• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne derdiniz

Maalesef toplumumuz yeterince medeni değil. Ortak bir çocuk varsa, taraflar medenice görüşüp hayatlarını sürdüremiyor. Çocuk olmasa herhangi bir sorun olmaz lakin çocuk varsa, boşandığı eşi ile ömür boyu görüşmek zorunda. He belki boşandığı eşi medeni, zararsız bir insandır ancak öyle değilse sorun yaşayaktır kardeşiniz. Ya da kardeşiniz eski eşlerin düzenli aralıklarla görüşmesi durumunda yeterince olgun olabilecek mi?

6 ay da biri ile evlilik düşünmek için çok erken bir zaman bana göre. Bir de boşanmak en az evlenmek kadar normal bir durum ancak benim için boşanma sebebi önemli. Aldatma, şiddet, alkol, kumar ise misal aynı şeyler ikinci evlilikte de yaşanacaktır şüphesiz.

Edit: siz olsanız ne derdiniz sorusuna cevabım da, hiçbir şey. Koskoca kadın ne diycem kendi kararı.

Kiz kardeşim bekar 34 yasinda evlenmedi yani hic. Evlenmis bosanmis cocugu olan biriyle konusmaya basladi ben biraz tepki gosterdim yani sen bekarsin dengin degil dedim. O da benim yaşımda bekar mi kaldi abla dedi. Adam 6 ay once bosanmis cocuk yedi yasinda velayet annede. Daha 6 ay once bosanmis mesela. Hayirlisi tabikideee ama ne biliyim size danismak istedim
Ben 24 yasindaym esimin 3 cocugu var 3 yllkta evliyim . Cokta mutluyum 1 cocugu varsa problem olmz bence yasıda gelmis mutlu olur belki bilemeyiz ki hic birimiz birakin evlensin ama adam daha yenide bosanmis yani bosanma surecine alisms mi adam da suan evlenmeye kalkiyo tekrar yani birde neden bosanms anlamak lazm tabi

Sadece boşanmış olsa neyse de bir de çocuk var dolayısıyla devamlı ilk eş ile muhattap olmak zorunda kalacak.. kardeşiniz buna tahammül edebilecek mi? Ayrıca benim yaşımda bekar mı kaldı diyerek hata yapıyor bence kardeşiniz
Artık bekar kalmadı cevabı yerine
Seviyorum güveyprum dese daha ikna edici olabilirdi ama bu vardı razı oldum der gibi olmuş.

Cevabı kenara bırakarak yorumum.

Aynı heyecanı aynı anda yasamak daha güzel elbette ama basından evlilik gecmiş Bi insan da ruh eşi olmuş olabilir. Tüm kalbi ile sever güvenirse olmaz değil olabilir elbette ancak çocuk faktörünü ii düşünsün.
Bence cocuklu bir insanla evlenen velayet karsı tarafta olsa bile cocugu komple kabuledecek durumda olmalı. Olur ya annesi evlenir baba almak ister anne yurt dısına gider vs sebeplerle cocuk babada kalacak olsa kardeşiniz ister mi. Buna da evet diyorsa tanımaya devam etsin

Kardeşiniz tercihlerine karışmak doğru değil ama riskleri anlatabilirsiniz eski eşin başına bela olabilir yarın birgün evlilik olması dahilinde çoçuğun sorumluğu problemleri kardeşinizi ağır gelebilir bunları anlatır gerisine karışmazdım

Kiz kardeşim bekar 34 yasinda evlenmedi yani hic. Evlenmis bosanmis cocugu olan biriyle konusmaya basladi ben biraz tepki gosterdim yani sen bekarsin dengin degil dedim. O da benim yaşımda bekar mi kaldi abla dedi. Adam 6 ay once bosanmis cocuk yedi yasinda velayet annede. Daha 6 ay once bosanmis mesela. Hayirlisi tabikideee ama ne biliyim size danismak istedim
Çok dikkat etsin , adam neden boşanmış mesela , ben olsam hemen atlamazdım galiba...

