Siz olsaniz ne düşünürdünüz ?

Benim olayı ciddiye taşımakla veya taşımamakla sorunum yok. Ama beni aileden biri olarak görüp davet edip yanında oturunca da nasılsın bile dememek enteresan geliyor.

Ama demiş işte

Yani dağa fazla konuşmak da seni sıkmak gibi olur diye düşünmüş olabilir

Ben o yorumu darısı onların başına deyince gülümsemesine yaptım

Genelde kız arkadaşlara merhaba merhaba oluyor ilk girdikeleri ortamda

Sorun şu ki annesi daha önce gittiği şehirlerden hediye getirdi bana. Alırken birini bir kızıma diğerini diğer kızıma alıyorum diyerek almış.
Ya ben kendi kendime gelin güvey olarak gitmedim. Davete icabet ettim.
Bakın ne kadar ince düşünceli bir kadın. Bence sizle alakalı değil de yorgunluktan öyle dawranmış olabilir çünkü düğün zamanı insan çok gergin oluyor. Kadın sizden hoşlanmssa neden hediye alsın neden düğüne çağırsın değil mi

Aslında tepkisi normal. Belki de oğluna guvenemiyordur.
Okulu 7.seneye uzayan bir genç adam bir anda evlilik diye tutturursa kadın da sıkıntı yaşar.

Daha askerlik,iş bulma,birikim yapma vs çok yol var kat edilmesi gereken.

Sizi de kırmamak için bir sey demeden tebessüm etmiştir

Sormuşsun zaten oğlunu küçük mü görüyor acaba bana öyle geldi

bence hem kınaya hem düğüne gitmeniz yanlış olmuş. yani evet davet edilmişsiniz ama yine de ben olsam sadece birine giderdim. nezaketen davet etmiş muhtemelen karşılığında sizin 2sine birden gitmeniz üstüne kalkıp yanına oturmanız falan ısrarcılık gibi anlaşılmış olabilir. bazı anneler böyle oluyor kolay kabullenemiyor. bence kendinizi üzmeyin. eğer ilişkiniz güçlüyse zaman içinde o da alışacak ve saygı duyacaktır...

Herkese merhaba,
4 senelik ilişkimde sevgilimin annesini 4 5 kez ancak görmüşümdür. Ve bunun sadece iki seferi birlikte oturmak olmuştur.
Sevgilimin annesi ciddi bi rahatsızlık sonrası operasyon geçirdi. Bende duyarsız kalmamak için evlerine orkide gönderdim. Annesi de beni arayarak teşekkür edip ablasının kına ve düğününe davet etti.
Bende kınaya gittim fakat annesi selamlaşma dışında benimle iletişime geçmedi. Olabilir misafirleri var ilgilenemedi. Çok doğal.. sonra fırsat oldu ben insanlar daha rahat oynasın diye annesinin yanına oturdum. Halini hatrini sordum. Ve annesi yine benimle diyaloğa girmedi. Kuzenleri beni sahneye davet ettiler ama çekindiğim için kabul etmedim ve annesi oynamadım diye inceden söylendi. Giderken de normal bir şekilde vedalaştım.
Düğünde ise yine merhaba dedim yerime geçip oturdum ve annesi hoşgeldin dışında birşey söylemedi. Bütün bunlar bana dokunmadı çünkü düğün sahibi ve misafirleri ile ilgilenmek durumundaydı.Beni rahatsız eden kısmı şu oldu. Giderken annesine veda etmek için yaklaştım ve sevgilimin yaşca büyük bir kuzeni gelerek darısı x'e artık diğer düğünümüz o olsun dedi ve beni gösterdi. Annesi de geçiştirmek için gülümseme dışında reaksiyon vermedi. Hanımlar ben davet edildiğim için gittim. Ve ben gördüm ki annesinin henüz oğlunu evlendirmek gibi bir düşüncesi yok. O an kendi kendime gelin güvey olmuş gibi hissettim.Ben kendimi orda salak gibi hissettim. Kendimi çok ifade edememiş olabilirim. Oğlu yeni mezun oluyor belki o sebeple kafasında hiç bir düşünce yok.
Yanı sözün özü sevgilimin sevgilisi gibi değil de arkadaşı gibiydim ve 4 senedir herkes bizi biliyor.
Sizce bu durum çok mu normal.
Mesafeli ol işte en güzeli hal hatır ötesine gerek yok ki.Aklındaki düşünce belki bu değildi ama yaşam malesef bazen bir şekilde yönlendiriyor bizi olmuyorsa olmuyordur.Resmi ve saygılı bir ilişkiden zarar gelmez.

bence hem kınaya hem düğüne gitmeniz yanlış olmuş. yani evet davet edilmişsiniz ama yine de ben olsam sadece birine giderdim. nezaketen davet etmiş muhtemelen karşılığında sizin 2sine birden gitmeniz üstüne kalkıp yanına oturmanız falan ısrarcılık gibi anlaşılmış olabilir. bazı anneler böyle oluyor kolay kabullenemiyor. bence kendinizi üzmeyin. eğer ilişkiniz güçlüyse zaman içinde o da alışacak ve saygı duyacaktır...
Bende aynı şekilde düşündüm . Sadece düğüne gitme taraftarıydım. Bunu sevgilim ile paylaştım. Sen sadece düğüne değil kınaya da davet edildin gelmen gerekiyor dediği için gitmek zorunda hissettim kendimi. Amacım sevgilim ile aram bozulmasındı benim için.

