Siz olsanız ne yapardınız ? Hangi seçeneği seçerdiniz?

Ama ailenizle bir daha böyle bir tatile çıkma ihtimaliniz yok gibi ise bırakın beraberce gidin. Herkesin gönlü olsun. Bazen anne babanın yüzündeki tebessüm birçok şeye değer olabiliyor. Kimsenin memnun olmadığı salon düğünü ise diğer seçenwk zaten kesin gidin ☺️

Nişanlım seçenek olarak sundu. Yurtdışında ki kutlamadan sonra biz balayına gideceğiz aslında ama yinede sanki balayıymış gibi duruyor biraz
Aslında düşündüm de farklı olabilir. Siz de ayrı gidecekmişsinşz zaten. Sonbaharda Kasımdan itibaren tropik bölgeler güzel oluyor. Boş bol fotoğraf çekersiniz anı olur. Okyanus kıyısında çok hoş olabilir. Döndüğünde çok istersen arkadaş arasu bir eğlence gezisi yaparsın belki

Selam kızlar,
Dert değil gibi gelebilir ama bir türlü karar veremediğim bir durum var. Düğün meselesi. İki seçenek var bulunduğum yerde nikah + istersem kına(pek istemiyorum) + tropik bir adada düğün kutlaması (sadece aile ile birlikte) . Yada bulunduğum yerde arkadaşlarımla ve diğer sevdiklerimle düğün.
Şimdi tropik bir yerde düğünü düşününce çok güzel gibi geliyor ama orada sadece anne babalarımız bide kardeşlerimiz olacak. Fotoğraf çekimi yemek vs. Bir yandan evet çok güzel olur diyorum hem gezmiş oluruz değişiklik olur annemler vs daha önce yurtdışına gitmemişlerdi herkese tatilde olmuş olur ek olarak.
Ama bir yandan da toplu balayı gibi sanki. Düğünün amacı arkadaşlarla yakın insanlarla kutlamak burada bir davet olsa daha mı güzel olur diyorum.

Dışardan bir göz olarak okuduğunuz zaman sizin fikirleriniz neler , siz olsanız ne yapardınız?

NOT:Kısmetse önümüzdeki sonbaharda olacak diye karar verdik. Virüs olmadığını düşünerek yorum yaparsanız sevinirim. Zaten pandemi bitmemiş olursa direk burada olacak.
Ben ailemle yurt dışını seçerdim sanırım.. Arkadaşlarımla da gitmeden bir araya gelip bir gece kutlama gibi hani bekarlığa veda gibi 🤪 birşey yapardım.. Arkadaşlarınızla her daim bir araya gelip kutlama eğlence vs yapılıyor zaten.. Ayrıca yıllar sonra düğününüzle alakalı şeyleri fotoğrafları falan siz ve aileleriniz haricinde kimse umursamayacak.. Giyinin süslenin püslenin güzel fotoğraflarınız olsun ailenizle sıcacık fotoğraflar : ) çok da güzel anı olarak kalacaktır.. Ben bu şekilde düşündüm tabi ki karar sizin.. Mutluluklar dilerim bir yastıkta kocayın 🤭😊

Tropşk bir adaya gitmiştim bir sefer. Şu an yine imkanım olsa yine giderim. Doğası, hiç susmayan kuş sesleri.. Türk Restaurantları da var. O yüzden hiç bir sorun yaşamadım. Üstelik çok farklı bir kültüre tanık olacaksınız. Burda 5 yıldızlı her otel birbirine benziyor ama orası kesinlikle farklı. Farklılık ve macera seviyorsanız gidin ☺️ okyanusta dalış vs ayarlayın. Harika olur ya hatırlayınca yine gidesim geldi ☺️

bende ada diyorum şahsen. düğünlerdeki tüm sülaleyi besleme fikrine zaten çok sıcak değilim. trilyon yılda bir gördüğüm insanlar düğünüme gelip yemese içmese de olur... ailelerle olsun. 1-2 çok yakın arkadaş da ekleyin listeye olsun bitsin.bence en güzeli..

evet ne demek istediğimi çok iyi anlatmışsınız :) biz aile dışında uçak biletlerini karşılayamayız sadece konaklama ve oradaki yiyecekler vs. O yüzden pek mümkün durmuyor çünkü uçak biletleri bayağı pahalı

Bence zaten sizin ne ucak biletlerini ne konaklamayi karsilamaniz gerekmiyor. Cok paraniz olur ve icinizden gelir veya aileniz icin yaparsiniz o ayri. Ama genelde yurtdisinda olan nikah/dügünlerde davetliler kendileri karsiliyor. Ona göre de karar veriyorlar tabi gelip gelmeyeceklerine. Belki bir kac yakin arkadasiniz ödemeyi göze alir hemde tatil yapmis olurlar diye düsünmüstüm :) veya Türkiyede ayri kücük bir kutlama yaparsiniz arkadaslar arasi.

