Siz olsanız ne düşünürsünüz

Kucuk cocuklarla umre mi olur ya ne kadar sacma? Kadinin istememesi de normal oraya dini nedenle gidiyor sanirim turist degil bi de cocuklarla mi ugrassin. Oraya gidince de baslayacaksiniz kvdem ilgilenmedi etmedi. Orada bozukacagina gitmeden onunu kesmiş iste.
Karsi taraf kari koca gidiyor cocuklara birlikte bakacaklar demek ki ayrica ortamda ne kadar cok cocuk o kadar fazla zor olur.
Siz niye esiniz olmadan coluk cocuk yollara dokulmeye meraklisiniz anlamadim yani kaynanayla. Millet kocasiyla gitmek ister 😄

Gidecekleri şimdi değil öyle olsada ne bileyim kutsal toprak belki ömrümüz başka zamana yetmez
Ne kadar sonra olacak sanki? Her türlü bebeğiniz 1 yaşın altında olacak. Yürümeyi bile bilmeyen bebekle her gün saatlerce arabistan sıcağında eşiniz de olmadan ne yapacaktınız? Üstelik yanınızda üç yaşında başka bir çocuk daha olacak. Hiiiiiç ama hiiiç mantıklı bir fikir değil.

Siz neyinize güvenerek böyle bir teklifte bulundunuz?

Son düzenleme:
Benim kocam illa çocukları diye herşeyinç yaomak mecburşyetinde değil siz bol bol yedirin paranızı
Bir evladın anne babasını umreye göndermesi para yedirmek mi demek?
Çok yanlış bir bakış açınız var. Ben okurken utandım açıkçası.
Siz de gelinlerisiniz diye her yere sizi götürmek zorunda değiller o zaman.
Sizi istemediklerini düşünüp alınganlık yapmanıza gerek yok.
İki çocuğunuz var ve biri daha bebek. Tek olacaksınız. Çocuğun uykusu, çişi, emzirmesi, elinden tutup kaybetmemesi... Üstelik sıcaktan bayılanlar da var. Eşiniz de yokken çok zor olmaz mı?
Bunları sizin düşünmeniz gerekir. Eşinizle birlikte bir umre planı çok daha mantıklı.

Yoo, hiç de bencilce değil. Mecbur mu insanlar sizi de yanlarında götürmeye. Zaten bizzat davet edilmediğiniz yere 'bende gelirim' demeniz hata, kv ve kp'niz için de diyorum.

İnsanlar arkadaşlarıyla gitmeye karar vermiş, ne işiniz var sizin ve kp, kvnin orada yani.

Kusura bakmayın da iyi niyetli gelmediniz bana. Parayı nasıl olsa kocam veriyor, bir de orda çocuklara bakan da olur diye peşlerine tıkılıyormuşsunuz gibi geldi. Orası kolay bir yer değil ki. Uzun uzun yürünüyor üstelik sıcak ve kalabalık.

Bir anne neden el kadar yavrularını çölün ortasına o sıcağa sürükler kendi vicdanını tatmin edecek diye? Hiç mi korkmuyorsun ya çocuklarımı kaçırırlar mı, sıkış tepiş ortamda nefes alamazlarsa ne yaparım, hastalanırlarsa ne yaparım? Umre'ye ömrüm yetmezse diyorsun ama yurt dışı tatillerini organize etmişsin bile. O zaman oraya da ömrün yeter. Allah'ı hoşnut etmenin yolu çok şükürler olsun.

K.v ve k.p haklı bence ve art niyetsiz haklı. Üzerinize alınıp kötülemeyin gözünüzde. Bende olsam kızım senin ne işin var, bebeginle ilgilen, Allah kısmet ederse önümüzdeki senelerde gidersiniz derim. Ve gerçekten evinde bile toparlama asamasinda olan kadın ve bebeyle umremi geçirmem.

