Siz olsanız gidermiydiniz

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.933
5.126
398
Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim
Yeni evlendiğimde bir rahatsızlık geçirdim yaklaşık bir ay hastanede yattım sonrada yaklaşık 20 gün annemin evinde kaldım hastaydım. O sırada eşimin ailesi annesi babası kardeşleri ziyarete gelmedi aramızda yaklaşık 600 km yol var uzak olması beni ilgilendirmez diyerek o zaman alınmıştım.
Aradan 10 sene geçti iki çocuğum oldu birisi 3 ayi geçti biri okula gidiyor eşimin babası bağırsak ameliyatı olacak evleri köyde sobalı ev küçük bir bebek ben asla gitmeyeceğim siz açıkçası 10 sene önceki mevzu bir yana çocuğum için gidemem eşim de mırın kırın etsede çocuk için oda götürmez ama bir yandan da babası yaşlı nolur nolmaz diyorum siz olsanız ne yapardınız?

Yeni evlendiğimde bir rahatsızlık geçirdim yaklaşık bir ay hastanede yattım sonrada yaklaşık 20 gün annemin evinde kaldım hastaydım. O sırada eşimin ailesi annesi babası kardeşleri ziyarete gelmedi aramızda yaklaşık 600 km yol var bu beni ilgilendirmez diyerek o zaman alınmıştım.
Aradan 10sene geçti iki çocuğum oldu birisi 3 ayi geçti biri okula gidiyor eşimin babası bağırsak ameliyatı olacak evleri köyde sobalı ev küçük bir bebek ben asla gitmeyeceğim siz açıkçası 10 sene önceki mevzu bir yana çocuğum için gidemem eşim de mırın kırın etsede çocuk için oda götürmez ama bir yandan da babası yaşlı nolur nilmaz diyorum siz olsanız ne yapardınız?
Bence hastalık bu ölümlü dünya onlar yapmış siz yapmayın en azından torununu görsün 😕

Bence hastalık bu ölümlü dünya onlar yapmış siz yapmayın en azından torununu görsün 😕
Evet ama 3 aylık bebek nasıl olacak gelen giden hizmet bekler enfeksiyon riski soğuk sobalı ev bilemiyorum bebeğim bu kadar küçük olmasa giderdim galiba bir de bebeğim yeni doğunca bir hafta yoğun bakımda yattı enfeksiyon riski maalesef var

Ben hasta olduğum zaman 600 km öteden kimsenin geçmiş olsuna gelmesini istemem açıkcası. Kalacak yerleri de sorun olur yük olur bana. Siz de bence unutun, yaşlı insanları biraz alttan alın derim.
Haklısın bende beklemem fakat 2 ay yatacak kadar ciddi bir rahatsızlıkdi çok şükür geçti

Yeni evlendiğimde bir rahatsızlık geçirdim yaklaşık bir ay hastanede yattım sonrada yaklaşık 20 gün annemin evinde kaldım hastaydım. O sırada eşimin ailesi annesi babası kardeşleri ziyarete gelmedi aramızda yaklaşık 600 km yol var uzak olması beni ilgilendirmez diyerek o zaman alınmıştım.
Aradan 10 sene geçti iki çocuğum oldu birisi 3 ayi geçti biri okula gidiyor eşimin babası bağırsak ameliyatı olacak evleri köyde sobalı ev küçük bir bebek ben asla gitmeyeceğim siz açıkçası 10 sene önceki mevzu bir yana çocuğum için gidemem eşim de mırın kırın etsede çocuk için oda götürmez ama bir yandan da babası yaşlı nolur nolmaz diyorum siz olsanız ne yapardınız?
Yani ben olsam gidemem bebek küçük hastalanır soğuk ama sürekli arardım tabiki hal hatır sormak için.

600 km öteden kim niye gelsin ki? Gelecekler bir de yuk olacaklar kalacak yer falan filan. Saçma bir istek.
Sizde de maşallah deve kini varmış. Akrep burcu musunuz?
Adamın hastalık konusuna gelince 3 aylık bebekle nereye gidiyorsunuz ya? Hem aileyle aranızda bağ falan da yok ki sizi göresi gelsin,son bir kez falan. Gidip iki işin ucundan tutayım deseniz iki çocuk,birisi bebek. Yardım etmeyi geç milletten yardim beklersiniz. Ne işe yarayacak yani gitmeniz.
Eşiniz gitsin işte. O aileisnin evinde bir kanepeye sığar , bir tabak fazla koyarlar yer. Ama cümbür cemaat gitseniz annesine de yük olacaksınız.
Bence hiç girmeyin. Ama arayın sık sık

Geçmiş olsuna 600 km öteden gelinmesi size destek değil eziyet olurdu. Yatması, ağırlaması vs. Ki anneniz ilgilenmiş. Kimsesiz kalmamışsınız.

Sizin hastalığınız da kp gibi ölüm riski olan bir hastalık mıydı?

Ben olsam 3 aylık çocukla seyahat etmezdim. Bu gayet anlaşılır ve geçerli bir sebep. Ama eğer durumunuz uygunsa eşiniz tek gitsin, evlatlık görevini yerine getirsin.

Ya hava soğuk çocuk küçük çok gecerli sebepler lakin ölümlü dünya ya ölürse k.pederiniz vicdan azabı cekmeyecekseniz gitmeyin ama işte niyetiniz Allah rızası ise hasta olan kişi yedi yabancı olsa bile ziyaret etmenin mükâfatı vardır

Neeee hastayken 600 km yol gelmediler diye eş ailesine küsmek mi? 600 km ya bu 600 km.
Az mı ya otobüsle gitmeye kalksan kafadan 12 saat yol yapar. Ayrıca dile kolay 10 sene geçmiş üstünden. Maşallah sende ki de ne kinmiş :D

Köylü olarak köye hiçbir gerekçe ile ziyarete gidilmesini gerekli görmüyorum. Köy, gidilmesi gereken katiyen değil

Back
X