• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

bozkara11

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
91
33
298
YALOVA
herkese merhaba öncelikle.

bir konuda sizlere fikir danışmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

ben 6 yıldır evliyim ve 2 tane çocuğum var. 6 yıldır eşimin anne ve babasıyla birlikte yaşıyoruz. çalışıyorum ve çocuklarıma babanneleri bakıyor.
eşim ve kayınpederimde çalışıyor. eşimden hariç bir kaynım (ünv.okuyor) ve bir görümcem (başka bir şehirde yaşıyor evli ) var.
geçen ay eşimin anne ve babası görümceme (bizim haberimiz olmadan) bir beyaz eşya alıp evine göndermişler süpriz yapmışlar yani. o beyaz eşyadan da bizim evimizde yok ve çok ihtiyacıız olan bir eşya. ama ben masraf çıkmasın die aldırmıyordum. ben bunu duyduğumda çok üzüldüm. kırıldım darıldım öfkelendim.eşime sordum senin haberin varmı diye hayır yok dedi. bende yanlış yapmışlar dedim. oda bana seni ilgilendirmez kızlarına ne alıyolarsa alırlar dedi. sonuçta parasını ödeyecek olan sen değilsin dedi. oun böle sölemesine daha çok üzüldüm tabi. tamam kendi ödeyecek taksitlerini ama bu ewde biz birlikte yaşıyoruz.evin bütün masraflarını eşim karşılıyor. babası sadece ünv.tde okuyan oğlunun masraflarını karşılıyor. bir nevi bu paranında bizden çıktığını düşünüyorum ben. çok kırdılar beni çok.

siz söleyin nolur yaa sizin başınıza böle bi durum gelse siz nasıl düşünürdünüz. gerçekten bu durum beni ilgilendirmiyor mu? nası soğutucam ben içimi. nasıl onlar benim arkamdan böle iş çevirirlerken ben onalrın yüzüne bakıp konuşucam. hele eşim hayt arkadaşım çocuklarımın babası benim yanımda benim tarafımda hiç bir zaman olmadı ama bu konu yüzünden bir sürü hakaret etti bana daha çok kırıldım üzüldüm... ve ben bu adamla bir ömür boyu yaşamak zorundayım nasıl yapıcam :(

ben yanlış mı düşünüyorum sizce?

ben 6 yıldır evliyim ve 2 tane çocuğum var. 6 yıldır eşimin anne ve babasıyla birlikte yaşıyoruz. çalışıyorum ve çocuklarıma babanneleri bakıyor.
eşim ve kayınpederimde çalışıyor. eşimden hariç bir kaynım (ünv.okuyor) ve bir görümcem (başka bir şehirde yaşıyor evli ) var.
geçen ay eşimin anne ve babası görümceme (bizim haberimiz olmadan) bir beyaz eşya alıp evine göndermişler süpriz yapmışlar yani. o beyaz eşyadan da bizim evimizde yok ve çok ihtiyacıız olan bir eşya. ama ben masraf çıkmasın die aldırmıyordum. ben bunu duyduğumda çok üzüldüm. kırıldım darıldım öfkelendim.eşime sordum senin haberin varmı diye hayır yok dedi. bende yanlış yapmışlar dedim. oda bana seni ilgilendirmez kızlarına ne alıyolarsa alırlar dedi. sonuçta parasını ödeyecek olan sen değilsin dedi. oun böle sölemesine daha çok üzüldüm tabi. tamam kendi ödeyecek taksitlerini ama bu ewde biz birlikte yaşıyoruz.evin bütün masraflarını eşim karşılıyor. babası sadece ünv.tde okuyan oğlunun masraflarını karşılıyor. bir nevi bu paranında bizden çıktığını düşünüyorum ben. çok kırdılar beni çok.

siz söleyin nolur yaa sizin başınıza böle bi durum gelse siz nasıl düşünürdünüz. gerçekten bu durum beni ilgilendirmiyor mu? nası soğutucam ben içimi. nasıl onlar benim arkamdan böle iş çevirirlerken ben onalrın yüzüne bakıp konuşucam. hele eşim hayt arkadaşım çocuklarımın babası benim yanımda benim tarafımda hiç bir zaman olmadı ama bu konu yüzünden bir sürü hakaret etti bana daha çok kırıldım üzüldüm... ve ben bu adamla bir ömür boyu yaşamak zorundayım nasıl yapıcam :(

Evet eşiniz doğru söylemiş; sizi ilgilendirmez. Madem sizin de ihtiyacınız var dile getirin alınsın.

ikinizde çalışıyorsunuz ayrı eve neden çıkmıyorsunuz
aynı evde yaşadığınız için bu kadar takılmanız normal
ama sonuçta o da kızları hediye almak isteyebilir
size söylemesi gerekmez
siz para gitmesin diye eşya aldırmıyorsunuz ama kimse bunu anlamaz
neden bu kadar fedakarlık yapıyorsunuz ki
evin ihtiyacıysa alınacak yani

Sadedece bir beyaz eşya yani ne kadar büyütmüssünüz.
Siz calisiyorsaniz, sizin paranizsa kayinvalidenizde evlatlariniza bakiyor
kayinpederinizde calisiyor.
Bu kadar öfkelenecek bir durum yokki.
Yalnizca sizin paraniz girmiyorki o eve.

