• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Canim al bi bak temizse bakar kullanirsin diilse atarsin. Ne bilecekler naptigini. Kaynanam da gecen bana ikinci el ruj verdi. Aldim o gidince attim çöpe. Onla mi ugrascam ya. Yıpratma kendini bu dusuncelerle he he de bildigini oku.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Benimde 4 aylık oğlum var ilk çocugum bende gelen kıyafetleri evde giydiriyorum kendi aldıklarımı gezmede giydiriyorum . Canım bide bebek küçük olunca çok kusabiliyor o yüzden kıyafet dayanmıyor. Hani diyolarya bazılarını hiç giydiremiyorsun alakası yok bende bi çuval kıyafet var bi haftada 3 veya 4 kez makina çalışıyor bebek için demem o ki al evde giydirirsin. Bak ben bebek arabamı 2. El aldım 85 tl ye . Beşiği teyzem verdi boşu boşuna alma dediler yeniysi her odaya çekebiliyorum hafif ve kiöse hor gçrmüyor çünlü herşey pahalı ve bi müddet sonra beşik kullanamıyorsun. Elektrikli kraft beşik aldım 2. El oglum rahatsız durmuyor diye 200 e aldım oglumda çok begendi sıfırına paramı dayanır bazı şeylerin .

Kullanırım , kullandımda. Hatta şu an 3,5 yaşında spor ayakkabılarını Zebramo dan alıyorum. 1 tane spor ayakkabısını sıfır alıyorsam , 2 Tanesini Zebramo dan 2ci el alıyorum. Zaman tasarruf dönemi . Ordan tasarruf ettiğim para ile oğluma 1 oyuncak fazla alıyorum yada haftasonu eğlenmeye götürebiliyorum. Unutmayın bu gün 1 Adidas çocuk spor ayakkabısı 200-300 tl . Toyzzshop ta 1 oyuncak en az 100 tl

Ben de senin gibiydim heves ediyorum alacağım diyordum aldım da ama yetmedi bence temizse al evde giydirirsin çünkü bebekler hemen büyüyor ve yetmiyor kıyafet kızıma neredeyse her çıktığımda kıyafet alıyorum sonra bakıyorum çocuğun hiçbir şeyi olmuyor bana da elerim veriyor bazen alıyorum ben de giydiriyorum sıkıntı etmeyin

Ben alırdım tabii ki. Sonucta bebek dediğin hemen büyüyor. O zibini kaç defa giyinmiş olabilir ki diğer minik bebek? Elbette temiz ve az kullanılmıştır . Ya da bebek arabası,puset, salıncak... Ne güzel işte. Bundan tasarruf etmiş oldun. Paranı daha çok istediğin ama butce yok diye almadigin şeylere harcayabilirsin.
Kadın iyilik etmiş bence...
Ben de bir gün hamile kalırsam ablama sorarım bana verecek neyi var diye, listemden onları siler ona göre alışveriş yaparım.
Ne var ki bunda?
Kapitalizmin esiri olmayın, siz para verip alınca çocuğunuz bundan mutlu olacak da değil.
Ayrıca ikinci çocuk da herşeyin ikinci elini kullanıyor, bu onu daha mı kıymetsiz yapıyor?
Yoo...
Yine de almak istemezseniz teşekkür edip bir model beğendiğini,onu alacağını söyleyebilirsiniz.

Kullandim gorumcemi hic sevmem o da beni sevmez ama allah razi olsun benim cocugum onun verdikleriyle buyudu. Kardesimin geliri yuksek hamile simdi abla bana ayir diyor. Devir tasarruf devri. Ust duzey geliri olanlar bile kiyafetlerini satiyor ikinci el aliyorlar. Tabi siz de alin ama verdiklerini de kullanin

Tabiki kullanırım iyi durumdaysa neden kullanmayayım ki ? Hatta kısa bir süre önce ablam doğum yaptı, sürüyle kıyafet, bebek arabası, park beşiği rezerve ettim bile, benden önce birine verirse canına okurum :KK70:Başkasından iyi durumdaki eşyaları almak çocuğunuza kendi cebinizden hiçbirşey almayacağınız anlamına da gelmez ayrıca.

