Sorsam söyler tabi ki ama kendisi iş hakkında konuşmuyor pek, sadece satış mevzusu değil, daha önceleri de, inşaat yapımı ile ilgili olumsuz giden birşey olduğunda keyifsiz olurdu sorardım, 1 2 cümle söyleyip, ya canım valla hiç sevmiyorum bunları konuşmayalım zaten bıkıyorum bütün gün stresten, şu an unutmak istiyorum derdi.Benim koca inşaat kendisinin bile değil bir müteahhitin yanında mimarlık yapıyor ev satsa gelir söyler mesela şu an cidden satış yok hep söyler 3 daire satsak rahatlarız diye. Sevgiliniz baştan beri mi bu mevzuları konuşmuyor
Aranızda cinsellik yaşanıyorsa eğer o yüzden acele etmiyor bir ara evleniriz diyor diye düşünüyorum.Kızlar merhaba, ben 6 ay evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. 1buçuk yıldır erkek arkadaşım var, ikimiz de 38 yaşındayız. Hayatımda tanıdığım en düzgün insan, sevgi ve saygı dolu güzel bir ilişkimiz var. Birbirimizin ailesi ile tanıştık, ailelerimiz de tanıştı, hep birlikte geçen yaz bir kere yemeğe çıktık, herkes birbirinden memnun. Fakat evlenme teklifi etmedi henüz bana.
Geçtiğimiz eylül, ( 1 yıl olmuştu ilişkimiz) kendisine, maalesef ki, annemin laflarından etkilenerek ve dolduruşa gelerek, ne zaman resmi bir şey yapacağımızı sordum, O an yüzü gerçekten kızardı bozardı, haklı olduğumu, kendisinin ağırdan aldığını , en kısa zamanda yapacağımızı söyledi ama 1 ay yine hiç ses çıkmadı. Ekim ayında konu bir şekilde yine açıldı, ve çok zorlanarak bana , şuan maddi anlamda evlilik için hazır olmadığını, bu sebeple bir hamle yapamadığını , 2 3 ay kendisine müsaade etmemi söyledi. ( Bu arada kendi işini yapıyor 15 yıldır ( inşaat sektörü ) , ailesinden hiçbir destek almayacak, üzerine düşen herşeyi kendisi yapacak. ) Tabi ki tamam dedim ve çok üzüldüm çünkü bana bu maddi durumla ilgili bir şey söylediği için kendisi de çok üzüldü, 1 hafta morali bozuk gezdi, zayıflık olarak görüyor bunu kendisi.
Bu konuşmanın da üzerinden 5 ay geçti, ben hiç ciddi anlamda bahsetmedim evlilikten tabi ki, o da bahsetmedi. Yani evlilikle ilgili konuşmalar var tabi ama tarih anlamında bir şey konuşmadık, şu zaman olur bu zaman olur demedik. Bu arada ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz ama ara ara gittiğinde kahvaltıya yemeğe fln beni de götürüyor, ben de gidiyorum. Özel günlerde annesi annemi, babası babamı arıyor fln. İlişkimizde de kötüye giden bir durum yok, birbirimize sevgimiz , saygımız, ilgimiz her zaman aynı, bu konuda ona en ufak bir güvensizliğim yok.
Benim derdim, ara ara içime bir gıcıklık geliyor, neden hala tarih konuşmadık, neden hala bir yüzük alıp evlenme teklifi bile etmedi. Tekrar sormayı gururuma yediremiyorum, zaten bana söylemiş sebebini , neden tekrar sorup hem onu zor durumda bırakacağım hem de kendimi evlilik meraklısı gibi göstereyim diyorum, bir yandan da ara ara içime gelen o gıcıklıktan dolayı kendi kendime ona tripli gibi davranıyorum, anlam veremiyor tabi ki o zamanki hallerime. Siz olsanız nasıl davranırdınız ? Bu şekilde devam edip, hamle beklemeli miyim? Bir şey söylemeli miyim?
Bence beklemek de fayda var ki kaldiki ikinizinde ikinci evliliği olacak bu yüzden sizin endislenmeniz doğal evet ama acele etmeye gerek yok hayırlı zamanı her zaman bekleyin 1 sene çok uzun bir süre deil elbette ama yaş geçtikçe ömür de geçiyor arkadaşınız zaten ciddiyse yeterince seviyorsa evlenme teklifi eder ama baktınız iş yokuşa çıkıyor sizde pek üstüne düşmeyin kendinizi geri çekin çok meraklı gibi gozukmeyinin inanın adımları hemen atacak böylelikle sizi kaybetme korkusu oluşsun erkekler böyledir eğer elindeyseniz herşeyi ağırdan alırlar ama siz dediğim gibi istemem yan cebime koy havaları yapın nasıl koşacak ciddiyse tabi ki...Kızlar merhaba, ben 6 ay evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. 1buçuk yıldır erkek arkadaşım var, ikimiz de 38 yaşındayız. Hayatımda tanıdığım en düzgün insan, sevgi ve saygı dolu güzel bir ilişkimiz var. Birbirimizin ailesi ile tanıştık, ailelerimiz de tanıştı, hep birlikte geçen yaz bir kere yemeğe çıktık, herkes birbirinden memnun. Fakat evlenme teklifi etmedi henüz bana.