Haklısın düşüncende. En başta daha 6 ay olmus bosanalı. Bana göre saglıklı bir ilişki için kısa bir zaman. Sonra daha önce evlilik yapmıs olmasını bir kenara bırakıyorum cocugu oldugu için evet iyi düşünmeli. Evlenseler elbet bu cocuk haftasonu falan babasında kalacaktır. Buda kardeşin için bir sorumluluk. Ayrıca ortak bir çocuk oldugu için haliyle anne baba olarak iletişim halinde olacaklar buda ayrı. Kardeşin bunları iyi düşünmeli

Boşanma neyse de çocuk sıkıntı. Yaşımda bekar yok diye düşünüyorsa yaşında boşanmış ve çocuksuz olanlar vardır. Zaten aklı olan evliliği oturmadan çocuk yapmıyor bu devirde.

Ben evlenip boşanmışlığı sorun etmem ama Türkiye'de kadınlar kolay kolay boşanmıyor o yüzden boşanan erkek söz konusu olunca acabalar düşüyor aklıma ...Ne yaptı ki karısı bıraktı aldattı mı?Sorumsuz mu? Kaba mı? Şiddet yanlısı mı? ...vs..vs..Boşanan kadın da hissettiklerim tam tersi oluyor.Kimbilir ne çektirdi kocası şeklinde.He tabi istisnalar çıkar ama benim genel görüşüm bu şekilde.Bir de 6 ay önce biten en az sekiz yıllık bir evlilik söz konusu.Ben tedirginliğinizi anlıyorum ve hak veriyorum doğrusu.Siz kafanızdaki olumsuzlukları kardeşinizle paylaşıp,geri çekilin.Hayat onun ,karar da onun olmalı siz de abla olarak,gerekli uyarıları, belki şu an onun göremediklerini gösterirsiniz daha fazlasını yapamazsınız zaten.

Evlenmiş boşanmış olması sorun değil ama iki taraf ne kadar iyi kalpli olursa olsun çocuk sorun.
6 ay çok çok erken kimsenin egosunun, yalnız kalma korkusunun kurbanı olmasın derim.

6 ay ve cocuk meselesi sorun bnce..biraz daha tanimali. Bu surecte cocktan kaynkli eski eşin hayatlarnda ne kadar olcgni dusunmeli..cocuk iki kisiyi koparmyan bi bag bnce

Ona gore yorum yapin, cocuk zaten annedeymis ne problem olabilir ki?
Yasasin ve gorsun..

Örnek verebilirim. Daha önce bahsettigim ciftin büyük oglu bosanmadan sonra evden ayrildi. Kücük oglan anneyle kalmaya basladi ve ara sira babasina geliyordu kalmaya. Anne bir zaman sonra sorumsuz davranmaya basliyordu. Mesela bir kere babaya birakip kimseye birsey demeden bir hafta tatile gitti. Böyle seyler artdikca baba anneden cok bakmaya basladi (anne ama tabi ki israrla nafakanin yatmasini istedi). Baba o siralarda tekrar evlendi. Anne bu sefer iyice hirs yapip cocugu tamamen birakti. Cocugun psikolojisi iyi degil. Yalniz kalmaktan korktugu icin baba cocugun yanindada yatmaya basladi. Cocuk yeni ese de tepkili. Bunda cocugun sucu yok, hepsi ebeveynlerin yaptiklarinin sucu. Sonuc olarak tüm bu kargasanin icinde ikinci es var. Ve hic planda yokken cocugu simdi büyütüyor. Iyi ölcüp tartmak lazim. Neyle karsilasabilecegini bilmiyor bile

Eğer ciddi bir yola giriliyorsa iyi araştırsın derim. Hatta mümkünse eski eşiyle de konuşabilir.
Benim bir yakınım aranmıştı, Kadın, biz evlenmeyi düşünüyoruz sizin eski eşiniz ama aklımda soru işareti kalmasın istiyorum, demişti. Yakınım da " Elinde tutmayı becerebilirsen evlen, ben beceremedim." demişti. (Yakınım aldatılmıştı bir kaç kez )