Olan olmuş artık,kayınvaliden ve kayınbaban beyaz eşyayı alıp yollamışlar bile.Sen her ne kadar haklı olsan da eşin ailesini savunacaktır doğal olarak bu durumda.
Erkeklere göre (%99u için) aileleri hep haklıdır çünkü.
Eşinin hakaret etmesine üzüldüm,fakat hakaretin derecesi de önemli.
Bu tip kavga ve tartışmalar hep aynı evde yaşamaktan çıkıyor.Hiç ayrı eve çıkmayı düşünmediniz mi ?Eşin de sen de çalışıyormuşsunuz çünkü.

öfkenizi belli etmekle hata etmişsiniz hemen eşinizi yanınıza alın en yakın beyaz eşyacından ihtiyacınız olan eşyayı alın .... içiniz soğumuş olur ...

bencede fazla takılmışsınız konuya
gerçekten evde ihtiyaç varsa alın sizde kullanın bunda kızacak bir durum yok üzülmeyin lütfen

bunda bir şey yok ki arkadaşım onlar evlatlarına yardım etmişler..
sizde annesiniz ve bunu olgunlukla karşılamanız gerekiyor bence..
ayrıca bir beyaz eşya ne kadar olabilir ki en fazla eve kayınpederiniz hariç 2 maaş giriyor sizde kendinize alın..:26:

Sen istedin de alınmadı mı? Sanıyorum bulaşık makinesinden bahsediyoruz.

Valla bence de seni pek ilgilendirmiyormuş gibi görüküyor durum.

Hem kendin söylüyorsun masraf olmasın diye ben aldırmıyorum diye.

Çelişiyorsun kendinle.

yani madem kayınpedern de çalışıo o öder taksidi kızlarına beyaz eşya almışlar olabilir bnce çok büyütcek bişi yok evet haklı olduğun nokta var sen masraf olmasn diye ihtiyacın olan bi ürünü aldrmadığn halde baskasına alınmasına içerlemişsin ama oda kızları ...bak senin cocuğuna bakıyolar ayrı evde olsan hem kira vercektin hem bakıcı parası belkide çalışamicaktın... malesef kayınvalideyle otrnca bu tarz şeyler sorun oluyo göze batıyo ama sen madem oturmuş bi düzen kurmuşsun olumlu ynlerini düşün... bu olayıda büyütme...

Olan olmuş artık,kayınvaliden ve kayınbaban beyaz eşyayı alıp yollamışlar bile.Sen her ne kadar haklı olsan da eşin ailesini savunacaktır doğal olarak bu durumda.
Erkeklere göre (%99u için) aileleri hep haklıdır çünkü.
Eşinin hakaret etmesine üzüldüm,fakat hakaretin derecesi de önemli.
Bu tip kavga ve tartışmalar hep aynı evde yaşamaktan çıkıyor.Hiç ayrı eve çıkmayı düşünmediniz mi ?Eşin de sen de çalışıyormuşsunuz çünkü.

nedense herkesin kocası 0 %99 un içindedir de , yine herkesin oğlu, erkek kardeşi de o %1 in içindedir.

Çıkamadım içinden; aslında matemetiğim de iyidir ama çözemedim.:44:

Son düzenleme:
sana ne pardon ama? kızlarına almışlar,"bizim haberimiz olmadan" diyosun bi de.yaşlı başlı insanlar sana mı soracaklardı? benim bildiğim gençler danışır yaşlılar izin verir. anlaşılan o ki kendini evin hanımı olma düşüncesine fazla kaptırmışsın,koskoca insanlar istediklerini yaparlar...
bide siz olsanız ne düşünürdünüz diyosun,hak verilmesini bekler gibi.yeter ya,kocalarının paralarını kuruşu kuruşuna hesapladıkları gibi sıra kayınpeder kayınvalidenin parasına geldi...

sana ne pardon ama? Kızlarına almışlar,"bizim haberimiz olmadan" diyosun bi de.yaşlı başlı insanlar sana mı soracaklardı? Benim bildiğim gençler danışır yaşlılar izin verir. Anlaşılan o ki kendini evin hanımı olma düşüncesine fazla kaptırmışsın,koskoca insanlar istediklerini yaparlar...
Bide siz olsanız ne düşünürdünüz diyosun,hak verilmesini bekler gibi.yeter ya,kocalarının paralarını kuruşu kuruşuna hesapladıkları gibi sıra kayınpeder kayınvalidenin parasına geldi...

