Siz olsanız ne düşünürsünüz?

İyi bir insansinizdir, esiniz de sevmistır sizi evlenmenize vesile olmuslardır ama demek ki sizi cok yakin, samimi, aileden gormuyorlar. Ve bence bu kötü bi şey degil. Yakın olanlar neler çekiyor okuyoruz buralarda. Aranizda saygı olsun yeter.

Ben rahatsız olmuyorum. Sadece halinize üzülüyorum. Bazı şeyleri böyle söylüyorum belki silkelenir de kendinize gelirsiniz diye. Diğer postunuzda öğretmen olduğunuzu yazmışsınız. Çalışıyor musunuz? Eşinizin ailesini bu kadar taktığıniz için ben de çalışmadığınız izlenimi oluştu. Uğraşacak bir şeyleriniz olmadığı için sürekli eşinizin ailesinin tavırlarına sariyorsunuz bence. Çalışmıyorsanız lütfen ise girin kendinize meşgale bulun. Böyle giderse siz gerçekten kafayı yiyecek ya da Allah korusun dermansız dert sahibi olacaksınız. Böyle durumlarda olan tek siz değilsiniz ki.

Benim eşim 3 kardeş. Bir ablası bir de kiz kardeşi var. İkisi de beni hiç arayıp sormaz. Ama hiç umrumda değil. Niye bunları kafama takip kendimi üzeyim ki. Yanyana gelince her ikisi de bana saygılı davranıyor. Olması gerektiği gibi. Bu durumdan da gayet memnunum. Ne kadar az insan ne kadar mesafe o kadar huzur benim felsefem. İş arkadaşlarım dostlarım ve kendi ailemin oluşu bana yetiyor. Eşimin ailesi de bana iyi davranır ama arayıp sorma huyları yok. Bunun için kendimi paralamiyorum. Elhamdülillah çok mutluyum. Siz de deneyin takmamayı mutlu olacağınızı göreceksiniz.
Peki eşinizin tutumu nasıl bu durumda? Siz ne kadar sıklıkta gidersiniz. Yada eşiniz onlarla görüşür mü?

Benim eşim bugün koli yapılması gerekirken.(taşıyacağız) sevgili ablasiyla tiyatroya gitti öğlenden ve daha gelmedi. Tüm gün arayıp sormadi da. Görümcem kocasıyla. Durumu iyi insan sormaz mı bu kadin nerde tasiniyorsunuz niye geldin diye. Daha beyefendi ortada yok! Beni merak edende yok! :(

Ben olsam eşime sorardım, ailen beni sevmiyor sanırım baksana bunların hepsi tesadüf mü diye.
Üzüldüğümü kafaya taktığımı belli ederdim.
Zaten eşiniz sizin arkanızdaysa ailesine sorar aslını gerçeğini öğrenir. O şahsiyetlerde kendine biraz çeki düzen verir.
Çocuk gibi davranıyorlar resmen fotoğraftan kesmeler felan.

Esime kaç kez söyledim.bilakis benden dahada uzaklaştı ailesine dahada yakınlaştırır.

Ben de diyorum üye adı tanıdık geliyor. Profil resmini kaldırmışsın sonradan hatırladım seni. Askınta tüm soruların cevabını sen de biliyorsun turkuaz...
Bu arada kimseye birşey sorma.
O adama o aileye dönme dedik döndün, farklı bir şey mi bekliyordun? Adam taşınmak istemediği evin kolisini mi hazırlar sanıyorsun?

Ben de diyorum üye adı tanıdık geliyor. Profil resmini kaldırmışsın sonradan hatırladım seni. Askınta tüm soruların cevabını sen de biliyorsun turkuaz...
Bu arada kimseye birşey sorma.
O adama o aileye dönme dedik döndün, farklı bir şey mi bekliyordun? Adam taşınmak istemediği evin kolisini mi hazırlar sanıyorsun?

Haklisin yeni yeni idrak ediyorum. Ve sanki dahada abartıyorlar. Ama keşke tanımasaydım hiçbiriyle. Tanıştırıyor sonrada afedersiniz bo.... çıkarttılar.