Geçtiğimiz eylül, ( 1 yıl olmuştu ilişkimiz) kendisine, maalesef ki, annemin laflarından etkilenerek ve dolduruşa gelerek, ne zaman resmi bir şey yapacağımızı sordum, O an yüzü gerçekten kızardı bozardı, haklı olduğumu, kendisinin ağırdan aldığını , en kısa zamanda yapacağımızı söyledi ama 1 ay yine hiç ses çıkmadı. Ekim ayında konu bir şekilde yine açıldı, ve çok zorlanarak bana , şuan maddi anlamda evlilik için hazır olmadığını, bu sebeple bir hamle yapamadığını , 2 3 ay kendisine müsaade etmemi söyledi. ( Bu arada kendi işini yapıyor 15 yıldır ( inşaat sektörü ) , ailesinden hiçbir destek almayacak, üzerine düşen herşeyi kendisi yapacak. ) Tabi ki tamam dedim ve çok üzüldüm çünkü bana bu maddi durumla ilgili bir şey söylediği için kendisi de çok üzüldü, 1 hafta morali bozuk gezdi, zayıflık olarak görüyor bunu kendisi.
Bu konuşmanın da üzerinden 5 ay geçti, ben hiç ciddi anlamda bahsetmedim evlilikten tabi ki, o da bahsetmedi. Yani evlilikle ilgili konuşmalar var tabi ama tarih anlamında bir şey konuşmadık, şu zaman olur bu zaman olur demedik. Bu arada ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz ama ara ara gittiğinde kahvaltıya yemeğe fln beni de götürüyor, ben de gidiyorum. Özel günlerde annesi annemi, babası babamı arıyor fln. İlişkimizde de kötüye giden bir durum yok, birbirimize sevgimiz , saygımız, ilgimiz her zaman aynı, bu konuda ona en ufak bir güvensizliğim yok.
Benim derdim, ara ara içime bir gıcıklık geliyor, neden hala tarih konuşmadık, neden hala bir yüzük alıp evlenme teklifi bile etmedi. Tekrar sormayı gururuma yediremiyorum, zaten bana söylemiş sebebini , neden tekrar sorup hem onu zor durumda bırakacağım hem de kendimi evlilik meraklısı gibi göstereyim diyorum, bir yandan da ara ara içime gelen o gıcıklıktan dolayı kendi kendime ona tripli gibi davranıyorum, anlam veremiyor tabi ki o zamanki hallerime. Siz olsanız nasıl davranırdınız ? Bu şekilde devam edip, hamle beklemeli miyim? Bir şey söylemeli miyim?
Evlilik lafı etmiyor değiliz , ailelerimiz tanışmasını fln kendi istedi zaten. Evlilik konusu tabi ki var, hatta ilk zamanlardan beri hep o açıyor konuyu ama ben resmi bir adım görmediğim için yada tarih konusu netleşmediği için gıcık oluyorum bazen.Benim bir arkadaşımin biriyle 1.5 yıllık ilişkisi vardı,her şey iyi gittiği halde evlilik lafı etmiyor diye ayrılmısti.Sevgilisi arkadaşımın ayrılık sebebini ısrar edip öğrenince kendisine 5-6 yıl evlilik düşünmediğini söylemiş,daha ev araba alacağım amaçlarım var demis.Arkadasim geri dönmedi,bir başkasıyla 6 yıl sevgili olup öyle evlendiler.
Evlenmek istemeyen birinden bunu beklemeyin derim.Yani şöyle, bana diyor ki, ben seni tanıyana kadar hiç evlilik düşünmedim, istemedim. Aman ne olursa olsun Evleneyim, evlenmem lazım diye düşünen biri değil kesinlikle. Hatta bence, biz çok farklı koşullarda olsaydık, birlikte yaşama fikri ona daha cazip gelirdi ama tabi ki bizim şartlarımızda asla mümkün olmadığını biliyor. Ama çocuk istiyor mesela.
Bu konuyu açık açık konuşacağım onunla, biz ne zaman evleneceğize getirmeden, genel sohbet ediyormuş gibi ama tabi ki , hayır saçmalama tabi ki istiyorum diyecek büyük ihtimalle. Bence de korku var ama şuan gecikmesini onunla ilgisi var mı bilmiyorum.Evlenmek istemeyen birinden bunu beklemeyin derim.
Çünkü eğer bu işin bir sonucu olursa, sizi kaybetmemek adına , sevdiği için olacaktır ve illa ki sonunda mutsuzluk var.
Kötü bir anlamda söylemiyorum, ruhu müsait olmayabilir, aşırı bireysel bir insan olabilir, sevgililik farklı boyut.
İster 7 gün sabah akşam görüşürsün, ister birlikte yaşarsın ama istemezsen evy der çeker gidersin yahut 20 gün kafa dinlersin.
Bana kalırsa çok başka durumlar bunlar ve eğer bu yapıda biriyse sizle olduğu için değil, evlendiğinde boğulacaktır dolayısıyla da sonunda ikiniz için mutsuzluk.
