- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.861
- 598
- 32
- Konu Sahibi Hayvanseverdost
-
Bu iş paraya bakar. Paran varsa kullanma. 2. Cocuklarina kullansinlar. Paran yoksa ilaç gibi gelir.Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Bence de cok sacma geldi bana cocuklar zaten pis olur. Daha doğrusu cocuk kiyafetleri pis olur. Ya da benim gördüğüm cocuklarin anneleri pistiler değiştirmiyorlardi ama hep lekeli pis pis kiyafetlerdi ne diye alasin ki sonucta esyaninda enerjisi var ya mis gibi yeni kıyafet almak varken cocuguna kendi zevkince gönlünceGörümcem de zamanında bana teklif etmişti bunu.Kızının kuculenlerini vermek istedi.ilk çocuğum kullanılmış giydirmem deyip almadım.Giydirmedim de..Kaynanam da ısrar etti ne var alsan diye,ben herşeyi yeni alıcam dedim.Sustular
Eltiniz vermek istiyor mu acaba, bir kv istiyor diye olacak birşey değil, çok meraklı karışmaya anlaşılan. Eltiniz de ikinci çocuğu giyer diye özenerek kullandı belki deMerabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Hepsini kullanmam ama arada bir iki kıyafet seçerdim gerisinde eltim inde ikinci çocuğu olabilir saklamak ister belki deyip redderdimMerabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
Kıyafeti siz zaten bir iki bu kız çocuğu o erkek çocuğu diyip etekli takımlar falan alırsınız istediğiniz gibiÖyle mi oh ne güzelmiş maaşallah iste ben de almam demiyorum da insan hevesli olunca kafasına takılıyor teşekkürler
Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürle
Her şey gibi biz bu adetide bozarak getirmişiz anlaşılanKullanmak daha mantıklı, o bebek bir aldığınızı bir ay hatta 15 gün sonra giyemez oluyor. El kadar kıyafetlere bir sürü para vermek bana manasız geliyor. Onun yerine bebeğime eğitim masrafları için yatırım yaparım ben. Tabi istiyorsanız kıyafet alın ama eltinizinkileri de kullanın derim ben. Hani "baby shower"lar var ya, bizim Türk anne adayları onu cupcake yiyip fotoğrafları Instagram'a atmaktan ibaret sanıyor ama aslında yabancıların yaptığı baby shower'ın olayı bu değildir. Diğer anneler kendi çocuklarından kalma, çok yıpranmamış kıyafetleri güzelce yıkarlar, ütülerler; oyuncak varsa koyarlar; bebek arabasını kullanmayan varsa verir. Sonra beş çayı gibi bir şey düzenleyip anne adayını çağırırlar ve ona sürpriz yaparlar. Oturup konuşurken deneyimlerini paylaşırlar anne adayıyla, öğütler verirler vs. Daha sonra o anne de başka bir "baby shower" da onları başka bir anne adayına verecektir. Keşke bizde de asıl amacına uygun yapılsa bu partiler. Gösteriş meraklısı bir toplum olduk çıktık son zamanlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?