Turkuaz im yardım edelim diyeceklerini tiyatro keyfi yapıyorlar. Benim onca güzel günlerim bunlar icin heba oldu.....

Her konu ayni yere cikiyor; ailesinden kopamayan erkek milleti! Hepimiz zaman zaman buna yakin sorunlar yasiyoruz. Demek ki erkekler analari gibi kadinlari seviyor öyle olmamizi bekliyorlar?? O zaman daha cok beklerler.. sizde fotograf cektirmeyin onlarla olsun bitsin. Azcik kaldirin burnunuzu havaya gözünüzün ucuyla bakin onlara sizde. Ne güzel gelip gitmiyorlar iste gercekten bu sizin icin sansli bir durum emin olun. Kocanizla da gelince tartismayin. Sana ihtiyacik yok ben kolileri kendim de yaparim modunda takilin. Sallamayin yani onu iplemeyin! Onunla tartisarak ailesinin ekmegine yag sürmeyin.

Inanirmisiniz beni öğlen takmayıp ablasi ile tiyatroya gitti. Bir haftadir gidiyor akşam geliyor dusunuyorum alıyor. Birkaç saat nette takılıyor sonra ben yatıyorum diyip gidip yatıyor. Birgün karıcım. Nasılsın dediğini duymadım. Sürekli yeğenlerim ablam cart curt. Biz aile olamadık. :( ne hayallerle baş koydum. Keşkelere kaldım.... az önce geldi bana sarılmaya çalışıyor sarilmamasini söyledim.cok sinirliydim.ama artık kaldıramıyorum. Sanki hepsi benim sabrımı sınıyor. Evime gelmiyorlar tiyatro için vakitleri var.üstüne üstlük evde o kadar is varken sevgili kocacim da gidiyor.

Ben daha önceki yasadiklarinizi bilmedigim icin bir sey diyemiyorum ayrilip barisma oldu sanirim geri döndünüz. Anladigim kadariyla esiniz yasananlardan ders cikarmamis. Degistirmeye ugrasmayin o kendi istegiyle yapabilir bu degisimi ancak. Kendinizi de üzmeyin. Gercekten dedigim gibi yapin kocanizi da ailesini de umursamayin. Tasinacak misiniz gidin toplayin esyalarinizi. Sen nasil umursanmadigin icin üzülüyorsun o da hissetsin ayni seyi.

Peki eşinizin tutumu nasıl bu durumda? Siz ne kadar sıklıkta gidersiniz. Yada eşiniz onlarla görüşür mü?

Benim eşim bugün koli yapılması gerekirken.(taşıyacağız) sevgili ablasiyla tiyatroya gitti öğlenden ve daha gelmedi. Tüm gün arayıp sormadi da. Görümcem kocasıyla. Durumu iyi insan sormaz mı bu kadin nerde tasiniyorsunuz niye geldin diye. Daha beyefendi ortada yok! Beni merak edende yok! :KK43:
Biz eşimle 10 gün sonra beraber yaşamaya başlayacağız. Henüz gelim gidim işleri olmadı. 1 yıllık evliyim tayin sebebiyle eşimle ayrı yaşıyorduk. Eşim bir problem olduğunda ailesini karşısına alıp beni savunur. Küçük görümcem saygısızlık yapmıştı bana karşı. Kardeşiyle konuşmadı özür dileyene dek. Bu şekilde hareketlerle arkamda duruyor. Bana karşı ilgili bensiz bir şey yapmak istemez pek. Birarada yaşamaya başlayınca da böyle olur umarım.
İş sizin eşinizde bitiyor. Adam sizi önemsemiyor ve bence sevmiyor. Neden boşanmiyorsunuz? Yukarıdaki soruma cevap vermemissiniz tekrar sorayım çalışmıyorsunuz değil mi?