Bu arada neden aile ile balayina gidilmis gibi oluyor orasini anlamadim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve son zamanlarda cok gördüm kendi ülkenin disinda dügün yapma olayini. Genelde haftasonu icin davet ediliyor herkes, kutlama cuma aksamindan basliyor, cumartesi nikah + eglence, pazar günü beraber kahvalti ediliyor (evet gelin ve damat dahil) sonra ayriliyor herkes. Gelin ve damat ise ya orada kaliyor biraz daha tatil yapiyorlar ya da ülkenin farkli bir bölgesine filan geciyorlar. Sonucta sizde sonrasinda ailenizden ayrilcaksiniz asil balayi icin.

Bence zaten sizin ne ucak biletlerini ne konaklamayi karsilamaniz gerekmiyor. Cok paraniz olur ve icinizden gelir veya aileniz icin yaparsiniz o ayri. Ama genelde yurtdisinda olan nikah/dügünlerde davetliler kendileri karsiliyor. Ona göre de karar veriyorlar tabi gelip gelmeyeceklerine. Belki bir kac yakin arkadasiniz ödemeyi göze alir hemde tatil yapmis olurlar diye düsünmüstüm :) veya Türkiyede ayri kücük bir kutlama yaparsiniz arkadaslar arasi.

Bu arada neden aile ile balayina gidilmis gibi oluyor orasini anlamadim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve son zamanlarda cok gördüm kendi ülkenin disinda dügün yapma olayini. Genelde haftasonu icin davet ediliyor herkes, kutlama cuma aksamindan basliyor, cumartesi nikah + eglence, pazar günü beraber kahvalti ediliyor (evet gelin ve damat dahil) sonra ayriliyor herkes. Gelin ve damat ise ya orada kaliyor biraz daha tatil yapiyorlar ya da ülkenin farkli bir bölgesine filan geciyorlar. Sonucta sizde sonrasinda ailenizden ayrilcaksiniz asil balayi icin.

Eğer olursa bizim düşüncemiz göstermelik nikah töreni ve fotoğrafçı ayarlayıp çekimleri orada yapmak hep beraber. Nişanlımda burada bir daha belkide görmeyeceğin bir sürü insan için masraf yapacağına nikahı burda yapıp en sevdiklerimizle güzel bir adaya gidelim diyor. Herkes yine giyinir fotoğrafları çekeriz, göstermelik nikah töreni sonrada güzel bir yemek ayarlayıp kendi aramızda kutlarız diyor. Hem hep beraber 4-5 gün tatil yaparız sonra onlar döner biz de balayına gideriz.

Siz hangi ülkedeseniz peki ? meraktan soruyorum sadece :) Belki de bizim kültür de pek olmayan bir şey olduğu için acaba nasıl olur diye çok düşündüm.

Eğer olursa bizim düşüncemiz göstermelik nikah töreni ve fotoğrafçı ayarlayıp çekimleri orada yapmak hep beraber. Nişanlımda burada bir daha belkide görmeyeceğin bir sürü insan için masraf yapacağına nikahı burda yapıp en sevdiklerimizle güzel bir adaya gidelim diyor. Herkes yine giyinir fotoğrafları çekeriz, göstermelik nikah töreni sonrada güzel bir yemek ayarlayıp kendi aramızda kutlarız diyor. Hem hep beraber 4-5 gün tatil yaparız sonra onlar döner biz de balayına gideriz.

Siz hangi ülkedeseniz peki ? meraktan soruyorum sadece :) Belki de bizim kültür de pek olmayan bir şey olduğu için acaba nasıl olur diye çok düşündüm.

bence güzel ve degisik bir deneyim olur. Bir üye daha söylemisti, nikahi törenini plajda bile yapabilirsiniz :)
Ben Almanya‘dayim. Burda son dönemde baya popüler olmustu bu tarz dügün/nikahlar.

tropik ada tabiki es dost eglendireceginize anne babaniz gezmis ve tatil yapmış olur

Back
X