- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.594
- 248
- Konu Sahibi Dilara55333
Entry nick uyumuKöylü olarak köye hiçbir gerekçe ile ziyarete gidilmesini gerekli görmüyorum. Köy, gidilmesi gereken katiyen değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Entry nick uyumuKöylü olarak köye hiçbir gerekçe ile ziyarete gidilmesini gerekli görmüyorum. Köy, gidilmesi gereken katiyen değil
O zaman gitme ama yanlarında olduğunu hissettir, ara sor. Bebek yüzünden gidemediğini bilsinler.Evet ama 3 aylık bebek nasıl olacak gelen giden hizmet bekler enfeksiyon riski soğuk sobalı ev bilemiyorum bebeğim bu kadar küçük olmasa giderdim galiba bir de bebeğim yeni doğunca bir hafta yoğun bakımda yattı enfeksiyon riski maalesef var
Neden ki hfgdgdKöylü olarak köye hiçbir gerekçe ile ziyarete gidilmesini gerekli görmüyorum. Köy, gidilmesi gereken katiyen değil
Ay enfeksiyon riski olan parmak kadar bebegiyle bu kadın orada varligiyla neye hizmet edecek ? Once evladimin sagligini düşünürdüm, arayip en icten dileklerimi de söylerdim o ayri.Ya hava soğuk çocuk küçük çok gecerli sebepler lakin ölümlü dünya ya ölürse k.pederiniz vicdan azabı cekmeyecekseniz gitmeyin ama işte niyetiniz Allah rızası ise hasta olan kişi yedi yabancı olsa bile ziyaret etmenin mükâfatı vardır
Olay çocuğun sobaya dusmesinden ziyade, sobalı odada ki mevcut kalabalık olur benceBenim babam öldü o nedenle yaşlılar konusunda daha hassasım. Ben olsam giderdim. Evin sobalı olması benim için sıkıtıysa (3 aylık bebek koyulduğu yerde duracak sobaya değdi, düştü sıkıntısı yok) bir otel ayarlar 1-2 gece kalır çocuklarımın dedeleri ile vakit geçirmelerini sağlardım.
Köyler medeniyete doğru koşulması için car. O yoksunluğa neden geri dönelim ki?Neden ki hfgdgd
konuyu sabote etmis gibi olacağım ama akrep burclarini karistirmasak mi?600 km öteden kim niye gelsin ki? Gelecekler bir de yuk olacaklar kalacak yer falan filan. Saçma bir istek.
Sizde de maşallah deve kini varmış. Akrep burcu musunuz?
Adamın hastalık konusuna gelince 3 aylık bebekle nereye gidiyorsunuz ya? Hem aileyle aranızda bağ falan da yok ki sizi göresi gelsin,son bir kez falan. Gidip iki işin ucundan tutayım deseniz iki çocuk,birisi bebek. Yardım etmeyi geç milletten yardim beklersiniz. Ne işe yarayacak yani gitmeniz.
Eşiniz gitsin işte. O aileisnin evinde bir kanepeye sığar , bir tabak fazla koyarlar yer. Ama cümbür cemaat gitseniz annesine de yük olacaksınız.
Bence hiç girmeyin. Ama arayın sık sık
Tüm yöreleri bilemem ama benim gittiğim sobalı evlerde tek odada sona olduğunu hiç görmedim. Hatta köydeki tanıdığımız kadının her odasında soba kurulu. Kimşnde elektrikli soba olur diğer odada onu açarlar vs. Benim gördüklerimde tek odaya sıkışılmışlık hiç olmadı.Olay çocuğun sobaya dusmesinden ziyade, sobalı odada ki mevcut kalabalık olur bence
Bir akrep burcu olarak elini vicdanına koy da söyle, yillaaaar önce sana kötülüğü dokunan insana bugün iyilik yapar misin?konuyu sabote etmis gibi olacağım ama akrep burclarini karistirmasak mi?![]()
Iyilik mi? O da ne?Bir akrep burcu olarak elini vicdanına koy da söyle, yillaaaar önce sana kötülüğü dokunan insana bugün iyilik yapar misin?