Bebeğe alınan yeni kıyafete, mobilyaya acırım ben asıl. Gayet normal. En sevdiğim aile tipi, bebek eşyalarının elden ele geçtiği aileler. Kardeşimin bebeği var. Ben evli bile değilim. "Bunu da benim çocuğum olursa ben alır kullanırım" dediğim çok şey oluyor. 3 gün giyilecek kıyafete dünya kadar para vermem. Ona vereceğim parayla çocuğum her şeyin en iyisini, sağlıklısını yer içer.

Türkiye'de pek 2. el eşya kültürü yok. Benim yaşadığım ülkede fakiri de zengini de gocunmadan kullanılmış eşya alır. Ayol iş yerine kendilerine uymayan giysiyleri getirip bırakıyorlar da, diğer iş arkadaşlarımız beğendiğini alıp gidiyor. Sosyal medyada arkadaşlarımın "eviniizde işinize yaramayan filanca mal var mı, bana lazım" diyen duyuru paylaşımları... millet aşmış bunları. Bizim millet bu konularda çok kompleksli bence. Birine "buna para verme, bende var vereyim" desen hakaret sayar. 🤐
Bu birazda kisilik meselesi.. ben baskasinin kiyafetini giymek giydirmek istemezdim. Ha kuzen kiyafeti olur kardes kiyafeti olur ok. .. ama 7 kat yabancinin kiyafetini giymek istemem ben. Daha ucuzu olsun benim olsun

Hevesinizi anlarım birkaç parça şey alın tabi ki ama kullanılmış kıyafet de giydiririm yırtığı vs yoksa. Bebeğe komple yeni kıyafet almak gereksiz geliyor bana çabucak büyüyorlar üstelik çok da pahalı bebek kıyafetleri

Kullanırdım, bir söz var o kadar doğru ki. Çocukların yediği helal , giydiği haram derler. Cidden öyle eskimeden büyüyüveriyorlar kıyafetler tertemiz kalıyor. Yazık . Biz giydiriyoruz 4-5 çocuk var aynı yaşlarda ailemizde ondan ona dönüşümlü giyip hakkını veriyoruz tüm kıyafetlerin.

Eh herkes kendi fikrini yazıyor zaten. Size yorum yazana sinir yapmaya gerek yok. Ama demek istediğim dünya değişiyor. Artık ayak mı uydursak ne?
Bir kız çocuğu mavi de giyebilir arabayla da oynayabilir.. :KK66:

He bu arada -de ayrı :)
Ben kizima mavili yesilli bir suru kiyafet aliyorum pembe cok sevmiyorum ama kiz kiyafetleri genelde pembe zaten erkek kiyafetini belli eden.rengi degil kesimi,durusu, modeli cok belli oluyor erkek kiyafeti rengi kirmizi bile olsa belli oluyor, o.kiyafetlerden kacinabilir ama ic zibndr falan temizse kullanilir

Ayyyy ne güzel maşallah keltos muydu😂 keltos bebekleri cok severim ama herkes ay masallah saçları var der ya bebeklere neden oyle bir algı varki bebek zaten kel olur büyür saçı olur bence :)
Aynen katiliyorum benim kizmn da saci yok cok hosuma gidiyot onun kelini sevmek 😊 bir kez sacli bebek gordum sanki bebek degil gibiydi buyuk insann kafasini bebege yerlestrmisler gibi 😀

Kullanırdım kullanıyorum. Yeğenlerimden kalan beşikte uyutuyorum, evde kullandığım pusette yeğenlerimden kalma 10 senelik yani. Ama elektrikli beşikte aldım gündüz uyuması için. Hiç kıyafet almadım değil aldım alıyorum ama görümcemin kızları var veriyor 1 yaşından sonra giyecek kıyafetleri de var 6 aylık şimdi.
Ama içim almaz kullanmam dersen eltim doğururum diye şaklamış ee bende 2. Düşünürüm ona kalır o yüzden alıcam de kalp kırma.

