Siz olsanız çağırırmısınız?

Biz de kalmıyor hanımlar, evi çok yakın. Bugün eşimi arayıp akşama dışarıdan birşeyler alayım yeriz demiş. Eşim bana sordu, yemek yaptım dedim (gelmesin diye) Gelirim demiş.

Bugün yine söylenmesin diye iki kere yemek yaptım ve çöpe döktüm. : ( Alistigim şekilde yapmayınca, olmadı hanımlar. Şimdi baştan yapacağım. Bebeğimi de ihmal ettim. Ne kötü bir gün!

Adam disardan yemek almayi teklif etmiş. Yapmadiginiz yemegi yaptim diyorsunuz. Olur deseydiniz yemek yapma derdinden kurtulup hazir yemekleri birlikte yerdiniz ve adam giderdi gün biterdi, cocugunuzu da ihmal etmezdiniz.

Hesap, plan derdine dustugunuz için şimdi nimetleri çöplere döke döke yemek yapmaya ugraşiyorsunuz. Burada kimin suçu var? :))))
Baştan beri adami evde istemiyorsunuz zaten derdiniz başka ondan gık dese problem ediyorsunuz.
Gelmesini istemiyorsan eşine "gelmesin" deseydin. Kendi kafanin derdini çekiyorsun. Sonrada tiz sesler çıkıyormuş. :)

Eşi yanında olmayan yalnız yasayan bir kadını hic bu dusuncelerler yemege cagirmiyor bu toplum. Bence erkege aciz muamelesi yapmaktan vazgecelim. Bir zahmet kendi yemeklerini yapip karinlarini doyurmayi ogrensinler. Nezaketen cagirmissiniz ben olsam surekli hale getirmem. Aradaki mesafeyi iyi kontrol etmek lâzım. Isin özü cagirmayin efendim evde salçasını yağını arzu ettigi gibi katip yapsin yesin yemegini.

Bir de bir ornek vermek isterim: bir tanıdığım, komşusunun yemeklerini beğenmiyor bu yüzden oradayken ikram edilen herseyi bunlari bana doktor yasakladı diye reddediyor. Yani ciddi anlamda yiyemiyor damak tadıma hic uymuyor diyor. Bahsi gecen kiside de ayni durum olabilir. Çağırınca gelmek zorunda hissedebilir ve hem ona hem size eziyet haline gelebilir bu durum.

beğenmiyorsa beğenmezde geri götür ne ya bi kere kalk kendin götür ne itici ...
niye geliyor madem yemeklerinizi beğenmiyorsa teşekkür ederim evde yicem ben veya yemek hazırladım ben sağol dese yeter de emir kipi kulanan bir adamdan kibarlık beklemem zaten...
sakın aramayın bir daha zıkkım yesin :duduk:

Hanımlar gelmesin diye yemek yaptım dedim ama yemeği zaten yapmıştım. Hani bilirse gelmesin diye. İki ziyan olan yemekten sonra, tencere yemeği dışında bir şey yaptım. Bizim yemeğimiz var, o da bunu yer artık.

Bunları eşime söylediğimde, hiç gerek yoktu dedi. Evet, gerek yoktu ama bu sondu zaten. Beğense de beğenmezse de bu son.

Yemek yapip cope mi atiyosunuz? Burda bi kadin bu ay cok sksmis misafiri gelecekti en ucuz hangi menuyu yaparim diye soruyodu gecen.. insanlar neyle ugrasiyo sende yemekleri cope mi dolduruyosun? Vallahi pesh

Yemeğimi beğenmeyen yemesin, neden yememiş diye düşünmem bir daha o kişiye de yemek sunmam dışarıda yesin.
Bir defa misafir çağırmıştım çorbama bebek maması gibi olmuş demişti hiç unutmam. Beğenmese bile insan belli etmez kalbi kırılmasın diye birşey uydurur en azından, terbiyesizlik yapmaz sofrada . Velhasıl O kişiye son davetim oldu.

Yemek yapip cope mi atiyosunuz? Burda bi kadin bu ay cok sksmis misafiri gelecekti en ucuz hangi menuyu yaparim diye soruyodu gecen.. insanlar neyle ugrasiyo sende yemekleri cope mi dolduruyosun? Vallahi pesh

Normalde, hayvanlarin yiyebilecegi yemek artıklarını asla çöpe dökmem. Ama bu öyle olmasın böyle olmasın derken, saçma sapan, hayvanların bile yiyemeyecegi bir şeye dönüştü.

Hayatımda, çöpe doktuğum yemek sayısı çok azdır. İnanın bunu güle oynaya yapmadım ben de. Dökerken içim acıdı. Hem emeğime, hem de nimete üzüldüm ama döktüm sonuçta.