Çoktan unuttum dersen, karıştırmam![]()
Gelinler olarak bizim kayınaile ile bağımız olmayabilir ama bence torunların büyükanne/babaları ile paylaşımlarını mümkün olduğunca sağlamalıyız. Ben bunu çocuklarım için yapıyorum. Çocuklarım sağlıklı/sevgi dolu hatıralar edinenilsinler diye yapıyorum.Hem aileyle aranızda bağ falan da yok ki sizi göresi gelsin,
Ben de bilmiyorum hiç köyüm olmadi benimTüm yöreleri bilemem ama benim gittiğim sobalı evlerde tek odada sona olduğunu hiç görmedim. Hatta köydeki tanıdığımız kadının her odasında soba kurulu. Kimşnde elektrikli soba olur diğer odada onu açarlar vs. Benim gördüklerimde tek odaya sıkışılmışlık hiç olmadı.
Kolon kanseri falan mı bu kişi ? İki yakınımı kaybettim bu bağırsak hastalığı yüzünden. Torun aşkından yanıp tutuşan bir dedeyse,yazıktır götürün bi görsün. 10 yıl geçmiş aradan. Unutmayıp ne yapacağız ölümlü dünya. Yine de siz bilirsiniz.Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim
Yeni evlendiğimde bir rahatsızlık geçirdim yaklaşık bir ay hastanede yattım sonrada yaklaşık 20 gün annemin evinde kaldım hastaydım. O sırada eşimin ailesi annesi babası kardeşleri ziyarete gelmedi aramızda yaklaşık 600 km yol var uzak olması beni ilgilendirmez diyerek o zaman alınmıştım.
Aradan 10 sene geçti iki çocuğum oldu birisi 3 ayi geçti biri okula gidiyor eşimin babası bağırsak ameliyatı olacak evleri köyde sobalı ev küçük bir bebek ben asla gitmeyeceğim siz açıkçası 10 sene önceki mevzu bir yana çocuğum için gidemem eşim de mırın kırın etsede çocuk için oda götürmez ama bir yandan da babası yaşlı nolur nolmaz diyorum siz olsanız ne yapardınız?
Bebecik üç aylikmis ama daha. Diğeri de küçük. Hasta evinde ne kadar bağ kuracak ki dedeyle nineyle. hani bayramda gitseler,somestrda gitseler neyse. Milletin derdi başından aşkın, hiç sanmam bu halde çocukla bağ kuracak bir şey yapacaklarini. Ayak altında rahatsızlık verirler bence sadeceGelinler olarak bizim kayınaile ile bağımız olmayabilir ama bence torunların büyükanne/babaları ile paylaşımlarını mümkün olduğunca sağlamalıyız. Ben bunu çocuklarım için yapıyorum. Çocuklarım sağlıklı/sevgi dolu hatıralar edinenilsinler diye yapıyorum.
Sadece kendi bakış açımı yazmak istedim, size karşı bir şey yazma amacım yok, yanlış anlaşılmak istemem.
Allah Allah. Ben bu sene 2 kere misafirlikte sobaya maruz kaldım. Biri köy eviydi, biri mangalcıydı. Aksine Cehennem gibi sıcaktı. Bizimkiler çok mu odun attı acaba? Nasıl kaçacağımı bilemedim.Ama kimin sobali evine gittiysep hep d.tüm dondu![]()
Benim gittiğim evlerde tek odada yakiliyodu, mutfaga gitsen donuyosun, tuvalete gitsen donuyosun, biz salonda yatmistik o odada da yakilmadigi icin zatürre oluyorum sanmıştımAllah Allah. Ben bu sene 2 kere misafirlikte sobaya maruz kaldım. Biri köy eviydi, biri mangalcıydı. Aksine Cehennem gibi sıcaktı. Bizimkiler çok mu odun attı acaba? Nasıl kaçacağımı bilemedim.