Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Kullanmak daha mantıklı, o bebek bir aldığınızı bir ay hatta 15 gün sonra giyemez oluyor. El kadar kıyafetlere bir sürü para vermek bana manasız geliyor. Onun yerine bebeğime eğitim masrafları için yatırım yaparım ben. Tabi istiyorsanız kıyafet alın ama eltinizinkileri de kullanın derim ben. Hani "baby shower"lar var ya, bizim Türk anne adayları onu cupcake yiyip fotoğrafları Instagram'a atmaktan ibaret sanıyor ama aslında yabancıların yaptığı baby shower'ın olayı bu değildir. Diğer anneler kendi çocuklarından kalma, çok yıpranmamış kıyafetleri güzelce yıkarlar, ütülerler; oyuncak varsa koyarlar; bebek arabasını kullanmayan varsa verir. Sonra beş çayı gibi bir şey düzenleyip anne adayını çağırırlar ve ona sürpriz yaparlar. Oturup konuşurken deneyimlerini paylaşırlar anne adayıyla, öğütler verirler vs. Daha sonra o anne de başka bir "baby shower" da onları başka bir anne adayına verecektir. Keşke bizde de asıl amacına uygun yapılsa bu partiler. Gösteriş meraklısı bir toplum olduk çıktık son zamanlarda.

Kullanırdım ve kullandım da; oğlum için deli gibi alış-veriş yapmama gerek kalmadı doğduğunda, yengemden, kuzenlerimden hediyesi ayrı yağdı, ikinci el eşyası ayrı yağdı. Çok da zevkliler bebek giyimi konusunda, keyifle giydirdim; hepsi lekesiz, ütülü yepyeni gibi geldi ki bebek zaten çok kullanamıyor giysiyi. Heves deyip giysiye para saçarak israf etmek yerine, bebeğin başka ihtiyaçları bol bol karşılanır.

Oğlumun giysi alış verişine, şu yaşına kadar (2 buçuk) sadece iki kere çıkmışımdır.
Onun yerine bol oyuncak-gıda ve diğer ihtiyaçlarına yönelik harcadık.
Küçülenleri giysi kumbaralarına attım ki başkaları da faydalanabilsin, pek çok ayakkabısını eşimin yeni doğum yapan kuzenine verdim; çeşit çeşit giydirsin.
Yakında oyuncakları da hediye edeceğim, ihtiyaç kalmadıkça vereceğim.

Bu iş paraya bakar. Paran varsa kullanma. 2. Cocuklarina kullansinlar. Paran yoksa ilaç gibi gelir.

Alabilecek durumum vardı ama arkadasiminin çocuğunun ve gorumcemin Çocuğunun bir çok eşyasını kullandım .bence kullan kendinde çok hoşuna giden parçaları alırsın .zaten kıyafetler hemen kuculuyor.bebek arabasını dene belki sana pratik gelmicek alırsın kafana göre yeni..sağlıkla büyüsün bebisler.rabbim başka dert vermesin

Görümcem de zamanında bana teklif etmişti bunu.Kızının kuculenlerini vermek istedi.ilk çocuğum kullanılmış giydirmem deyip almadım.Giydirmedim de..Kaynanam da ısrar etti ne var alsan diye,ben herşeyi yeni alıcam dedim.Sustular

Allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin. Siz nasil istiyorsaniz oyle olsun. Cok duygusal olmaya gerek de yok. Karsi taraf verdigi iki caputu yuzunuze vuracaksa hic bulasmayin. Ama iyi niyetlerinden eminseniz ozellikle puset,canta vb seyleri alin. Ates pahasi kalemler bunlar. Kiyafet konusunda icinize sinenleri alabilisiniz. Gardrops.com isimli sitede 2.el bebek cocuk giyimi,ayakkabisi satiliyor. Hic tanimadiginiz insandan alabilirken,piyasasi var,temizligini bildiginiz insandan niye alamayasaniz. Yurt disinda 2. el esya satisi normal karsilanir. Ya issizdir ya ogrenci ya da hosuna gidip almistir. Kimse de hor gormez 2.el esya alani. Ulkemizde durum psikolojik biraz. Ac gezerim yine de cocuguma yeni alirim,mantigi var. Ne siz ac kalin ne de supruntu giydirin cocugunuza. Bu sorunun cevabi 2. el alisveris faydalidir ama mantiginiza yatmiyorsa yapmayin.

Bence de cok sacma geldi bana cocuklar zaten pis olur. Daha doğrusu cocuk kiyafetleri pis olur. Ya da benim gördüğüm cocuklarin anneleri pistiler değiştirmiyorlardi ama hep lekeli pis pis kiyafetlerdi ne diye alasin ki sonucta esyaninda enerjisi var ya mis gibi yeni kıyafet almak varken cocuguna kendi zevkince gönlünce

Hamileyken görümcem giydirirmisin dedi kabul ettim neden olmasinki temizdi kıyafetler ama ben sirf onlarla kalmadim tabi Bigün çarşıya çıktım begendiklerimide aldım mesela ilk giyicegi hastane çıkışını aldım

Eğer almaya gücünüz varsa alın kullanmayın tabiki. Kv niz mi karar veremez buna. İçinizde kalır.
Yok maddi olarak zorlar diyorsanız neden giydirilmesin bebek kıyafeti sonuçta.

