gelir le felan çok zor y ni ben geleceğimizi düşünüyorum. Ama annemin böyle düşünceleri var.. İlla ki ayrılır sa destek oluruz o ayrıda neden aynı evde yaşamak düşüncesine kapılıyor yahut neden ayrılmak için benim memur olmamı bekliyor burayı idrak edemiyorum

Öyle bir ev tutacak paramız olmaz sanrm alt tarafı memur olacağım canım.. Taş çatlasın aylık gelirimiz şu an en kötü memur maaşı 4 bin TL diyelim bugünün şartlarına göre 6.500 TL gelir le felan çok zor y ni ben geleceğimizi düşünüyorum. Ama annemin böyle düşünceleri var.. İlla ki ayrılır sa destek oluruz o ayrıda neden aynı evde yaşamak düşüncesine kapılıyor yahut neden ayrılmak için benim memur olmamı bekliyor burayı idrak edemiyorum

tek güvencesi sizsiniz çünkü. Başka kime güvensin, kime sırtını dayasın?

Bir kızım var allah sağlıklı uzun ömür versin.
başka şehre yaşamaya gitse çok üzülürdüm evet gelir hayat şartları vs.
Ama gözümün kökü tek evladım.
Böyle düşünmenizde üzücü neden çünkü
ortada fol yok yumurta yok daha.

annenin 2. Evliliği ve muhtemelen geliri yok...
E ne yapacak kadın peki düşünebiliyormusun ?
Sokaktamı kalacak? Elbette imkanlar dahilinde birşeyler yapılır yani... bunları düşünmek için çok çok çok erken
Evet tabi ki çok erken.. Haklısınız öyle bir durumda elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım o ayrı bir mevzu ama annem daha ortada birşey yokken nelerin hesabımı yapıyor ve neden ayrılmak için beni m memur olmamı bekliyor onuda bilmiyorm yada bana hep bırak çalışma derse diyor.. İnanın Bi tuaf bende kafama takıyorum illa ki

annenizin eşiyle sorun yaşadığı için kendince çare olarak siz atanırsanız size gelmeyi düşünmüş.sizde "ben çok mutlu olurum yakınımda bir ev tutarız birbirimize yardımcı oluruz" diyerek aynı evde yaşamak istemediğinizi küvarca söylemiş olursunuz
Sanrm en güzel çözüm böyle bir daha dile getirr ise böyle söylemem münasip olur mu

tek güvencesi sizsiniz çünkü. Başka kime güvensin, kime sırtını dayasın?
Tabi ki orası öyle zaten şu an ayrlrsalar eşinden ortak bir ev birde araba kalacak kendisine bizde destek oluruz ev tutarız yardımcı olrz ama direk bizimle yaşamayı düşünüyor aynı evde anlaşamayız olmaz bunu kendisi biliyor aslında

Bu zorlu dönemde morale ihtiyacınız olduğu zamanda daha olmamış şeyler için o öyle olursa böyle olursa dye düşünmeyin kafaya takmamaya çalışın. Şu an tek düşünmeniz gereken konu atanmak olmalı. Anne işte illaki etkilenir insan fakat daha ortada olan biten bşy yok. Atanır atanmaz çocuk da yapmazsınız büyük ihtimal. Öyle olunca da annenize gerek kalmaz. Zamanı geldiğinde atanırsanız bu konular gündeme gelirse o zaman usulünce söylersiniz

Tabi ki orası öyle zaten şu an ayrlrsalar eşinden ortak bir ev birde araba kalacak kendisine bizde destek oluruz ev tutarız yardımcı olrz ama direk bizimle yaşamayı düşünüyor aynı evde anlaşamayız olmaz bunu kendisi biliyor aslında

o zaman ilk söylediğimize geliyoruz. Madem yalnız yaşayacak maddi imkanlara sahip, o zaman size yakın bir yerde kendi evinde yaşayacak. Siz de manevi destek sağlayacaksınız.

Aynı evde değil ama yakın bir yerde ev tutulur. Anneye yakın olmak bazen çok avantajlı oluyor. Çocukları bakıcı yerine annenize bırakırsınız.
Tabi ki tutarız gideceğimiz yer Belli değil belki olmayacak atamamayacağm Belki çok kötü bir yere gideceğiz hiç birşey belli değil durun böyle iken bunları düşünüyor benide bunaltıyor inanın

o zaman ilk söylediğimize geliyoruz. Madem yalnız yaşayacak maddi imkanlara sahip, o zaman size yakın bir yerde kendi evinde yaşayacak. Siz de manevi destek sağlayacaksınız.
Tabi canım tabiki sağlarım o benim annem. Ama neden direk aynı evde yaşamak fikri ile giriyor işin içine ona aynı evde olamayacağını nasıl söyleyebilirim münasip bir dille onuda bilmiyorum

Bu zorlu dönemde morale ihtiyacınız olduğu zamanda daha olmamış şeyler için o öyle olursa böyle olursa dye düşünmeyin kafaya takmamaya çalışın. Şu an tek düşünmeniz gereken konu atanmak olmalı. Anne işte illaki etkilenir insan fakat daha ortada olan biten bşy yok. Atanır atanmaz çocuk da yapmazsınız büyük ihtimal. Öyle olunca da annenize gerek kalmaz. Zamanı geldiğinde atanırsanız bu konular gündeme gelirse o zaman usulünce söylersiniz
Anneme zaten aynı evde olmayacağını ama ona her zaman destek olacağımı söyler isem asla anlamayacak beni biliyor msnz adım annesini istemedi evinde olacak çok iyi biliyorum..

Tabi ki tutarız gideceğimiz yer Belli değil belki olmayacak atamamayacağm Belki çok kötü bir yere gideceğiz hiç birşey belli değil durun böyle iken bunları düşünüyor benide bunaltıyor inanın

Bence bunalmaniza gerek yok. Anneniz aklı erdigince bence destek olmaya çalışıyor. Başka bir yerde tek kalsanız hele ki çocukla çok daha zor bence. Hem belki ayrılmayacaklar olmayan şeyler için sıkmayın canınizi. Kpss zor bir süreç yaşadım atanamadim biliyorum ama daha ortada ciddi birşey yokken bu süreçte sıkıntı yapmayın kendinize.

Seni niye yanlış anlayalım sen anneni doğru anla da. Annen sana psikolojik şiddet uyguluyor kendi bencilliği için
2. Kez evlenirken rızanı aldı mı bilmem ama bunu yaptıysa gayet kendi hayatını yoluna koymaya çalışmış kendini düşünmüş ki zaten normali bu aslında
Ama senin hayatını kendine ipotek edemez ayıptır bu.
Kpss çalışan insana sen yapamazsın ne demek ya?

Back
X