Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Hayvanseverdost

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
495
162
648
Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.

Kullanırdım niye kullanmayayım. Bebek dediğin aynı kıyafeti 3-5 kez anca giyiniyor, eskimiyor hiç bir şey. O kıyafetlere eşyalara harcayacağım parayla çocuğum adına yatırım yaparım. Damlaya damlaya göl olur.

Ablamın İlk çocuğunun kıyafetleriyle sülaledeki 5 çocuk büyüdü ikinci çocuğuna geri geldi hepsi üzerine eklene eklene.

Eltim ikinci çocuk düşünmüyor benim de düşünmediğimi biliyor o yüzden oyle de soyleyemedim teşekkürler fikriniz icin

benim gorumcemde oglunun 7 yillik elbiselerini saklamis.lekeli eski pusku genelde hepsi.zorla sectirdiler bir iki tane hic kullanilmamis filan aldim temiz.gerisini kullanmam dedim kotu olmuslar.kim ne derse desin insanin icinde heves oluyor ilk cocuga.hem alinanlarda israf olmuyor sonucta ikinci cocuga kaliyor

Öyle mi oh ne güzelmiş maaşallah iste ben de almam demiyorum da insan hevesli olunca kafasına takılıyor teşekkürler

ben temiz kullanılmışsa kullanırdım.
bakın 2 gün önce oğlum için (7 aylık) 3 parça kıyafete 158₺ verdim.
mesela bu ay bebek oto koltuğu alacaktık eşimin bir arkadaşı kullanmıyorlarmış kendilerininkini verdi ben de ona vereceğim para ile gittim altın aldım.

Öyle mi oh ne güzelmiş maaşallah iste ben de almam demiyorum da insan hevesli olunca kafasına takılıyor teşekkürler

Çok beğendiğiniz şeyleri alırsınız yine. Hem böylece çok beğendiğiniz bir şeyden pahalı diye vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Masraf olmayacak sonuçta.

En küçük yeğenimin arabasını beşiğini oyuncaklarını falan hala saklıyor ablam olur da ben doğurursam diye.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, ihtiyacınız yoksa çalışan bir kadınsanız bence içinizden gelmiyorsa ikinci el birşey kullanmayın çocuğunuz için, ikinci bebeğinizde ilk bebeğinizin eşyalarını kullanarak tasarruflu olabilirsiniz.

Yine bir iki parça kıyafet alırdım ama olan eşyaları ve kıyafetlerin hepsini de kullanırdım,çünkü hem çocuk hemen büyüyecek ve aldıklarınız kücülmüş olacak hem de eğer yeni durumdaysa temiz durumdaysa israf olmamış olur.Zaten erkek bebek olduğu için diğeri,ilerleyen yaslarda istemediginiz kadar kıyafeti hem kızınız ister hem de siz alırsınız

Ben kullanırım nitekim gelinimiz de oğlumun eşyalarını ve temiz kıyafetlerini,yeni ayakkabılarını yeğenime kullandı.
Mama sandalyesi ve araba koltuğu bir de onlardan,kuzenimizin çocuğuna geçti.
Biz aile arasında sorun etmiyoruz böyle şeyleri.
Bununla birlikte siz içinize sinmeyen hiç bir şeyi
'o kırılmasın,bu darılmasın' diye yapmayın.
Uygun bir üslupla,istemediğinizi söylemenizde sakınca olmadığını düşünüyorum.

Ben bebegime bebek arabasini ikinci el aldim, ustelik parayla sizinki gibi veren de olmadi:) kiyafet veren de olsaydi keske alirdim ama kimse yok etrafimda verecek... heves edip pahali markalardan kendime almaya kiyamadigim paralara takimlar almistim ona ama 2-3 kere ya giydi ya giyemedi kuculduler hemen.bunlara takilmayin hatta sevinin bir bebegin o kadar cok ihtiyaci oluyor ki biz iki kisi calistigimiz halde zor yettiriyoruz, sizin de alacaklariniz olacaktir elbet.

Ben de kırmayım dedim sonra içime ataa ata hasta oldum bak konuma çektiğim acıya bi bak da sen de öyle olma! Sakın alma git kendi keyfince al oğlan çocuğunun kıyafetini kız napcak?
Gercekten mi ayy neden o kadar attın içine yazık günah üzüldüm bak sana. Oğlan çocuğu ama hani turuncu sarı kırmızı o renkler kıza da uyar yani cok mavilileri almiyorum zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…