Siz olsanız çağırırmısınız?

Eşi yok diye çağıyıyoruz yemeklere. Yoksa bu kadar sık görüşmüyoruz. Ama pişman etti şimdiden. : (

herkesın damak tadı ayrı , sevmeyebılır ama önüne gelen yemegı yağlı dıye göndermek cok kaba bı hareket. aslında burada sızın yaptığınız nezakete karşılık bayagı bı nezaketsız davranmış ,sonuçta yemeğe cagırmayabılırsın bı mecburıyetın yok madem gıtsın basının caresıne baksın

Nezaket gereği çağırmışsınız, iyi etmişsiniz, karşı taraf da gönlünüzü yapsa tamam da gerek yok bu durumda.

Hoş sohbet olmadıktan sonra sırf yemek yesin diye birini çağırmak da gereksiz.
Evde kendi yapamıyorsa bile işten eve geçerken bir yerde atıştırsın, o kadar düşünmeyin.

çağırır ve risksiz yemekler yapardım. böyle şeyler için trip atmak bana göre değil. eşek değil heralde bir eline sağlık demiştir.

Eline sağlık diyor ama kırıldıktan sonra ne anlamı var ki? Çağırırsam o itici hareketleri bir daha göreceğim, of.

Damak zevkine uymaz tamam ama o zaman kendisi kibarca gelmiyorum desin. Geldikten sonra beğenmedim yemem demek çok saçma.

Ben de oralı olmamış gibi yaptım ama düşününce alındım. bilmiyorum, ben mi çok alınganım acaba?

Elbette her insan yaptığın takdir görmesini ,beğenilmesini ister.
Beğenilmese bile, bunun uygun bir dille söylenmesi gerekir.

Fakat karşınızda ki kişi bu nezaket ve görgü kurallarından bihaber maalesef.

O yüzden oralı bile olmayın diyorum zaten.

Ben de oralı olmamış gibi yaptım ama düşününce alındım. bilmiyorum, ben mi çok alınganım acaba?

şimdi bir çok kişi haklısınız demiş ama bence boşa alınganlık yapıyorsunuz.

herkesin damak tadı farklı.
hani denesin falan demişler de bazı yemekler o kadar farklı geliyor ki deneyemiyorsunuz bile.
şahsen ben öyleyim.
hatta şuan diyetteyim diye de çoğu şeyi yesem de yemiyorum.
neden bu ev sahibine ayıp olsun ki.

ama eşiniz hatalı elbette, madem abisi yemekleri yemiyor, hem size hem abisine eziyet bu durum. siz de tabi ki evinize biri geliyor diye hazırlık yapıyorsunuz, yoruluyorsunuz, belki abisi de davet edildim gitmesem ayıp diye düşünüp geliyor.
hayır bu kadar zorlamaya ne gerek var, iki kardeş arada sizin davetiniz olmadan başka şekilde görüşemiyorlar mı?
çıksınlar dışarıda görüşsünler.
siz de keyfinize bakın.

İşin komik tarafı, biz yağlı salçalı seviyoruz dediğimiz de yok güzel ama bana ağır geliyor diyor. Eline sağlık diyor. ama yapacağını da yapıyor. :) Bilmiyorum ya.
Bu dediklerinden bahsetmemişsiniz yalnız, "geri götür çok yağlı" dediğini yazmışsınız sadece. Biraz yanlış yönlendirmiyor musunuz? :)

Kendi damak tadı tabiki beğenmemiş olabilir bunlar gayet normal şeyler . Ama bunu dile getirmesine gerek yoktu üstelik güzel olmamış geri götür yorumu çok kaba ne olursa olsun onu düşündüğünüz için o eve misafir edilmiş bu düşünceyle biraz daha hassas olmalıydı. Benimde öle bir eniştem var bu acı bu ekşi her yemeğe bir yorumu vardır hatta herşeye bir eleştirisi vardır. Hiç takmam inanki çok zor adamsın diyorum hep yüzüne .Ama şuda bir gerçek biz kadınlar yemek konusunda hassasız sanırım emek varya işin ucunda beğenilmeyince modumuz düşüyor biraz yalan değil:))

Eşi yok diye çağıyıyoruz yemeklere. Yoksa bu kadar sık görüşmüyoruz. Ama pişman etti şimdiden. : (

bırakın onu da o düşünsün, siz ebeveyni değilsiniz.
ilk geldiğinde davet edersiniz bir de görevi bitip döneceği zaman davet edersiniz yeterli.
hani aranız çok iyi olsa elbette sık sık görüşülür de böyle zorlamaya gerek yok.

Bu dediklerinden bahsetmemişsiniz yalnız, "geri götür çok yağlı" dediğini yazmışsınız sadece. Biraz yanlış yönlendirmiyor musunuz? :)

Kusura bakmayın, kafam o kadar dolu ki, sonuçta tabağı dolu dolu geri götürdüm. : ) halbuki yanında biz ondan önce yedik, gördü salçalı ve yağlı olduğunu. Hatta başta az koydum, biraz daha koy diyip böyle yapması... Bilmiyorum.

Cagirmam. Kendi yapsin kendi yesin kocaman adam

Niye biz kadınlar hep idare etmek zorundayız ki, of : )

Eşim hayat memat meselesiymiş gibi bakıyor olaya, mecbur çağırıcam sanırım. Yoksa kavga edecek benimle.

İnanın o varken hiç belli etmedim bozulduğumu ama sonradan alındım. Bizim yemeklerimiz bu, kendin evinde kendi istediğin gibi yap ye ama eşim illa çağıracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…