Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

Merhabalar sevgili hanımlar,haftaya boşanma davası açmaya niyetleniyorum.Normalde elimde protokol var.Esimin bekarliktan getirdiği yüklü borçları var.Bir davayı kaybetti onda da karşı tarafın avukat ucreti yansiyacakmis.Diger oğluna ödemekte olduğu yüklü bir nafaka var.Borc içinde diye,bosaninca iyice parasız kalıp oğlumun gözünde pasif baba olmasın diye bişey istemedim e sonra dedim niye oğlumun hakkını almayayım şimdi istemezsem yarın bu hak kaybolur.500 dedim borcum var daha da artacak çocuğuma babalık nasıl yapacağım ben dedi.Cekismeli aç madem dedi mahkeme ne söylerse o olsun.

Mahkemeye git gel yapmak da yıpratır değil mi ?sizce çok uzar mı neyi seçmeliyim siz olsanız ne yapardınız ?
Teşekkürler
çocuğun hakkı nafaka, davalara bizzat katılmak zorunda değilsiniz avukatınız gider.

500 lirada ödemeyecekse evliyken napıyor bu adam bu çocuğa. Çekişmeli boşanma davaları ortalama 2 sene sürer. Sadece bir nafaka için katlanılmaz. boşanma ve velayet hükümleri ile borç harç maddelerini bırakın protokolde, iştirak nafakası konusunda dava açma hakkım saklıdır deyin, o şekilde imzalayın. Kendiniz için nafaka istemeyeceğinizi düşünerek yazıyorum bunu. Sonrasında da nafaka davası açın. Çok gereksiz ve saçma bir talep olmuş. Çocuğa dair haklar velayet, iştirak gibi konular her zaman dava konusu olabilir. O konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Bu adam çekişmeli bir boşanmada işi yokuşa sürer ya da çirkefleşir gibi geliyor. Niye daha fazla soyadını taşıyasınız. Bu arada mahkemenin de 500 liradan daha az vereceğini sanıyorsa yanılıyor.
Mahkeme işlerini iyi bilir maksat beni yormak

Arkadaşım ne gerek var çekişmeli boşanma davasına çocuk nafakasını eklemeye. Kolay mı sanıyorsunuz çekişmeli boşanma davasını. Anlaşın alın nafakanızı geçin o çocuk zaten 18 yaşına kadar nafaka alabilecek. Eğer eğtimi devam ederse eğitim bitimine kadar nafaka alacak zaten.

Hayatınızı kolaylaştırın zorlaştırmayın

hocam haklısın da eşi reddediyor işte istediği miktarı. Anlaşmıyor

Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum. Ama nafakayi mutlaka alin. 5 sene once 1 yasindaki cocuga 500 nafaka bagladilar.
Suan paraya ihtiyaci olmayabilir ama ilerde nafaka cok onemli.
Evet ben de öyle söyledim.Evkenirsem yükseltmek istememden korkuyo

Mahkeme işlerini iyi bilir maksat beni yormak
Kabul etmeyin siz de. Lütfen kusura bakmayın kırmak istemem ama sizi parmağında oynatıyor bu adam. Sürekli iki ileri bir geri yapıyorsunuz farkında mısınız. Duygusal olarak da kopamadığınız için tuzaklarına sürekli düşüyorsunuz. Bence imkanınız var ise bir avukat tutun, anlaşmalı olduğu takdirde ücreti o kadar yüksek olmaz.tanıdık bir avukat bulursanız size ödeme kolaylığı da sağlar. Temiz ve düzgünce kurtulun, muhatap olmayın bu adamla. Maddi manevi sömürüye devam ediyor. İzin vermeyin daha fazlasına

hocam haklısın da eşi reddediyor işte istediği miktarı. Anlaşmıyor

Konu mahkemeye gittiğinde zaten adam borç ve önceki çocuğa ödediği miktarı kanıtlayacak .eşin gelirini ve giderini bilmediğim için rakam söyleyemem ama zaten çocuk için her yıl nafaka miktarı arttırım talebinde bulunulabilir. Hep aynı miktarda kalmayacak o nafaka. Aralarında orta yolu bulmaları en iyisi

Kağıt üzerinde kredi ,kredi kartı ,nafaka filan
hmm o zaman düşük bağlanabilir , adamın geliri + diğer nafaka+borçlar +kendi kirasıydı giderleriydi düşükten bağlanabilir.ama ilerde nafaka arttırımı talep edebilirsiniz.bunun dışında anlaşmalı boşanıp boşandıktan sonra ayrıca nafaka için dava açabilirsiniz.

Kabul etmeyin siz de. Lütfen kusura bakmayın kırmak istemem ama sizi parmağında oynatıyor bu adam. Sürekli iki ileri bir geri yapıyorsunuz farkında mısınız. Duygusal olarak da kopamadığınız için tuzaklarına sürekli düşüyorsunuz. Bence imkanınız var ise bir avukat tutun, anlaşmalı olduğu takdirde ücreti o kadar yüksek olmaz.tanıdık bir avukat bulursanız size ödeme kolaylığı da sağlar. Temiz ve düzgünce kurtulun, muhatap olmayın bu adamla. Maddi manevi sömürüye devam ediyor. İzin vermeyin daha fazlasına
Anlaşmayı kabul etse avukata gerek olmaz

Evet ben de öyle söyledim.Evkenirsem yükseltmek istememden korkuyo

Ne olursa olsun nafaka cocugunuzun hakki. Lutfen alin ne gerekiyorsa yapin gerekirse avukat tutun. Benim arkadasim esine dava acti. Esi biton borc yapti uzerine diye bosanma davasina da borclari ekledi. Sonra eşi alttan girdi ustten cikti davayi geri cektirdi. Sonra arkadasim onun ne mal oldugunu anladi tekrar dava acacakti ki olmaz demisler. Davayi cektigi icin tekrar borclari one suremedi sadece bosanabildi. 100 milyar borc arkadasima kaldi.

hmm o zaman düşük bağlanabilir , adamın geliri + diğer nafaka+borçlar +kendi kirasıydı giderleriydi düşükten bağlanabilir.ama ilerde nafaka arttırımı talep edebilirsiniz.bunun dışında anlaşmalı boşanıp boşandıktan sonra ayrıca nafaka için dava açabilirsiniz.
Anlaşmada istemeyince hak kayboluyor araştırdım

Yanlış araştırmışsınız o çocuk için değil sizin için geçerli.

Siz bir avukata gidin. Böyle kulaktan dolma bilgilerle olmaz bu iş.

Çocuğunuz isterse 18:yaşından sonra eğitimi devam ederse babaya ya da size kendisi bile nafaka davası açabilir

Parası yok diye üzülme çocuğun Gıda Masrafı var Giyim masrafı var Eğitim masrafı var Rabbim sağlık sıhhat versin ama Doktor hastahane masrafı var. Aldatırken iyi Çocuğuna Verirken mi Kötü bu adamın durumu? Diğer çocuğuna ne kadar nafaka ödüyor?
Aarkadaşım Eşinden boşanır Ken nafaka almadı şuan aşırı zorlanıyor, Kreş 750 TL Sadece Aylık 200 TL süt parası var cocuğun Oyuncaktı kıyafetti zarttı Zurttu ayda 1.500 lira harcıyor cocuğa.

yanlış nafakaya bakmışsınız.tedbir nafakası o.sizin çocuk için açacağınız dava iştirak nafakası, bunu velayet hakkı elinizde bulunduğu süre açabilirsiniz.bir de yoksulluk nafakası var onu da boşanmadan sonra 1 yıl içinde açabilirsiniz.

Back
X