Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Tabi ki kullanırım bebek eşyaları o kadar kısa sürede küçülüyor ki o özenerek alınan anne yanı beşiklerde en fazla 6 ay yatıyor, bebek arabası zaten yürümeye başlayınca işlevini yitiriyor bastonlar iş görüyor. Verilen paraya günah bende aldım travel sistem 7 8 ay yaza kadar kullanmadım bile zaten kışın çıkamadık geçen yaz baston aldık o bile duruyor yani. Anne yanını 6 aydan sonra başkasına verdik yine geçen yaz özenip dünya kıyafet aldım çoğunu sırtına bile sokmadı sıra gelmedi yani çok az giydi giydiklerini de hepsini tanıdığıma verdim bir koli çocuğun yediği helal giydiği haram der annem çok haklıymış temiz kullanmış olduktan sonra sorun yok istediğini yine alırsın zaten ne kadar kıyafet saklamıştır ki

Yani bebek arabasını kendimiz aldık ama diğer kıyafetlerdi anne yanı beşikti bunları kendileri teklif ettiler ben de seve seve kabul ettim iyi ki de etmişim çünkü çok az giyiyo yeni doğan kıyafeti zaten bebekler ben de eltimin üçüncü bebeğine saklıyorım kalanları bence kullanırsınız alın derim

Bence al zaten kizmis her kıyafet olmaz seçenek azdır rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bende olsam bende istemezdim ama böyle ufak şeyler büyük problemler haline gelebilir aranızda tamam deyip geçmek lazım sonra istediğin varsa alırsın tabi.

bir tutum sergilemeye stratejiler geliştirmeye gerek yok. Size yarayacakj birşey varsa alın kullanın .Onlarda olmayanları satın alırsınız. Okadar cok masrafınız olacak ki . şimdi yok çekerseniz, ihtiyacınız olduğunda keske alsaydım dersiniz.

Benim daha olmamış çocucguma kayınvaldem kızlarının cocucklarından kalan herseyi kız erkek saklıyor. düşünüyorumda beni bi sürü masraftan kurtaacak. Sağolsun arabasına örümceğine kadar saklamıs . yatakk carsaflarını bile düşün yani..
Büyük rahatlık ....

Çocuğum yok, kullanırım gibi geliyor. Nolucak bebek farkında bile değil. Güzel kaliteli bir beşik araba oto koltuğı vs varsa niye tekrar alim ki.

Not: içinize sinmeyen içinizi burkan bir şeyi yapmayın.
Bu mesajı 14 ay önce yazmışım bebeğim oldu ikinci el birçok eşyası. Şu an bakıyorum yatağı, üstündeki zıbın, şapka, battaniye hepsi ikinci el emziği ve altındaki bezi sıfır

İlk bebeğim 7sene bekledim ,buna rağmen hem ablamın hem gelinimizin (erkekti)vermiş olduğu kıyafetleri,beşik,puset ne varsa aldım,iyi kötü zaten ilk haftalar hepsi leke oluyor ya da hiç giymeden kalıyor ,kızıma harcayacağım parayı bankaya attım.3 Yaşına kadar çok bişi almadım saolsunlar,şimdi kendi zevkime göre alacağım inşallah dışarı çıkarsak

Hamileyim ve kullanılmış bebek eşyaları kullanacağım bende. Çünkü bizim ailede her bebeği olan temizleri ayırıp diğerine verir. Hem anısı oluyor hem de bebek zaten aynı şeyi çok uzun giyemiyor. Ben de ailemizden baska birinin bebegi olunca ona veririm. Hatta bebek karyolasi alt acma unitesi gibi seyleri letgodan bakiyorum tabiki bazi şeyler sıfırdan alınabilir. Zenginsrniz istediğiniz gibi alın fakat orta halli biriyseniz kıyafete mama sandalyesine cok paralar vereceğinize çocuğunuz için altın alirsiniz. Şahsi fikrim.

İlk kızıma aldığım eşyaları 2. kızım da kullandı. Eğer çevremde bana verebilecek 2. El eşyası olan olsaydı ilkinde de kullanırdım ne var yani.

Bide ilk çocuğum duyarını anlamıyorum. 2. Olunca daha mı değersiz oluyor...

Aynı şeyi benim kv söyledi almadim kimseden kendi çapımda alabildigim kadar aldım adım tenezzül etmiyora çıktı iyiki almamışım yoksa sürekli millettin eskilerini toplayıp getirecekti dedim ihtiyacı olanlara verin sana dua ederler ilk ya bence sizde bütçeniz yettiği kadarını alın derim

Almadım. Her şeyi ben aldım sıfırdan.
Çocuklarıma sadece evde kendi eskilerini sırayla giydirdim ama dışarıda giydirmek için sıfır tercih ettim.
Sonuçta onun da hakkı diye düşündüm yeni ve temiz şeyler giymek, kullanmak.

Çok kullanılan zıbın vb kıyafetler dışında yeğenime kullandı yengem, ben bir gün anne olursam ben de yeğeniminkileri kullanırım. Hele bebek arabası vs kesin kullanırım zaten yengem beni düşünerek unisex renkler tercih etmişti genelde

1-2 kullanilabilecek sey olabilir ama ornegin benimde eltimin 3 yasinda cocugu var bebek arabasi vs verelim dediler esime hayir ben bebek arabasi begendim bile onu almak istiyorum dedim. Ben 2. el kiyafet giymedim cocugumunda giymesini istemiyorum dedim. Ama 1-2 parca giydiriledebilir yani geri kalani siz alirsiniz. Maksat 2 tarafinda gonlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…