Siz olsanız ne yapardınız ?

bu derdinizi bir derdim var bölümüne yazarsanız daha çabuk çözüm bulursunuz. veya konunuzu taşıtabilirsiniz.

bence siz bu kadar yükün altına girmeyin.

evet imkanlar dahilinde olacaktır illa ki bazı şeyler ama düğün alışverişi dediğimiz şey en tatlı telaşlar...

iki kumaş parçası değil amaç...

bir insan evladını evlendirirken bu kadar umursamaz davranmamalı.

nişanlınız da düğün tarihiniz net iken sizi böylesi zor bir durumda bırakmamalı.

siz sırf aileniz ona karşı cephe almasın diye korumak adına elinizden geleni yapmışsınız.

ailelerin de beklentileri, hevesleri oluyor. ki ileride sizin de hep aklınızda kalır

nişanlınız size hediye bile almamış, siz sadece aileniz tatmin olsun diye o aldı demişsiniz.

e bu bey sizi ne zaman düşünecek? madem öyle düğün tarihini erteleyin.

alışveriş yapılmadan düğün mü olur?

5 parça değil 2 parça alırsınız imkanlar ölçüsünde ama gelin olduğunuzu, düğün yaptığınızın da farkına varsın birileri..

alınan elbiseler altınlar sizin kıymetinizi arttırmıyor yada azaltmıyor ancak karşıdaki insan da sizin onca fedakarlığınızın kıymetini bilip beklentileri asgari düzeyde de olsa gidermeli.

alıp almaması değil asıl mevzu hevesler, beklentiler, ve yapılan/yapılmayan fedakarlıklar var.

siz onu böylesine arkanıza almışken o da ailesinden destek isteyebilmeli.

ben buradaki bir çok arkadaşın aksine diyorum ki düğün zamanı aileler de elini taşın altına koymalı.

bizim toplumumuzda düğün yapana dost, akraba, komşu bile yardım eder. bu aileler kendilerini nasıl bu kadar soyutlayabiliyorlar.

elbette eş adayınız evinizi geçindirecek maddi manevi güce sahip olmalı ama düğün yapmak başka bir şey, destek olabilmeliler.

Benim de eşimin ailesi destek olmadı babası yok kv de durumu yoktu . Bende çalışmıyordum. Herşeyi tek başına üstlendi ..Aileme de en başta herşeyi anlattım , ve benim ailem eşimi takdir etti ...
ellerinde varsa aile yardım etmeli .ama yoksa da olduğu kadar diyenlerdenim...
Eğer nişanlının sevgisine inanıyorsan böyle şeylere takılma . Emin ol 4 duvar arasına girince ne düğün ne takı ne eşya hiç birinin önemi kalmıyor . Tek şey Huzur...

çok yüksek ihtimal ki;
ilerde böyle düşündüğünüze çok çok çok pişman olacaksınız.

canım cicim dönemleri nişanlılık dönemlerinde aman masraf olmasın aman çok pahalı olmasın bilmem ne diye düşün düşün... ben de öyle düşündüm. şimdi hiç gerek yokmuş diyorum. yapılması gereken neyse yapsınlar.

adam düğün yapacak, ama alışverişini yapamıyor. o zaman düğün yapmasaydınız.

annen senin için bilezik almış düğünde takılacak. sen onu bozup nişanlının yapması gereken masraf için mi harcayacaksın. kendi paran, maaşın birikimin olsa tamam da...

bence çok yanlış düşünüyorsun. bu kadar fedakar olmana gerek yok. eğer yapamayacaklarsa düğünü ertelemekte fayda var diye düşünüyorum.

düğün alışverişinden kast edilen altın bilezik mi ?

Ya anlamıyorum parası işi gücü olmayan adamlarla evlenmeye kalkıyorsunuz sonrada ailesi destek olmuyor diye şikayet ediyorsunuz..belki ailesinin de maddi durumu iyi değil?Hayır ne acelesi vardı da Nisan düğün işlerine giristiniz o zaman?
Birde borç harç düğün yapar onların borcu ödenmeden bebek yaparsınız sonrada ah vah geçim sıkıntısından kavga ediyoruz bu evlilik yürümüyor der oturur ağlarsınız. Bu sözlerim sadece konu sahibine değil. Bu kafada olan bütün gençlere. Önce bir meslek edinin,çalışın para kazanın, inin ailenizin omuzlarından sonra evlenmeye kalkın.

Ailene karşı dürüst olmayı neden secmedin durum neyse onu anlatsaydin su an bunları düşünmek zorunda kalmazdin ayrıca bileziğini bozdurma yerine koyamazsin ve de ailen bunu öğrendiği zaman daha büyük sorunla karsilasirsin
Sen başka bir iş bulup idareten calisamazmisin

düğün alışverişinden kastettiğin şey ne?
bilezik mi, set mi?
yoka beyaz eşya mobilya mı?
yoksa kıyafet bohça tarzı seyler mı?

Bir bilezik satmakla her şey hallolacak mı?
Bana hiç öyle görünmedi

Bence de düğünü erteleyin

Ev tuttunuz mu?
Beyaz eşya var mı?
Mobilyalar için para?
Düğün salonu parası?

Davetiye ve nikah şekeri ne kadar tutuyor biliyor musunuz?

ay nasi is bunlar. gizli kapakli dolambacli. yalan yalani getirir. ailenize seffaf olun. boyle evlilikmi olur. anneni kandirinca icin rahat mi edecek?

Daha önceki konunuz...

Düğünde gösteriş yapmak için emek emek biriktirip aldığınız, ihtiyacınız olan bileziği bozdurup daha fazla sahte mi aldırmak istiyorsunuz?

VALLAHİ PES!!!!
Bu kadarı fazla gerçekten. İnsanlar ne gösteriş meraklısı olmuş. Millete hava atacağım diye, millet bir hafta konuşup unutacak diye düştüğünüz bu durum mantıklı mı?

Arkadaşlar ben yazı uzun olmasın diye fazla ayrıntı vermedim kendimi eksik anlattım . Öncelikle şunu açıklayayım ben asla gösteriş meraklısı değilim annem üzülmesin diye sahte altın olayını arkadaşım tavsiye etti yoksa niye gösteriş için takayım kendimi kandırmış olurum çok şükür altınım hatrı sayılır miktarda olacak nişanlım 7 bilezik taktı ama onlara dokunamam doğru olmaz düğünde de bir setim takılacak.

İkinci meselede düğün alışverişinden kastım bohça elbise tarzı şeyler yoksa beyaz eşyam mobilyam hepsi hazır ben nişanlıma kıyamıyorum nişanlıma şunu alalım desem hemen alır ben kendisine destek çıkmak için dedim düğün alışverişini düğünden sonra yapalım dedi ailem buna anlayıl göstermez

Canım ben sana kendimi yanlış anlattım galiba annem bana hediye olarak iki tane bilezik aldı annem üzülmesin diye birini bozdurup yerine sahtesini takmayı düşündüm gösteriş yapacak olsam 10 tane alır takarım ne olacak benim amacım annemin üzülmemesi gösteriş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…