Annem benim bazi cici kiyafetlerimi saklamis. Simdi bebegim giyiyor. Gorumcemde kizinin bazi kiyafetlerini saklamis onlarida giyiyor. Alin kiyafetleri beğendiklerinizi giydirin. BEgenmediklerinizi giydirmeyin

Eltiniz vermek istiyor mu acaba, bir kv istiyor diye olacak birşey değil, çok meraklı karışmaya anlaşılan. Eltiniz de ikinci çocuğu giyer diye özenerek kullandı belki de

Hepsini kullanmam ama arada bir iki kıyafet seçerdim gerisinde eltim inde ikinci çocuğu olabilir saklamak ister belki deyip redderdim
Kendi bildiğimi okurdum

Öyle mi oh ne güzelmiş maaşallah iste ben de almam demiyorum da insan hevesli olunca kafasına takılıyor teşekkürler
Kıyafeti siz zaten bir iki bu kız çocuğu o erkek çocuğu diyip etekli takımlar falan alırsınız istediğiniz gibi
Ama beşik dolap oto koltuğu gibi şeyleri düşünmeden reddetmezdim
Devir ekonomi devri

Alırım tabi . Ne var ki bunda? Şimdi tertemiz satış yapan siteler de var. Hem bebek eskitmez ki giysiyi. Bir kaç aya kocaman olur. Giysiler de boşa gider. Çocuğun yediği helal, giydiği haram derler.

Kullanirim ablamin da gelinimizin de kizi vardi benim de kiz olunca kiyafetlerini verdiler tertemiz yeni mis gibi ana kucagi cocuk arabasi da verdiler bu arada ben de ilk cocukta sizin gibi heveslendigim icin yeni zibin kiyafet vs tabiki de aldim.

Her şey gibi biz bu adetide bozarak getirmişiz anlaşılan
Bizim burada yapılsa kıyamet kopar

kullanırdım, kullandım :) benim çocuklarınkileri de paylaştım.
bir kere neye ihtiyaç duyacağınızı anlamak için şahane fırsat.
örnek vermem gerekirse, ana kucağını teyzemden aldım, oto koltuğunu da kuzenimden. kuzenimden aldığım oto koltuğu isofix li değildi. iki arabamız var, sökmek bağlamak pratik olmayınca yenisini aldık.
yada ana kucağında ilk oğlum sadece 3 ay oturdu, zaten 5 aylık emekledi, 9 aylık yürüdü gerek kalmadı
oğlum kolikti, salıncak, hamak vs hep arkadaşlarımdan alıp denedim, hiç birinde durmayınca almadım
kıyafet deseniz temiz, lekesiz ve şekli bozuk, sökük olmadıkça neden olmasın?
ben özenliyimdir kıyafet kullanımı konusunda, çocuklarımın 2. el kıyafetleri hiç 2 el gibi görünmez. daha yeni kızımın 0-3 ay kıyafetlerini ayırdım, yıkandı, ütülendi, jelatinledim, bir başkasına vermek üzere hazırladım. yeni gibi hepsi.
hiç bir zaman dolap çok dolu olmaz, çocuklara az öz kıyafet alırım vs..
kuzenim ve teyzemin oğlu bizimkilerden önde :) kıyafette aldım, ayakkabı da.
benim çocuklarımın kıyafetleri de bir çok arkadaşıma ve görümcemin oğluna verildi.
hevesiniz olan bir kaç yeni parça alın tamamdır.
ama anakucagı, araba, beşik, varsa boşa almayın :) paranızı saklayın daha sonra ilk bebeklik bitince gönlünüzce oda yaptırırsınız

Bence zibin, pijama gibi şeyleri kesinlikle al, temiz ve lekelenmemiş ise. Zaten ilk doğduğunda güzelden ziyade, rahat giydiriliyor. Üstünede kendin heves ettiğin bir kaç kiyafet al mağzadan yeterdir.

Kuvet ve puşet kaliteli ise kesinlikle al. Boşuna para harcama. Sadece ana kucağini yeni alirdim, bebek içinde terliyor ediyor.

Ben senin yerinde olsam kabul etmezdim. Benim çocuğum yeni kıyafetleri haketmiyor mu. İstediğim gibi zevkime göre alırım. Öyle birşey teklif etmeleri bile gurura dokunuyor. Hem senin çocuğun kız onlardan alsan bile giydirme bence. Sadece almış bulun dursun bir köşede. Hem kaynanalar niye böyle herşeye karışıyor hiç anlayamıyorum. Bırak kadın istediğini alır size ne yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…