Biz eşimle 10 gün sonra beraber yaşamaya başlayacağız. Henüz gelim gidim işleri olmadı. 1 yıllık evliyim tayin sebebiyle eşimle ayrı yaşıyorduk. Eşim bir problem olduğunda ailesini karşısına alıp beni savunur. Küçük görümcem saygısızlık yapmıştı bana karşı. Kardeşiyle konuşmadı özür dileyene dek. Bu şekilde hareketlerle arkamda duruyor. Bana karşı ilgili bensiz bir şey yapmak istemez pek. Birarada yaşamaya başlayınca da böyle olur umarım.
İş sizin eşinizde bitiyor. Adam sizi önemsemiyor ve bence sevmiyor. Neden boşanmiyorsunuz? Yukarıdaki soruma cevap vermemissiniz tekrar sorayım çalışmıyorsunuz değil mi?

İşte bunun için sordum.sizin eşiniz size sahip çıkıyormuş.
Çalışıyorum normalde ama şuanda izin aldım çünkü depresyon tedavisi görüyorum. Uzun süre hastanede yattım tedavi için. Bitkin bir haldeydim.herseye yoluna girdi derken.esim iş buldu çalışıyor dahada bir gariplesti. Ben çalışmadığı dönemler pazar verirdim.baskasinin.önünde mahcup olmasın diye. Ben bir haftadir beş parasız sormuyor etmiyor. Bankada para yok.eksiye girmeyede niyetim.yok.inanilir gibi değil. Sigarasını kadar ben ödüyordum. Ben kendime hep ikinci el aldım. O ayakkabı aldı yepyeni gitti kot aldı yepyeni hepside markalı. Ne kadar salakmışım.

Eve alışverişi ben yaparım. Çöpü ben atarım. Evi ben toplar temizlerim hergün yemek yaparım. Offff:(

Ne düşünüldüğü açık.. bence siz öz eleştiri yapın neden olduğunu anlarsınız.. ama benden tavsiye bu durumun tadını çıkarın ne güzel işte milletin zorla, bin bir çabayla yapmaya çalıştığını siz doğal halinizle yapmışsınız.. :-) şükredin.. didiklemeyin... keyfini çıkarın..

Çalışıyorum normalde ama şuanda izin aldım çünkü depresyon tedavisi görüyorum. Uzun süre hastanede yattım tedavi için. Bitkin bir haldeydim.herseye yoluna girdi derken.esim iş buldu çalışıyor dahada bir gariplesti. Ben çalışmadığı dönemler pazar verirdim.baskasinin.önünde mahcup olmasın diye. Ben bir haftadir beş parasız sormuyor etmiyor. Bankada para yok.eksiye girmeyede niyetim.yok.inanilir gibi değil. Sigarasını kadar ben ödüyordum. Ben kendime hep ikinci el aldım. O ayakkabı aldı yepyeni gitti kot aldı yepyeni hepside markalı. Ne kadar salakmışım.

Eve alışverişi ben yaparım. Çöpü ben atarım. Evi ben toplar temizlerim hergün yemek yaparım. Offff:KK43:

Saçınızı süpürge etmeyin çünkü kıymetiniz öyle bilinmiyor. S.ç sıva g.tndn ayrılmaz

Peki eşiniz hergün ablasına gitse. Telefonda görüşsek yada yazışsa ablası her iki günde bir yeğenleri nin ke diğerine resimlerini yollasa kardeşine. Ve siz bu durumdan gitgide rahatsız olmazmisiniz?
ben yokum gibi davraniliyo. Evime gelcek beni aramıyo eşimi ariyo yarım saate ordayim diye.

Yani böyle bir durumda ne yapardınız? Nasıl bir taktik uygularsanız. Hadi tamam umursamıyorum diyelim. Eşinizle Mutlu olmak istiyorum.ama esim.sürekli ablama gitmeliyim vs vs diyor.tamam git yap et diyorsun.ama evdeyken bu adam sırf internette, sigara içmeden yada tv izlemede.ve seninle bir kelime dahi konuşmuyor. O gün naptigini sormuyor.

