Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.630
16.052
298
Merhabalar sevgili hanımlar,haftaya boşanma davası açmaya niyetleniyorum.Normalde elimde protokol var.Esimin bekarliktan getirdiği yüklü borçları var.Bir davayı kaybetti onda da karşı tarafın avukat ucreti yansiyacakmis.Diger oğluna ödemekte olduğu yüklü bir nafaka var.Borc içinde diye,bosaninca iyice parasız kalıp oğlumun gözünde pasif baba olmasın diye bişey istemedim e sonra dedim niye oğlumun hakkını almayayım şimdi istemezsem yarın bu hak kaybolur.500 dedim borcum var daha da artacak çocuğuma babalık nasıl yapacağım ben dedi.Cekismeli aç madem dedi mahkeme ne söylerse o olsun.

Mahkemeye git gel yapmak da yıpratır değil mi ?sizce çok uzar mı neyi seçmeliyim siz olsanız ne yapardınız ?
Teşekkürler

çocuğun hakkı tabii ama neden ayrıldığınıza haklı sebep olup olmadığına vs bağlı hep bunlar

Nafaka boşanma davasından bağımsız da açılır. (Cocuk için )
Boşanmanız çocuk için hak kaybına sebep olmaz anlaşmalı boşanmak varken uzatmayın boş yere

O zaman çekişmeli davada değil 500, fazlasını da alırsın canım. Ya tabii kocanın ekonomik durumu zorlaşır vs, sonra bunun hırsını yansıtabilir konuşmalar vs. Senin durumuna bağlı durumun çok iyiyse uğraşmana değmez
ama diğer türlü her türlü hakkın

O zaman çekişmeli davada değil 500, fazlasını da alırsın canım. Ya tabii kocanın ekonomik durumu zorlaşır vs, sonra bunun hırsını yansıtabilir konuşmalar vs. Senin durumuna bağlı durumun çok iyiyse uğraşmana değmez
Ama boşanma sebeplerine kanıt ister mi mahkeme ?

Çocuk nafakası için çekişmeli boşanma davasına gerek yok. Ayrıca nafaka bedeline hakim hükmeder babanın maddi durumuna göre 500 istenirse de 750 bağlanmaz. İstenen miktarın bir tık altı bağlanır kısmen dava kabulu olur. Avukat varsa iki tarafta kısmen kabulden dolayı avukat ücreti öder.
Konu sahibi bence siz bir avukata gidip bilgi alın

Açıkçası ben olsam kaç yazabilirsem yazarım , 500 az bile. Diğer çocuğuna verdiği başka borçları sizi ilgilendirmemeli. Sizden kim bilir neler götürdü manevi olarak, çocukta daha küçücükken babasından ayrı kalacak beyfendinin saçmalıkları yüzünden. Kesinlikle karşılığı para değil bunların ama alabilecek başka bir şey yoksa bence parayla maddi zorlukla cezalandırın

Ama maddeler arasında nafaka da olur simdi
Arkadaşım ne gerek var çekişmeli boşanma davasına çocuk nafakasını eklemeye. Kolay mı sanıyorsunuz çekişmeli boşanma davasını. Anlaşın alın nafakanızı geçin o çocuk zaten 18 yaşına kadar nafaka alabilecek. Eğer eğtimi devam ederse eğitim bitimine kadar nafaka alacak zaten.

Hayatınızı kolaylaştırın zorlaştırmayın

Çocuk nafakası için çekişmeli boşanma davasına gerek yok. Ayrıca nafaka bedeline hakim hükmeder babanın maddi durumuna göre 500 istenirse de 750 bağlanmaz. İstenen miktarın bir tık altı bağlanır kısmen dava kabulu olur. Avukat varsa iki tarafta kısmen kabulden dolayı avukat ücreti öder.
Konu sahibi bence siz bir avukata gidip bilgi alın
O hiç avukat parası vermez ben de tutmam ama sorarım

Uç durumlar yoksa düşene bir tekme de ben vurmam.
Siz çocuğunuzun hakkının peşinde misiniz yoksa ders verme, canını yakma peşinde misiniz?
İyi bir babaysa, mahkeme ne derse desin çocuğu ile ilgilencekse, ki bir fikriniz vardır az çok, karşı tarafı değilse bile kendimi yıpratmam.
Sizin maaşınız var, bunu düşünerek de yazdım bunları. Ayrıca zaten nafakayı her koşulda alır çocuğunuz merak etmeyin.

Arkadaşım ne gerek var çekişmeli boşanma davasına çocuk nafakasını eklemeye. Kolay mı sanıyorsunuz çekişmeli boşanma davasını. Anlaşın alın nafakanızı geçin o çocuk zaten 18 yaşına kadar nafaka alabilecek. Eğer eğtimi devam ederse eğitim bitimine kadar nafaka alacak zaten.

Hayatınızı kolaylaştırın zorlaştırmayın
Hayır anlaşma protokolünde nafaka maddesi olur demek istedim.500 u düşürmemi istiyor

500 lirada ödemeyecekse evliyken napıyor bu adam bu çocuğa. Çekişmeli boşanma davaları ortalama 2 sene sürer. Sadece bir nafaka için katlanılmaz. boşanma ve velayet hükümleri ile borç harç maddelerini bırakın protokolde, iştirak nafakası konusunda dava açma hakkım saklıdır deyin, o şekilde imzalayın. Kendiniz için nafaka istemeyeceğinizi düşünerek yazıyorum bunu. Sonrasında da nafaka davası açın. Çok gereksiz ve saçma bir talep olmuş. Çocuğa dair haklar velayet, iştirak gibi konular her zaman dava konusu olabilir. O konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Bu adam çekişmeli bir boşanmada işi yokuşa sürer ya da çirkefleşir gibi geliyor. Niye daha fazla soyadını taşıyasınız. Bu arada mahkemenin de 500 liradan daha az vereceğini sanıyorsa yanılıyor.

Hayır anlaşma protokolünde nafaka maddesi olur demek istedim.500 u düşürmemi istiyor
Siz çekişmeli dava yazmışsınız yukarıda anlaşma protokolü yapacaksanız zaten bunun adı çekişmeli boşanma olmaz. Ama adam önceki nafaka ve borçlarını ispatladığında zaten çok yüksek bir nafaka bedeli çıkmaz. Eşinizin maaşını borcunu bilmiyorum ama alabilecekleriniz zaten çok fazla olmayacak maddi durumundan dolayı. Ona göre düşünün

Back
X