daha kibar olabilirsin değil mi sanane ne demek yaaa

ne hesaplıcam ben onalrın paralarını.tam anlayamadın galibaa evin bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Sen neden bu kadar büyük tepki verdin anlamadım yaran var demekki.

evet eşiniz doğru söylemiş; sizi ilgilendirmez. Madem sizin de ihtiyacınız var dile getirin alınsın.

benim o eşyadan önce daha önemli ihtiyaçlarım var.o ihtiyaçlarımı karşılamak için para biriktirmeye çalışıyorum aynı evde yaşıyoruz sonuçta ne var yani evin ihtiysçlarına yardım etse

ikinizde çalışıyorsunuz ayrı eve neden çıkmıyorsunuz
aynı evde yaşadığınız için bu kadar takılmanız normal
ama sonuçta o da kızları hediye almak isteyebilir
size söylemesi gerekmez
siz para gitmesin diye eşya aldırmıyorsunuz ama kimse bunu anlamaz
neden bu kadar fedakarlık yapıyorsunuz ki
evin ihtiyacıysa alınacak yani

eşim sağolsun güvenemiyor kendine

daha kibar olabilirsin değil mi sanane ne demek yaaa

ne hesaplıcam ben onalrın paralarını.tam anlayamadın galibaa evin bütün masraflarını biz karşılıyoruz. Sen neden bu kadar büyük tepki verdin anlamadım yaran var demekki.

ben tanırım sen gibileri canım,öyle haybeye bütün masrafları karşıladığınızı sanmıyorum büyük ihtimalle ev kayınvalide kayınpedere aittir.kira masrafından kurtulmak için ordasındır.ya da bebeğine bedava baktırmak için. evin bütün masraflarını sen karşılıyosun ama yemeği bebek bakmayı herşeyi kayınvaliden yapıyodur...

tabiki yaram var bütün senin gibi düşünenlere karşı yaram var,yarın bigün ben evlenicem annem babam bana bişey gönderirken gelinlerinden mi izin alacaklar? kusura bakma ama ... neyse...
daha kibar olamam bu düşünce yapısına karşı...

sadedece bir beyaz eşya yani ne kadar büyütmüssünüz.
Siz calisiyorsaniz, sizin paranizsa kayinvalidenizde evlatlariniza bakiyor
kayinpederinizde calisiyor.
Bu kadar öfkelenecek bir durum yokki.
Yalnizca sizin paraniz girmiyorki o eve.

kayınvalidem ewet torunlarına bakıyor. Bakın torunları diyorum. Sonuçta aynı ewde yaşıyoruz değilmi herkesin birşeyler için uğraşması gerekiyor

tek evlatları sizin eşiniz değil herhalde
koskoca insanlar sizden izin alıp mı kızlarına sürpriz yapacaklardı
k.babanız çalışıyor, k.valideniz çocuğunuza bakıyor
bence eve katkı eşit gibi görünüyor

sana ne pardon ama? kızlarına almışlar,"bizim haberimiz olmadan" diyosun bi de.yaşlı başlı insanlar sana mı soracaklardı? benim bildiğim gençler danışır yaşlılar izin verir. anlaşılan o ki kendini evin hanımı olma düşüncesine fazla kaptırmışsın,koskoca insanlar istediklerini yaparlar...
bide siz olsanız ne düşünürdünüz diyosun,hak verilmesini bekler gibi.yeter ya,kocalarının paralarını kuruşu kuruşuna hesapladıkları gibi sıra kayınpeder kayınvalidenin parasına geldi...

yalnış düşünüyorsunuz bir evde ortak yasanılıyorsa en azında gelinlerinin rızasını almaları gerekirdi yada aynısından gelinlerinede almalrı gerekirdi .... bunların yaptığına bağıra bağıra ayrımcılık derim .....adil olmak lazım bir evladına ne alıyorsan diğerinede alacaksın .. kaldı ki kaynana ve kayınpederle birlikte yaşayan bir hanımdan bahsediyoruz .... onların kahrını çektiği için daha bi el üstünde olması lazım ....
dört yıl önce görümcemle aynı anda hamile kaldık 15 gün arayla bebişlerimiz doğdu ... ilk benm bebiş doğdu yanıma geldiler doğum hediyesi die dört yıl önce 50 lirayı alime uzttılar o zaman hiç kafama takmadım belki maddi sıkışıklıkları varır dedim ... sonra görümcemlere gittiler görümcem doğurdu kızına doğum hediyesi die 450 liralık tlf hediye etti .. ihtityacım olduğundan falan deil ayrımcılık yaptıklarına çok üzülmüştüm oysa benm daha ilk bebeğim di daha bi el üstünde tutulmak istemiştim

Son düzenleme:
Back
X