20 yaşında gitmek nasip oldu. O zaman bile ne kadar zorlandım. Nasıl gözünüz alıyor 2 bebekle orasını cidden anlayamadım 🫠 bana bedava deseler yine gidemem şuan. Bebek mi bakacaksınız ibadet mi yapacaksınız ? Çocuklar bir de hasta olursa ki olma ihtimali çok yüksek binbir türlü insan geliyor oraya. Birde bireysel umre yetişkinlere bile zor bence. Nerde kalacağın belli değil ne yiyeceğin belli değil. Kaynananız size yalvarsa bile hadi kalk kızım yardımcı olurum beraber gidelim diye. Sizin hayır demeniz lazım 😐😐

Eşin olmadan neden gidiyorsun? istemiyorlarsa akıllı insanlarmış yani ne işin var Allah aşkına. Yüzüne söylemeleri daha iyi olurdu ama. Beni çağırsalar gitmezdim 2 küçük çocuk ve eşim yok saçma.

Bireysel umreye KV kp bile riskliyken sen iki çocukla ne cesaret ya, hadi diyabetle falan olsa anlatım otel belki, Dr var, ilaçlar ,ulaşım vs hepsi sağlanıyor ama bireysel de ne yapcaksinz ? Biraz tartarak hareket edin, insanlar kendi basinn çaresine bakmazken bir de 2 bebekli sizinle mi uğraşsın ? Yaşlı insanlar omurlerinde bir kez gidecekler bırakın rahat ibadet yapsınlar

Hanımlar eşimin amcasının oğlu eşi ve çocuklarıyla kendileri herhangi bi acenteye katılmadan arkaşlsrıyla umreue gideceklerdi o şekilde çok daha uyguna geliyormuş. Daha sonra kayınpederim kayınvalideme bizde gidelim onlarla deyince bende kızımla birlikte geliriz dedim ama hiçbirşey demediler. Yaşım gençken çocuklar küçükken daha iyi olur diye söyledim. Neyse sonra eşime beni götürmek istemediklerini kendileri gitmek istediklerini benimde ilerde oğullarıyla gitmek istersem gitmemi söylemişler. Anlamadığım gitmek istedikleri çok nadir görüştükleri kişiler onlarda çoluk çocuk gidecekler ayriyetten kp kv nin umre parasını da eşim ödeyecekti zaten. Gezmeye olunca gelmeye çok meraklılar. Bende heryere onları da götürelim isterken arkamdan böyle söylemeleri çok bencilce geldi. Beni istememişler
Yani zaten sizi davet eden yok siz de soru sormamış direkt bilgi vermişsiniz hoş değil bence insan bi gelelim mi şu bu diye sorar onun dışında on numara fırsat ibadete giderken bile beni yük gördüler daha anca bayramda seyranda cenazede Mrb mrb eş ailesi yani çok da lazım değil

Senin çocuklarının biri 3 yaşında biri daha 50 günlük değil
Kocası ödüyor diye çocukların bakımını yaşlı insanlara kitleyip kendisini de aradan çıkarmak istiyor.
kaynana terörü varsa gelin terörü de var
Bu yaptığınız kusura bakmayın ama tam gelinlik.
Çok yanlış bir bakış açınız var. Ben okurken utandım açıkçası.
Bir evladın anne babasını umreye göndermesi para yedirmek mi demek?
Kusura bakmayın da iyi niyetli gelmediniz bana
çocuklara bakan da olur diye peşlerine tıkılıyormuşsunuz gibi
yavrularını çölün ortasına o sıcağa sürükler kendi vicdanını tatmin edecek diye
Umre'ye ömrüm yetmezse diyorsun ama yurt dışı tatillerini organize etmişsin bile. O zaman oraya da ömrün yeter.
İnsan bebeğinin iyiliğini şimdiden az düşünüyorsa gelecekte neler yapar?

Son düzenleme:
Davet edilmediğin yere neden bodoslama atlayıp ''biz de geliriz'' dedin ki? Tatile gitmiyorsun. Biz daha bu yaşımızda sıcaklardan bunalıp fenalık geçiriyoruz sen arabistan sıcağına küçücük çocuklarla nasıl gitmeyi planlıyordun? Biraz mantıklı bir anne mi olsan.

Sorsan muhafazakar bir aile..Ama 5 kardeş birbine sarılmayı sevmeyi bilmez. Ya 5 çocuk 5 bak.hocbirimiz de o sevgi bağı yok. Üzülüyorum niye. Yabancı geliyor sarılmak. Bi tanem ablam abim demek.canim kardeşim çok özledim seni demek boynuna sarılmak 5 imizde de yok.

