- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Eline sağlık der yiyeceğini yer yemeyeceğini yemez kalkarsınmerhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
eşiniz çok biliyorZoruma giden çok özenilmiş ve çok lezzetli bir yemeğe bunu yapması. İtalyanların çok meşhur, kıymalı sosla yapılan bir makarnası var. Ona o lezzeti verene kadar, uğraştım. Bebeğim de var. Ne gerek var diyedebilirdim ama yaranamadım maalesef. Eşime göre ben haksızım çok abartıyorum abisinin yaptığı normal.
Adam mideme dokunuyor ama güzel eline sağlık demiş aslında :)Bi yorum daha yapacağım, aklıma Yemekteyiz'de, "Damak tadıma uymadı, yiyemem, ağzıma süremem yok, emek mi var bunda şimdi hah, kokusu bi tuhaf, etin sinirli yeri denk geldi bakın, neden pul biber yok bunda, tuzu az, bu ne, yemek yapmayın siz bi daha, ivrenç" vb diyenler geldi ya
Yeyip yememesinden öte, muamele berbat.
İnsan teşekkür eder ya, bu kadın seni yemeğe çağırmak zorunda mı? İncelik yapmış işte yalnız takılma diye, düşünmüş. Bunun cevabı bu mudur yani? Siz çağırmayın da gelecek olursa, yineliyorum eşinize dışarıdan yemek sipariş ettirin. Abartıyorsun lafı, eşime yasaktır benim mesela. Adamı gece uykusundan uyandırırım da "Abartıyor muyum haaa?!" diye bağırırım, öylesine sevmem eşimden duymayı
Adam mideme dokunuyor ama güzel eline sağlık demiş aslında :)
O programlar da sözde gurmecilik oynayan saçma sapan insanlarla dolu
Aman aman anladığım gibiyse feciHe, tamam dediyse de yani zorla lokma tıkacak değil konu sahibi de ağzına. Benim öyle fesleğenli patlıcan yemeği faciası var, yemekli konuda anlatıp mide kaldırmayayım da, ayıp olmasın diye yiyeyim dedim, daha büyük ayıp oldu, anlayın artık.
Öyle, bu hafta da var bi sosyopat, gurme olduğunu iddia ederken bile cehaleti arkadan bağırıyor.
Denk geldikçe izliyorum, güzel alıyor stres mitres. Hepsini sofradan "Kak, kak, kak" diye kovarken hayal ediyorum kendimi, bi tebessüm geliyor.
Yok öyle de yapmasın.Beni yuceltmenin yolu başkasını üzmek olmasin.Esim daha güzelini yapıyor,canım senin işin vardı,sen çık işini hallet diyor.Ben mağazaları geziyorum ,eşim de mutfakta annesine yardım ediyor ve ya dışarı çıkıp hazır yemek aliyorşöyle bir koca bulamadık yahuu mesela anasına gidince onun yemeklerini yemeyip karımın yemekleri gibisi yok deseydi ne olurdu sanki
Beğenmiyor sanırım, çünkü her fırsatta yağ salça derken belli ediyor. İnanır mısınız yemeklerim çok güzeldir. 12 yaşımdan beri yemek yaparım ve herkes bilir yemeklerimin güzelliğini. Çok özenirim. İlk defa böyle bir kişiyle karşılaşıyorum. Eşim çok takıntılısın, ne var yememişse diyip bir de beni suçluyor. Çağırmazsan ben de gelmem diyor. : ) Onun zoruna gitmiyor demek ki geri gönderilen tabak.
Bilemiyorum bana da kaba geldi ama kaba olmak için değil de daha çok kendi rahatını düşünüyor gibi. Bu yüzden abartmayın bence :) Onu çağırdığınızda çabuk hazırlanan, salçasız yemekler tercih edebilirsiniz.
Abartmıyorsunuz. Şu erkeklerin "Abartiyösün" lafı da fikstir yani, hem onca işinizin-çocuğun ara yerinde kazık kadar heriflerin karnını da düşün yemek yap, servis et, bulaşığını topla, hem de "I-ıhh beğenmedim" diye burun kıvırsın, tabak göndersin.
Beğenmiyorsa dışardan yaptırıp getirsin bir şeyler sizin eve, sallana sallana geleceğine de bi faydası dokunsun, teşekkürü olsun bari. Abartıyorsunuz diyen eşinize, abisi her geleceğinde-davetinizde dışarıdan yemek söylettirin. Bir şey diyecek olursa da "Abartıyorsun" dersiniz.
Ya bence salçasız ve yağsız yemek yenir de yağlı ve salçalı yemek yenmiyor. Yani insanın midesini rahatsız ediyor. Öbür türlüsü sadece tatsız olmuş oluyor. Yerinizde olsam bir daha çağırmam da göndermem de. Geri göndermezse çöpe döker çünkü. O daha yazık. Laf eden olursa da beğenmediği için yemek istemedi, ben de bir daha yapmadım dersiniz.
Ama mesela düşünüyorum, kendi abim yağlı salçalı diye yemese ve geri gönderse oa özel yağını ve salçasını az yapar yine gönderirdim. Eşin abisi olunca insan gıcık oluyor galiba.
O zaman tatsız tuzsuz bi sey yapın koyun önlerine hiç ugrasmayın
Abisi, dışarıdan yemeği pek sevmez. Aksine biz onu da çok severiz. Ona göre eşinin yemekleri en güzeli. Hep evde yerler, dışarısı pistir, öcüdür.
Böyle bir insana dediğiniz gibi yapmazk lazım çünkü kıymet bilmiyor ama iste bazı şeyleri çok isterseniz de yapamıyorsunuz bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?