Birkaç gündür kendimden, rahatimdan çok taviz veriyorum, evime gelen insanı iyi ağırlamak adına ama değmeyecegini de çok iyi biliyorum. Ne diyebilirim ki, üzgünüm. Bu günden sonra, bu insani gelmek istese dahi bir bahaneyle kabul etmemek, kendime yapacağım en iyi iyiliklerden biri olacak sanırım.

Normalde, hayvanlarin yiyebilecegi yemek artıklarını asla çöpe dökmem. Ama bu öyle olmasın böyle olmasın derken, saçma sapan, hayvanların bile yiyemeyecegi bir şeye dönüştü.

Hayatımda, çöpe doktuğum yemek sayısı çok azdır. İnanın bunu güle oynaya yapmadım ben de. Dökerken içim acıdı. Hem emeğime, hem de nimete üzüldüm ama döktüm sonuçta.

Birkaç gündür kendimden, rahatimdan çok taviz veriyorum, evime gelen insanı iyi ağırlamak adına ama değmeyecegini de çok iyi biliyorum. Ne diyebilirim ki, üzgünüm. Bu günden sonra, bu insani gelmek istese dahi bir bahaneyle kabul etmemek, kendime yapacağım en iyi iyiliklerden biri olacak sanırım.

Psikolojik olarak memnun etme cabasina girmissin.. dedigin gibi inan degmez.
Begendrmek icin kirk takla at bebegini ihmal et cope yemek dok.. gelen herifin gordugu sey su: evine davet etti ve bol yagli salcali yemek yapmisti.. diyecek belkide...
durumun varsa disardan alin madem ya da lahmacun filan alin bi gun yanina bi corba hop. Gerci daha kac gun gelecek bilmiyorum ama..

Arkadas fazla yemekteyuz izledi ellaam.. Turk kulturu boylemidir arkadas? Begenmesende begenmis gibi yaparsin. Ev sahibi senin icin ugrasmis dusunmus. Boyle biri zikkim yesin

Psikolojik olarak memnun etme cabasina girmissin.. dedigin gibi inan degmez.
Begendrmek icin kirk takla at bebegini ihmal et cope yemek dok.. gelen herifin gordugu sey su: evine davet etti ve bol yagli salcali yemek yapmisti.. diyecek belkide...
durumun varsa disardan alin madem ya da lahmacun filan alin bi gun yanina bi corba hop. Gerci daha kac gun gelecek bilmiyorum ama..

Arkadas fazla yemekteyuz izledi ellaam.. Turk kulturu boylemidir arkadas? Begenmesende begenmis gibi yaparsin. Ev sahibi senin icin ugrasmis dusunmus. Boyle biri zikkim yesin

İnanın evime gelen herkesi memnun etmeye çalışırım. Çok çabalarım, yapım bu. Bu zamana kadar ev sahipliğimden, güler yüzümden memnun kalmayan pek olmadı. Eşimin abisi de böyle bir insan ama neden seni düşünen, sana yemek hazirlayan insanları bu denli bezdirirsin ki? Marifet mi bu? Sanirim bunu ona hiçbir zaman soramayacagim.

Unutmadan, eşim şimdi haber verdi; abisi gelemiyormus, işi çıkmış. Güler misin ağlar mısın? : )

İnanın evime gelen herkesi memnun etmeye çalışırım. Çok çabalarım, yapım bu. Bu zamana kadar ev sahipliğimden, güler yüzümden memnun kalmayan pek olmadı. Eşimin abisi de böyle bir insan ama neden seni düşünen, sana yemek hazirlayan insanları bu denli bezdirirsin ki? Marifet mi bu? Sanirim bunu ona hiçbir zaman soramayacagim.

Unutmadan, eşim şimdi haber verdi; abisi gelemiyormus, işi çıkmış. Güler misin ağlar mısın? : )
Hahaha bak ben guldumde bu kdr seyden sonra sen aglarsan hak veririm:) kendinize ne yapiosan onu yap.. bugun ole yapsaydin mesela bu kdr canini skmamis olcaktin o kdrda yorulmiycaktin..

Yemeğimi beğenmeyen yemesin, neden yememiş diye düşünmem bir daha o kişiye de yemek sunmam dışarıda yesin.
Bir defa misafir çağırmıştım çorbama bebek maması gibi olmuş demişti hiç unutmam. Beğenmese bile insan belli etmez kalbi kırılmasın diye birşey uydurur en azından, terbiyesizlik yapmaz sofrada . Velhasıl O kişiye son davetim oldu.