Örnek verebilirim. Daha önce bahsettigim ciftin büyük oglu bosanmadan sonra evden ayrildi. Kücük oglan anneyle kalmaya basladi ve ara sira babasina geliyordu kalmaya. Anne bir zaman sonra sorumsuz davranmaya basliyordu. Mesela bir kere babaya birakip kimseye birsey demeden bir hafta tatile gitti. Böyle seyler artdikca baba anneden cok bakmaya basladi (anne ama tabi ki israrla nafakanin yatmasini istedi). Baba o siralarda tekrar evlendi. Anne bu sefer iyice hirs yapip cocugu tamamen birakti. Cocugun psikolojisi iyi degil. Yalniz kalmaktan korktugu icin baba cocugun yanindada yatmaya basladi. Cocuk yeni ese de tepkili. Bunda cocugun sucu yok, hepsi ebeveynlerin yaptiklarinin sucu. Sonuc olarak tüm bu kargasanin icinde ikinci es var. Ve hic planda yokken cocugu simdi büyütüyor. Iyi ölcüp tartmak lazim. Neyle karsilasabilecegini bilmiyor bile
Haklisin aman kim ne yaparsa yapsin allasen banane..
Fikrimi soyluyorum begenmedim geliyor bir de bana laf cakiyor aklinca. Cevap bile vermem , vermedim de.
Bir konu actiysa her fikre de acik olmali.

6 ay yeniden evliliği düşünmek için erken bir süre. Tekrardan barışma ihtimali de var karı kocanın. Çocuğun şu anda annede kalıyor olması ileride de kalacağı anlamına gelmez. Bazı kadınlar eşleri tekrar evlendiğinde karşı tarafı huzursuz etmek için çocuğu kullanabiliyor yâda tekrar evlilik yaptığında eşi çocuğu kabul etmediği için babaya bırakmak isteyebilir. Kardeşiniz iyi düşünsün evlilik kararı vermek için. Sırf 34 yaşında bekâr birini bulamam diyip altından kalmayacağı sorumluluğu üzerine almasın

Beni birazda bu tedirgin etti esim cok yalan soyluyordu demis temennim iyi biri olmasi ama ya iyi degilse hem
Önemli olan iyi birisi olması yoksa evlenip boşanmış olabilir. Kardeşinizin hiç evlenmemiş olması önemli değil, illa ki kendisi gibi daha önce evlenmemiş birisini bulması şart değil. İyi bir insansa bu önemli, bir de ayrıca çocuğu var dediniz, kardeşiniz velayet annede de olsa o çocukla zaman geçirecek, o çocuğun okulu, doğal olarak masrafları vb olacaktır, babasının ilgisine ihtiyacı olacaktır. Kardeşiniz etraflıca düşünüp taşınmalı tabi ki de ama illa ki bekar olduğu için daha önce evlenmemiş birisini bulacak düşüncesi yanlış.

Cocuk olmasaydi sorun teskil etmezdi belki lakin bu mevzu icin surekli ex es ile iletisim halinde kalinacaktir. Dolayisiyla bu da problem cikartabilir.
Sanmiyorum ki 1 anne, kolay kolay yuvasini dagitsin, cocugunu babasiz buyutsun. Ciddi 1 slklntl olmali ki kocasina dayanamamis. Dikkatli olmasini onerebilirsiniz.

Neden boşandığı önemli bence. Ama şöyle bişi var ki eski eşlerde bazen kıskanma olabiliyor ve çocuğu mana ederek sürekli irtibat halinde olmak istemeler artıyor. Böyle bişi ile baş edebilecek mi kardeşiniz?

Karşı taraf tecrübe yaşamış ablan ise henüz hiçbişi den haberi yok. Dikkat etmesi gerekir. Bilmiyorum cocuk olmasaydı arada iyi olurdu cocuk olduğu için hem eski eş hem ablan arasında gel git yaşayabilir. Hal hareket davranışlar herşeyi gösterir yani zaman, tanışmak istiyorsa tanısın zamanla gerçek yüzü ortaya çıkar boşanmış erkek

Back
X