Açık açık konuşmalısınız, yoksa bir isteği o zaman geleceğinize o şekilde yön verirsiniz ama sormanız lazım.
Kesinlikle katılıyorum bu düşünceye. Ayrıca evlenmek isteyen insan gerçekten bir yolunu bulup hazırlanır. Covid varken zaten çok büyük bir etkinlik yapamazsın. Yapsanız bile Çırağan da olmayacak. Bir gelinlik, 1+1 bir ev eşyası şu anda 35-40 bin. Bu para bir senede biriktirilebilir. Eşyaları zaten beraber alırsınız. Mükemmelliyetçilik falan geçin bunları. Erkekler evlenmeye gelince yavaş ama ayrılmaya gelince çok hızlı bireyler. Ablamı da sevgilisi oyalıyordu 3 yıldır. Ayrılmak istedi. 2 ay sonra aileler tanışmaya geldiler. Sıkıya gelmeden olmuyorlar.Aranızda cinsellik yaşanıyorsa eğer o yüzden acele etmiyor bir ara evleniriz diyor diye düşünüyorum.
Sizi oyalıyor belki evlenmeye niyeti yokKızlar merhaba, ben 6 ay evlilik yaşadım, 2 yıl önce boşandım. 1buçuk yıldır erkek arkadaşım var, ikimiz de 38 yaşındayız. Hayatımda tanıdığım en düzgün insan, sevgi ve saygı dolu güzel bir ilişkimiz var. Birbirimizin ailesi ile tanıştık, ailelerimiz de tanıştı, hep birlikte geçen yaz bir kere yemeğe çıktık, herkes birbirinden memnun. Fakat evlenme teklifi etmedi henüz bana.
Bende böyle düşünüyorum ama yanlış anlaşılmaktan korkuyorumBen olsam evlenmem ya zaten bir defa bu şerbetten içmişim
Tam kesin %100 garanti vs hayatta kesin olan sözcüklerin karşılığı olmalı benim için 2. evlilik
Hekeki çocuğum da varsa
Gözlemim yurdum kadınlarının çoğunun koca delisi olduğu yönündeBende böyle düşünüyorum ama yanlış anlaşılmaktan korkuyorum
Daha önce evlenmiş ayrılmışsın niye dertsiz başınıza dert açıyonuz degilmi çok mu meraklısınız kahir çekmeye diycem diyemiyorum
Burda yüzlerce kişinin benim dusundugumu düşündüğüne yemin edebilirim ama kanitlayamam
Neyse ki onlardan biri değilimGözlemim yurdum kadınlarının çoğunun koca delisi olduğu yönünde
İşkenceyi çeken kadın evlenmek isteyen gene kadın
Erkekler evliliği bizim kadar istemiyor
Acı iştah açar derlerya
Ha işte biz kadınlara söylenmiş sanki
Ben bundan önce çok tanımayarak evlendim ne yazık ki, 6 ayda boşandık, eski eşim, alkol bağımlısı gibi birşeydi. Bu İlişkim hayatımdaki en düzgün, en seviyeli ilişki oldu, gerçekten sevildiğimi hissettim bunda, ben de çok seviyorum tabi ki. Çok da rahat değiliz, ben ailemle yaşıyorum, o yalnız yaşıyor. Birlikte kalamıyoruz, günlerce ayrılmadan vakit geçiremiyoruz.Gözlemim yurdum kadınlarının çoğunun koca delisi olduğu yönünde
Acı iştah açar derlerya
Ben de ailemden uzakta, yalnız yaşıyor olsam, çok özgür olsaydım her konuda evet ben de evlenmeyi düşünmezdim belki.Gözlemim yurdum kadınlarının çoğunun koca delisi olduğu yönünde
Acı iştah açar derlerya
Özgür olsan her anlamdaBen bundan önce çok tanımayarak evlendim ne yazık ki, 6 ayda boşandık, eski eşim, alkol bağımlısı gibi birşeydi. Bu İlişkim hayatımdaki en düzgün, en seviyeli ilişki oldu, gerçekten sevildiğimi hissettim bunda, ben de çok seviyorum tabi ki. Çok da rahat değiliz, ben ailemle yaşıyorum, o yalnız yaşıyor. Birlikte kalamıyoruz, günlerce ayrılmadan vakit geçiremiyoruz.
Sevdiğim ve iyi anlaştığım insanla birlikte yaşamak istemenin, aile olmak istemenin neresi koca deliliği?
Valla benimde aklıma aynı şey geldikatılıyorum 1 seneyi geçince yaşlarda 35 üstü olunca elbette evlilik beklentisi olacak kadında.bir yüzükde mi alamadı?konu sahibi de çalışıyor sanırım 1+1 şık bir ev tutulup güzelce de döşenip gene evlenilir.nir nikahın ne masrafı olabilir.bir de 38 30 yaşlarında eğitimi olan işi olan bir adamın bunları yapacak parası yoksa zaten sorunludur o adam.evlenmekten korkuyor ya da konu sahibiyle ciddi düşünmüyor.benim aklıma bunlar geldi valla üzgünümm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?