Sizin kadar keskin bir duruşa sahip olsabilsem keske. O kırılmasın, bu küsmesin derken, kendimizden vere vere tüketiyoruz.

Bir de bir ornek vermek isterim: bir tanıdığım, komşusunun yemeklerini beğenmiyor bu yüzden oradayken ikram edilen herseyi bunlari bana doktor yasakladı diye reddediyor. Yani ciddi anlamda yiyemiyor damak tadıma hic uymuyor diyor. Bahsi gecen kiside de ayni durum olabilir. Çağırınca gelmek zorunda hissedebilir ve hem ona hem size eziyet haline gelebilir bu durum.

Kadınlar her durumda bir şeyler hazırlayıp, yiyebiliyor diye sanırım kadınlar pek davet edilmiyor. Bir de bahsi geçen abi, mutfağa pek girmemiş bir insan. Yapsa yapsa en fazla kahvaltı yapar. Dışarıda yemek yemeği de pek sevmeyince, böyle bir hoşluk yapalım dedik ( demez olaydık)

Dediginiz doğru olabilir, farklı damak tatları sonuçta. Bundan sonra ne ona ne de bana eziyet olsun. Herkes evinde olsun. : )

Adam önce dışardan yiyelim demiş, sonra yemek yaptım diyince işim çıktı bahanesiyle gelmiyormuş. Demek ki kapris gıcıklık değil gerçekten yiyemiyor yemeklerini. Eşine de böyle anlat. Adam gelmek zorunda hissediyor sevmediği şeyleri yemek zorunda kalıyor de. Genel bi davet yapsın ne zaman istersen çık gel diye daha da üstelemesin.

Adam önce dışardan yiyelim demiş, sonra yemek yaptım diyince işim çıktı bahanesiyle gelmiyormuş. Demek ki kapris gıcıklık değil gerçekten yiyemiyor yemeklerini. Eşine de böyle anlat. Adam gelmek zorunda hissediyor sevmediği şeyleri yemek zorunda kalıyor de. Genel bi davet yapsın ne zaman istersen çık gel diye daha da üstelemesin.

Eşim ustelemiyor zaten. O bugün dışardan birşeyler getireyim deyince (dışarıdan yemek sevmediğini söyler halbuki) yemek yapmış demiş. Yemek yapılmış, sen de gel dememiş ki. Israr yok. Mesai yapacak bugün. Hatta işten erken çıkamayacağı için, eşimden yapması için bir şey rica etmiş. Keşke dediğiniz gibi olsa.

Kadınlar her durumda bir şeyler hazırlayıp, yiyebiliyor diye sanırım kadınlar pek davet edilmiyor. Bir de bahsi geçen abi, mutfağa pek girmemiş bir insan. Yapsa yapsa en fazla kahvaltı yapar. Dışarıda yemek yemeği de pek sevmeyince, böyle bir hoşluk yapalım dedik ( demez olaydık)

Dediginiz doğru olabilir, farklı damak tatları sonuçta. Bundan sonra ne ona ne de bana eziyet olsun. Herkes evinde olsun. : )
Sizin bu bahsettiğiniz abinin bir benzerini tanıyorum inanın dışarıdan yapılan yemeklere de kulp takıyor bunlar..hani lahmacun filan soyleseydiniz diorlarya bu tarz kimseler her yerin lahmacununu da yemez ona da kulp takar,yesede söylenerek mızmız ederek yer.kendi yapsın yesin diyenleri okudum aklımdan ocağı bile yakamayacak kadar beceriksiz olduğu geldi.benim tanıdığım öyle.bu durumda olduğu halde yinede her yapılana kulp takip geziyor.size tavsiyem şu,illede memnun etmek için çaba sarfetmeyin.cunku yinede memnun olmayacaklar.

Sizin yaptığınız bir yanlış yada ayıp yok ortada, insanlık edip evinize davet etmişsiniz ama karşşı taraf nasıl davranacağını bilmemiş, hiiç canınızı sıkmayın laf mı söyledi, ben bu kadarını yapabiliyorum diyin çekilin kenara... Sizin eviniz sizin damak tadınız beğenmeyen yemesin yahu

Evime yemeğe gelen bir büyüğüm bir iki defa lönk diye yemeği beğenmediğini söylemişti. Seni anlıyorum insan çok sinir oluyor.
Ben ne yaptım ‘eeeeee amca bu ne ya hiçbir şey beğenmiyorsun?’ diye çıkıştım. Ama istemsizce, planlı değildi, tepem atmıştı. Ama etkili oldu. Artık eleştiri almıyorum yemeklerim konusunda

Back
X