Annemi dışardan birinden dinlesen.sizin anneniz ne kadar eğlenceli ne kadar düzgün ne kadar temiz titiz sizi ne kadar düşünüyor diyor.disardan kesinlikle melek gibi görüyorlar.
Annem de her fırsatta onu eleştirdiğimiz ya da bu böyle olmasa daha iyi dediğimiz herseyde bize burdan vurur.evi kirli gördünüz mü bir gün donlarınizi bile yıkıyorum temizliyorum. Hergun yemek yapıyorum her yerim ağrısa bile..Gerçekten bunları söylerken de biz ne berbat çocuklarız kimbilir diye düşünüyorsunuz değil mi ..
Keşke keşke annem psi bir kadın olsaydı evde hergun yemek pişmeseydi ama bize satımdaydı mesela birgün bile sarıldığını hatırlamam.uğurlamalarda sarılmalar hariç.
BBirgüngüzel.kizim demedi mesela.burnum büyük diye lakap taktı.cocukluktan itibaren bu lakapla zaten tüm çocukluğum çirkin ozguvensiz olduğumu kendime söyleyerek geçti.
Tüm okul arkadaşlarımın veli toplantisinda annesi uzaktan gelirken kosarlardi sarilmaya..bizimki sanki eltisini gormus gobo oluyor.babam da ayni malesef. Ama sorsan kimseyi begenmezler ,o acik secik kadin ,şu insanlar namaz kilmaz bilmem ne ... o elestirdikleri insanlarin yuvalarindaki huzur evlatlariyla olan samimiyetlerine hayrandim geceleyin yatagimda aglrdim hatirlayip hatirlayip.yastigim sırılsıklam olurdu.

Sorsan muhafazakar bir aile..Ama 5 kardeş birbine sarılmayı sevmeyi bilmez. Ya 5 çocuk 5 bak.hocbirimiz de o sevgi bağı yok. Üzülüyorum niye. Yabancı geliyor sarılmak. Bi tanem ablam abim demek.canim kardeşim çok özledim seni demek boynuna sarılmak 5 imizde de yok.

Çocukluğum bu travmayla geçti.sindi atlatmaya çalışıyorum ama tekrar aynı mevzular su yüzü çıkıyor.bitmiyor .

Bir daha asla eşimle de gelmeyi düşünmüyorum ara ara yazicam eşimi de darlayip durdu. Eşim de sıkıldı. Küstü yemek yemedi koca kadın 60 yaşında.
Keşke hiç doğmasaydım dedirtecek bir ailede büyüdüm.surekli dışarıya özendim durdum. Lisede arkadasimin annesi evine gittogimizde arkadaşının sacini elleriyle oksadi diye Gunlerce agladim.ne büyük bir eksikliğim var benim diye.
Konu sahibinin (benim algıladığım) merhamet düzeyi aklıma bu yaşanmışlığı getirdi.

(Alıntı yaptığım Konu adı: Su hale bakın kavga sebebimiz)

bakın gittiğiniz yer kutsal bir yer. böyle bir yere kv beni götürmek istemese büyük olay çıkardı. aksine size ön ayak olması lazım. ama ilişkinizi bilemem, çok çektirmişsinizdir bıkmışlardır.istemezler. aksi halde çok kırıcı tam küsmelik.
e islama göre kutsal bir yer diyorsunuz islama göre en büyük gunahlardan olan küsmek- aile büyüklerini kirmayi akil veriyorsunuz.
şu sozler direkt kutsal dediginiz dinin peygamberinin sozleri degil mi?
“Bir Müslüman’a din kardeşiyle üç günden fazla dargın durması helâl değildir. Karşılaştıklarında biri öbüründen yüz çevirir, diğeri de öbüründen... Halbuki ikisinin de hayırlısı, önce selâm verendir.”
(Buhârî, Edeb 57; Müslim, Birr 25)
“Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.”
(Tirmizî, Birr 15; Ebû Dâvûd, Edeb 66)
“Sıla-i rahmi (akrabalık bağlarını) koparan kimse cennete giremez.”
(Buhârî, Edeb 11; Müslim, Birr 17)

yani bu nasil sacma bir akil verme hic anlamadim.
islamla cok aram yok ama "ille de umreye gidin" diye bir hadis yokken küsmeyin, büyüklere saygili olun, akrabalik baglarini koparmayın" diye onlarca hadis var.

Back
X