Mesafeli ol işte en güzeli hal hatır ötesine gerek yok ki.Aklındaki düşünce belki bu değildi ama yaşam malesef bazen bir şekilde yönlendiriyor bizi olmuyorsa olmuyordur.Resmi ve saygılı bir ilişkiden zarar gelmez.
Kimse beni sevmek veya bağrına basmak zorunda değil. Arada saygı olması yeterli benim için. Zaten en başından da mesafeli bi ilişkiden yana oldum. Ama kınada bana kalkıp oynamadım diye söylenen de yine annesi. E madem beni bu kadar yakın görüyorsun yanına oturduğum zaman neden tek kelime etmiyorsun.

Bende aynı şekilde düşündüm . Sadece düğüne gitme taraftarıydım. Bunu sevgilim ile paylaştım. Sen sadece düğüne değil kınaya da davet edildin gelmen gerekiyor dediği için gitmek zorunda hissettim kendimi. Amacım sevgilim ile aram bozulmasındı benim için.
benim en çok eleştirdiğim beyler böyle durumlarda. neticede annesini en iyi o tanıyor. senin hakkında ne düşünüyor, oğlunun evlilik yaşı ilişkisi vs. hakkında ne düşünüyor en iyi oğlu biliyor sana söylemese bile. tam tersi seni doğru yönlendirecek kişi sevgilin olmalıydı. aksine sana hata yaptırmış. demek ki neymiş bundan sonra ailesi ile ilgili konularda sen daha sağduyulu mesafeli davranmalıymışsın. ayrıca canını da çok sıkma. bence türk erkeklerinin annelerinin tipik davranışları bunlar. şöyle düşün en azından davet etmiş arayıp teşekkür etmiş demek ki uzlaşılmayacak bir kadın değil.

Kimse beni sevmek veya bağrına basmak zorunda değil. Arada saygı olması yeterli benim için. Zaten en başından da mesafeli bi ilişkiden yana oldum. Ama kınada bana kalkıp oynamadım diye söylenen de yine annesi. E madem beni bu kadar yakın görüyorsun yanına oturduğum zaman neden tek kelime etmiyorsun.
Belki yaşlarınız yakın değil diye öyle olmuştur.Benim annem 66 yaşında mesela kendi akranlarıyla konuşmayı sever gençler için ne konuşayım ki onunla der herkes akranıyla görüşsün mantığında yani.Sadece ortama gelip eğlenmeni istemiştir yani seni istemeyen insan davet etmez ki kızının düğünü sonuçta.

4 senelik sevgilimin kardeşi evlense sadece düğüne icabet etmekle kalmam hazırlık kısımlarında da yardımcı olmayı teklif ederdim, bir şekilde yardım etmek isterdim. Onlar da buna bozulmuş olabilir.

Onun dışında bana normal geldi. Sonuçta düğün telaşesinde ekstra bir ilgi gösteremezdi, evlilik konuşmasına da sizin fikrinizi bilmeden cevap vermesi de uygun olmazdı. Kısmet bu işler sonuçta. Sevgiliniz ne kadar okulu uzatmış olsa da yeni mezun biri. Bunun daha askerliği, işi, para kazanıp biriktirmesi var. Erken görmesi çok normal.

benim en çok eleştirdiğim beyler böyle durumlarda. neticede annesini en iyi o tanıyor. senin hakkında ne düşünüyor, oğlunun evlilik yaşı ilişkisi vs. hakkında ne düşünüyor en iyi oğlu biliyor sana söylemese bile. tam tersi seni doğru yönlendirecek kişi sevgilin olmalıydı. aksine sana hata yaptırmış. demek ki neymiş bundan sonra ailesi ile ilgili konularda sen daha sağduyulu mesafeli davranmalıymışsın. ayrıca canını da çok sıkma. bence türk erkeklerinin annelerinin tipik davranışları bunlar. şöyle düşün en azından davet etmiş arayıp teşekkür etmiş demek ki uzlaşılmayacak bir kadın değil.
Ben kendimi salak gibi hissettim. Düşünüyorum da keşke gitmeseydim diyorum. Herhangi bir yakınlık görmedim. Ki benim beklentim bile yoktu. Bana sadece hoşgeldin ayaklarına sağlık dedi. Yanı kendimi bi ara ilgi delisi biri gibi hissettim ama sonra birkaç arkadaşım ile durumu paylaşınca hislerimin doğru olduğuna kanaat getirdim.

Back
X