Benim kızımın bütün kıyafetleri kuzenimden geldi. Kuzen 3.yü yaptı, kapattı bebek konusunu.En küçük erkek çoğu kıyafeti koyu renk ama ben kotu sevdiğimden sorun yok zaten. Arabası, beşiği, kıyafetleri, tulumları herşeyi o verdi. Küçükken bazı kıyafeti 2 hafta bile giydiremiyorsun. Eşinin durumu ciddi manada iyiyse sorun yok ama bebek eşyaları dehşet pahalı. Aylık kıyafete en az 500 verirsin herşeyiyle. En az. O yüzden kullan gitsin ya. Ne var bunda gücenecek. İstersen arada alırsın güzel takımlar falan. Ama evde giyeceği şeylere de para vermeye gerek yok. Kayınvaliden para gitmesin diye değil bildiği için çocuğun kıyafeti giyemeyeceğini söylüyor. Ben çok da güzel kullanıyorum, Allah razı olsun kuzenimden :)
Temiz kullanip versinler seve seve kullanirsin kiyafet cok lazim oluyor sonucta ama benim eltim gibi lekeli rengi solmuslari verince sinir olursun ilk kizindan kalanlarin kotu olanlarini vermis anladigim kadaryla cunku onun 2. Kiziyla benm kizn arasi 4 ay ve be.kiz iri bir bebek yani hemen hemen ayni giyebilirler kendi kizina layik gormedigini vermis sinir oldum durumum olmasa tamm ki bence ne kadar ihtiyacida olsa kendime layik gormedigimi baskasina veremem ben, ben calisiyorum ve oldukca iyi maasm esim hic karsmaz maasima onlardan oldukca iyi durumumz yabi maddi olarak da dusunulmus birsey degil herneyse gecen sey dedi kiyafetlerin iyi olanini kendi yegenime ayiriyorum dedi o zaman anladim ben de dedim ben 2. El giydrmeyi sevmiyorum diye normal dusuncem oyle degil belki ama ona karsilik o gerekti

Temiz kullanip versinler seve seve kullanirsin kiyafet cok lazim oluyor sonucta ama benim eltim gibi lekeli rengi solmuslari verince sinir olursun ilk kizindan kalanlarin kotu olanlarini vermis anladigim kadaryla cunku onun 2. Kiziyla benm kizn arasi 4 ay ve be.kiz iri bir bebek yani hemen hemen ayni giyebilirler kendi kizina layik gormedigini vermis sinir oldum durumum olmasa tamm ki bence ne kadar ihtiyacida olsa kendime layik gormedigimi baskasina veremem ben, ben calisiyorum ve oldukca iyi maasm esim hic karsmaz maasima onlardan oldukca iyi durumumz yabi maddi olarak da dusunulmus birsey degil herneyse gecen sey dedi kiyafetlerin iyi olanini kendi yegenime ayiriyorum dedi o zaman anladim ben de dedim ben 2. El giydrmeyi sevmiyorum diye normal dusuncem oyle degil belki ama ona karsilik o gerekti
Afedersin ama eltin terbiyesiz. Lekeli kötü olanları ayırıp vermek nedir ya, ayıp, hiç verme bari. Benim kuzen yıkamış ütülemiş göndermiş. Şimdi başka bir kuzen hamile yeni, bende küçülenleri yıkadım, ütüledim, hurca koydum öyle vereceğim. Edep var adap var. Çok ihtiyacı olan insana bile verilmez öyle. Çok kınadım sizin eltiyi

Ben almazdım hiç bir şey kimseden...her şeyi kendim alırdım başkasının kıyafetini çocuğuma giydirmem kullandığı bir eşyayı çocuğumda kullanmam...Tabii karar sizin...

Back
X