Eve alışverişi ben yaparım. Çöpü ben atarım. Evi ben toplar temizlerim hergün yemek yaparım. Offff:KK43:
Canım senin için en doğru olanı bu adamı boşamak. Bak bu insanların davranışları yüzünden depresyona girmişsin. En doğru olan kendi başına yeni bir hayat kurmak. Adam seni umursamıyor. Ailesi onun her şeyi. Seni kullanıyor. Değer mi böyle bir hayati yaşamaya? İnan bosansan sana çok daha değer verecek el üstünde tutacak adamlarla karşılaşabilirsin.

Peki eşiniz hergün ablasına gitse. Telefonda görüşsek yada yazışsa ablası her iki günde bir yeğenleri nin ke diğerine resimlerini yollasa kardeşine. Ve siz bu durumdan gitgide rahatsız olmazmisiniz?
ben yokum gibi davraniliyo. Evime gelcek beni aramıyo eşimi ariyo yarım saate ordayim diye.

Yani böyle bir durumda ne yapardınız? Nasıl bir taktik uygularsanız. Hadi tamam umursamıyorum diyelim. Eşinizle Mutlu olmak istiyorum.ama esim.sürekli ablama gitmeliyim vs vs diyor.tamam git yap et diyorsun.ama evdeyken bu adam sırf internette, sigara içmeden yada tv izlemede.ve seninle bir kelime dahi konuşmuyor. O gün naptigini sormuyor.
Ben böyle bir adamı hayatımda tutmam ki. Sen elinden geleni yaptın daha fazla çabalamak gereksiz. Olmuyor değişmiyor olan sana ve ruh sağlığına oluyor.

Aslında anlatacağım dert değil. Ama diğer kadınların bu durumda nasıl tepki yada davranış sergiler merak ettiğim için soruyorum.

Şimdi iki yıldır evliyim. Eşimin abisi bizden altı ay önce evlendi. Neyse geçtim bunu.

Eşimin ablası olsun abisi olsun malum sosyal paylaşım sitelerinde sadece ama sadece iki yıldır, tüm ailenin resimlerini birde eşimin abisinin eşinin resimlerini ekliyorlar. O kadar ortamda beraberdik o kadar ortamda resimler çekindik. Her ortamdan resimler itinayla paylaşılıyor ama resimlerden kenardan ya ben kesilmisim yada hiç olduğum resim.eklenmemis.

Görümcem zaten foto çekilirken yanımda durmamaya gayret gösterir.
Herneyse. Geçen video yapmışlar ailemiz diye. Eşim kardeşler eşleri yeğenleri hepsi varlar. Abartısız. Yine ben yokum!!! Bir kere denk gelmiştir dedim.ikincisinde öyle rast gelmiştir dedim.ama sürekli iki yıldır böyle olunca ister istemez tuhaf oldum.

Düğünümde resim çektiler o kadar bir karesini dahi paylaşmadilar. Fotoğraflarının yüzünü dahi görmedim.
Ama eşimin abisinin düğününden tutunda kinasina eşinin doğum. Gününe kadar hepsi resim ekliyor. Bir tuhaflık seziyorum ama adlandiramiyorum.

Normal mi sizce? Sevmeselerdi evlenmemize aracı olmazlardı. Algilayamiyorum gerçekten. :/

Siz olsanız bu durumda ne düşünürsünüz?
Albüm bastiriyorlar herkes var eltim bile.hicbir resimde ben yokum.ne düğün resimlerim bede başka birşey. Ama eltimin olduğu düğünden kareler var.

Eltim 7 saatlik mesafede oturuyor her altı ayda bir giderler arabayla. Ben yarım. Saatlik mesafedeyim bana bir kere geldiler. Anlamıyorum.

:KK43:
Bizimkiler bi tık öteye geçip oğlumla eşimi çekerlerdi beni çekmezlerdi bile.. mesela oğlum kucağımdaysa benim kafam hiç görünmez ama sadece benim kucağımdayken böyle.. zaten kv bi zaman sonra oğlunu elinden almışım diye bana ayar olduğunu açıkça söylemişti.. yok sayıyorum hiç dert etmiyorum.. beni adam yerine koymayanı ben hiç koymam ;)

Bence hiçbir sey yokmus gibi davranın normal davranışları nasıl peki size karsı

Back
X